HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1561 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 06:29

Idézet

frissítés úgy működik, hogy a letöltött motyót kiírom cdre és csak simán berakom a masinába, ebből ő fogja tudni, hogy mi a dolga. Igazam van, vagy van valami, amire figyelnem kell ? 

azert a frissites elott ellenorizd le a vezioszamot a keszulekben es a keszulek hatuljan is. igen ha kiirod a file-t lemezre beteszed automatikus a dolog, de vigyazz hogy amig nincs kesz ki ne kapcsold. ha kesz van kinyitja a talcat kikapcsol. lemez ki kikapcsap keszulek, kihuz a konektorbol husz - harminc masodpercre aztan go. ja ha ujrairhato cd-t hasznallsz akkor elotte nem art teljes torlest alkalmazni es lezarni a cd-t. na aszzem ennyi.

hori

#1562 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 19:24

Na úgy néz ki, hogy bedöglött az Elta-m :(
Néztem egy filmet, először megakadt néhány másodpercre a lejátszás, utánna egyszer lepauzáltam a filmet, mert volt egy kis dolgom. Amikor folytatni akartam  a filmet (kb 1-2 perc után), már nem tudta folytatni. Sőt ki is kapcsolt a lejátszó. Bekapcsolva nem ismerte fel a lemezt csak probálta beolvasni a lemezt. Próbálgattam mindenféle lemzzel, amit korábban be tudott olvasni de semmi, aztán egyszer csak mégis beolvasta az egyik lemezt. Visszaraktam azt a filmet, amit néztem, s fel is ismerte, majd el is kezdte lejátszani. Lejátszás közben ismét előjöttek a néhány másodperces leállások, majd az egyik leállás után már nem ismert fel többé lemezt. Arra gondoltam, hogy túlmelegedett (60 percnyi film nézés után), bár semmi ilyen gondja nem volt előtte. Vártam vele, hogy kihüljön, de semmi....

Asszem viszem vissza gariztatni.... :(

Esetleg van valami tippetek, hogy mitől lehet?

#1563 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 12:48

A Philips honlapjáról sikerült letölteni a frissítést, fasza kis readme is van mellette, szájbarágós használati utasítással. Ma este nekiugrom, mindenkinek köszi a segítséget!

#1564 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 22:29

Idézet: b_akos - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 16:12

A feliratkezeléssel még én sem boldogultam, igaz nem nagyon volt időm vele szarakodni.
Alapból nem jeleníti meg, de a doksiban azt írja, hogy a Subtitle gomb divx alatt is műxik.

Szerintem két dolog lehetséges:
1. A sub file-ok úgy tudom, kétfélék lehetnek. Frame-kódosak és időkódosak. Lehet, hogy én
pont a másik fajtával próbáltam. Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.

2. Lehet, hogy a subtitle file neve meg kell egyezzen az avi file nevével. /Ebben azért nem vagyok biztos, mert van olyan filmem, amihez két külön subtitle van, különböző nyelvekkel./
Lehet, hogy egyszerűen csak a kiterjesztése nem jó!

Nekem is ilyen PHILLIPS van. A következőket próbáltam:
SUB és SRT kiterjesztés. Azonos feliratfájlnév a médiáéval de felirat nem vala. Próbálkozom.. ha jutsz valamire jelezd!

#1565 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 15:15

Szaiasztok!

Merre lehet mostanában Yamada 6600-ast, vagy Elta 8883-ast kapni?
Most kellene vennem egyet az egyik ismerősömnek. Sajnos hirtelenjében sehol nem láttam. Mihndenhol Phillips 630-ast nyomnak, de annak kicsit ilyesztő a 35 rugós ára. A Yamada 25.000-es ára barátságosabb volt, sőt az Eltaval együtt a Divx pro-t is vitték.

Ezek az új Phillipsek milyenek? Ha jól látom, akkor ezek már ESS Vibratto II-es chippel rendelkeznek, de sajna a divx pro-t még mindig nem eszik meg. A msáik gondom, hogy analóg módon nem adjaák ki a hangot 5.1-ben. Az egyik boltban még egy Daewoo-t is kínáltak 30-ért, de ahhoz végképp nem volt kedvem.

Szoval merre lehet venni most Yamada 6600-ast, vagy Elta 8883-ast (Pest, vagy Tolna megye)? Illetve mennyire elégedettek a Phillips DVP630-as tulajok a lejátszóval? Feliratkezelés harmadlagos. A legfontosabb, a tökéletes xvid, divx kompatibilitás, illetve a lejátszási bug mentesség (hang akadozás, kép eldobás stb...)

#1566 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 15:23

Ilyet akarok, most. :)

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=26537

Amugy van uj firmware a KiSS lejatszokhoz.

Idézet

Firmware 2.8.8
- Fixed bug on some DVD playback
- Bigger Subtitle Font
- Subtitle Codepage Selection
- Added Subtitle Format: MPL2
- Better support for vplayer Subtitles
- Improved Subtitle syncronisation
- Support for DivX DRM
- KML Client improved (virtual hosts, speed and stability)
- Time setting uses multiple time servers
- Playtime shown on display on SVCD Playback
- General Improvements

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1567 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 12:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 14:23

Ilyet akarok, most. :)

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=26537

Amugy van uj firmware a KiSS lejatszokhoz.

Krinyo

a cikkhez kapcsolodva:

gondolom szaros ekezetes feliratokat (plusz sub ES srt-t) azert ez sem fog tudni lejatszani. mert kerulne vagy 2 napba leprogramozni es beleirni egy uj firmwareba.....

#1568 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:46

Idézet: Zoi - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 14:15

Szaiasztok!

Merre lehet mostanában Yamada 6600-ast, vagy Elta 8883-ast kapni?
Most kellene vennem egyet az egyik ismerősömnek. Sajnos hirtelenjében sehol nem láttam. Mihndenhol Phillips 630-ast nyomnak, de annak kicsit ilyesztő a 35 rugós ára. A Yamada 25.000-es ára barátságosabb volt, sőt az Eltaval együtt a Divx pro-t is vitték.

Ezek az új Phillipsek milyenek? Ha jól látom, akkor ezek már ESS Vibratto II-es chippel rendelkeznek, de sajna a divx pro-t még mindig nem eszik meg. A msáik gondom, hogy analóg módon nem adjaák ki a hangot 5.1-ben. Az egyik boltban még egy Daewoo-t is kínáltak 30-ért, de ahhoz végképp nem volt kedvem.

Szoval merre lehet venni most Yamada 6600-ast, vagy Elta 8883-ast (Pest, vagy Tolna megye)? Illetve mennyire elégedettek a Phillips DVP630-as tulajok a lejátszóval? Feliratkezelés harmadlagos. A legfontosabb, a tökéletes xvid, divx kompatibilitás, illetve a lejátszási bug mentesség (hang akadozás, kép eldobás stb...)

www.picibolt.hu

Yamada 6600 28900 Ft.
(És azt is írják, hogy Budapestre 500 Ft, vidékre 3200 Ft a házhoz szállítás, - biztos van, akinek ez jól jön.)

lala

Szerkesztette: tlala 2004. 08. 26. 14:48 -kor

#1569 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:56

Idézet: gere1 - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 13:23

a cikkhez kapcsolodva:

gondolom szaros ekezetes feliratokat (plusz sub ES srt-t) azert ez sem fog tudni lejatszani. mert kerulne vagy 2 napba leprogramozni es beleirni egy uj firmwareba.....

Miert ne tudna? Amikor teszteltem DP-508-at, egyel korabbi firmware-rel, nem sok gond volt az ekezetekkel, ha jol emlekszem.

Krinyo

#1570 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:49

hm, lehet hogy akkor le vagyok maradva, de tudtommal nincs a piacon jelenleg olyan jatekos, ami lejatszik minden feliratformatumot, ekezettel, valaszthato betumerettel es arnyekkal.

egyszoval szoval megeszik mindent gond nelkul. ha jol emlekszem a a yamada 6600  es a kiss dp508 van ehhez az allapothoz legkozelebb, de egyik sem abszolute tokeletes.

esetlegesen mar valtozott ez a helyzet az elmult 1-2 honapban ?

#1571 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 08:44

Idézet

de tudtommal nincs a piacon jelenleg olyan jatekos, ami lejatszik minden feliratformatumot, ekezettel, valaszthato betumerettel es arnyekkal.

Ilyen valoban nincs. Alomvilagban elsz, ezek DVD-lejatszok, nem szamitogepek. Valaszthato betumeret? LOL.

Krinyo

#1572 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 21:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 7:44

Ilyen valoban nincs. Alomvilagban elsz, ezek DVD-lejatszok, nem szamitogepek. Valaszthato betumeret? LOL.

Krinyo

mindketten __tudjuk jol__ , hogy kb. 1 marek 147 forintos alkatresz es kb. 2 napi programozasi munka kerdese az egesz.

betumeretet meg kb. kisbetu/nagybetu/kozepesbetu jelleggel gondoltam (mint ahogy pl az ieben van)

meg lehet csinalni mindent. olcson is. akarni kell.

#1573 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:49

Idézet: gere1 - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 20:49

mindketten __tudjuk jol__ , hogy kb. 1 marek 147 forintos alkatresz es kb. 2 napi programozasi munka kerdese az egesz.

betumeretet meg kb. kisbetu/nagybetu/kozepesbetu jelleggel gondoltam (mint ahogy pl az ieben van)

meg lehet csinalni mindent. olcson is. akarni kell.

Hehe... ez a "mindent meg lehet csinálni csak akarni kell" a Kádár rendszerben volt sláger.  ;)

Egyetlen egy DVD játszónál sem állítható a betűméret, még a legmárkásabbaknál sem tudtommal.
Azért érdemes belegondolni, hogy ezekből a 20-30 ezer forintos DivX-es lejátszókból mit kihoznak (csak egy DVD lejátszó egység kb. 8e Ft, + az elektronika, tápegység, ház, távirányító stb. Van bennük egy "univerzális médiachip", ami (majdnem) képes mindazt ellátni lejátszás szempontjából (DVD adatfolyam lekezelése, röptében kitömörítés + a kép D/A átalakítása, hangsávok dekódolása, stb.) mint egy P4-es erőmű. 
A számítógépembe csak a 2 db memória modul került annyiba, mint egy ilyen lejátszó...

#1574 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 10:29

Idézet: tlala - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 18:49

Hehe... ez a "mindent meg lehet csinálni csak akarni kell" a Kádár rendszerben volt sláger.  ;)

Egyetlen egy DVD játszónál sem állítható a betűméret, még a legmárkásabbaknál sem tudtommal.
Azért érdemes belegondolni, hogy ezekből a 20-30 ezer forintos DivX-es lejátszókból mit kihoznak (csak egy DVD lejátszó egység kb. 8e Ft, + az elektronika, tápegység, ház, távirányító stb. Van bennük egy "univerzális médiachip", ami (majdnem) képes mindazt ellátni lejátszás szempontjából (DVD adatfolyam lekezelése, röptében kitömörítés + a kép D/A átalakítása, hangsávok dekódolása, stb.) mint egy P4-es erőmű. 
A számítógépembe csak a 2 db memória modul került annyiba, mint egy ilyen lejátszó...

No azért ne keverjük össze a DVD és a divx feliratkezelést... a divx felirat betűméretének állítása szerintem sem lehet nehezen megoldható probléma programozási szinten.

#1575 Felhasználó inaktív   ramore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 00:04

Idézet: snowman - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 10:29

No azért ne keverjük össze a DVD és a divx feliratkezelést... a divx felirat betűméretének állítása szerintem sem lehet nehezen megoldható probléma programozási szinten.

A felirat méretezhetőségét ezidáig mégsem tudták megoldani sajna.

#1576 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 12:42

vagy tojtak ra (nem akartak stb.),  gondolom mindenki latott mar tvn videon osd menut.  azok sem szamitogepek.  nem a semmiert mondom azt amit.
noh mindegy, floodot nem akarom tovabb folytatni, mindenki higgyen amit akar ;-) a tenyek tenyek maradnak.

sajnos a gyartok kezeben vagyunk. ha ok leszarjak a firmwareben ezt, akkor csak ugy lesz nekunk ilyesmink ha jon pl egy Mplayer csapat.

#1577 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:53

Idézet: gere1 - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 13:42

sajnos a gyartok kezeben vagyunk. ha ok leszarjak a firmwareben ezt, akkor csak ugy lesz nekunk ilyesmink ha jon pl egy Mplayer csapat.

Jah, legalább van honnan lopni a Kiss féle cégeknek :rolleyes:
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1578 Felhasználó inaktív   ramore 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 13:33

Az a furcsa, hogy a Kiss cég hazájában is az eredeti angol nyelvű mozifilmekhez elkelne elvileg a felirat, nem? Mégsem foglakozik ezzel a cég.

Persze náluk sokkal többen beszélnek idegen nyelveket, mint nálunk.

#1579 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 20:48

Yamada 6600-os a Letszgó Gazdaságboltban 25 ezer - VOLT. Első nap elfogyott.... :reklamacio:
. . . a n y t h i n g

#1580 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 12:08

Erről tud-e valaki valamit ? :

Seltronic DP4340 DIVXDVD lejátszó

DVD, DVD-R/RW, CD-R/RW, MP3,
Kodak PictureMPEG4
Divx 3. 4. 5., SVCD, VCD, DTS,
ékezetes betűk kezelése
DivX formátumoknál,
video kimenetek: RCA, S-VHS, SCART,
VGA monitor out, kompozit (projektorokhoz ),
audio kimenetek: 5.1, RCA, digitális kimenetek: koaxiális, optikai

22.990 Ft

http://www.auchan.hu...g/muszaki1.html

nyilvanvaloan ekezetes betuk kezelese temakor izgatna ;-)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.