Elküldve: 2004. 08. 09. 15:12
Én kb. 2 napja vettem egy Philips divx-es asztalit az *l*ctr* W*rld-ben 32.900ért.
/Valami 630-as a típusszáma/
A feliratkezeléssel még én sem boldogultam, igaz nem nagyon volt időm vele szarakodni.
Alapból nem jeleníti meg, de a doksiban azt írja, hogy a Subtitle gomb divx alatt is műxik.
Szerintem két dolog lehetséges:
1. A sub file-ok úgy tudom, kétfélék lehetnek. Frame-kódosak és időkódosak. Lehet, hogy én
pont a másik fajtával próbáltam. Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.
2. Lehet, hogy a subtitle file neve meg kell egyezzen az avi file nevével. /Ebben azért nem vagyok biztos, mert van olyan filmem, amihez két külön subtitle van, különböző nyelvekkel./
Lehet, hogy egyszerűen csak a kiterjesztése nem jó!
Maga a lejátszó frankó. Rendesen tud tekerni divxben /úgy tudom, a régieknek ez gyenge pontja volt/, és ami külön teccik benne, hogy a dvdt, mint adathordozót ismeri fel. Ez azt jelenti, hogy dvdről is tucc MP3-at lejátszani, képeket nézegetni, több divxes filmből. A régiek, ha a dvdn nem találtak VIDEO_TS vagy AUDIO_TS dir-t, kidobták a lemezt DISC ERROR-ral.
Ja és a doksi alapján JPG és XVID is megy. Frissíteni meg cdről lehet. Szerintem a 10.e ft-os lejátszókat hanyagolni kéne amúgy is. Egy normális lejátszóért 30eft meg nem sok. Az, hogy az újabb divx verziókat kezeli-e, azért mindegy, mert ilyen nyersdvd árak mellett az ember úgyis inkább dvdre írja meg. Az viszont nem mindegy, hogy a 2 évvel ezelőtt megírt 400 db divxes lemezt íg nem kikukázni.