Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 11. 09. 19:12

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:55
Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:12

Mit értesz multi formátum alatt?
Felirat?
Elég érdekes, hogy az ESS chippel simán ment a felirat .sub-al is, a jóval erősebb Mediatek chipnél, aminél már a felirat árnyékolása is megoldott ennek ellenére nem bírják több felirat formátum támogatását megoldani...
Elküldve: 2004. 11. 09. 22:00
Az ESS Vibratto II ES6698F chip milyen?
Airis L103
*
Magyar ékezetes karakterek támogatása a feliratokban ( .SRT, .SUB )
*
Teljes magyar nyelvü OSD menü
*
DivX (3.xx,4.xx,5.xx) DVD, DivX Pro, XviD, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG, Kodak Photo CD támogatás
*
Támogatott adathordozók: DVD, VCD, SVCD, CDDA, Kodak Picture CD; DVD±R(W), CD-R(W)
*
Dolby Digital dekóder
*
Kodekchip: ESS Vibratto II ES6698F
*
Video kimenetek: S-Video, kompozit, komponens, Scart
*
Audio kimenetek: analóg, optikai és koaxiális digitális
*
Hang jellemzők: 5.1 csatorna; 96 kHz / 24 bit digitális/analóg átalakító; min. 90 dB jel/zaj viszony
*
DTS kompatibilis
*
MP3 lejátszás DVD-ről
DivX (3.xx,4.xx,5.xx ) DVD Video, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG támogatás, Dolby Digital dekóder, optikai, koax és analóg 5.1 kimenet, DTS kompatíbilis
Elküldve: 2004. 11. 09. 22:12
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 11. 09. 22:15
Idézet: -MM- - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:36
hosszu evek ota uton utfelen elmondtak minden komolyabb forumon, hogy lemezre csak srt subbal archivalni

Amugy a jelenlegi olcso DVD-R arak mellett esetleg el lehet gondolkodni a 2 lemezes filmek joinolasan es ugy mellektevekenysegkent a sub srt formatumra hozasan, marha nem ilyen.
Elküldve: 2004. 11. 10. 15:30
Idézet: td - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:07
Bocs ha esetleg hülyét kérdeznék, de az ilyen asztali lejátszók mekkora dix-es avi-t tudnak megnyitni?
Mondjuk egy 2gb-ossal is simán elboldogulnak? Vagy tök mindegy mekkora? Esetleg olyan vonzata lehet, hogy lassabban nyitják meg?
Üdv: Dan
?

Elküldve: 2004. 11. 10. 16:12
Idézet: td - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:30

A standard avi max 1 gigas lehet. Van egy kiterjesztes, az opendml avi, ami mar ellenben a metachunk-ok (reelek) bevezetese okan akarhany 1 Gigas szegmensbol allhat. a gyakorlatban a 2 reeles valtozat terjedt el, igy maradjunk abban, hogy az opendml avik 2gigasak lehet max.
Elküldve: 2004. 11. 11. 07:10
Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:12
Köszi, azért kérdeztem, mert a 2cd-s divx-eket összefűztem jópárat egy file-ba ami így átlag 1,4GB, azért, hogyha majd asztali cuccban játszom le, ne kelljen már a fileokat nyitogatni, ill. folyamatos legyen a lejátszás. Akkor ez így oké.

Elküldve: 2004. 11. 13. 14:10
Gondoltam meglepem magamet egy asztali divx lejátszoval!A választás a mercury divx player-re esett amit most az euronics-ban 20e dobálnak!Eddig probált összes divx5.xx kodolt filmet lejátsza igaz a feliratott csak *.*srt -be kezeli!Ennyi pénzért márt nem várjon az ember extra dolgokat!+van rajta analóg,koax,és optikai kimenet rajta!
Csak ajánlani tudom akinek csak 20e huf-ja van egy ilyen masinára!

Elküldve: 2004. 11. 14. 17:04
Idézet: KaLeun - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:00
Az ESS Vibratto II ES6698F chip milyen?
Airis L103
*
Magyar ékezetes karakterek támogatása a feliratokban ( .SRT, .SUB )
*
Teljes magyar nyelvü OSD menü
*
DivX (3.xx,4.xx,5.xx) DVD, DivX Pro, XviD, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG, Kodak Photo CD támogatás
*
Támogatott adathordozók: DVD, VCD, SVCD, CDDA, Kodak Picture CD; DVD±R(W), CD-R(W)
*
Dolby Digital dekóder
*
Kodekchip: ESS Vibratto II ES6698F
*
Video kimenetek: S-Video, kompozit, komponens, Scart
*
Audio kimenetek: analóg, optikai és koaxiális digitális
*
Hang jellemzők: 5.1 csatorna; 96 kHz / 24 bit digitális/analóg átalakító; min. 90 dB jel/zaj viszony
*
DTS kompatibilis
*
MP3 lejátszás DVD-ről
DivX (3.xx,4.xx,5.xx ) DVD Video, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG támogatás, Dolby Digital dekóder, optikai, koax és analóg 5.1 kimenet, DTS kompatíbilis
Nekem ilyen van. QPEL-t nem visz, divx pro-t nem tudom. A feliratok sárgák és kicsit, de mivel magyarok tudnak hozzá firmware-t írni, ez még változhat. Egyelőre nem nézek vele feliratosat, mert alig látszik! >fórum<
Elküldve: 2004. 11. 16. 22:57
Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 17:04
Közben találtam infókat: http://jatekosok.speier.hu/
Van egy teszt a linkelt oldalon ott is ezeket irják.
Ui.:Holnap már nekem is lesz ilyenem.
Szerkesztette: KaLeun 2004. 11. 16. 22:59 -kor
Elküldve: 2004. 11. 17. 00:34

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:53

Eddig még megevett minden lemezt amit beletettem, bár nekem a divx-ek és az írott DVD-k is normális lemezen (Philips, TDK) vannak, nem 90 forintos sz@rokon. Ogm nem megy, illetve annyit vettem még észre, hogy hosszabb beletekerésnél divx filmek esetén hajlamos elveszíteni a fonalat a feliratban és vagy csak másodpercekkel a "tekerés" abbahagyása után jeleníti meg (igaz időben jól pozícionálva) vagy ki/be kell kapcsolni és akkor újra jó (nem halálos gond - nekem). A képe viszonylag jó minőségű, a hangját nemtom, egyelőre még csak egy alapszintű Fujitsu-Siemens 2.1-es hangfalat dugtam rá, de azzal számomra elfogadható.
A távirányítójával nekem nincs gondom, jól össze van ez rakva és a gombok sem kimondottan logikátlanok, kivéve talán a play-t, mert az elég picire sikeredett. és el is van dugva (sötétben nem áll rá egyből az ember keze, de szokás kérdése szerintem).
Na közben megnéztem egy gagyi kölcsön DVD-R meg egy szintén olcsóbb DVD+R lemezt is, azokat is gond nélkül, gyorsan megette.
Firmware-t még nem néztem, hogy milyen van benne, illetve, hogy mit tud az esetleges újabb, de nem bánnám, hogy a fentebb említett (de ahogy a neten néztem sokkal nevesebb típusokat is sújtó) bosszantó hibát - az egyébként nagyon jól olvasható feliratokat (áttetsző fekete háttéren fehér betűk, ékezeteket jól kezeli, csak a hosszú ékezeteken van hullámos vonal, de a gyakorlatban messze nem annyira zavaró, mint először gondoltam, amikor ilyesmiről olvastam) csak meghatározott számú (amennyi három sorban kifér) karakterig jeleníti meg, a többi levágja - kijavítaná a gyártó, más érdemi bajom jelenleg nincs vele.
Igaz nem gyakori az olyan film, ahol ennyit szövegelnek egyszerre, de azért előfordul (nekem csak az Apollo 13-nál okozott ez gondot eddig).
Ennyi pénzért ajándék.
Picit bővebben >>itt<< lehet róla olvasni (lejátszók menüpont).
Szerkesztette: Thocy a ZAGY 2004. 11. 18. 23:59 -kor
Elküldve: 2004. 11. 21. 21:30
Lehet hülyeséget kérdezek de a tudatlanok már csak ilyenek

Az uj duble layer dvd-r lemezeket olvassák az asztali divx lejátszók, vagy érdemes várni a vásárlással, amíg támogatott lessz a formátum az asztali fronton is? :confused:
Elküldve: 2004. 11. 22. 08:52
Idézet: csimasz5 - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 22:30
Lehet hülyeséget kérdezek de a tudatlanok már csak ilyenek :)
Az uj duble layer dvd-r lemezeket olvassák az asztali divx lejátszók, vagy érdemes várni a vásárlással, amíg támogatott lessz a formátum az asztali fronton is? :confused:
ha a booktype/settings DVD-ROM -nak van beallitva, akkor nagy valoszinuseg szerint igen.
puding probaja az eves.
Elküldve: 2004. 11. 22. 21:37
Úgy tűnik már létezik ilyen firmware ehhez a chipsethez, de még csak a nevesebb gyártók adták ki. A rosszabbik lehetőség hogy csak azért, mert ezek mind Mediatek MT1389EE chipesek, nem pedig FE, vagy DE. Mert akkor a Yamadához ugyan nem lesz később sem.
Szerkesztette: -MM- 2004. 11. 22. 21:38 -kor
Elküldve: 2004. 11. 23. 18:16

A UPC-től kaptam egy Sony asztali DVD lejátszót, de az nem játszik le divix filmet, nem tudja valaki, hogy meg lehet-e bütykölni valahogy?
Bocs, hogy nem olvastam végig a topicot, de nem volt már erőm 56 oldalt átolvasni.

Köszönöm.

BloodScalp (PvP)
Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)
Arathor (PvE)
Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)
Elküldve: 2004. 11. 23. 21:08
Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:16
Hacsak nem divx képességű, akkor feltehetőleg sehogy...