idézet:
Ezt írta szaki58:
Sziasztok!
A Technosonic rövid leírásával először a Csip februári számában találkoztam. Megtetszett, kezdő lökést adott a vásárlás felé. A második, végső lökést a hwsw két cikke jelentette. Dícsérték! De nagyon! Megvettem! Balek voltam!
Értse, ki hogy akarja, de okuljatok belőle!
[/quote]
Well, kicsit meselhetnel ezekrol a fagyasokrol, mert nalam 3 darab MP-101 jart par honap alatt jonehany firmware-rel, de a feliratozas altal okozott fagyason kivul (joideje javitottak) nekem semmi ilyen gondom nem volt a keszulekkel. Az MP-101 es 107 belul teljesen egyforma.
Jopar regi es ujabb DivX-es, XviD-es tomoritmenyt megneztem benne, kulonosebb gondok nelkul. Aa lejatszas csak DivX 3.xx eseten akadozhat, de erre a problemara felhivjak a figyelmedet. En is beleirtam a cikkekbe.
Krinyo
[ 2004. február 20.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 02. 20. 10:25
Elküldve: 2004. 02. 20. 11:08
Meghirdettem a Technosonic-ot, de ha nem viszik el, akkor sem akasztom fel magam. Idővel megkapja a hugom, én pedig veszek más tipust, mert az el nem érhető koncertfilmek miatt továbbra is lényeges (lenne) a DivX lejátszása.
Az egyetlen film, amivel hibátlanul ment, az bizony felíratos!(A Karib tenger kalózai). Viszonylag jó volt Xvid-del. A Diana Krall koncertje (3.11) néha fagy, ezért most szedem le 5.02-ként is.
Egy érdekesség: a Shrek 3.11-es létére kitűnóen ment (igen régi felvétel a szekrény aljából) de újabban az is fagy. Nem mindig ugyanott.
Pat Metheny Xvid-es, sajnos enyhe periódikus szaggatással játsza le! X-Man 2. Csak néhány mozgalmas, tüzes jelenetnél fagy. (5.11)
A kérdésem: lehet-e ez hardware hiba, vagy megoldódik egy jobb firmware-vel (ebben azért kételkedem, mert ugye neked sem volt másfajta szoftver a három gépben)
Még egy utolsó, de csak félig ide tartozó kérdés: mi van akkor, ha sikerül eladni a gépet, beruházok egy DVD íróra, és a DivX-eket (mielőtt nekem esnétek, nem az átlag filmre gondolok, hanem a másként nem hozzáféhető koncertfilmekre) átkonvertálom DVD-re. Lehetséges-e DivX-ről DVD-re konvertálni? Ezzel valószínűleg megoldódna a problémám, mert a DVD nem akad, nem fagy.
Üdv: szaki
Elküldve: 2004. 02. 20. 11:29

Nem lehet hogy a CD-lemezekkel van a baj? Minosegi vagy noname lemezek? Egy ismerosom eppen most panaszkodott, hogy a 1,5 eves CD-je olvashatatlan lett, pedig egy karc sincs rajta... egyszeruen 100-as, noname CD-re irt a bolondja...
DivX-DVD: ezt nagyon gyorsan felejtsd el.

Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 20. 12:09
idézet:
Ezt írta Krinyo:
DivX-DVD: ezt nagyon gyorsan felejtsd el.
Krinyo[/quote]
Ez azert eros tulzas.. Amennyiben allando szopas a DivX lejatszasa, akkor 2 variaciod van: SVCD ill. DVD gyartasa a DivX anyagbol.. Termeszetesen az, hogy DVD formatumra konvertalod, nem jelenti azt, hogy a minosege ismet meg fog egyezni azzal, mintha eredeti DVD-t neznel, sot vszinuleg a DivX-enel is gyengebb lesz, viszont legalabb meg tudod nezni. Sajat tapasztalatom szerint kenyelmesebb DVD-t gyartani persze amennyiben rendelkezel DVD iroval, ha csak CD irod van, akkor az SVCD lehet csak megoldas.
Elküldve: 2004. 02. 20. 12:48
[ 2004. február 20.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 20. 13:35
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Ennel szerintem olcsobb es egyszerubb egy alap 5.1.1 DivX-kodekkel ujratomoriteni a filmet, mellyel [B]garantaltan semmi gondja a DivX-es lejatszoknak]B], mint a DVD-keszitessel szenvedni. Minosegben ugyanott leszel, koltsegben nem igazan.
Krinyo[/quote]
Termeszetesen igaz, a DivX->DVD konvertalast en is csak ujrairhatora csinalom, vegleges tarolasra nagyon rossz minoseg/ar aranyu lenne (nekem nincs DivX lejatszasra kepes jatekosom)
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:47
A haveromnak egy Technosonic MP-107L lejátszója van. Neki nincs lejátszási gondja.
Nekem azt említette, hogy csak a .srt kiterjesztésű feliratot tudja megjeleníteni.Igaz ez ???
Üdv
macska

[ 2004. február 20.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:47
Mint korábban említettem, lezártam az ügyet magamban, és nem szólok hozzá többet. Ünnepélyesen vissza vonom, mert üjabb körülmények, kérdések merültek fel (fennforgás van!).
Krinyo! Nem lehetett más szoftver, illetve valami hitvány, mert kb két hete vettem a gépet, és frissítéssel kezdtem!!!
A DivX-DVD-t miért felejtsem el? Nem indokoltad meg!Később visszatérek rá, hogy miért érdekel ez engem! Le kell szögeznem, hogy engem bármely megoldás érdekel (az adott meglévő technikai feltételek mellett) ami elfogadható képet jelent. Ha ez nem megy, akkor jöhet szóba a pénzes megoldás (új készülék vásárlása).
Azért feszegetem ezt a dolgot, mert az a szörnyű gyanúm, hogy nem csak engem érint a dolog. Hátha mások is okulnak belőle!!!
Bazsika32! Köszönöm a bátorítást!
Azt írod, "hogy DVD formátumra konvertálod, nem jelenti azt, hogy a minősége ismét meg fog egyezni azzal, mintha eredeti DVD-t néze". Ez természetes, de nem ez a kérdés!
A kérdés az, hogy át lehet-e konvertálni, vagy sem? A másik kérdés az, hogy a DivX-hez képest!!! Lesz-e minőségromlása. Ha igen, kb mennyi? (írod, hogy lesz minőségromlás)
Még egy kérdés a sok közül: ha átkonvertálok DVD-re, a mérete mekkora lesz, esetleg elférne-e két, kb másfél gigás DivX-es koncert egy 4.7-es DVD-n? Ha igen, hogyan kezeli a DVD játszó?
A következő kérdés: ha svcd-re konvertálok, mennyi lesz a minőségromlás? A hangnak lesz-e "bántódása", ugyanis azt tapasztaltam, hogy az mpg-ben leszedett (pl Diana Krall) koncert hangja időnként torz! Megnéztem oszcilloszkóppal, és bizony vágás van rajta! (túlvezérlés, határolás, négyszögesítés...)
A konvertálások természetesen nekem új dolgok, de úgy érzem, hogy tanulóképes vagyok, ezért más fórumokon utána fogok nézni a részleteknek! Ti csak a lényeget írjátok meg, egyértelműen, legyetek szívesek!
Még valami, az anyagiakról: egy üres DVD kb 800.-Ft. Tételezzük fel, hogy csak egy DivX fér rá (ami ugye két CD, azaz kb 400.-Ft),(természetesen átkonvertálva DVD-nek) a veszteség mintegy 3-400.-Ft. Már ha ezt veszteségnek lehet tekinteni egy amúgy el nem érhető anyag felírása esetén?! Amennyiben ráfér, és elolvasható a DVD számára kér DivX-es film egy DVD-n, (ismételten átkonvertált változatban) akkor pedig nincs miről beszélni!!! Ha valakinek érzelmi kötődései vannak egy-egy hanghoz, számhoz, videóhoz, akkor nem néz az orráig. Gondolon ezzel ti is így vagytok! Egy-egy zenéhez illatok, szituációk, emlékek, sarkok, osztálytermek, stb... társulnak. Egy picit igyekszem kiemelni a témát a szürke technocista mocsárból, hisz ez az egész nem csak arról szól, hogy akad, nem akad, le lehet-e játszani, vagy sem, stb...
Vesézzük ki a témát a többiek okulása végett, és találjuk, találjátok meg erre az esetre a legeslegjobb megoldást! Ez a javaslatom.
Elküldve: 2004. 02. 20. 21:51
Nekem is ez van, és bizony van gondom! Még a hét végén el fogom kérni a haverom ugyanilyen DVD játszóját (egyszerre rendeltük meg), és kipróbálom ugyanezekkel a fimekkel! Mostmár ez a fene az igazságért!
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:02
Szerintem nálad valami nagy gond lehet. Ennyire nem lehet rossz, mert nem lehetne eladni. Hozz a havertól filmet is, amit az övé lejátszik, próbáld ki a tiédben. Nincs ilyen cuccosom, csupán hangosan gondolkodom. Nézd meg, hogy azon filmek, melyekkel nálad gond van, a havernál lejátszhatók esetleg????
Szerintem valami gáz lehet a cuccoddal. A felirattal kapcsolatban tudsz valamit mondani. Tényleg csak .srt keterjesztésű feliratot játszik le az MP-107L ?????
Nekem teccett a cuccos a barátomnál, de ez a felirat dolog??? :confused: Nincsenek borzasztó igényeim, alapban játsza le rendesen a filmeket.
Üdv
macska

Ui: Igazán csak szinkronos filmjeim vannak, de szeretném azért, hogy legalább .txt .sub . srt feliratot is lejátszon a szerkezet. Igazán nem vagyok képben a témával kapcsolatban, lehet ez nagy igény. (??)
[ 2004. február 20.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:06
Elsőkörben, amit tapasztaltam.
A hosszú file neveket kezeli, de ékezet helyén csak aláhúzás van.
A filmeket jól viszi, de az mp3-as hangú filmekkel akad egy kicsi, vagy inkább nagyon nagy gondja!
Bedigiztem néhány filmet már Divx 5.05-tel és Fraunhofer mp3 kodekkel. A hang picit csúszik a filmben a csúszás szerintem arányos az eltelt idővel.
Érdekes, hogy a PC-n is ez volt először, de ott csináltam egy trükköt. V-Dub-bal kiszedtem a hangot, majd CBR mp3-ként visszatettem bele, s lőn PC-n meg is javult. Na ez a file az Elta-n már nem ok. A csúszáson kivül van még egy gondja kb 35-40 perc környékén elkezd akadozni erősen a film. Teljesen szótagossá válik a beszéd, s vele együtt a kép is ilyen lesz. Az akadozást egyértelműen a hang számlájra lehet írni, mert van egy filmem Fraunhofer mp3-as hanggal és az akadozik, meg van az a film másik lemezen is, de ott más a hang kodek (az előzőből tömörítettem át, úgy hogy a kép maradt Direct Stream Copy). Ott se csúszás se akadozás nincs. A lemez hiba is kizárható, hiszen minden ilyen filmemnél kb ugyanannyi idő után jön elő ez a hiba.
Más filmeknél Ac3, nem Fraunhoferes mp3-nál az ég világon semmi gond.
Remélem, hogy ez software-ből frissíthető lesz.
Más Elta tulajnál is volt ilyen gond mp3-as hangú filmnél?
Reménykedve várom segítségetek!
Elküldve: 2004. 02. 20. 22:10
Az árfekvése milyen a szerkezetednek. A feliratok .srt .txt .sub megy rendesen???
Üdv
macska

Elküldve: 2004. 02. 20. 23:29
idézet:
Ezt írta Zoi:
Túlestem az Elta 8883-as első tesztelésén!
Más filmeknél Ac3, nem Fraunhoferes mp3-nál az ég világon semmi gond.
Remélem, hogy ez software-ből frissíthető lesz.
Más Elta tulajnál is volt ilyen gond mp3-as hangú filmnél?
Reménykedve várom segítségetek![/quote]
Más topic-ban is olvastam, hogy a Fraunhoferes mp3 sok galibát okoz, így inkább a Lame-est használd.
Elküldve: 2004. 02. 21. 06:43
A javalltakat most hétvégén kipróbálom. (kipróbálok én már minden emberileg lehetségest, csak működjön végre jól!)
Csak az srt-t kezeli, gondolom, egyelőre.
Amúgy jó készülék, jól kezeli a hosszú fájlneveket, nagy hasznát vettem az irányfüggetlen nagyításnak, minden féle formátumban lehet így-úgy tekerni,,,stb. Ezek a korábbi Yamaha S540-re nem voltak jellemzőek.Azért annak a hangja nagyságrendekkel volt jobb. E mellé érdemes egy használt, de jóhangú CD játszót beszerezni, nem mp3 hallgatásra!
Egy érdekességre azért felhívom a leendő vásárlók figyelmét: az első bekapcsolás után halvány vízszintes zavarjelek villódzások voltak láthatók a bejelentkező képen. Ez később jelentősen halványult. Most, a napokban, az egyéb lejátszási gondok miatt nem figyeltem erre, de majd megnézem, és referálok róla, hogyan is áll a helyzet. Tipikusan földhurokszerű lebegésről van szó, vagy volt szó.
Ha DivX-et átkonvertálom DivX-é,(3.11--5.11) lesz-e és mennyi képromlás? Ha esetleg az eredetiben vannak hibák, mivel lehet azt meglesni, és kijavítani.?? Még ezután nézek ezeknek utána.
ui.: Lehet, hogy Lőrincze nem lászló, hanem Lajos? Mintha így rémlene...
Elküldve: 2004. 02. 21. 06:54
idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv Zoi
Az árfekvése milyen a szerkezetednek. A feliratok .srt .txt .sub megy rendesen???
Üdv
macska[/quote]
A Metroban 38.900 Ft.
Feliratokat (még) nem kezel, igaz ez nálam nem is volt fontos szempont.
Elküldve: 2004. 02. 21. 06:56
idézet:
Ezt írta Silco:
Más topic-ban is olvastam, hogy a Fraunhoferes mp3 sok galibát okoz, így inkább a Lame-est használd.[/quote]
Sajnos már én is rájöttem :-/
Lehet, hogy nem is mp3-ba, hanem AC3-ba nyomom át a hangot, de meg fogok vele várni újratömörítés előtt minimum 1 firmware frissítést.
Elküldve: 2004. 02. 21. 12:19
idézet:
Ezt írta szaki58:
Helló Krinyo és Bazsika32!
Bazsika32! Köszönöm a bátorítást!
Azt írod, "hogy DVD formátumra konvertálod, nem jelenti azt, hogy a minősége ismét meg fog egyezni azzal, mintha eredeti DVD-t néze". Ez természetes, de nem ez a kérdés!
A kérdés az, hogy át lehet-e konvertálni, vagy sem? A másik kérdés az, hogy a DivX-hez képest!!! Lesz-e minőségromlása. Ha igen, kb mennyi? (írod, hogy lesz minőségromlás)
Még egy kérdés a sok közül: ha átkonvertálok DVD-re, a mérete mekkora lesz, esetleg elférne-e két, kb másfél gigás DivX-es koncert egy 4.7-es DVD-n? Ha igen, hogyan kezeli a DVD játszó?
A következő kérdés: ha svcd-re konvertálok, mennyi lesz a minőségromlás? A hangnak lesz-e "bántódása", ugyanis azt tapasztaltam, hogy az mpg-ben leszedett (pl Diana Krall) koncert hangja időnként torz! Megnéztem oszcilloszkóppal, és bizony vágás van rajta! (túlvezérlés, határolás, négyszögesítés...)
A konvertálások természetesen nekem új dolgok, de úgy érzem, hogy tanulóképes vagyok, ezért más fórumokon utána fogok nézni a részleteknek! Ti csak a lényeget írjátok meg, egyértelműen, legyetek szívesek!
Még valami, az anyagiakról: egy üres DVD kb 800.-Ft. Tételezzük fel, hogy csak egy DivX fér rá (ami ugye két CD, azaz kb 400.-Ft),(természetesen átkonvertálva DVD-nek) a veszteség mintegy 3-400.-Ft. Már ha ezt veszteségnek lehet tekinteni egy amúgy el nem érhető anyag felírása esetén?! Amennyiben ráfér, és elolvasható a DVD számára kér DivX-es film egy DVD-n, (ismételten átkonvertált változatban) akkor pedig nincs miről beszélni!!! Ha valakinek érzelmi kötődései vannak egy-egy hanghoz, számhoz, videóhoz, akkor nem néz az orráig. Gondolon ezzel ti is így vagytok! Egy-egy zenéhez illatok, szituációk, emlékek, sarkok, osztálytermek, stb... társulnak. Egy picit igyekszem kiemelni a témát a szürke technocista mocsárból, hisz ez az egész nem csak arról szól, hogy akad, nem akad, le lehet-e játszani, vagy sem, stb...
Vesézzük ki a témát a többiek okulása végett, és találjuk, találjátok meg erre az esetre a legeslegjobb megoldást! Ez a javaslatom.
Üdv: szaki[/quote]
Hello!
Avi-bol SVCD gyartasara van komplett csomag (DVD2SVCD/AVI2SVCD) [url="http://"http://www.dvd2dvd.org/D2S121B3.zip,"]http://www.dvd2dvd.org/D2S121B3.zip,[/url] a hasznalatarol a [url="http://"http://www.doom9.org-on"]www.doom9.org-on[/url] sok mindent talalsz, kell meg egy tmpgenc vagy egy cce mpeg2 encoder, a doom9-en szinten talalsz proba verziot.
En avi->DVD konvertalasra a TMPGENC-et szoktam hasznalni, utana a Tmpgenc DVD Author (vagy vmi hasonlo) egyszeru szofverrel hozom letre a tenyleges DVD tartalmat (abszolut egyszeru kezelni).
1 lemezre 2 1/2-3 oranal tobbet nem erdemes feltenni, mert akkor mar olyan alacsony a video bitrate, hogy nagyon kockasodik. Eppen ezert ismetelten csak azt tudom ajanlani, hogy DVD-RW/+RW-re dolgozz, amit meg akarsz nezni azt konvertalgasd (ez ido es gep kapacitas dontese persze, ha van HDD kapacitasod ott is lehet tarolni, vagy minden alkalommal ujra konvertalni..)
Erdemes atnezni az SVCD temaval kapcsolatos topicokat (van egy par) illetve az AVI->DVD konvertalassal is talalhato jo par, a DVD rip-es topicokban is sok hasznos informacio van, csak az ido kell raszanni.
En a magam reszerol meg mindig perspektivikusabbnak tartom a PC alapu medialejatszo epiteset, mint a DivX kepessegu lejatszok hasznalatat, bar igaz, hogy a gazdasagossag kerdese most mar boven az utobbi iranyaba huzza a merleget...
Elküldve: 2004. 02. 21. 17:47
A 101-107 csak srt-t kezel, a hangot meg termeszetesen ki kell vezetni optikan vagy koaxon...

[ 2004. február 21.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 21. 19:32
Van egy jó pár filmem a "megátalkodott" Fraunhofer-rel tömörítve, de újratömörítésük előtt várok 1-2 szoftver frissitést, hátha találnak megoldást Elta-ék a bajomra

Egyébként a jatekosok.speier.hu lapon javitani kellene a lapot, mert rendelkezik RGB kimenettel az Elta, ez sem egy hátrány

A Fraunhoferes szívást leszámítva maximálisan elégedett vagyok eddig vele.
Zoi
Elküldve: 2004. 02. 21. 20:39
Délután írtam egy észrevételt, de elnyelte a sávszélesség hiánya!
Kipróbáltam az ismerősöm játékosát.Nos, az övé jobban megy, mint az enyém. Megnéztem a firmware-t: az övé 253N, az enyém (amit én raktam fel) 253S. Haza érve félraktam én is az N-es változatot. Azok a filmek, amik akadtak, többnyire jól mentek (Szörny RT, Mátrix 2, X Man 2)Ez azért érdekes, mert azért frissítettem szoftvert, mert ezek eredetileg is akadtak. A Diana Krall eleje továbbra is fagy, azután jól megy (korábban meg-megállt a keze a zongorán), későbbi korábban fagyó részeknél most is megáll. A Pat Metheny koncert Xvid-es, és apró, pici rángásokkal, akadásokkal megy végig.
Összességiben úgy tűnik, jobb lett. Nem én "csináltam" egyik filmet sem, kaptam illetve leszedtem őket. Többet akkor fogok tudni, ha az ide-oda-amoda konvertálásokat megcsinálom. Addig nem zavarlak fölöslegesen benneteket.