HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2200 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 12:54

Lehet lebeszéltek róla... Inkább várok még... Vagy meg veszek egy jobb erősitőt es digitálisan kötöm rá aaudigyt...
Koszi!! :respect2:
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

#2201 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 12:58

Idézet: tibric - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 13:54

Vagy meg veszek egy jobb erősitőt es digitálisan kötöm rá aaudigyt...

Látod? Ez egy jó ötlet. Majd számolj be a különbségről. OK?

#2202 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 13:01

Rendben  ;)
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

#2203 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:26

Idézet: tibric - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 10:35

Hm.. Igazából nem gondoltam ennyi pénzt kiadni rá... Pc-ről szoktam dvd-t nézni és azt vettem észre hogy valahogy az Audigy2 nem úgy szórja ki az 5.1 hangokat ahogy azt egy asztali dvd-ről hallom...
Ezt kiváltólag szeretnék valamit de nem akarnék nagyobb összeget rááldozni.. 15-20 még belefér...

bocsáss meg, jó 5.1-es hangról beszéltél, nem és aszondod, hogy 35-40 ezer sok. Amit akarsz az kb 80 ezernél indul.  A Pana S49 amit ajánlottak, közepes minéség és best buy. 20 alatt márkát nem kapsz, csak noname, igen sok szolgáltatással megáldott, de mérsékelt minőségű cuccokat. Tudom még ajánlani a philips DP720SA-t, nagyon jó vétel, ezis úgy 40-42 ellenben másfél éve ennyi, tehát nagyon jól tratja az árát.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2204 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 05:28

Bocs ha nem jo topikban erdeklodok.

Asztali dvd felvevot keresek, a legolcsobb arkategoriaban.
Azert a legolcsobb, mert a minoseg nem nagyon erdekel, hangminoseg foleg nem, csak tvbol szeretnek musorokat felvenni ha epp nem erek ra, videot meg mar nem akarok venni.
Esetleg neha divx, de ha nem tudja az sem baj.
Szoval mit kene vennem, vagy mit nem szabadna?
Koszi.

#2205 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:28

Idézet: Douglas - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 6:28

Bocs ha nem jo topikban erdeklodok.

Asztali dvd felvevot keresek, a legolcsobb arkategoriaban.
Azert a legolcsobb, mert a minoseg nem nagyon erdekel, hangminoseg foleg nem, csak tvbol szeretnek musorokat felvenni ha epp nem erek ra, videot meg mar nem akarok venni.
Esetleg neha divx, de ha nem tudja az sem baj.
Szoval mit kene vennem, vagy mit nem szabadna?
Koszi.

Tegnap: Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2206 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 05:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 7:28

Tegnap: Kép

Ez electro world-os?
Egesz orszagra ervenyes?

#2207 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:56

Idézet: Douglas - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 6:12

Ez electro world-os?
Egesz orszagra ervenyes?

Szerintem itt is érdemes lehet körülnézni:

http://www.globalplaza.hu/multi_sales_cate...?category_id=15

#2208 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:30

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic DMR-ES10 felvevőt. Meglepve tapasztaltam, hogy 704x576/25fps felbontásban rögzít. Nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget az átálításra.
Milyen szabvány ez? Rendben van ez így?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2209 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:35

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 12:30

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic DMR-ES10 felvevőt. Meglepve tapasztaltam, hogy 704x576/25fps felbontásban rögzít. Nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget az átálításra.
Milyen szabvány ez? Rendben van ez így?

A 704 is szabványos, csak a 720 sokkal elterjedtebb. Nem ez az első eset, hogy a Pana külön utakon jár. Szerencsésebb lett volna például egy Philips DVDR75-öst venned. Nekem olyan van és nagyon meggondoltan vásároltam pont azt...

#2210 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 11:58

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 10:56

Szerintem itt is érdemes lehet körülnézni:

http://www.globalplaza.hu/multi_sales_cate...?category_id=15

Kosz ez jo oldal, sajnos igazan megfelelot nem talalni most itt sem.

#2211 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 12:32

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 11:35

A 704 is szabványos, csak a 720 sokkal elterjedtebb. Nem ez az első eset, hogy a Pana külön utakon jár. Szerencsésebb lett volna például egy Philips DVDR75-öst venned. Nekem olyan van és nagyon meggondoltan vásároltam pont azt...

Az csak +os lemezre rögzít, RAM-ra egyáltalán nem, és a kinézete sem túl jó. Minőségre jó a Pana is, és sok funkciója van.
Saját képekről is!

#2212 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:04

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 13:32

Az csak +os lemezre rögzít, RAM-ra egyáltalán nem, és a kinézete sem túl jó. Minőségre jó a Pana is, és sok funkciója van.

A Pluszos lemezekkel nincsen semmi baj. Maximális a kompatibilitás, és árban sem drágább. Ergo: Elszalad a kutyád a karóval, ha hozzákötöd... :cool:

A RAM-lemezre történő rögzítést tökéletesen kiválthatja az RW-korong. Sokkal olcsóbb és ugyanolyan strapabíró. Megint szalad a kutya... :cool:

Minőségét tekintve a 75-ös modell munkára tervezett, míg a Pana erősen kommersz (új-kínai gagyigó gyártás), gyenge alkotmány és idétlen a 704-es kép-méret is. Megint szalad... :cool:

"és sok funkciója van"

Ahan, csak éppen azok között nem szerepel a SECAM felvétel és a PC-ről történő firewire kapcsolat... Már nem is mondodm, mert tudod mi következne... :cool:

"kinézete sem túl jó"

És még izlésficamod is van? Ennyire azért nem kellene a saját lovat dícsérgetni. Elcseszted a vásárlást és kész. Pedig visszaolvashattál volna mielőtt megveszed... ...de látom nálatok akkor éppen esett... :cool:

Motto:

"Az a legköltségesebb ostobaság, ha szenvedélyesen hiszünk egy nyilvánvalóan hamis dologban." /H. L. Mencken/

#2213 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:05

Látom itt is az megy, mint egy másik fórumon.  :down:
Nem kellene bunkó megjegyzéseket tenni. Nem csesztem el a vásárlást, mert nekem tökéletesen megfelel a Pana. De jó, akkor kötekedjünk.

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:04

A RAM-lemezre történő rögzítést tökéletesen kiválthatja az RW-korong. Sokkal olcsóbb és ugyanolyan strapabíró.

A DVD-RAM-ra 100.000x lehet írni. Az RW-re 1000x. Ezek elméleti értékek.
Az RW-nél mikor csinálod meg azt, hogy miközben veszel fel, elkezded nézni az elejéről?

Idézet

gyenge alkotmány és idétlen a 704-es kép-méret is.

Lehet, hogy idétlen, de semmi hátránya nincs.

Idézet

Ahan, csak éppen azok között nem szerepel a SECAM felvétel és a PC-ről történő firewire kapcsolat...

Most mondtál két dolgot? Hova használod a Secam felvételt? Mennyibe is kerül a készüléked pontosan? Ugyanis a DMR-ES20-as Panán van DV bemenet, és ez kerül annyiba mint a Philips DVDR75. Ez kb 75 ezer.
De akkor én is említhetném a szerkesztést, és az 1mp-es gyorsindítást.

Idézet

És még izlésficamod is van?

Nekem van ízlésficamom? Nézd már meg a két készüléket. Melyik néz ki jobban? A távirányítórol inkább ne is beszéljünk.
Kép
Kép

Idézet

Ennyire azért nem kellene a saját lovat dícsérgetni.

Te ugyan ezt teszed.

Idézet

Pedig visszaolvashattál volna mielőtt megveszed...

Visszaolvastam, és ennek ellenére a Panát vettem.

Idézet

...de látom nálatok akkor éppen esett... :cool:

Na, ezt nem kellene, mert én sem írtam neked semmi bántót.
Saját képekről is!

#2214 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:46

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 18:05

Látom itt is az megy, mint egy másik fórumon.  :down:
Nem kellene bunkó megjegyzéseket tenni. Nem csesztem el a vásárlást, mert nekem tökéletesen megfelel a Pana. De jó, akkor kötekedjünk.
.......

Azért nem kell megsértődni  :)

Idézet

A DVD-RAM-ra 100.000x lehet írni. Az RW-re 1000x. Ezek elméleti értékek.

Ez igaz de mivel a márkás (TDK, Verbatim) RW lemezek ára elenyésző ezért ez nem érv. A RAM mellet az az érv szól, hogy abból van kétoldalas azaz 9.4GB ami viszont nincs RW-be.

Idézet

Az RW-nél mikor csinálod meg azt, hogy miközben veszel fel, elkezded nézni az elejéről?

Mondjuk a 4x DVD-RW esetén erre lehetőség van.  :D  A saját Pioneer DVR-520 HDD-s felvevőmön tökéletesen megy RW-n is a time shift  :)

Idézet

Lehet, hogy idétlen, de semmi hátránya nincs.

Azért a 720/704 között van különbség. Nem is kevés 16 pixel  :D  Ami a Pana új felvevőinél gond, hogy az LP mód teljes felbontása miatt feláldozták a 720-as felbontást (régebben ők is 720-ban nyomatták SP és XP módokban). Töketlenek meg azért mert SP és XP módban hagyhatták volna a 720-at. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb ha LP, EP módokban csökkentik a felbontást és így az alacsony bitráta nem okoz látható kockásodást, hártyásodást. Nincs olyan MPEG2 ami 704-es felbontásban ~2Mbps bitráta mellett tökéletes képet ad. Ekkora felbontásnál már az ilyen alacsony bitráta eléggé látható hibákat okoz. És ez igaz a Pana felvevőire is. Javaslom nézd meg a Pioneer LP felvételeit és azonnal megérted miről fecsegek (hosszabb anyag esetén csökkentik a felbontást amivel elejét veszik a digitális zaj megjelenésének).

Idézet

Hova használod a Secam felvételt?

Mondjuk sokan vagyunk itt olyan "öregek" akik már a 80-as években videóztak. Ekkor meg még kis hazánkban csak SECAM (VHS-nél MESECAM) volt használatos.
(pld. nekem legalább 50db olyan kazettám van melyen SECAM norma van).
Még a mai digitálisan felturbózott VHS videomagnók esetében is gondosan ügyelnek arra, hogy SECAM/MESECAM felvételeket is le tudjanak játszani. Európa keleti államaiban nem volt olyan rég a SECAM használata, hogy azt ne kelljen még támogatni.

Idézet

Nekem van ízlésficamom? Nézd már meg a két készüléket. Melyik néz ki jobban? A távirányítórol inkább ne is beszéljünk.

Nekem mind a két készülék nem tetszik  :D  Javaslom nézd meg a Pioneer DVR-520 és a DVR-720 készülékeket. Na az igen. Az 5.9cm magasságával ver mindent  :D

Természetesen ha neked a Panasonic a tökéletes külalakban és tudásban akkor használd egészséggel.

#2215 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 19:44

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 18:05

Látom itt is az megy, mint egy másik fórumon. 

Bocs, nem sértésnek szántam...

#2216 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:14

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 20:44

Bocs, nem sértésnek szántam...

De azért csak sikerült a kioktató stílusodat elővenni.

#2217 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 19:46

Azért nem kell megsértődni  :)

Miért, mit kéne csinálnia amikor személyeskedő, kioktató stílusban burkoltan lehülyézik?

#2218 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 23:52

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 11:35

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:04

Minőségét tekintve a 75-ös modell munkára tervezett, míg a Pana erősen kommersz (új-kínai gagyigó gyártás), gyenge alkotmány és idétlen a 704-es kép-méret is. Megint szalad...

Idézet: wpepi - Dátum:   2005. okt. 8., szombat - 18:46

Azért a 720/704 között van különbség. Nem is kevés 16 pixel    Ami a Pana új felvevőinél gond, hogy az LP mód teljes felbontása miatt feláldozták a 720-as felbontást (régebben ők is 720-ban nyomatták SP és XP módokban). Töketlenek meg azért mert SP és XP módban hagyhatták volna a 720-at. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb ha LP, EP módokban csökkentik a felbontást és így az alacsony bitráta nem okoz látható kockásodást, hártyásodást. Nincs olyan MPEG2 ami 704-es felbontásban ~2Mbps bitráta mellett tökéletes képet ad. Ekkora felbontásnál már az ilyen alacsony bitráta eléggé látható hibákat okoz. És ez igaz a Pana felvevőire is. Javaslom nézd meg a Pioneer LP felvételeit és azonnal megérted miről fecsegek (hosszabb anyag esetén csökkentik a felbontást amivel elejét veszik a digitális zaj megjelenésének).

mindkettő szabványos, a 704 és a 720, a 704 a SIF képalak (352x288, 352x240) 4x-ezéséből áll elő. Amúgy a szabványos PAL videókép vízszintes bontása 702, az NTSC-é 711. Ezért választották a 16-tal osztható 720-at a közösnek, mert abba mindkettőt bele lehet 'letterboxolni'. A faltól-falig 720-as DVD-k ami mostanában terjednek amúgy 'kismértékű' geometriai torzulástól terhesek, dehát ki veszi ezt észre :)
Namost az nem járja, hogy kihúzzuk 720-ra 1-2 órás módban, míg 3-4 órás módban márcsak 704, csuáncsak azért, mert 702 pel lehet csak. Így valóban ésszerű PAL esetben a 704-et választani, mert így csak 1-1 pelnyit kell letterbixolni, míg 720 esetben 18 pel-t.
Angol nyelvű gyorstalpaló arról, hogy miért annyi az amennyi Tessék megszívlelni, és nem butaságokat terjeszteni a laikusoknak. Egyébként a számok úgy jönnek ki, hogy 13.5MHz-en digizzük a videót, PAL esetben a soridő 52us és 13.5MHz*52us= 702 sample. NTSC esetben is 13.5MHz-en digizünk, az NTSC soridő 52+59/90 µs így pontosan  710.85 sample jön ki, de ezt kerekítették 711-re

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 09. 00:37 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2219 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 07:23

Kicsiati!

Ne vedd magadra! Szerintem jó írót vettél. Nekem ennek a vinyós testvére van és csak jót tudok róla mondani.

Ami a RAM vs RW lemezt illeti: A RAM-mot vinyóként használhatod (bárhonnan törölsz, a hely azonnal felszabadul), ami az RW lemezekre nem igaz.

A 704-es felbontással sincs semmi baj. Az egyedüli gond vele, hogy az Adobe Encore DVD szerkesztő program nem kezeli. De szinte az összes többi valamire való igen. (TMPG DVD author, DVD Lab, Spruce Up, Ulead termékei stb). Az pedig már az Adobe programot minősíti, hogy egy szabványos felbontással nem tud mit kezdeni.

És Ambro állításával ellentétben Secam forrásból is tud felvenni, mind tunerről, mind pl VHS magnóról, de ennek valóban minimális a jelentősége.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.