HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2291 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:54

Maradjunk annyiban, hogy a sorfelbontás = a vízszintes felbontás vonalai kifejezéssel amit TVL-nek is szoktak hívni. Műszakilag a vízszintes felbontás vonalai kifejezés arra utal, hogy hány vizuálisan feloldható függőleges vonal van egy teljes méretű képen. Mérni úgy lehet, hogy megszámolják, hogy hány függőleges fekete és fehér csík különböztethető meg egy olyan területen, amely olyan széles mint amilyen magas a kép. A vízszintes felbontás vonatkozik a televíziós megjelenítőkre és az olyan jelformákra is melyeket például a DVD lejátszó bocsát ki (mármint analóg videót a kimeneten).
pld. a DVD 720 vízszintes pixelt tartalmaz (NTSC és PAL formátumban is) a vízszintes felbontás úgy számolható ki, hogy a 720-at elosztjuk 1,33-mal (4:3 méretarány miatt), így 540 vonalat kapunk.
Ezt az 540-es értéket lehet lejjebb rontani a gyenge minőségű hardware-el (szűrők, A/D konverterek). Az átlagos DVD lejátszó/felvevő készülékek a kimeneten kb. 500-at tudnak. A felsőkategóriás készülékek képesek elérni az 540-et.

wpepi leesett hol ronotd el a szamitast. ragaszkodsz a 720-hoz kokemenyen es 1:1-es PAR szerinti aranyt tetelezel fel, igy kapod az 540et. ez a szamitas rossz. a CCIR601 ugyanis 1.0.914-es PAR-ral rendelkezik. tudom, hogy elsore hihetelen, de hozza a CCIR601 is a te meresi eljarasod szerint varhato 576 "soros" bontast, amit teis belathatsz, ha az 540-et beszorzod a CCIR 601-fele PAR-ral, persze mindez csak a DAC analog kimeneten lesz igaz, megfeleo anti-imaging szures utan, a CCIR 601-es framebuffer tratalma a TFT monitorodon 1:1-es PAR-ral mast fog mutatni, a mar emlitett aliasing hatas miatt. de ha egy igen nagyfelbontasu monitorra teszed ki a CCIR 601-es framebuffer tartalmat, immar helyes 4:3-as oldalarannyal megjelenitve es mondjuk 2x-osen tulmintevetelezve, az ernyokep aljon mondjuk 1536x1152 pixelbol, akkor bizony latni fogod az 576 fuggoleges vonalat :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 11. 16:30 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2292 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:53

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 16:00

Kedves SFIJ fórumtárs!

Légyszi nyugodj le!

Végy egy nagy levegőt és fogj neki az olvasásnak. Minden érv elhangzott. Többször is. Nem kell már leírni semmit sem. Csak elolvasni, átgondolni és megérteni...

Üdv.: ambroa

en teljesen nyugodt vagyok :) csupancsak minduntalan elokerul az, hogy a videosok nincsenek teljesen tisztaban a digitalizalt jelek tulajdonsagaival es ugy gondoljak, hogy a DVDn/DV szalagon tartolt kepkocka ugyanugy ertelmezendo, mint a szamitogep VGA kartyajanak a kepe :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 11. 16:53 -kor

#2293 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:01

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:56

És hát ezt az egy dolgot véletlenül rosszul értelmezte. Emiatt fennállt volna a félrevezetés lehetősége.

bocsanatot kerek, a merest a te abrad szerint a mar emlitett JVC kamkorderrel a mai nap elvegeztem. azt hogy nem hiszed ezt te el, marmint hogy elvegeztem erre azt tudom mondani, hogy igy jartam.

#2294 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:01

...erre azt tudom mondani, hogy igy jartam.

Nnna, most jöttem meg... :smoker:

Szóval nem ront el senki semmit. Ez egy vitafórum. Vitázzunk! :cool:

Szóval akkor te azt mondod, hogy a digitális videót ami 720X576-ban dolgozik ne digitális videónak nézzük? Hanem akkor minek nézzük? :smoker:

Van itt egy link:

http://members.chell...o/k_768x576.bmp

Elmondom mit kellene rajta látnod, ha teszem azt felnagyítanád...
Azt, hogy a fekete vonalak, -tartva a középpont felé-, egy bizonyos határ után már nem különülnek el többé egymástól. És azért nem, mert abban a felbontásban (768X576) már akkorák a pixelek és nem kisebbek. Vagyis te kézzel sem tudnál mást rajzolni, mert nem tehetsz bele kisebb pixelt! Hogy jobban megértsd, sarkítsunk kicsit. Legyen még kisebb a kép. Mondjuk a 768X576 helyett csak 320X240. Akkor az adott képernyő-részeltnek megfelelő kinagyított helyen már mégnagyobb pixelek lennének, amivel még sokkal előrébb (a középponttól távolabb) összefolynának a vonalak. És most legyen még kisebb. Mondjuk 40X30-as a képkocka felbontása. Most mit látsz ugyanabban a méretű részletben? Vagy legyen csak 4X3 képkocka. Vagy legyen egyetlen egy képkocka... ...fogadok már rájöttél miért csináltam 8000X6000ben, -nemigaz? ;)  Igen, azért! ...és nem PS-el, hanem Corellel, mert az vektoros, tudod butuska...

Na-most figyelj, azért irkálok ennyit, hogy megértsd a dolgot. Reméltem, hogy magadtól is rájössz. Nem jöttél rá. Kénytelen voltam hát elmagyarázni. Ha most megint valami kifogással élsz, hát megharagszom. A pap sem beszél kétszer. Tessék felfogni végre azt a sort amit bepirosoztam neked. Persze, szabatosabban is leírhattam volna az biztos, de pontosan úgy van. Nnna, megyek alundni, mert …

Csá! :up:

#2295 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:43

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:23

képkocka... ...fogadok már rájöttél miért csináltam 8000X6000ben, -nemigaz? ;)  Igen, azért! ...és nem PS-el, hanem Corellel, mert az vektoros, tudod butuska...

Hmm, a sértegetéseket légyszíves hanyagold, vagy szerkeszd ki, még van egy fél órád rá. Vitázni lehet értelemes hangnemben is. Kösz.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#2296 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:15

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:43

Hmm, a sértegetéseket légyszíves hanyagold, vagy szerkeszd ki, még van egy fél órád rá. Vitázni lehet értelemes hangnemben is. Kösz.

Van még egy fél órám rá? Fenyegetsz?

Nem szántam sértésnek és nem is hangzik annak. Úgymarad!

Ennyi az összes mondanivalód nagyember?

#2297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:25

kedves ambroa. tovabbra is az a gond, hogy a digitalizalt jel-et probalod osszevetni a digitalisan eloallitott keppel. a digitalizalt jelnek nincsenek 'pixelei'. pixelei csak a TFT monitorodnak vannak. A TFT monitorod mukodesebol es pixeleibol adodoan, torzitanak, apertura hibaval terheltek. a TFT-d pixeleit a jelelmelet ugy illeti, hogy 0adrendu tarto. Ha a digitalizalt jelet egy ilyen eszkozre vezeted az jeltorzulast okoz, es annal nagyobbat minel kozelebb all a ravezetett jel a TFT monitorod feloldo kepessegehez. ez a rasztaeres eszkozoknek egy jol ismert nyavajaja. az abradat meg azert keszitetted batar nagyra ugye, mert 'tulmintaveteleztel' annak erdekeben, hogy a rasztereszkozod torzitasa ne befolyasolja a meres hitelesseget. A TV-nek nincsenek pixelei, a TV analog. Egy jo DAC a bele illesztett anit-aliasing/imaging szuro segitsegevel azet a torzitast tobb kevesebb sikerrel lekuzdi. pontosan ezert van az, hogy a jobb video DAC-ok, nem 13.5MHz-en, hanem 27MHz-en jarnak, mert itt is tulintavetelezunk a torzitas csokkentese erdekeben, nemcsak a hangtechnikaban.

En meg elmondom, az abraddal kapcsolatban, hogy mit lehtett latni a TV-n. Nos a feloldashataron a vonalkak mar valo igaz osszemosodtak, de 4 intenzitaspup (kimelekedoen feherebb a kornyezetenel) meg kiveheto. amig a 4 pup kiveheto addig tart a feloldas. Ez az 500-as es a 700-as karika koze esett, kismertekben kozelebb a 700-ashoz. Jo mernoki hasra ezt 600-nak mondom. pontosan oda, ami a te elobb linkelt raszteres abradon az egyfefuggo 'szurke' terulet. keresd ki a photoshopban 500 es 700 koze eso azon korcikket, aminek a szonkordinatai  128, 128, 128 koruli erteket mutatnak, kozepszurkek. Es meglepo de a DAC-ba epitett alulatereszto szuro kepes lesz neked meg analogba 'kifosni' ebbol a kozepszurkebol a 4 db intenzitaspupot.  :D A diszkret ideju/digitalis technika a jozan paraszti esszel szembeni armany. hasonloan furcsa es meglepo dolgokat produkal mint a kvantum mechanika es a hasonlat csak elso ranezesre meglepo.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 11. 21:32 -kor

#2298 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:33

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:15

Van még egy fél órám rá? Fenyegetsz?

Te paranoia-s vagy. :D

Szerintem olvass fórumszabályzatot.
2. A hozzászólásodat csak adott ideig tudod szerkeszteni, ennek letelte után már csak a fórum házigazdái és "globális" moderátorai szerkeszthetik

Pont 30 perced van rá  :D

#2299 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 01:54

kedves ambro. addig is az én módszeremmel végzett 768x576-os átméretezést ajánlom figyelmedbe. :D

Kép

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 12. 02:42 -kor

#2300 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:25

a digitalizalt jelnek nincsenek 'pixelei'

Indok?

#2301 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 2:54

kedves ambro. addig is az én módszeremmel végzett 768x576-os átméretezést ajánlom figyelmedbe.

Mert az miben is különbözik és mitől?

#2302 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:27

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:33

Te paranoia-s vagy. :D

Ha te mondod... :respect:

#2303 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:09

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 8:26

Mert az miben is különbözik és mitől?

khmm. vesd ossze a tieddel, a kritikus reszen. a tied ugy nez ki mint a skandinav kertvken a keso esti erotikus musorok,  melyeken  valami pszichopata cenzor kitakarta a kepet izgalmassa tevo venuszdombokat es mellbimbokat :Đ Az enyim meg kisertetiesen hasonlit arra, mint amit a TVn lattam. Amugy kedves ambro halas vagyok neked :) Addig maceraltal, amig enis elkeszitettem - veled szemben szakszeruen - a digitalis 768x576-os kepet. A kep gyonyoru lett. nagyon szepen latszik a 600 sor bontas kornyeki szaturacio 9szurkeseg) es a hatarfrekit atlepv fellepo 180fokos fazistolas. Az abra nagyon jo lesz a jovoben a feltorekvo hiradastechnikus jeloltek szamara a minatvetelezes es a kvantalas (digitalis jelfeldolgozas) shannon-niquist tetelenek a vizualis szemleltetesere. Ez sokkal jobban megmarad a fejecskekben mint aannak a  hosszu osszegnek a matematikai viselkedese amelynek tagjai binek es 'e' a komplex-szamadikon ertekek szorzata :)

#2304 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:09

Amugy kedves ambro halas vagyok neked :) Addig maceraltal, amig enis elkeszitettem - veled szemben szakszeruen - a digitalis 768x576-os kepet.

Hát akkor minden renben, -nemigaz? :respect:

Motto:

"Semmi sem teszi olyan élessé a látást, mint az irigység." /Thomas Fuller/

:)

#2305 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 18:58

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:23

...és nem PS-el, hanem Corellel, mert az vektoros, tudod butuska...

Én komolyon mondom,  nem vagyok képes követni a sok érvet, ellenérvet a mérőábra körül.

Egy dolog viszont nekem is feltűnt. Ha adott esetben Corel segítségével elkészítek egy vektoros képet, majd azt kimentem pixelesen, akkor a végeredmény szempontjából mennyivel vagyok előrébb, mint ha már eleve pixelesen készítettem volna?  :think:

#2306 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 20:46

Van egy Philips DVP 5900-asom.. Van rajta HDMI kimenet. Kérdésem pedig a következő, van olyan formátum(HD) amit ez lejátszik/? (Mert szerintem ez csak parasztvakítás(HDMI<--->DVD...)

#2307 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:07

Egy kérdésem lenne a Panasonic DMR-ES10 tulajokhoz.
Hogyan kell előcsalogatni az ékezetes karaktereket a lemez, és a klippek elnevezésénél?
A könyv azt írja, hogy meg kell nyomni az "A" vagy a "B" gombot, de nekem nem csinál semmit. Még azt a két ablakot sem adja ki amiről a könyv ír.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2308 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:55

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:07

Egy kérdésem lenne a Panasonic DMR-ES10 tulajokhoz.
Hogyan kell előcsalogatni az ékezetes karaktereket a lemez, és a klippek elnevezésénél?
A könyv azt írja, hogy meg kell nyomni az "A" vagy a "B" gombot, de nekem nem csinál semmit. Még azt a két ablakot sem adja ki amiről a könyv ír.

Szerintem nem lehet! :( Én is kerestem, de nem találtam, hogyan lehetne előcsalogatni. Bár, engem nem nagyon érdekel. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2309 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 19:37

Idézet: pitius - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 20:46

Van egy Philips DVP 5900-asom.. Van rajta HDMI kimenet. Kérdésem pedig a következő, van olyan formátum(HD) amit ez lejátszik/? (Mert szerintem ez csak parasztvakítás(HDMI<--->DVD...)

nem parasztvakitas. ha van tft/plazmatvd, akkor kihagyhato egy D/A-A/D atalakitas. a tft/plazmatvk digit bemenetrol sokkal szebb kepetadnak

#2310 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:36

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:55

Szerintem nem lehet! :( Én is kerestem, de nem találtam, hogyan lehetne előcsalogatni. Bár, engem nem nagyon érdekel. :)

Felhívtam, a Panasonic Magyarországot.
Kérdezték, hogy milyen színű a készülékem?
Mondtam, hogy ezüst.
Mire Ők. Hát igen, sajnos a fekete színű készüléknek az útmutatóját fordították le, és ha gondolom, akkor küldenek egy módosított útmutatót, amiből hiányzik ez a leírás.  :omg:
Mondom, hogy nem lehetne egy szoftver frissítéssel megoldani a dolgot?
Meglepő választ kaptam. Nem ugyan az a két készülék. Álítólag a fekete más alkatrészeket tartalmaz.
Kérdeztem, hogy ugyan azt tudja a fekete is? Azt mondták, hogy igen.
Akkor meg nem értem miért kellett más cuccokból összerakni a fekete típust, és az miért tudhatja az ékezetes karaktert, az ezüst meg miért nem.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »