Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2005. 10. 22. 18:49
Elküldve: 2005. 10. 22. 20:45
Idézet: tusi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:49
Az első és legfontosabb, ha nem tetted még meg, akkor húzd ki a konnektorból és 1-2 perc után dugd vissza, majd próba bekapcsolni! Ez lehet segít, mert 1xűen csak "lefagyott" (csak itt ez a reset :Đ).

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2005. 10. 23. 05:38
Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 21:45

Sajnos ez sem segít. Kb. 3 hónapja van meg, és 4-5 filmet néztem meg. Hát ez nem sokáig tartott.
Elküldve: 2005. 10. 23. 11:17
Idézet: tusi - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 6:38
Akkor komolyabb a gond!

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2005. 10. 24. 12:06
A teszkóban lehet most kapni egy Trion 6115r típusú divxes lejátszót. Erről tud valaki valamit, mert infót sehol nem találtam róla.
Elküldve: 2005. 10. 24. 14:33
azt hiszem ez a legjobb hely ahol feltehetem a kérdést.
a metro ujságban van egy LG DVX 9900 tipusú divx lejátszó
külsőre elfogadható, ár korrekt, de nem tudok róla semmit
ismeri valaki?
vajon van rajta optikai kimenet?
igazábol nekem szinte csak DVD lemezt kell hogy játszon de abból mindet.
a divx anyira nem fontos.
esetleg egyéb típus is érdekelne ha van jó ötletetek /kb20.000ft-ig/
köszönöm
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:40
Idézet: Foldonkivuli - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 15:33
ismeri valaki?
köszönöm
A "legjobb" hely talán ez:
http://forum.mpeg4-players.info/
Elküldve: 2005. 10. 25. 11:51
Idézet: Foldonkivuli - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 15:33
ismeri valaki?
köszönöm
optikai nincs, csak koax
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 10. 28. 09:08
Idézet: mpjotr - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 15:35
Adott egy Orion DVD4200-as lejátszó, ami ugyebár a DivX-es filmeket is tudja.
Kérdésem: mitől van az, hogy a régebbi (DivX 3-as) filmeknek csak a hangját
hallani, de nincs kép?
Az újabb filmeknél (DivX 5-ös) gond nélkül megy a kép is, a hang is.
Én úgy gondolnám, hogy lefelé kompatibilisnek kellene lennie, magyarul ha
tudja a DivX5-ös filmeket játszani, akkor a régebbieket is illene tudnia!
Vagy rosszul gondolom?
Valamit be kell állítani ahhoz, hogy ne kelljen átkódolnom (pl. VirtualDub-ban)
a régebbi DivX-es filmeket, és a képet is lássam a lejátszóban?
Van valami más megoldás erre?
Segítségeteket előre is köszönöm!
A fentieken kívül az "xVid" tömörítésű filmek közül is lagzik néhány, meg néhány divX 5-ös is xar. Aztán a "Misszió" című film gyári DVD lemeznek nincs hangja (más lejátszókon igen, szóval nem a lemez hibás).
Szóval ez az ORION DVD 4200 elég gyengus...
Nem találtam hozzá firmware frissítést sem.... csak az ORION DVD 2602-höz (firmware)... rá merjem tölteni? Sokat nem veszítek...
Szerkesztette: pumper 2005. 10. 28. 09:09 -kor
Elküldve: 2005. 11. 04. 11:04
Elmult hetekben probaltam picit muvelodni DVD felvevokrol (nem baj ha mp3at, esetleg divx, xvid -et is lejatszik)...
Tapasztalatokra lennek kivancsi, ha vannak.
Ugy tervezem jovore kene megvenni (hangrendszremet is upgradelve elorelathatoan x-fi+z5500, de majd eldol)
Szoval most egy LG 72cm -es 100Hz es flatronon nezem a musort, egy ideig (1 evig legalabb) ez is marad (aztan ha ugy alakul valami HD kijelzo utan nezek)
Szoval van scart, s-video, composite, d-sub (vga) bemenetem...
Leginkabb musorok felvetelere, visszanezesre, DVD -k nezesere, zene hallgatasra lenne hasznalva, divx/xvid is esetleg belekerulhet, de nem az lenne a jellemzo (arra a gep is boven eleg D-SUB -on, meg nem akarok feliratokkal sz@rakodni asztalin, kiirogatni, stb)...
Ugy 40-60k -s kategoriat neztem, es 3 tipust lattam eselyesnek (most mar csak 2 -t)
Yamada 8400x
gagyi tuner van benne, mono, kikapcsolva nem keruli meg a tunert, zajosodik a kep
van DVI kiemete, DV ki-be menet (bla-bla), sozval mindenfele ki-be van rajta
~50k
Airis L105E
errol nem tudok szinte semmit, asszem van DVI kimenete
~50k
LG DR7500
nem noname, es LG tvhez gondolom jol megy, tud DL lemezeket is irni
nincs DVI kimenete (gondolom mivel a tuner sem HDready, meg BR lemezeket sem olvas, evvel nem vesztek sokat... ?)
~65k
Velemeny, tapasznyalat?
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2005. 11. 04. 11:31
Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 11:04
Elmult hetekben probaltam picit muvelodni DVD felvevokrol (nem baj ha mp3at, esetleg divx, xvid -et is lejatszik)...
Tapasztalatokra lennek kivancsi, ha vannak.
Ugy tervezem jovore kene megvenni (hangrendszremet is upgradelve elorelathatoan x-fi+z5500, de majd eldol)
Szoval most egy LG 72cm -es 100Hz es flatronon nezem a musort, egy ideig (1 evig legalabb) ez is marad (aztan ha ugy alakul valami HD kijelzo utan nezek)
Szoval van scart, s-video, composite, d-sub (vga) bemenetem...
Leginkabb musorok felvetelere, visszanezesre, DVD -k nezesere, zene hallgatasra lenne hasznalva, divx/xvid is esetleg belekerulhet, de nem az lenne a jellemzo (arra a gep is boven eleg D-SUB -on, meg nem akarok feliratokkal sz@rakodni asztalin, kiirogatni, stb)...
Ugy 40-60k -s kategoriat neztem, es 3 tipust lattam eselyesnek (most mar csak 2 -t)
Yamada 8400x
gagyi tuner van benne, mono, kikapcsolva nem keruli meg a tunert, zajosodik a kep
van DVI kiemete, DV ki-be menet (bla-bla), sozval mindenfele ki-be van rajta
~50k
Airis L105E
errol nem tudok szinte semmit, asszem van DVI kimenete
~50k
LG DR7500
nem noname, es LG tvhez gondolom jol megy, tud DL lemezeket is irni
nincs DVI kimenete (gondolom mivel a tuner sem HDready, meg BR lemezeket sem olvas, evvel nem vesztek sokat... ?)
~65k
Velemeny, tapasznyalat?
Mivel csak jövőre szeretnél felvevőbe beruházni szerintem felejtsd el az általad felsorolt gagyikat. Az árak folyamatosan zuhannak ezért az ami ma 100.000Ft körüli az addigra amikor megvennéd 40.000-60.000Ft körüli lesz (a DVD felvevő hivatott felváltani a VHS magnókat ezért az áruk is ehhez fog igazodni).
Véleményem szerint vegyél inkább valamilyen márkásabb készüléket pld. Pioneer, Panasonic, Philips.
Sokkal jobban jársz. A gagyi felvevőkkel nem csak minőség terén van gond hanem sokszor fagyogatnak ami igen meg tudja nehezíteni az életedet.
Szerk:
A HD-t meg szerintem egyelőre felejtsd el mert az Magyarországon még jó pár év. HD-s felvevők meg addigra lesznek hiszen a HD-DVD és a blu-ray pont a HD anyagok rögzítésére lett kitalálva. Mire Magyarországon HD lesz addigra már régen blu-ray vagy HD-DVD asztali felvevőt fogsz használni. Szóval ma 2005 végén teljesen felesleges olyannal foglalkozni ami csak sok év múlva lesz. Addigra meg el is fogod felejteni, hogy mi az a DVD+/-DL 8.5GB lemez

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 04. 11:44 -kor
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:11
Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:31
Véleményem szerint vegyél inkább valamilyen márkásabb készüléket pld. Pioneer, Panasonic, Philips.
Sokkal jobban jársz. A gagyi felvevőkkel nem csak minőség terén van gond hanem sokszor fagyogatnak ami igen meg tudja nehezíteni az életedet.
Szerk:
A HD-t meg szerintem egyelőre felejtsd el mert az Magyarországon még jó pár év. HD-s felvevők meg addigra lesznek hiszen a HD-DVD és a blu-ray pont a HD anyagok rögzítésére lett kitalálva. Mire Magyarországon HD lesz addigra már régen blu-ray vagy HD-DVD asztali felvevőt fogsz használni. Szóval ma 2005 végén teljesen felesleges olyannal foglalkozni ami csak sok év múlva lesz. Addigra meg el is fogod felejteni, hogy mi az a DVD+/-DL 8.5GB lemez

Koszi!

Megprobalok mindi joval elobb tajekozodni, hogy tul nagy meglepi ne erjen...
Ahogy nezegettem a 100k koruli cuccokat, azok egyaltalan semmifele mpeg4 es leszarmoazottait nem jatszanak, ami nem katasztrofa, de ha mar homar, akkor tudja azt is!
HD -t csak azert kevertem bele, mert nezegettem LCD -ket, meg plazmakat is, elobbibol toshiba a befuto, otobbibol pedig pana nalam, de leven plazma epeszu aron csak 800x480 -as, a LCD -ken meg hanyadekul nez ki a TVmusor, igy legalabb 1-2 evre szanaltam ezt a tervem, mire olyan LCD -t, vagy plazmat kapok ami rendes HDTV felbontasu 1920x1080, mert akar hogy is neztem a nem 3M -os cuccok csak felmegoldasok (1366x768)...
Persze nem arra szamitok, hogy lesz HDTV adas, de szgeprol mar elerhetoek HDTV -s anyagok, meg jo 100centin jatszani is, vagy esetleg meg a monitort is ki tudnam valtani igy (agybol webezes), igaz ez most is megy, csak hat 640 -be nem tul sok fer el...
Szoval akkor varjak?
Az az LG cuccos sem eri meg hogy figyelemmel kovessem?
Maradjak a pana, pio -nal?
Denon -ok dragak nagyon, meg ha esetleg majdan veszek LCD -t (nem tom plazma akkor hogy all majd), a toshibakba szokott lenni faroudja chip, gopndolom nincs ertelme hogy TV -be meg a laejatszoba is legyen?
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:22
Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:11

Megprobalok mindi joval elobb tajekozodni, hogy tul nagy meglepi ne erjen...
Ahogy nezegettem a 100k koruli cuccokat, azok egyaltalan semmifele mpeg4 es leszarmoazottait nem jatszanak, ami nem katasztrofa, de ha mar homar, akkor tudja azt is!
HD -t csak azert kevertem bele, mert nezegettem LCD -ket, meg plazmakat is, elobbibol toshiba a befuto, otobbibol pedig pana nalam, de leven plazma epeszu aron csak 800x480 -as, a LCD -ken meg hanyadekul nez ki a TVmusor, igy legalabb 1-2 evre szanaltam ezt a tervem, mire olyan LCD -t, vagy plazmat kapok ami rendes HDTV felbontasu 1920x1080, mert akar hogy is neztem a nem 3M -os cuccok csak felmegoldasok (1366x768)...
Persze nem arra szamitok, hogy lesz HDTV adas, de szgeprol mar elerhetoek HDTV -s anyagok, meg jo 100centin jatszani is, vagy esetleg meg a monitort is ki tudnam valtani igy (agybol webezes), igaz ez most is megy, csak hat 640 -be nem tul sok fer el...
Szoval akkor varjak?
Az az LG cuccos sem eri meg hogy figyelemmel kovessem?
Maradjak a pana, pio -nal?
Denon -ok dragak nagyon, meg ha esetleg majdan veszek LCD -t (nem tom plazma akkor hogy all majd), a toshibakba szokott lenni faroudja chip, gopndolom nincs ertelme hogy TV -be meg a laejatszoba is legyen?
Az asztali DVD felvevők fő funkciója MPEG2 rögzítés és persze a lejátszása is. A DIVX förmedvényt ne keverjük már bele az MPEG2 felvevőkbe. Ha DIVX kell akkor arra ott a PC vagy vegyél valamilyen olcsó lejátszót. DVD felvevőknél a rögzítési minőség és a felvétellel, szerkesztéssel kapcsolatos extra funkciók a meghatározó és nem az, hogy tud e DIVX-et lejátszani.
Javaslom, döntsd el, hogy DIVX playert szeretnél vagy kiváló minőségben rögzítő, kockapontos szerkesztést és egyéb extrákat biztosító asztali DVD felvevőt szeretnél.
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:31
Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 13:22
Javaslom, döntsd el, hogy DIVX playert szeretnél vagy kiváló minőségben rögzítő, kockapontos szerkesztést és egyéb extrákat biztosító asztali DVD felvevőt szeretnél.
Persze, elsosorban DVD felvevot, ami eleg jo ahhoz, hogy a UPC -n jovo adasokat elvezheto minosegben rogzitse.
Ami azert minimum kene, hogy igenyes kivtel legyen, jo minosegu tunerrel, zajszuro elektronika sem art ha jo (habar nem tudom milyen difik vannak), megegye az audioCD -ket, es azert az mp3 -akat is... DivX/Xvid -re elsosorban a gepet hasznalnam, csak tudod az ember sizvet melengeti, ha ott van az a lehetoseg is...
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:31
Olyan asztali HDD-s DVD felvevőt keresek, ami tud csak hangot felvenni MP3-ba. Rendszeresen kb 2 órai anyagot kell egyszerre felvenni, majd ezt DVD-re írni több példányban.
Előre is kösz az ötleteket
Szerkesztette: toreki 2005. 11. 04. 12:38 -kor
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:46
Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:31
Ami azert minimum kene, hogy igenyes kivtel legyen, jo minosegu tunerrel, zajszuro elektronika sem art ha jo (habar nem tudom milyen difik vannak), megegye az audioCD -ket, es azert az mp3 -akat is... DivX/Xvid -re elsosorban a gepet hasznalnam, csak tudod az ember sizvet melengeti, ha ott van az a lehetoseg is...
Akkor neked a Pioneer felvevői jönnének be. Igen jó minőségű tuner, kiváló zajszűrés és egy rakás paraméterezhető képjavító áramkör (pld. fehér és fekete egyensúly, élesség, stb.) (felvételnél és lejátszásnál egyaránt állítható ráadásul a felvételnél minden bemenethez külön beállításokat lehet alkalmazni). Tartalmaz továbbá TBC-t is ami ugye elengedhetetlen a régi VHS, S-VHS, Hi8 felvételek DVD-re írásához. Lejátszik MP3-at CD-ről (DVD-ről nem), audioCD-t, VCD-t és SVCD-t.
Nekem már több mint 1 éve van Pioneer DVR-520 HDD-s felvevőm és tökéletesen elégedett vagyok a minőségével. Mondhatni kiváló készüléket vettem.

Elküldve: 2005. 11. 04. 13:06
Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 13:46
Nekem már több mint 1 éve van Pioneer DVR-520 HDD-s felvevőm és tökéletesen elégedett vagyok a minőségével. Mondhatni kiváló készüléket vettem.

Koszi, korulnezek pioneer -eknal

HDD -s keszuleknek van ertelme, ha az ember 2oras dolgoknal tobbet nem iazan akar felvenni, es monjuk nem lusta egy-egy ures RW -t betenni a keszulekbe?
Elküldve: 2005. 11. 04. 13:21
Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 13:06

HDD -s keszuleknek van ertelme, ha az ember 2oras dolgoknal tobbet nem iazan akar felvenni, es monjuk nem lusta egy-egy ures RW -t betenni a keszulekbe?
Hát hogyne lenne!! pld. szerkeszteni igazából csak HDD-s készülékeken lehet. A HDD nélküli felvevőknél csak VR módban megírt RW esetén lehet szerkeszteni.
Továbbá vannak esetek amikor az ember a FINE módot (9.8Mbps videó bitráta PCM hanggal) választja felvételnek ami ugye RW esetén max. 1 óra tárolást tesz lehetővé. Arról nem is beszélve, hogy a HDD igen rugalmas és kényelmes felhasználást ad (csak beprogramozod a felvételeket és kész azaz soha nem maradsz le semmiről, lehet felújító rögzítést végezni pld. sorozatok mindennapos felvétele esetén a megnézett felvétel helyére veszi a következőt, stb.).
Elküldve: 2005. 11. 05. 01:29
Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:31
mivel gondolom upc directed van, akkor en sokkal inkább dreambox irányában mozdulnék mert az stream recorder és így ujrakódolás nélkül veheted fel a TV adásokat.
What do stars do? They shine.(Yvaine)