HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#441 Felhasználó inaktív   Toxin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 11:27

idézet:
Ezt írta SPeY:
Frissitettem [url="http://"http://divxvid.fw.hu"]DivXviD[/url]-et Xoro HSD 311-el. ;)

u.i.: Tovabbra is szivesen veszek mindenfele infot, mind ezzel, mind mas jatekosokkal kapcsolatban!
[/quote]

Nekem egy Technosonic MP101S lejátszóm van, vele kapcsolatban volna néhány tapasztalatom, amit hozzá lehet tenni a listához.

Az SRT fájlokat valóban lejátsza (sárgán ugyan és ló betűkkel, persze külön kérésre), de a nagyon széles feliratok széleit levágja. Ez a 245-ös firmware-rel még nem volt tapasztalható, ott még fehér is volt a felirat, de nem volt annyira stabil mint a 252-essel. A SUB fájlokkal továbbra sem hajlandó foglalkozni. Amióta létezik a fw-ben magyar menü, azóta a feliratokat is helyes karakterekkel teszi ki és nem kalapos ű-vel és hullámos ő-vel.

Lejátsza ugyan a 3.11-es DivX-et, de előfordul benne (szerintem a nagyobb tömörítésű részeknél) egy-egy kép kimerevedés. Ilyenkor a hang folyamatosan megy tovább, majd a kép 2-3 mp múlva rendesen beáll és megy tovább. :confused: Ez egyébként egy másfél órás film alatt 2x 3x fordul elő.
Leteszteltem XviD-del és DivX 5.0.5-tel is, 1pass/2pass tömörítéssel (volt ahol még a GMC-t is bekapcsoltam), minden tökéletes volt, a legjobb eredményt az XviD adta (képminőségileg). :)

A hangformátumoknál az AC3 és az MP3 (CBR/VBR) tökéletes volt, egy film esetében viszont - aminek WMA hangja volt - nem játszotta le a hangsávot, sőt panaszkodott is, hogy nem tetszik neki.

Megjegyzés: az MP101 után lévő betű vszleg a csatlakozóit is hivatott megkülönböztetni. Az MP101S-nek pl. van SCART és DVI csatija is.

Mindent egybe vetve elégedett vagyok a kütyüvel, nagyon szép minőséget ad vissza a filmekből (SCART kimeneten pláne). Egyedül arra kell figyelni, hogy mivel eteti meg az ember. Én az AutoGK-val szoktam a filmeket tömöríteni és egyszerűen kitűnő. Pause módban alig látható rajta tömörítési hiba, szinte azonos a DVD-vel (főleg AC3-hanggal)

#442 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 12:11

idézet:
Ezt írta Toxin:

Nekem egy Technosonic MP101S lejátszóm van, vele kapcsolatban volna néhány tapasztalatom, amit hozzá lehet tenni a listához.

...
[/quote]

Koszi a nem keves infot! ;)
Delutan frissitek.
In /dev/null no one can hear you scream

#443 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 13:29

idézet:
Ezt írta SPeY:

Koszi a nem keves infot! ;)
Delutan frissitek.
[/quote]

Mar meg is van! Frissitettem. ;)

Kulon lapra tettem, mert hulyen nezne ki ennyi info ott helyben. Szivesen veszem mas tulajok tapasztalatait is, mind ehhez, mind mas jatekoshoz. ;)

#444 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 14:20

Sajnos a DVI-os MP-10x-ek kihalofelben vannak. Ha valaki talalkozna ilyennel kiskerben, szoljon please, erdekelne. Az uj szeriakrol (L jelolesuek) lehagytak es allitolag nem is lesz rajta a kozeljovoben. SCART mindegyiken van, de ez teljesen termeszetes is.

Krinyo

PS: ujabb driver jott az SC sorozatu MP-10x-hez, [url="http://"https://www.hwsw.hu/letoltes.php3?path=/DivX/DVD_Player_firmware/MP10x-SC004_sorozat"]most tukrozom[/url]. Csak annyit irtak, hogy cseh OSD is van, de gondolom mas problemakon is javitottak...

[ 2003. december 11.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#445 Felhasználó inaktív   kisge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 11:31

Sziasztok!

Felhivtam az Elta Magyarorszagot, es azt mondtak, hogy februar ban jon be a 8883 MP4. (februar 9-en lesz valami akcio a metroban, erdemes felhivni oket akkoriban...) Szoval karacsonyra nincs Elta. Esetleg tud valaki mas Mediatek lejatszorol, ami Mo-n kaphato?

Udv,
kisg

Ui: Az Eltanal nagyon segitokeszek voltak, rogton tudta a neni, hogy mi az a 8883 meg mi a Divx :-)

#446 Felhasználó inaktív   mad_823 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:32

Nem ide tartozik, de nem akartam új topikot nyitni, és itt nagy a pörgés is, szóval:

Nem tudtok olyan proggiról, ami egy divx film bitrate-jét mutatja lejátszás közben? Olyasmi funcióra gondolok, mint a PowerDVD-nél az Information.

Kösz,
MaD

#447 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:57

idézet:
Ezt írta mad_823:
...Nem tudtok olyan proggiról, ami egy divx film bitrate-jét mutatja lejátszás közben?...[/quote]
Az ffdshow sok mindent ki tud írni osd-n, speciel ezt nem, viszont az info ablakban láthatod.

Haver áthozta egy rövid teszt erejéig a Loomax cuccost, de a távirányítót elfelejtette, így a feliratokat nem tudtuk kiválasztani.
Kicsit fapados a kinézete... belül is :).
Kimenetek: Scart, dig.audio out (rca), video out(rca), sztereó rca hangkimenet. DD/DTS dekóder nincs benne.
Kb. 10 filmet próbáltunk ki rajta, egy volt ami nem indult el, asszem vmi 3.11-essel tömörített?, de lehet, h opendivx volt nem emlékszek.
Az ac3 hanggal semmi baja nem volt, szépen lekeverte sztereóra (nincs dekóderem, így a külső dekódolást nem tudtuk kipróbálni). A két ac3 hangsávos filmeket is probléma nélkül vitte, de a hangsáv váltást sztem nem lehet megoldani rajta. A DivXAudio-s filmeknél term. nem volt hangja.
A DivX 5 Pro-s filmek is simán futottak rajta, volt egy pár, amit gmc-vel és bidirect-el tömtem. Xvid dettó, simán ment. A képe szép volt, kontrasztos, keretmentes. Összehasonlításként ment mellette a htpc-m, de képminőségben kikapott :) (GF2MX, tvout: Conexant BT-869KRF).
Összefoglalásként: ennyi pénzt simán megér a cuccos, és elképzelhető, h lesz hozzá olyan fw ami kezeli az ékezetes srt-t is.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#448 Felhasználó inaktív   RtgLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 19:49

Kedves Fórumtársak!

Egy számomra megoldhatatlan probléma: van egy Dimarson DM-R400-as házimozim. Minden formátumot megeszik, még a DVD-RW-t is. DE: ha én készítek SVCD-t a DVD2SCVD-vel, akkor az elkészült lemezt lejátszva a szereplőknek és a zenének mélyebb a hangja kb. 15-20%-kal... A kép szinkronban van a hanggal és akadozás nélkül szépen megy. Ugyanez az SVCD a PC-ben lejátszva tökéletes. Egy másik, DM-350-es lejátszóban tökéletes. Elvittem az Elektropontba, ahol korábban vettem a házimozit, ott betették egy újabb, DM-R 500-asba és itt megint mély volt a hang...
Írtam a forgalmazónak és ezt válaszolta: "Nagyon valószínű, hogy a kiírás módjával van a probléma. Ha javasolhatjuk, kérjen kölcsön mások által készített SVCD lemezeket és próbálja ki azokkal is a készüléket. Ha több más SVCD-vel is ugyanez a hiba, akkor kérjük forduljon szervizünkhöz.
Ilyen problémával még nem találkoztunk, ezért tartjuk valószínűnek az írási hibát." Én próbálkoztam már lassabban írni, de nem segített. Hát most itt tart a dolog...
Asus P4B P4 1,6 Nw.

#449 Felhasználó inaktív   bellone 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:20

Jim!
Küldtem üzenetet!

#450 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 08:42

idézet:
Ezt írta bellone:
Jim!
Küldtem üzenetet!
[/quote]

Re: Jim! Küldtem üzenetet! :D

#451 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:05

idézet:
Ezt írta RtgLaci:
Kedves Fórumtársak!

Egy számomra megoldhatatlan probléma: van egy Dimarson DM-R400-as házimozim. Minden formátumot megeszik, még a DVD-RW-t is. DE: ha én készítek SVCD-t a DVD2SCVD-vel, akkor az elkészült lemezt lejátszva a szereplőknek és a zenének mélyebb a hangja kb. 15-20%-kal... A kép szinkronban van a hanggal és akadozás nélkül szépen megy. Ugyanez az SVCD a PC-ben lejátszva tökéletes. Egy másik, DM-350-es lejátszóban tökéletes. Elvittem az Elektropontba, ahol korábban vettem a házimozit, ott betették egy újabb, DM-R 500-asba és itt megint mély volt a hang...
Írtam a forgalmazónak és ezt válaszolta: "Nagyon valószínű, hogy a kiírás módjával van a probléma. Ha javasolhatjuk, kérjen kölcsön mások által készített SVCD lemezeket és próbálja ki azokkal is a készüléket. Ha több más SVCD-vel is ugyanez a hiba, akkor kérjük forduljon szervizünkhöz.
Ilyen problémával még nem találkoztunk, ezért tartjuk valószínűnek az írási hibát." Én próbálkoztam már lassabban írni, de nem segített. Hát most itt tart a dolog...
[/quote]

Szia, erdekes problema, en sem hallottam meg ilyenrol. A kiiras "modja"val nem hinnem hogy gond lenne, mert akkor nem is ismerne fel a lemezt, inkabb arra tippelek, hogy a DVD2SVCD a "szabvanyostol" nagyon elteru parameteru SVCDt kreal neked. Valoszinuleg a hnag bitratajaval, formatumaval lesz a gond, en ott neznek eloszor korul.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#452 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:13

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Szia, erdekes problema, en sem hallottam meg ilyenrol. A kiiras "modja"val nem hinnem hogy gond lenne, mert akkor nem is ismerne fel a lemezt, inkabb arra tippelek, hogy a DVD2SVCD a "szabvanyostol" nagyon elteru parameteru SVCDt kreal neked. Valoszinuleg a hnag bitratajaval, formatumaval lesz a gond, en ott neznek eloszor korul.

Krinyo
[/quote]

Szerintem is "szoftveres" gond lehet...
Probald meg a VirutalDub -> TMPGEnc -> Nero trioval, en mindig ezt hasznaltam (S)VCD-hez es sosem voltak gondjaim.
Ha kell bovebb info errol a modszerrol, akkor dobj egy emailt.

#453 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:26

[url="http://"http://divxvid.fw.hu"]DivXviD[/url] ismet frissult!
Ezuttal nem konkret jatekos infoval, hanem egy hasznos "fulessel", amit kisg-tol kaptunk... ;) Koszonet erte!

#454 Felhasználó inaktív   Gtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 10:52

Jelentem a philips DVD737 tud sub-ot is 4.1.19-el, bár kérdőjeles ikonnal jelenik meg de lejátssza. Állítólag 4.1.20-ban már hivatalosan is ismerni fogja.

#455 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:09

idézet:
Ezt írta Gtom:
Jelentem a philips DVD737 tud sub-ot is 4.1.19-el, bár kérdőjeles ikonnal jelenik meg de lejátssza. Állítólag 4.1.20-ban már hivatalosan is ismerni fogja.[/quote]

Koszonjuk az infot.
Oldal megint frissult, hala neked. ;)

#456 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 11:11

Egy tipp a Technosonic lejatszokhoz:
(mind az 107, mind az 101hez jo)

Távirányiton az alapképernyon:

FEL
FEL
LE
LE
JOBRA
BALRA

És mar valaszthatsz is, hogy melyik regiot szeretnéd.
(Én a 0-ra allitottam)

Ha ismert volt mar, bocsi, ha valakinek uj akkor kerek szepen sok KCS-t.
;)

Koszi.

Amugy nekem a 107-es lejatszom leledzik, egy gondom a sarga felirat és a SUB nem kezelése vele. Amugy nem rosz.

#457 Felhasználó inaktív   kisge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:02

Hello,

Ha valaki az Örs Vezér Tér vonzáskörzetében lakik, akkor jó hír, hogy ma reggel érkezett az Árkád MM-be is Philips DVD 737-es. Annyira új, hogy a kedves eladó még el akart küldeni, hogy "nincs és nem is lesz", aztán azért megnézte a gépben, és "Jééé, van". A cucc a műholdvevők környékén van. Ár: 59900 (brutto)

Üdv,
kisg

#458 Felhasználó inaktív   Gtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:07

idézet:
Ezt írta SPeY:

Koszonjuk az infot.
Oldal megint frissult, hala neked. ;)
[/quote]

Ejha, te aztán gyors voltál :)
Karácsony után majd rendesen ki tudom próbálni a képességeit (állítólag txt feliratot is viszi de ezt nem tudom megerősíteni), meg majd érdeklődök a haveromtól friss infók után (mert DVD737 "made in Hungary" :))

#459 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 12:16

idézet:
Ezt írta Gtom:

Ejha, te aztán gyors voltál :)
Karácsony után majd rendesen ki tudom próbálni a képességeit (állítólag txt feliratot is viszi de ezt nem tudom megerősíteni), meg majd érdeklődök a haveromtól friss infók után (mert DVD737 "made in Hungary" :))
[/quote]

Varjuk a fejlemenyeket. ;)

#460 Felhasználó inaktív   kisge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:58

DVD 737 gyorsteszt
Firmware frissites utan:
-> QPelt tenyleg nem tudja :-)
-> Viszont amit tud, azt szepen lejatszik
-> Tud zoomolni is a divx filmeken
-> Tud kevert cdket (tobb fajta fajl) lejatszani
-> Tenyleg tud olyan feliratot kezelni, ami ? -jellel van megadva. Lehet, hogy ez a txt? Nem volt idom megnezni.
-> Ekezetek latszanak, csak kalaposak (ő és ű)
-> A felirat sarga, es nem tul nagy betutipus. Amelie nezes kozben zavaro, mert az a film nagyon sargan filmezett. Egyebkent mas filmeknel jol latszik.

A kidolgozas igenyes. Szerintem korrekt vetel. Akinek jobban raer a dolog, az szerintem varja meg a februari Elta-t :-)

Udv,
kisg

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »