idézet:
Ezt írta Tommaso:
Ebben biztos lehetsz. Mo-on tesztelik a firmware-t és gyártják a készüléket, úgyhogy van itt is hozzáértő ember, és úgy vettem észe örömmel fogadják a visszajelzéseket.[/quote]
Ez biztatoan hangzik...
Krinyo
Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2003. 12. 19. 18:15
Elküldve: 2003. 12. 19. 18:17
idézet:
Ezt írta MM:
Nem értem, miért hatalmas feladat megoldani, hogy kicsit nagyobb betűvel és lejjebb legyen, ha ez DVD lejátszásnál jól működik.
[/quote]
Teljesen mas a modszer. A DVD-knel nem szoveges allomanyban van a felirat.
Krinyo
[ 2003. december 19.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 19. 18:21
idézet:
és miért nem tud mit kezdeni egy külső dekóder a 6 csatornás ogg hangal[/quote]
Talan mert nem tudja dekodolni?
Nincs ra felkeszitve. Amugy szerintem az Ogg egy zsakutca, teljesen felesleges ilyen hangot tenni a video melle...
Krinyo
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:31
idézet:
Ezt írta TescoJim:
Hali!
Ma meló után első dolgom volt, hogy bemenjek az Elektro World-be és kipróbáljak egy Philips 737-est. Vittem egy DivX 5.05 -ös filmet .sub-al és egy XviD 1.0 b2 -est szinkronnal. A DivX-es filmen nem tudta a .sub -ot, az új XviD kodek pedig előadta a szokásos zöld szétmosott szineit valamint 41 mp-nél lefagyott a kis Philips. Tehát sokkal okosabb nem lettem, valószínű, hogy frissíteni kellett volna, talán akkor lejátszotta volna a .sub-ot is.
[/quote]
Subot bizti tudja, lehet hogy frissíteni kell a fw-t mert régi van rajta. Zöld szétmosott színek? Nem tudom mire gondolsz, nálam eddig nem volt gond az xviddel.
DVD737-hez régiókód-mentesítés itt:
[url="http://"http://www.dvdrhelp.com/dvdhacks.php?select=Philips+DVD+737"]link[/url]
Elküldve: 2003. 12. 19. 20:57
Elküldve: 2003. 12. 19. 22:35
idézet:
Ezt írta viktop:
Azt mondja már meg valaki, hogy milyen kodekk kell az svcdk lejátszásához, mert nekem csak piciben adja ki, ráadásul el van nyújtava a kép. Köszi[/quote]
Ez nem igazan tartozik ide, mivel asztaliak eseten nem beszelhetunk codec tipusokrol, de azert valaszolok (felteve, hogy Windows-os a kerdes) ...
MPEG2; De a legjobb Windows-os lejatszo a Media Player Classic ezt codec nelkul is tamogatja, mivel beepitett MPEG1/2 dekodert (is) tartalmaz! ("mellesleg" magyar fejlesztes; Gabest munkajat dicseri)
Szoval: [url="http://"http://sf.net/projects/guliverkli"]Guliverkli[/url] / MPC
u.i.: Nem akartam rekolamot csinalni (amugy sincs ra szorulva) csak gondoltam jo ha minel tobben megismerik ezt a szuper player-t.
[ 2003. december 19.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 20. 08:51
Elküldve: 2003. 12. 20. 11:24

Elküldve: 2003. 12. 20. 18:19
Elküldve: 2003. 12. 20. 18:33
Elküldve: 2003. 12. 20. 18:33
idézet:
Ezt írta Hori25:
na szoval egy philips 737es lett belolle elsore naon fain csak a feliratkezelesre nem tudok rajonni egy divx re se tesz ki semmilyen feliratot az indulasnal latom a film filet ill a ?jeles feliratot vagy a sub ot de nem tudom feltenni a filmre ennyire binzsa vagyok segitsetek egy kicsit koszi hori[/quote]
Én is egy ilyen mellett döntöttem.Már vannak érdekes tasztalataim is, amelyeket nemsokára megosztok. A feliratot úgy kell kitenni, hogy a feljövő browser-ban ráállsz a felirat file-ra és utána megnyomod a Subtitle gombot a távirányítón. Ezután a filmre nyomsz Play-t vagy OK-t.
Elküldve: 2003. 12. 20. 19:44
Elküldve: 2003. 12. 20. 20:32
Elküldve: 2003. 12. 20. 22:33
Sikerült a lejátszót 2x kiakasztanom. Az első alkalommal egy olyan adat CD-t tettem be, amit nem bírt azonosítani, így állandóan LOAD-olt. Itt egy kicsit megijedtem, hogy most bent marad a lemez, meg jön a szervíz, mert sem az "Open" sem a "Power" gombra nem reagált. Szerencsére a konnektorból való kihúzás/bedugás meggyógyította és utána már az "Open"-ra kiadta a lemezt. Itt a CDRW volt a bűnös, mert a DVD íróm sem olvasta... Pedig valamelyik nap írtam, így nem értem, hogy mi történt vele. Második alkalommal egy olyan filmet néztem, ami a vége felé hibás volt. Itt egy kicsit megbolondult a lejátszó kijelzője és mindenféle számot kiírt. Egy kicsit szenvedett rajta, de utána tovább játszotta a filmet.
Egy film szinkronjának magyarra cserélése közben jött elő a következő dolog. A lejátszó nem tudja értelmezni azt, ha pl. VirtualDub-ban az audio sávot késleltetni kell. Számítógépen nem lesz csúszás, a lejátszón viszont igen. Lehet az AVI file-ban van valami info, amit a lejátszó nem figyel?
Verbatim Hi-Speed-es CDRW-n lévő filmnél csinálta azt a lejátszó, hogy rendesen beolvasta a lemez tartalmát és a filmet is engedte lejátszni, de a READING INDEX felirat közben DISC ERROR-t írt ki egy érdekes mechanikai hang kiséretében és visszaugrott a főmenübe. A hangot talán az olvasó fej koppanásához lehetne hasonlítani. Erre az a gyógyír, hogy a lemez törlésénél teljes törlést kell csinálni, nem elég a gyors (csak TOC) törlés. Más lemezekkel nem próbáltam még. Ha ez a törlés hibája, akkor arra gyanakszom, hogy olyan sector-t is próbál olvasni, ami már nem az adott file-hoz tartozik és esetleg illegális helyre próbálja a fejet pozícionálni.
Verbatim DVD+RW-nél tapasztaltam olyat, hogy a ráírt DivX film még az elején elvesztette a szinkront és ugrált a kép és hang. Ezt még nem sikerült körbejárnom. Talán a 2.4x írás miatt lehet. Fujifilm DVD-RW-nél 1x írásnál nem tapasztaltam ilyet.
Egyelőre ennyi. Ha valósak a hibák, akkor esetleg majd a Philips-nek is meg lehetne írni, hátha tudják javítani a firmware-ben.
Elküldve: 2003. 12. 21. 11:15

Elküldve: 2003. 12. 21. 13:22
Elküldve: 2003. 12. 21. 16:42
Koszonet az uj Philips 737-es infokert Zolinak!
Elküldve: 2003. 12. 21. 21:14
Elküldve: 2003. 12. 21. 22:54
ide: default@freemail.hu
Elküldve: 2003. 12. 22. 11:22
idézet:
Ezt írta Hori25:
Meg egy kis adalek a philips 737hez az MPG file melle felirt subot szonelkul hozzafuzte a kephez --nemi rossz hir a (srt mindig olvassa) a subot hol olvassa hol nem. sub es sub kozott is van kulonbseg? szemre eggyformanak tunnek. a txt latja ? jellel jelzi de nem fuzi hozza. azokat a filmeket amihez divx audio hang van fuzve hang nelkul jatsza le. eggyelore ennyi hori[/quote]
Van olyan sub, aminek csak a kiterjesztese az, de a formatuma mas.![]()
Krinyo