Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 01. 06. 11:04

Elküldve: 2004. 01. 06. 11:05
idézet:
Ezt írta Zoi:
Tényleg senki nem tudja megmondani?
Sajnos betelt a maradék helyem és kissé bizonytalan vagyok a dolgomban, hogy mehetnek-e egybe az 1 GB-nél nagyobb állományok úgy, hogy le tudják játszani azt majd a fentebb említett masinák (esetleg a többi is, amiről még nem jött válasz).
Ez úton szeretném megköszönni mindenkinek a választ, aki az általa ismert készülékre megadta a választ.
Zoi[/quote]
Philips-et mondtak hogy viszi, en meg hozzateszem, hogy KiSS is tudja...
Amugy meg ha ennyire parazol, akkor darabold oket kette es ugy ird ki DVD-re.
Pl.:
+ enyim_dvd
+ egyik_mappa
+ akarmi_cd1.avi
+ akarmi_cd2.avi
+ akarmi_cd1.srt /* ha van */
+ akarmi_cd2.srt /* ha van */
Igy biztos nem lesz baj, a cd valtas meg nem veszes legalabbis szerintem alig lehet eszre venni.
Elküldve: 2004. 01. 06. 11:07
idézet:
Ezt írta turho:
Nos, a quelle.hu-n még véletlenül sincsenek műszaki cikkek, úgyhogy buktaA típusszám meg otthon van. Persze nem írja a katalógus, tud-e feliratot meg ilyeneket, csak hogy divx.[/quote]
az nem erdekel, hogy a katalogus mit ir csak legyen neve meg tipusa, aztan meglatjuk mit tudunk kideriteni rola...![]()
Elküldve: 2004. 01. 06. 11:15
Ez a kovetkezo: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21452"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21452[/url]
Es vegul bejelentettek, hogy Cirrus chip lesz benne, valamivel kesobb...
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 11:32
Bár mostanában nem szoktam beírni, de szoktam olvasni a forumotokat, tiszta erőből. Nos én csak a saját egyéni tapasztalatomat, és véleményemet szeretném megírni. Én mint már olvashattátok egy Technosonic Lejátszóval rendelkezem hál istennek nem vettem meg (az egészért nem adnék egy csúzlit meg két kavicsot) mivel elég sok nyűgöm volt vele. Első sorban az hogy állandóan akad. Ezt olvastam a DivXvid -oldalon is, és csak megerősíteni tudom. Valamint akad a gyári DVD lemez és az SVCD. (Na idáig egyetlen egy film nem akadt meg és az a Jackie Brown gyári VCD-s szinkronos filmje volt) Ki még nem próbáltam az 1 Gigás filmeket, hogy olvassa-e, de ezt s csak hallomásból tudom, hogy olvassa. (1 jó pont) de ami még engem zavar, hogy nem birkózik meg a DTS hanggal. Sokan sokfélét irogatnak a lejátszójukról, hogy ilyen is olyan is, de igazából úgy vélem, hogy ez még mind nagyon gyerek cipőben van. Mindegyiknek van valami kehéje. A KISS akkora, mint egy kissebb méretű bárpult, a másik nem tudja a VBR Mp3-at vagy éppen még a 3.11-et sem, nincs rajtuk rendes kimenet, sárgák a feliratok, lassan jönnek a frissítések, lefagynak, nem olvassa mindegyik a +R vagy a -R -es lemezeket, vagy éppen egy adott konkurens cég más termékével akar villogni és betörni a piacra, és semmi egyedit nem alkot. Pl: Jamo, Philips Sokan mondták, hogy nincs semmi értelme megvenni a DivX játékosokat, mert már kissé lekéstek. Olcsó a DVD lemez. Mondjuk ez engem nem rendít meg, hogy majdan vegyek egyet, de még azt hiszem várok, és nem kapkodom el a megvételt, bár nagyon vágyom egyre. Egy igazira! Semmi koppintás.
Elküldve: 2004. 01. 06. 12:49
idézet:
Ezt írta TescoJim:
Sziasztok!
Bár mostanában nem szoktam beírni, de szoktam olvasni a forumotokat, tiszta erőből. Nos én csak a saját egyéni tapasztalatomat, és véleményemet szeretném megírni.
[...]
[/quote]
Amen!
Helyesen szoltal, egyet ertek veled, tenyleg eleg kiforratlan meg a jatekosok mezonye.
Egy dolog amiben nem ertek egyet az pedig, hogy teljesen elkestek...
Valo igaz, hogy van nehany evcsuszasuk, de azert szerintem meg mindig nem maradtak le semmirol a cegek, ha komolyabban veszik a jovobeni feljeszteseket. Sajnos a most kint levok cuccok frissitese elegge korlatozott, mivel jelenleg is mar a chipset-ek kepessegeinek hatarat suroljak (itt most persze nem az apro sarga betukre meg hasonlo apro bosszantasokra gondolok, hanem komolyabb elore lepesekre).
Tovabba, nekem pl. pont az altalad is emlitett olcso DVD lemezek tettek meg vonzobba a jatekost, mert igy egy DVD-n akar 3 film is kenyelmesen elfer. Tudom nem az a top minoseg, de mondjuk ugy 3-4 meterre a TV-tol, egy jo beallitasokkal elkeszitett DivX-be szerintem szorszalhasogatas belekotni (persze ez is kicsit jatekos fuggo sajnos).
S vegul de nem utolso sorban, az ami miatt vegulis egy asztali jatekos melett dontottunk az volt, hogy amig nem volt meg a KiSS kb. havi 10-15 VCD-t keszitettem, hogy a csalad mozizhasson a nappaliban!
u.i.: Kulonben ha csak magamnak es nem a csaladnak kellett volna vmilyen kutyu a nappaliba, akkor az biztos hogy ViA Mini-iTX alapokon nyugodna...![]()
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:05
idézet:
Én mint már olvashattátok egy Technosonic Lejátszóval rendelkezem hál istennek nem vettem meg (az egészért nem adnék egy csúzlit meg két kavicsot) mivel elég sok nyűgöm volt vele. Első sorban az hogy állandóan akad.[/quote]
Azert azt jegyezzuk meg, hogy csak neked volt ilyen nyugod, amit szoftverfrissitessel vagy a keszulek cserejevel megoldhattal volna...
Egyebkent kiforratlanok, az teny, de szerintem mar jol hasznalhatoak, s nehogy azt hidd, hogy a DVD-irassal kevesebb szivas van, arban meg meg mindig elerhetetlen sokak szamara. A 800 Ft-os DVD-lemez nem 200 Ft-os CD...
DTS-t meg miert varsz ilyen keszulekektol?A 35-50e Ft-os Panasonic (markas) lejatszo tudja? Az sem...
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:33
Hiába mondjátok, hogy ott olvashatóbb, a gond már eleve ott, van, hogy 4:3-as TVket használtok, azt TV nézésre találták ki, nem pedig filmekhez.
S az már tényleg nagy kibaszás, ha a 300k-s Pana TV-men, azért mert a felirat a fekete sávban van, nem tudom rendes felbontásban nézni a filmet!
A KISS tudja pozicionálni a feliratokat? A KISS-el az a bajom, hogy mikor megláttam elóben, elszörnyedtem. Szerintem az összes közül, amit láttam az néz ki a legszarabbul! Nagy müanyag kocka! Irtó csúnya, csak képen néz ki jól. Élöben mint egy játék, gondoltam ezért még 50-et sem adok nemhogy 100-at, ha a Panasonic csinált volna ilyen tudásu cuccost ennyiert gondolkodas nelkul megvennem!
DVD kontra DivX
Ha az ember jo minosegu DivX-et csinal, akkor meghadja az AC3 hangot, a kepet mg standard 720xXXX méretüre rakja, majd ezt kinyomja 3CDre, akkor TVn, meg bazi nagyon sem kulonbozteti meg senki a DVDtol. A 3CDn a legtobb helyet a hang foglalja el, a kep jol suritheto. A TV felbontasa amugy is igen gagyi! Csak szamitogepes monitoron latni a kulonbseget!!!
Raadasul maga a kodolas is szinte ugyanaz csak bitrate-ben es kodolasban kulonbozik! A kodolas kit erdekel, a bitrate meg optimalizalhato, hala a joval inteligensebb DivX kodolasnak.
Ezekkel a feliratokkal valamit tenni kell, addig nincs ertelme, amig nem rakja megfelelo poziciora a cuccost! Tud valaki egy emailt a Yamada-sokhoz? Csak ez az ut maradt, hogy irjak nekik!
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:58
idézet:
Ezt írta Faith:
Raadasul maga a kodolas is szinte ugyanaz csak bitrate-ben es kodolasban kulonbozik! A kodolas kit erdekel, a bitrate meg optimalizalhato, hala a joval inteligensebb DivX kodolasnak.[/quote]
Ez eleg hulyen hangzott!
A kodolast masodik esetben ugy ertettem, mint rejtjelezes, ez talan a lenyegi kulonbseg a ket formatum kozott.
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:18
idézet:
Szóval, az ha a feliratot mindig lentre rakja az nagyon gáz!
S az már tényleg nagy kibaszás, ha a 300k-s Pana TV-men, azért mert a felirat a fekete sávban van, nem tudom rendes felbontásban nézni a filmet![/quote]
Miert is? En is 16:9-es TV-neztem, termeszetesen a 2,35:1-es filmnel a vekony fekete savon volt, a 16:9-es kepnel (ami teljes kepernyo volt) meg a kepen...
Mi ezzel a gaz?
idézet:
A KISS-el az a bajom, hogy mikor megláttam elóben, elszörnyedtem. Szerintem az összes közül, amit láttam az néz ki a legszarabbul! Nagy müanyag kocka! Irtó csúnya, csak képen néz ki jól. Élöben mint egy játék, gondoltam ezért még 50-et sem adok nemhogy 100-at, ha a Panasonic csinált volna ilyen tudásu cuccost ennyiert gondolkodas nelkul megvennem![/quote]
???? Ha a kulso utan itelsz, hibasan teszed. En nem a lejatszot szoktam nezegetni, hanem a kepet, amugy meg mind1 mi van a TV alatt a vitrinben...
idézet:
A TV felbontasa amugy is igen gagyi! Csak szamitogepes monitoron latni a kulonbseget!!![/quote]
Ez igy nem igaz, de mind1...
idézet:
Raadasul maga a kodolas is szinte ugyanaz csak bitrate-ben es kodolasban kulonbozik! A kodolas kit erdekel, a bitrate meg optimalizalhato, hala a joval inteligensebb DivX kodolasnak.[/quote]
A "szinte ugyanaz" - szerencsere - hatalmas kulonbseget jelent. A kodolas meg akkor erdekel, ha egy sima DVD-lejatszo nem jatssza le az MPEG4-et.
idézet:
Ezekkel a feliratokkal valamit tenni kell, addig nincs ertelme, amig nem rakja megfelelo poziciora a cuccost! Tud valaki egy emailt a Yamada-sokhoz? Csak ez az ut maradt, hogy irjak nekik![/quote]
Tedd meg. Amugy oda teszi, ahova kell.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:31
Philips:
+ Philips (indoklást lásd Yamada)
+ háttértámogatás
- 5.1 analóg hiánya
Yamada:
+ 5.1 analóg
+ WMA támogatás
- Yamada (nem bízom már egy ideje az ismeretlen márkákban, szívtam már emiatt)
Az 5.1 analóg hiánya igazából nem zavar, mert ha 5.1-es rendszerre fejleszek a jelenlegi Dolby ProLogic helyett, akkor úgyis dekóderes erősítőt veszek, amire oprikai kábellel kötöm a playert.
Elküldve: 2004. 01. 06. 14:51
Elküldve: 2004. 01. 06. 15:02
idézet:
Ezt írta Gtom:
Oprikaival nem hiszem mert csak koaxriaris krimenete van. De azt irjak az okosok a hificity-n hogy minosegben nincs kulonbseg.[/quote]
A Philips DVD737-nek jelenleg két változata van forgalomban. Az egyik, a 737/01-en van optikai kimenet és s-video kimenet is, míg ezek a 737/02 változaton nem találhatóak meg. Az EW-ben a 737/01-et adják, ott fogom megvenni.
Egyébként tényleg nincs különbség a minőségben, hiszen mind a kettő kimenet digitális (opt és koax).
Elküldve: 2004. 01. 06. 15:17
Ha megvetted a DVD737-t és tényleg van rajta digitális optikai kimenet, akkor írd meg! Én eddig azért nem vettem meg, mert csak mindenhol a másik fajtát láttam, viszont az erősítőmön csak optikai bemenet van.
Kösz: Huc
Elküldve: 2004. 01. 06. 15:52
A Philips is ezt csinalja a felirattal?
Nem a kulsot nezem, hanem AZT IS! Azert a KISSnel igazan adhatnanak egy kicsit a design-ra is. De izlesek es pofonok.
En azert dontenek a Yamada mellett, mert ugy DE-bol 99EUR, 28eHUF, az nem penz erte!!! Ha 50-et adnek, akkor mar inkabb a Philips, kar, hogy a nemet tesztben nem szerepelt a Philips.
Az uj oldal szuper! Sajna van benne meg egy ket hiba. Tudtommal a Yamada is tud RGBt a scarton keresztul.
Latta mar valaki kulfoldon a Philipset olcson?
Ugy szamoltam, hogy nemetbol, legrosszabb esetben, mikor is
-ado visszaigenyelve
-vam fizetve
akkor is 35e-re jon ki. Az eleg jo.
Krinyo, a kodolast, mar irtam, hogy ertettem. S valtig allitom, hogy nincs nagy kulonbseg a ket formatum kozott!!! Az, hogy milyen konyvtarrendszerbe, ill. fajldarabolassal kerul a cucc a DVDre, az lenyegtelen. Maga az anyag nem nagyon kulonbozik.
Ami csunya lehet TVn, az a gyors jeleneteknel keletkezo kockazodas, de felbontasilag 720xXXX boven eleg! (szerintem)
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:12
idézet:
Tudtommal a Yamada is tud RGBt a scarton keresztul.[/quote]
A Technosonic is.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:14
idézet:
Ezt írta Faith:
Nem a kulsot nezem, hanem AZT IS! Azert a KISSnel igazan adhatnanak egy kicsit a design-ra is. De izlesek es pofonok.
Az uj oldal szuper! Sajna van benne meg egy ket hiba. Tudtommal a Yamada is tud RGBt a scarton keresztul.
[/quote]
A KiSS nekem tetszik kulsore is, tenyleg izlesek es pofonok.
Amugy meg Krinyo-nak tok igaza volt, felolem kartonbol is lehetne a TV alatt, ha a tudasat vesszuk! No meg azert ennyire nem veszes a helyzet, elolap tenyleg muanyag, de nem az vekony tavol-keleti, a boritas tobbi resze pedig fem.
Ezt nem tudtam, hogy Yamada is tud Scart-on RGB-t, ha igy van, akkor termeszetesen felkerul a lapra. Yamada tulajok megerositik ezt?
[ 2004. január 06.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:17
idézet:
Ezt írta Krinyo:
A Technosonic is.
Krinyo[/quote]
Igen? Akkor frissitek!
Melyik tud meg? Philips? Vagy egyatalan melyik nem tudja ezt?![]()
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:19
Elküldve: 2004. 01. 06. 16:22
Krinyo