HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#741 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 06. 17:27

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

EZ KELL!

"La Bravo D3 Home HD DVD prend en charge les formats vidéo Windows Media Player Video 9 HD (High Definition), MPEG2, MPEG4 (Advanced Simple Profile) et les formats audio WMA9, WMA Pro, Dolby Digital, MP3, MPEG3 et MPEG-4 AAC."

Van rajta DVI is es HD-t is tamogat... hihetetlen... :eek: masodik negyedevtol lesz kaphato.

[ 2004. január 06.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#742 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 18:12

idézet:
Ezt írta Krinyo:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

EZ KELL!

"La Bravo D3 Home HD DVD prend en charge les formats vidéo Windows Media Player Video 9 HD (High Definition), MPEG2, MPEG4 (Advanced Simple Profile) et les formats audio WMA9, WMA Pro, Dolby Digital, MP3, MPEG3 et MPEG-4 AAC."

Van rajta DVI is es HD-t is tamogat... hihetetlen... :eek: masodik negyedevtol lesz kaphato.

[ 2004. január 06.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jol hangzik, de DivX Pro-t tud?
Adv. Simple Profil az nem az, vagy igen? :)

u.i.: Bravo D1-et ismerem, abban Sigma volt... onnan indult az egesz firmware hacking scene KiSS playereknel...

[ 2004. január 06.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
In /dev/null no one can hear you scream

#743 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:02

idézet:
Ezt írta SPeY:

A KiSS nekem tetszik kulsore is, tenyleg izlesek es pofonok.
Amugy meg Krinyo-nak tok igaza volt, felolem kartonbol is lehetne a TV alatt, ha a tudasat vesszuk! No meg azert ennyire nem veszes a helyzet, elolap tenyleg muanyag, de nem az vekony tavol-keleti, a boritas tobbi resze pedig fem.

Ezt nem tudtam, hogy Yamada is tud Scart-on RGB-t, ha igy van, akkor termeszetesen felkerul a lapra. Yamada tulajok megerositik ezt?

[ 2004. január 06.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Persze, a Yamada is tud Scarton keresztül RGB-t. A leírásában is benne van.
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#744 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:06

idézet:
Ezt írta SPeY:

Jol hangzik, de DivX Pro-t tud?
[/quote]

Ez nem igazan izgat, a Windows Media Video HD azonban annal inkabb... :)

Krinyo

#745 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:07

idézet:
Ezt írta Steno:

Persze, a Yamada is tud Scarton keresztül RGB-t. A leírásában is benne van.
[/quote]

jo akkor az lesz, hogy megjegyzes rovatbol szamuzzuk es RGB mezoben kap majd helyet...
In /dev/null no one can hear you scream

#746 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:14

idézet:
Ezt írta Faith:
Krinyo, ha ez igy van akkor minden szuper!!! Az elozo valaszokbol nem ezt vettem ki!!! Igy tokeletes. Sajna mar irtam egy mailt a Yamada-nak, biztos elcsodalkoznak majd.
[/quote]

Mit írtál pontosan a Yamada supportnak? Remélem azt is beleírtad, hogy csináljanak valamit kis, sárga, bizbasz feliratokkal! :D
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#747 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:18

Igazatok van. Lehet hogy 16:9-es TV-n máshová teszi a feliratot, de sima 4:3-ason mindig ugyanoda. Mondjuk nem hinném, hogy ez TV függő, de sajnos én nem tudom kipróbálni a Yamadámat egy ilyen TV-n. Így biztosra, nem állítok semmit. Meg kéne nézni egy külföldi fórumon, vagy megkérdezni a Yamada-tól.

#748 Felhasználó inaktív   TOZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 06. 19:43

Hat tudom h hol van mar karacsony, de karacsony elott a budaorsi EW-ben egy nagy raklap /02-es volt (jomagam is ilyet vettem), tehat olyan amin nincs optical kimenet!!!
idézet:
Ezt írta Fritzee:

Az EW-ben a 737/01-et adják, ott fogom megvenni.

Egyébként tényleg nincs különbség a minőségben, hiszen mind a kettő kimenet digitális (opt és koax).
[/quote]

#749 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 21:08

idézet:
Ezt írta Steno:
Igazatok van. Lehet hogy 16:9-es TV-n máshová teszi a feliratot, de sima 4:3-ason mindig ugyanoda. Mondjuk nem hinném, hogy ez TV függő, de sajnos én nem tudom kipróbálni a Yamadámat egy ilyen TV-n. Így biztosra, nem állítok semmit. Meg kéne nézni egy külföldi fórumon, vagy megkérdezni a Yamada-tól.[/quote]

A Yamada tudja valtoztatni a kep meretet? Nezd meg azt, hogy ha valtoztatod a kepet (nyujtod/tolod valamelyik iranyba) akkor megy-e vele a felirat, vagy sem. Ha a felirat mozdulatlan, akkor teljesen fuggetlen a keptol es a technosonic megoldasahoz hasonloan mindig a kepernyo aljan lesz lathato...

Krinyo

#750 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 21:33

Krinyo, hisz Te azt irtad, hogy tudja a dolgot.

Akkor miert kerded megis? Nem Yamadad van?

#751 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 21:49

Amugy a levelben csak a pozicionalasrol irtam. Mivel a merethez nem volt szerencsem.

A DVD filmeknel nincs problema, mert ott bitmap formajaban vannak a feliratok, igy fi pozicion van a felirat, s mindig jo helyen a kepen.

Mig a text alapu feliratok ott jellennek meg ahova a program kirakja. Tehat csak azt kell figyelni, hol van a lejatszott kep alaja, vagy a formatum (4:3, 16:9) alja. A 16:9-es TV csak annyit csinal, hogy az also es felso fekete savokat levagja es a kozepso reszt szethuzza a teljes kepernyore. Persze ennek van tobbfele modozata. Igy a felirat pozicionalas nem TV fuggo, hanem formatum fuggo kell hogy legyen.

Nem tudom ismeritek-e az MV2Player-t? Szerintem a leges-legjobb lejatszo, es raadasul FREE! Ismer szinte minden felirat formatumot, szuperul kezeli a kepet, a hangot es a feliratokat is. Ez azt jelenti, hogy mendegyiket lehet dologni ide oda, nyujtani, stb. Ugy kepnel, mint hangnal. Plussz, magatol ismeri fel a filmhez tartozo feliratot, es nem a file neve szerint! Az lehet tok mas, mint a film. Belenez a fajlba es oszeveti a film FPS-evel es Frame-szamaval. Raadasul meg azt is kiparszolja, hogy milyen neylvu a felirat. 2 feliratot tud abrazolni egyszerre, parbeszedet szinez, sot TextToSpeech-el meg olvassa is a feliratokat, ha kell. Mondjuk ez eleg brutal. :)

Na szoval, ha valaki ezt a lejatszot implementalna (ami raadasul GPL), az lenne az igazan kiraly - no meg persze nem legalis. :)

Itt a link: [url="http://"http://mv2.czweb.org/"]MV2Player[/url]

#752 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:03

idézet:
Ezt írta Faith:
Krinyo, hisz Te azt irtad, hogy tudja a dolgot.

Akkor miert kerded megis? Nem Yamadad van?
[/quote]

Nekem? Egyelore semmilyen sincs. :) De jart nalam 3 Technosonic es meg tavaly ilyenkor egy DP-450...

Krinyo

#753 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:05

idézet:
A 16:9-es TV csak annyit csinal, hogy az also es felso fekete savokat levagja es a kozepso reszt szethuzza a teljes kepernyore.[/quote]

Mit vag le? Ha egyszer 16:9-es az allomany formatuma akkor mit vag le? :) A 16:9-es TV eleve igy kapja a kepet, tudod, ezert kell beallitani a playerben a TV tipusat. :D

Ezek a lejatszok ugymond overlay modszerrel teszik fel a feliratot a kepre, teljesen fuggetlenul attol...

Krinyo

#754 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:12

idézet:
Ezt írta Krinyo:

A Yamada tudja valtoztatni a kep meretet? Nezd meg azt, hogy ha valtoztatod a kepet (nyujtod/tolod valamelyik iranyba) akkor megy-e vele a felirat, vagy sem. Ha a felirat mozdulatlan, akkor teljesen fuggetlen a keptol es a technosonic megoldasahoz hasonloan mindig a kepernyo aljan lesz lathato...

Krinyo
[/quote]

A képen a zoom-on kívül nem nagyon lehet változtatni (legalábbis én nem tudtam). Zoomnál is ugyanott marad a felirat, nem csúszik ki a képből.
Igazán ilyeneket még nem próbáltam ki, mert még elég új a gép, és csak megnéztem, hogy miket ismer fel.

[ 2004. január 06.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]

#755 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:22

Krinyo, azert ne nezz hulyenek, az mind rendben van, amit leirtal. Majdnem ugynezt mondtam, csak maskepp. Hivatalosan szoftverfejleszto vagyok a GRAPHISOFT-nal.

Amugy meg megneznem hogy megy a 16:9-es kep compositon keresztul! :) Szerintem mindig 4:3-as kep megy a TVre, csak vagy flag szerint ismeri fel a formatumot a TV, vagy egyszeruen a kep alapjan. Es bizony ilyenkor, ha kell vag!

Steno, végy egy DivX filmet, amit, ha PCn jatszol le szelesvasznunak tunik. :) A Media Playerben a kep alatt ne legyen fekete sav, ha ez megvan, akkor ezt rakd be a lejatszoba. Valassz ki 16:9 TVt, ha lehet, vagy ilyesmit. A TVn a feliratoknak a filmen kellene lenniuk jo esetben es nem alatta.

Mondok jobbat, vidd el Krinyohoz, es teszteljetek le. :)

A legjobb talan az lenne, ha jonne valasz a Yamada support-tol, es abban tisztazodna a dolog.

#756 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:24

Krinyo, az pedig a jobbik eset ha Overlaybe rakjak ra a feliratot, vannak gagyibb (SW) lejatszok, amik meg ezt sem tudjak. :)

#757 Felhasználó inaktív   Mates 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:29

Ha valaki tudja, kérem világosítson fel. Olyan DVD lejátszót szeretnék vásárolni amely többek közt MP3-t is lejátszik. Részletes specifikációt erre vonatkozólag a kiszemelt készülékeknél nem tüntetnek fel, viszont az egyik Philips lejátszónál fel volt sorolva 128, 160 190 256 kbps. Ezt úgy értelmezem, hogy a 320 kbps-t már nem játsza le. Viszont az én kollekcióm szinte kizárólag 320 kbps. Valyon az egyéb lejátszók a 320 kbps MP3 felvételeket le tudják e játszani? ( megjegyzem egy hordozható Philips CD-MP3 ,lejátszóm /Expanium/ lejátsza a 320-ast is ) Le tudjátok játszani asztali DVD lejátszótokon a 320 kbps MP3-t ?? - avagy melyiken igen, melyiken nem ?

#758 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:29

idézet:
Ezt írta Faith:
Krinyo, azert ne nezz hulyenek, az mind rendben van, amit leirtal. Majdnem ugynezt mondtam, csak maskepp. Hivatalosan szoftverfejleszto vagyok a GRAPHISOFT-nal.[/quote]

Tavol alljon tolem!

idézet:
Amugy meg megneznem hogy megy a 16:9-es kep compositon keresztul! :) Szerintem mindig 4:3-as kep megy a TVre, csak vagy flag szerint ismeri fel a formatumot a TV, vagy egyszeruen a kep alapjan. Es bizony ilyenkor, ha kell vag![/quote]

Nem igazan tudom mikeppen allapitja meg a TV a kep tipusat, kompoziton nyilvan sehogyan, de nalam RGB-n keresztul felismeri a TV, hogy milyen jelet kap. A 16:9-es DivX 16:9-es formatumban, meretaranyosan jelent meg a Technosonic lejatszon, termeszetesen azzal kezdtem, hogy a setupjaban beallitottam a TV tipusat.

idézet:
Steno, végy egy DivX filmet, amit, ha PCn jatszol le szelesvasznunak tunik. :) A Media Playerben a kep alatt ne legyen fekete sav, ha ez megvan, akkor ezt rakd be a lejatszoba. Valassz ki 16:9 TVt, ha lehet, vagy ilyesmit. A TVn a feliratoknak a filmen kellene lenniuk jo esetben es nem alatta.[/quote]

Igy van. Ott kell lennie. :) Ha nem ott van, azt a playert nem szabad megvenni, vagy jelezni kell a supportnak, hogy surgosen javitsanak a firmware-en. :)

idézet:
Mondok jobbat, vidd el Krinyohoz, es teszteljetek le. :)[/quote]

Ha valaki szeretne, elhozhatja kiprobalni, persze csak elozetes idopontegyeztetest kovetoen :)

Krinyo

#759 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 22:48

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Ha valaki szeretne, elhozhatja kiprobalni, persze csak elozetes idopontegyeztetest kovetoen :)

Krinyo
[/quote]

Bocs, azert remélem nem fog nálad az egész fórum kopogtatni! :)

Ez viszont, nekem megint új, hogy az RGB-n keresztul 16:9-es kép megy. Azt még nem volt szerencsém kipróbálni. Most csak az S-VHS-t használom.

Nehany hetten belul lesz egy ceges utunk DE-be, drukkoljatok, hogy tudjak szerezni egy Yamada-t, akkor kaptok brutal reszletes tesztet! Kepeket, meg mindent! Meg videot is, ha kell. :)

En azert huzok az ilyen lejatszok fele, mert már elegem van a PCbol! :( Hat nem sokkal kenyelmesebb kinyitni a fiokot, betenni a lemezt es Watcholni??? Es az a csend!!! :)

Van egy regi Duron-os gepem, annak a hangja meg elmegy, de a HP NX9010-es notbookom a 3 ventilatorjaval meg a haloban is hallatszik. Senkinek nem ajanlom! A HP csak a nyomtatokhoz ert. Ergonomiailag gagyi a HP notebook csalad. Szar a billentyuzet, hangos, nehez, a szoftveres volume kontrollrol mar nem is beszelve.

Na ez rendesen offtopic volt!

#760 Felhasználó inaktív   Fritzee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 23:48

idézet:
Ezt írta Hucudli:
Fritzee:

Ha megvetted a DVD737-t és tényleg van rajta digitális optikai kimenet, akkor írd meg! Én eddig azért nem vettem meg, mert csak mindenhol a másik fajtát láttam, viszont az erősítőmön csak optikai bemenet van.

Kösz: Huc
[/quote]

Hát igen, elmentem az EW-be, s kiderült, hogy a csaj, akivel telefonon beszéltem, a gépén nézte ezt meg, s oda volt neki írva, hogy optikai kimenet és S-Video. A valóságban persze 737/02-esek voltak. No nem baj, ennek ellenére megvettem, mert a következő erősítőmön úgyis lesz koaxális bemenet, az S-Video jel meg megy majd SCART-on.

Sorry a rossz infoért, nem tudtam, hogy ez lesz.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! :)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.