HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#981 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 12:42

Yamada Test by Faith - Part I.

Szoval penteken megjott a Yamada DVX-6000.

A dobzig OK volt a dolog. Normal DVD csomagolas. Kinyitas utan egy jott nevettunk a hozza adott kabeleken! Azokat meg hangatvitelre sem nagyon hasznalnam, nemhogy kephez!

A taviranyito hatalmas, brutális! Viszont mint a kesobiekeben kiderult eros az infraja, es minden szogbol jol komunikal a lejatszoval. A gombok es az egesz design gagyi jellegu!

A mellekelt manuale semmitmondo, latszik rajta, hogy valamilyen sima DVD manualerol koppintottak. Nem szol szinte semmirol. Kar is elolvasni.

A csomagolas egyszeru, tulzottan nem tetszett a tapkabel osszecsomozott elhelyezese.

A lejatszo, egesz jo, most derult ki szamomra, hogy tukor imitacio az eleje. A lejatszo alatt elhelyezkedo Panasonic S-VHS video tukorfeluletevel osszehasonlitva szembe tuno a kulonbseg. A Panasonic gyonyoru uveg-tukor, mig a Yamada - a fenytoresbol szepen lathatoan - girbe-gorbe muanyag.

A tviranyito infra fogado portja a lejatszon eleg benan kialakitott lyukakon at erzekel.

A kiemenetek a lejatszo hatan nagyon LOW-END csatlakozok, ez abbol is kiderult, hogy mig a lejatszohoz adott gagyi SCART kabel siman becsusszant a foglalatba, addig a 10e Ft-os profi SCART kabelt alig tudtuk belepreselni, mar-mar attol tartva, hogy kiszakad az aljzat a helyerol.

A fiok-kijovetel halk, a CD/DVD porgetese szinten! Jo pont!

LCD kijelzo OK.

Kikapcsolas utan BEHUZZA a fiokot, nem ugy, mint a KISS! Barki barmit is mond, ez alapkovetelmeny! Ezek a keszulekek a luxust hivatottak szolgani, es ne kelljen mar 2 gombot nyomni, ha eggyel is megoldhato! Jo pont!
Raadasul Play-re be is huzza a fiokot.

Ennyit a kulcsinyrol.

Bekotes:
Video: SCRART RGB -> Panasonic 16:9
Audio: SPDIF coaxial digital out

Firmware: 4.1.23.1C.0 PS 2003-10-18

Hatterkep, brutal amator, eleg rossz jpeg.

Firmware frissites megtortent. Defaults - Reset. Egesz ugyesen kommentaltak a folyamatot.

Mindent beallitottama a konfiguraciomnak megfeleloen.

DVD-k be.

Kep teljesen rendben, hang tokeletes, dinamikus!

DivX-ek...

Kep mindenhol OK, erdekes itt mar en is latom, hogy DVD es DivX kozott komoly kulonbseg van, a PC kimenetrol kicsit elkentebb kep jott. RGB-vel persze az S-VHS-t nem lehet osszehasonlitani. Minden video es audio funkcio tok jol mukodik!

Hibak:

- Mig a DVDnel a WIDE formatumot szepen atnyomja a TVre, addig DivX-bol nem jon at jol. A formatum WIDE lesz, de a kep nincs teljes kepernyo magassagra szethuzva, ezt szerencsere Panasonic Zoom moddal megoldottuk. Igy mar korrekt.

- DivX 3.11-él DivX Audio szagatt

- 20 feliratos CDbol, csak egynel volt hajlando beolvasnia feliratokat. Nem volt idom eg nyomozni, hogy miert, de megfogom tenni. Ez eddig a legrosszab pont!

- A feliratoknál kezeli a magyar betuket, de mondjuk a cseh betuknel elverzett!

Megha soraim erosen kritikusnak is tuntek, ugy gondolom ez a lejatszo jo vetel! Ilyen osszegert nem varhatunk tobbet. A keszulek vegul is kielegiti a kivanalmainkat, csak egy kicsit idomulni kell hozza. :)

Ajanlom mindenkinek! 99.99 EUR-ert vettem.

Ha lesz egy kis idom csinalok kepeket.

#982 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 13:07

idézet:
Ezt írta Faith:
[QB]Yamada Test by Faith - Part I.
...
QB][/quote]

Köszönjük a részletes beszámolót!

Az igaz, hogy a távirányító nem egy Gucci design, de a célnak tökéletesen megfelel, és nagyon jól működik.
Mindennel egyetértek amit leírtál. A mellékelt kábelek télleg nem csúcsminőségűek, dehát ennyi pénzért megfelelő. Gondolom aki ilyet vesz, annak nem biztos, hogy a többi cucca high-end kategóriás. De ahogy írtad, frankó kábelekkel, egy jó tv-vel, egész jó kis lejátszót tudhatunk magunkénak.

A feliratokkal való problémádat viszont nem értem. Nekem 10 ből 10 feliratot beolvas. Csak akkor van néha probléma, ha beletekerek, ilyenkor nem is jelenik meg többé a felirat, vagy csak kb. 2-3 perc múlva. Végülis jobb, mint hogy elveszne a szinkron.
Én SRT, SUB és TXT feliratokat használok, és mindig működnek. Szóval, valamit te nem csinálsz jól.

Ha megoldható, akkor légyszives próbálj ki egy DTS hangú filmet, hogy szól e koaxiális kimeneten!
Előre is köszi.

Steno
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#983 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:27

idézet:
Ezt írta Faith:
RGB-vel persze az S-VHS-t nem lehet osszehasonlitani.[/quote]

SVIDEO, nem S-VHS.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#984 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:47

Bocs az SVIDEO/SVHS felreutest.

DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...

A feliratoknal en is ezeket a standard feliratokat hansznalaom. Minden filmemhez odarakom az EN, HU és CZ verziot. A fajlok tobbnyire igy neznek ki: filmnev.EN.sub
filmnev.HU.sub
a film pedig filmnev.avi

Arra tippelek, hogy rosszul vannak elnevezve a fajlok, vagyis, hogy a SUB belul SRT vagy forditva. Vagy esetleg, hogy az a gond, hogy tobb "." is van a fajlnevben. Lehet, hogy igy nem tudja jol felismerni a kiterjesztest.

Egyenlore erre tippelek.

#985 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:49

Krinyo, a multkor jatszott at nekem egy ismerosom S-VHS szallagrol DVD-re cuccost, asztali Philips DVD iroval. Valami iszonyu gagyi minoseg lett, 2 ora/DVD minosegben. Az S-VHS merfoldkovekkel jobb!!!

Philips DVD irot nem ajanlok senkinek!!!

#986 Felhasználó inaktív   dehill 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 15:10

idézet:
Ezt írta Faith:
Krinyo, a multkor jatszott at nekem egy ismerosom S-VHS szallagrol DVD-re cuccost, asztali Philips DVD iroval. Valami iszonyu gagyi minoseg lett, 2 ora/DVD minosegben. Az S-VHS merfoldkovekkel jobb!!!

Philips DVD irot nem ajanlok senkinek!!!
[/quote]
Sziasztok!Nekem is van egy Philips asztali dvd iró de ilyen problémám nincs.Olyan minőségben rögzit amilyen a forrás anyag.4 lépésben lehet állitani a rögziteni kivánt műsor idejét/minőségét.M1-1 óra felvétel/ legjobb minőség...M2,M2.5,M4....M6-6 óra felvétel/vhs quality.A tv-ből szoktam F1-et felvenni.1 lemezre 3GP rámegy.A haverod biztosan nem állitotta be a felvétel minőségét!

#987 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 15:14

Allitolag allitotta!

TVn meg annyira nem veszed eszre, de ha PCn nezed a DVDt, akkor latod milyen rossz minoseg! Foleg a mozgalmas reszeknel.

Azota mar szervizben is volt a cucc, mert gyakran elcseszte a lemezeket. Kicsereltek benne a lezer fejet...

Mar ez sem egy jo omen...

#988 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 16:58

idézet:
Ezt írta Faith:
DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...[/quote]

Ize, ha nem tamogatja akkor miert vagy biztos benne hogy nem jon ki? Szerintem mind koaxon, mind optikain ki kell jonnie a DTS-nek... nem latom okat, hogy miert ne lenne igy, eddig akarhany DVD-lejatszoval talalkoztam, mind kinyomta a DTS-t a digi kimenetre, barmilyen is legyen az.

Krinyo

#989 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 17:00

Rosszul hangzik. :( A PC-n persze hogy rosszul nez ki a realtime tomoritett anyag. TV-n kell visszanezni. :)
A Pana DMR-E50-nel nincsenek minosegi gondjaim. Lehetne jobb is, de IMHO otthoni megoldasnak ez tokeletesen megfelel...

Krinyo

#990 Felhasználó inaktív   kigyula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:33

[ 2004. január 18.: kigyula szerkesztette a hozzászólást ]
AMD + Geforce + Faterok motoron :-)

#991 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 20:34

idézet:
Ezt írta Faith:
Bocs az SVIDEO/SVHS felreutest.

DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...

A feliratoknal en is ezeket a standard feliratokat hansznalaom. Minden filmemhez odarakom az EN, HU és CZ verziot. A fajlok tobbnyire igy neznek ki: filmnev.EN.sub
filmnev.HU.sub
a film pedig filmnev.avi

Arra tippelek, hogy rosszul vannak elnevezve a fajlok, vagyis, hogy a SUB belul SRT vagy forditva. Vagy esetleg, hogy az a gond, hogy tobb "." is van a fajlnevben. Lehet, hogy igy nem tudja jol felismerni a kiterjesztest.

Egyenlore erre tippelek.
[/quote]

Szia!
Figyelj, a feliratot nem teszi rá automatikusan! A menüben a film indítása előtt, az "angle" gombbal ki kell választani az adott feliratot. Ennyi. :)

Steno

ui: A DTS hang meg ne csodálkozz, hogy nem jön ki, ha nincs DTS erősítőd :)
Sajnos nekem sincs, ezért kérdeztem tőled.

[ 2004. január 18.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#992 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 21:19

Megint gyurmának néztek???

Nyomogtam, én az angle-t, hisz akor 0-szor sikerult volna, ha ezt nem teszem.

Van 600 DivX CD-m, a legkulonbozobb forrasokbol. A magyar forrasokat tartom sajnos a leglamerabbnak! Na ezt hagyjuk... Egyenlore keves feliratot birt megenni a cucc.

Sot ma volt olyan eset, hogy a videot sem ette meg, beraktam egy masik CDt, s azon sem. Kezdtem elszomorodni, gep kikapcs/bekapcs es mar ment is. Szoval kell neki a RESET!

a coax DTS-rol, pedig azt mondtam, hogy nekem nem jon ki. Az erositomre nincs rairva azt sem, hogy tamogatja se az hogy nem ezert azert megprobaltam. Csend fogadott...

Question: Region Free Check?

Milyen digital folyamat hasznaltok, RAW vagy PCM. En eddig nem vettem eszre kulonbseget.

#993 Felhasználó inaktív   Faith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 21:21

Krinyo: A Philips realtime rogzitieset a PC ATI All In Wonder real-time rogzitesevel hasonlitottam ossze. Folenyesen nyert a PC!

#994 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 21:44

idézet:
Ezt írta Faith:
Megint gyurmának néztek???

Nyomogtam, én az angle-t, hisz akor 0-szor sikerult volna, ha ezt nem teszem.

Van 600 DivX CD-m, a legkulonbozobb forrasokbol. A magyar forrasokat tartom sajnos a leglamerabbnak! Na ezt hagyjuk... Egyenlore keves feliratot birt megenni a cucc.

Sot ma volt olyan eset, hogy a videot sem ette meg, beraktam egy masik CDt, s azon sem. Kezdtem elszomorodni, gep kikapcs/bekapcs es mar ment is. Szoval kell neki a RESET!

a coax DTS-rol, pedig azt mondtam, hogy nekem nem jon ki. Az erositomre nincs rairva azt sem, hogy tamogatja se az hogy nem ezert azert megprobaltam. Csend fogadott...

Question: Region Free Check?

Milyen digital folyamat hasznaltok, RAW vagy PCM. En eddig nem vettem eszre kulonbseget.
[/quote]

Bocsi ha gyurmának néztelek, nem volt szándékos, de a legjobbakkal is előfordulhat, hogy nem tud valamit :)

Szóval akkor még mindig nem értem mi lehet a gondod a feliratokkal. Biztos a forrás rossz, ahonnan szerzed :D
Amúgy Te beszélni csehül?

Az, meg hogy valamelyik filmet le sem játsza, hát az előfordulhat. Mégpedig akkor, ha olyan tömörítési beállításokkal van kódolva, amit még nem támogat. Ez a tesztből kiderül. Sajnos azóta már én is találkoztam ilyen filmmel.

A régió kód csekkolás még mindig rejtély...
Szerezni kéne egy más régiójú DVD-t, vagy csinálni. Mert ugye azt is lehet, csak nekem nincs DVD íróm.

Üdv!

#995 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 02:04

Eddig AutoGordianKnot-tal rippeltem és DivX5-el. Ezt ette is a Yamada szépen. De XviD-del szebb a végeredmény, ezért csináltam azzal is. Ez viszont nézhetetlen. Számítógépen tökéletes az eredmény, de a Yamadán kikockásodik. Minél jobb minőségű, annál jobban. Ha a comptest value eléri a 60-at, akkor már nézhetetlen. Ez mitől lehet?
Talán használ valami olyat bele, amit nem kéne?
Más XviD filmek mennek simán (azokat nem én csináltam).
Pontosan: AutoGordianKnot 0.5-ben levő XviD-ről van szó.

#996 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 02:50

idézet:
Ezt írta New Age:
Philips 737 (4.1.19 fw) és a DivXTestCD:
----------------------------------------

XviD:
B-Frames: lejátsza, de kockásodás tapasztalható a gyors mozgású kontúrok körül (elvileg firmware bug)
[/quote]

Valahol itt lehet a gond, 0.74-es AutoGK-nál jött be a B-Frames használata XviD-nél elvileg. Ez reggelre kiderül, mert csinálok egy muvit 0.5-össel, xviddel. Ha tényleg ez van, akkor sztetek mi az esély, hogy ezt javítják?

Mert DivX-nél is használ B-Framest, és ott nincs vele gond.

#997 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 08:32

idézet:
Ezt írta Krinyo:
SVIDEO, nem S-VHS.
Krinyo
[/quote]
A kábelek csomagolásán ált. S-VHS-t írnak, ezt már több helyen is láttam, talán innen a félreértés.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#998 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 10:11

Krinyo, nem tudnad megoldani, hogy megkapjam az ertesito email-t hozzaszolasok eseten, ugy mint a regi szep idokben? ;) THX.
In /dev/null no one can hear you scream

#999 Felhasználó inaktív   Johnny78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 10:18

idézet:
Ezt írta Steno:

A régió kód csekkolás még mindig rejtély...
Szerezni kéne egy más régiójú DVD-t, vagy csinálni. Mert ugye azt is lehet, csak nekem nincs DVD íróm.

Üdv!
[/quote]

Nekem lenne DVDíró, de sehol sem találom a régió kód megadási lehetőséget az írásnál. progi: nero 6302 :confused:

#1000 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 10:59

idézet:
Ezt írta Johnny78:

Nekem lenne DVDíró, de sehol sem találom a régió kód megadási lehetőséget az írásnál. progi: nero 6302 :confused:
[/quote]

Elég macerás, de azthiszem úgy kell, hogy ha van egy filmed dvd-n, akkor DVD Shrink-el leszeded, majd átalakítod iso-ba, közben beállítod a régiókódot. De nem biztos, hogy jól mondom, mert csak 1x csináltam ilyet.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.