Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 06. 11. 11:19
Plííz
1
2
THX
Elküldve: 2004. 06. 14. 08:51
(az hogy pletykak vagy tenyek meg nem igen lehet eldonteni):
- uj Sigma 8560-as chip
- Nero Digital tamogatas
- uj kernel / firmware (valos ideju "tekeres" elore, hatra)
- beepitett ftp daemon (igy a felvett adas visszatoltheto pc-re)
- uj kml motor (a webradion tul, tv adasok, idojaras, stb.)
- egyszeru dvd authoring program a felvett adasok kiirasahoz
az ara pedig kb. 650EUR korul lesz
Egyebkent, ha a KiSS betartja egy regebbi igeretet,
akkor mar holnaptol a boltokban lehet az 558-as...

Majus kozepen ez hangzott el:
"Good news is that KiSS still maintains end of May
as release date and that it matches availability dates
of 15/06/2004 in the shops."
De ez eleg valoszinutlennek tunik.
Az augusztus reallisabban hangzik.
Elküldve: 2004. 06. 15. 00:30
Tudnátok olyan asztali DVD lejátszóra példát mondani,
ami azon túl, hogy mp3-at is megszólaltat,
a saját (lehetőleg dot matrix) kijelzőjére a számok
ID3 tag-ét is képes kiírni?
Mert zenehallgatás szempontjából az nem az igazi,
ha a TV-t is járatni kell azért, hogy az ember ne vakon
navigáljon az mp3 CD-in...
előre is thx
Elküldve: 2004. 06. 15. 19:02
Elküldve: 2004. 06. 15. 20:03
Nekem a Samsung TV irányítgatja a Yamada 6600-as cuccos. A Yamada infra nem irányítja a Samsung TV-t. Sok az infra összeakadás mostanság. Más asztali MP3 lájátszó tipus is összeakad más berendezéssel.Nem egyedi eset.
Üdv
macska

Ui: Valószínű az infra kódsorozatok "egy része" megegyezik, ez okozza az ütközést. Ha teljesen megegyezik, akkor oda-vissza is müxik, ha csak egy része, akkor csak az egyik "zavar" be a másik készüléknek. Esetleg nagyon hasonlítanak a kódsorozatok egymásra.
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2004. 06. 16. 12:22
Idézet: fj - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 19:36
Beléptem a Yamada 6600-asok klubjába

Power ON
Press Setup
Move cursor to Preferences (Vorzugseinstellungen)
Enter 49540
Region-Code window pops-up
Move cursor up/down to choose region-code
Press Enter to select new region-code
Sajnos nálam nem történt semmi, nem jelent meg a régiókód választék

Segítségeteket előre is köszönöm!
János
Szia!
Nekem a Yamada6600-m régiófüggetlen alapból!
Legalábbis az USA-ból hozott 1-es kódú lemezeket viszi.

Egyébként a TESCO-s Yamada 6600-sokkal tényleg jobb vigyázni (mint az korábban elhangzott), ugyanis nekem is az első példány komoly olvasási gondokkal küzdött.
Okozott is fejfájást, hogy most csak a 4X megírt Princo DivX-s lemezeket nem szereti, vagy rossz a játékos.
(a CD-re írt DivX-ket, illetve a DVD movie írt DVD-ket vitte)
A DVD-re írt DivX-es cuccok esetén azonban elég bizonytalan volt. Néha olvasta, néha nem. Máskor befagyott a film közben.
Amikor "szenvedett" a lemezzel, akkor speciális fütyülő hangot hallatott magából. Ezt sokszor akkor is hallatta, ha vitte a lemezt.
Szerencsére a csere mellett döntöttem és az új példány mindent szó nélkül, halkan eszik.
Elküldve: 2004. 06. 17. 06:49
Idézet: SPeY - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 9:51
(az hogy pletykak vagy tenyek meg nem igen lehet eldonteni):
- uj Sigma 8560-as chip
- Nero Digital tamogatas
- uj kernel / firmware (valos ideju "tekeres" elore, hatra)
- beepitett ftp daemon (igy a felvett adas visszatoltheto pc-re)
- uj kml motor (a webradion tul, tv adasok, idojaras, stb.)
- egyszeru dvd authoring program a felvett adasok kiirasahoz
az ara pedig kb. 650EUR korul lesz
Egyebkent, ha a KiSS betartja egy regebbi igeretet,
akkor mar holnaptol a boltokban lehet az 558-as...

Majus kozepen ez hangzott el:
"Good news is that KiSS still maintains end of May
as release date and that it matches availability dates
of 15/06/2004 in the shops."
De ez eleg valoszinutlennek tunik.
Az augusztus reallisabban hangzik.
Mar van ara az 558-nak; a legolcsobb helyen 514 EUR aron rendeltem meg, a szallitasi hatarido 2-4 het.
Elküldve: 2004. 06. 17. 07:56
Idézet: hch - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 6:49
Hol rendelted meg?
Kiszallitjak/postazzak/akarmi Magyarorszagra is?
Koszi!
Elküldve: 2004. 06. 17. 11:01
Én csak személyes tapasztalatomat tudom megosztani.
A korábbi lejátszóm egy Grundig GDV-130-as a legutolsó, azt hiszem 2.36-os firmware-el képes volt megjeleníteni a kijelzőjén a számok címeit. Viszont mivel ez nem a legújabb masina, több hiba is van a dologgal:
1. DVD-ről nem játszik mp3-at
2. max. 8 (vagy 10 (?) azt hiszem, most nincs előttem) karaktert jelenít meg.
3. állítólag létezik dot-matrix kijelzős változat, és ahhoz is jó a firmware, de az enyém nem olyan, és szerintem Mo-n nem is nagyon volt ilyen.
Most egy Philips737-esem van.
Ez ugyan nem írja ki a kijelzőre a címeket, de mégis megoldható a TV kihagyása:
- a könyvtáraknak betöltéskor sorszámot ad, így pl. egy borítóként kinyomtatott lista alapján egy MP3-albumokkal teli DVD esetében is a TV bekapcsolása nélkül be tudom írni a meghallgatni kívánt album könyvtárának sorszámát, majd SELECT és a lejátszani kívánt dal sorszámát, s máris onnan kezdi játszani az albumot. (ugyanígy képek könyvtárának a sorszáma stb.)
(egy ömlesztett mp3-as DVD esetében nem tudom hogy működik-e, de én általában csak teljes albumokat írok ki...)
Elküldve: 2004. 06. 17. 12:18
Idézet: peterbrown - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 10:01
Én csak személyes tapasztalatomat tudom megosztani.
A korábbi lejátszóm egy Grundig GDV-130-as a legutolsó, azt hiszem 2.36-os firmware-el képes volt megjeleníteni a kijelzőjén a számok címeit. Viszont mivel ez nem a legújabb masina, több hiba is van a dologgal:
1. DVD-ről nem játszik mp3-at
2. max. 8 (vagy 10 (?) azt hiszem, most nincs előttem) karaktert jelenít meg.
3. állítólag létezik dot-matrix kijelzős változat, és ahhoz is jó a firmware, de az enyém nem olyan, és szerintem Mo-n nem is nagyon volt ilyen.
Most egy Philips737-esem van.
Ez ugyan nem írja ki a kijelzőre a címeket, de mégis megoldható a TV kihagyása:
- a könyvtáraknak betöltéskor sorszámot ad, így pl. egy borítóként kinyomtatott lista alapján egy MP3-albumokkal teli DVD esetében is a TV bekapcsolása nélkül be tudom írni a meghallgatni kívánt album könyvtárának sorszámát, majd SELECT és a lejátszani kívánt dal sorszámát, s máris onnan kezdi játszani az albumot. (ugyanígy képek könyvtárának a sorszáma stb.)
(egy ömlesztett mp3-as DVD esetében nem tudom hogy működik-e, de én általában csak teljes albumokat írok ki...)
jaj, Mr PeterBrown, te vagy a megváltóm!
Már aszittem, senki nem fog válaszolni (véletlenül benyomtam a HSZ láthatatlanító html kódot

te meg szinte kizárólag azért regisztráltál, hogy rajtam segíts!

A helyzet nem túl bíztató, mert keveseknek van erre igényük,
amennyire ezt tapasztaltam.
Engem az aszali DVD playerek őszintén szólva teljesen hidegen hagynak videozás szempontjából,
de azt nem bánnám, ha a Hi-Fimben lenne egy olyan komponens,
ami képes lejátszani a mp3-at CD-ről és esetleg DVD-ről is,
mindemellett kiírja az ID3 tag infokat scrollozva,
akárcsak egy hordozható/auto mp3 CD-játszó.
Azt értem, hogy van lehetőség csupán számozás alapján is navigálni
(én is csak teljes albumokkal foglalkozom az esetek 99%-ában)
de azért ez nem az igazi, pláne annak fényében,
hogy egy DVD borítójára már rengeteg album, ezen belül pedig szám címét kellene kinyomtatni.
Megértem, hogy a forgalomban levő DVD playerek zöme elsősorban video funkciókkal rendelkezik,
és csak másodsorban audio lejátszók, de azért jó lenne legalább egyet találni,
ami mindkét területen jól megállja a helyét. Vagy csak az utóbbin, a képe tőlem lehet szar

Ja, mert azt nem mondtam, hogy nem ártana beleférnie a 30 rugós kategóriába...

(Igazábol egy barátom keres ilyesmit már régóta, de a fülembe ültette a bogarat,
mert pont ez a komponens hiányzik az én Hi-Fimből is.)
mégegyszer köszi a segítséget!
Elküldve: 2004. 06. 20. 18:06
Felfedeztem 2 különböző esetet, amikor nem teljesen korrektül viselkedik a lejátszóm. Remélem nem ismét szerviz lesz a vége ... szóval ha valaki rájaérne, és megnézné, hogy nála hogyan működnek ezek az esetek, azt nagyon megköszönném, és ha az okát is tudja, az még jobb lenne.

http://medialarm.uw....37problems.html cimen vannak.
A 737-esen mindig 19-es fw volt, tegnap lattam, hogy van 35-os, feltettem, de azzal is ugyanaz a jelenseg.
1./ XVID-nel jelentkezik, hogy a kep teljesen rossz ... kockasodik, folyamatosan elmosodik, es a szinek is teljesen rosszak. A szgep teljesen jol jatsza, de az asztali nem. Erre 3 peldat is tettem fel. Az ujabban szerzett filmek nagyreszenel jelentkezik ez a problema

2./ Ez sajat tomorites, igy aztan bmilyen hibat el tudok kepzelni. A lenyeg az, hogy idonkent masodperceket ugrik a lejatszasban.
Elore is koszonom a segitseget!
vylyam
Elküldve: 2004. 06. 21. 08:09
Idézet: SPeY - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 8:56
Kiszallitjak/postazzak/akarmi Magyarorszagra is?
Koszi!
www.lagu.de
Átutalással fizethetsz, hazaszállítják a címedre. Itt az én számlám, aminek alapján utaltam nekik a zsozsoó:
Anz.|Best.Nr. |Bezeichnung
----+----------+------------------------------------------------------
0001|0000000000 |Kiss DP-558
----+----------+------------------------------------------------------
Warensumme | 516,00
./. Rabatt | 0,00
./. Guthaben | 0,00
Lieferkosten | 20,69
---------------+------------------------------------------------------
GESAMT | 536,69
enth.MwSt. | 74,03
Ihre Notiz:
Bei Rueckfragen antworten Sie bitte
direkt auf diese Mail.
Mit freundlichen Gruessen,
Ihr
LAGU - Team
LAGU FOTODISCOUNT e.K.
Triebstrasse 24
D- 63607 Waechtersbach
Germany
Internet http://www.lagu.de
eMail: mailto:info@lagu.de
Fax: +49 6053 601816
Elküldve: 2004. 06. 21. 08:57
Idézet: hch - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 8:09
Átutalással fizethetsz, hazaszállítják a címedre.
Koszi!

Elküldve: 2004. 06. 21. 15:13
Idézet: vylyam - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 17:06
Felfedeztem 2 különböző esetet, amikor nem teljesen korrektül viselkedik a lejátszóm.
...
Elore is koszonom a segitseget!
vylyam
Este majd ránézek!
Nálam eddig hang elcsúszás illetve valami frame hiba jött elő, ami PC-n nem jelentkezik. A másik bosszantó dolog a CDRW illetve DVDRW lemezeknél jelentkezett, amikor úgy másoltam rá video file-t, hogy előtte csak gyors törlést végeztem. Ekkor lejászáskor megjelent a reading index felirat, viszont utána visszakerült a vezérlés a browse ablakba. Ezt a hibát a legújabb firmware-ben javították.
Elküldve: 2004. 06. 21. 17:21
Idézet: vylyam - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 17:06
A 737-esen mindig 19-es fw volt, tegnap lattam, hogy van 35-os, feltettem, de azzal is ugyanaz a jelenseg.
1./ XVID-nel jelentkezik, hogy a kep teljesen rossz ... kockasodik, folyamatosan elmosodik, es a szinek is teljesen rosszak. A szgep teljesen jol jatsza, de az asztali nem. Erre 3 peldat is tettem fel. Az ujabban szerzett filmek nagyreszenel jelentkezik ez a problema

2./ Ez sajat tomorites, igy aztan bmilyen hibat el tudok kepzelni. A lenyeg az, hogy idonkent masodperceket ugrik a lejatszasban.
Én is DVD737 tulaj vagyok, 35-ös firmware-rel.
Kipróbáltam a fájlaidat, sajnos nálam is ugyan az a jelenség, amit leírtál...

Van egy kérdésem nekem is:
Néhány napja azt csinálja a játékos hogyha DVD-RW-t teszek be és AVI-k vannak rajta, akkor nem a tartalomjegyzék jelenik meg, hanem a kijelzőre kiírja hogy STOP, és ennyi.
Ezeket a lemezeket használom már egy ideje, eddíg teljesen jók voltak vele. A hiba jelentkezésekor csináltam egy full erase-t a lemezeken, hátha az segít. Sajnos nem.
Döglődik az olvasó a játékosban ??? Tapasztalt valaki már ilyet ?
Elküldve: 2004. 06. 21. 18:41
https://www.hwsw.hu/letoltes.php3?path=/Div...x-SC004_sorozat
Krinyo
Elküldve: 2004. 06. 21. 20:47
Elküldve: 2004. 06. 22. 22:14
Nos, egy újabb meghibásodásról szeretnék írni. Egy, az általam is hőn kedvelt és egekig magasztalt

A tünetek a következők: néhány percnyi filmnézés után, zavaró recsegés hallható a hangszórókból, ami teljesen szinkronban van a meghajtó fordulatszámával. Tehát, ha tekerek, akkor erősebb, ha léptetem, csak akkor hallatszik, lejátszásnál pedig állandóan. Egyre erősödik az idő múltával, olyannyira, hogy nézhetetlen lesz a film. Jelzem a kábelekkel, erősítővel nincs gond, azt leteszteltük. A kimenetek is jónak tűnnek. Szerintem a meghajtó zavarja a jelet.
Emellett számtalanszor fordult elő (jelzem a barátomnál), hogy nem sikerül elsőre elindítani a filmet. Ilyenkor ki/be kapcsolás segít.
A gépet a héten visszavisszük az Origami-ba, remélve hogy sikerül megoldást találni.
Remélem az én játékosom nem fog beszarni, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, teljesen fajinül működik.
Amint megvan az eredmény, beszámolok.
Steno
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 06. 22. 22:53
Kosz a segitseget, olyan szinten megnyugodtam, hogy nem a szervizhez kell fordulnom.

Thanx!
vylyam
Elküldve: 2004. 06. 23. 15:38
Abban kérnék segítséget, hogy a Yamada 6000 miért nem "lát" egy felirat fájl-t? A probléma: van egy sorozat (esetemben a Csillagkapu). Vannak hozzá .srt feliratok. Ebből van, amit lát a gép, van, amelyiket nem. Ez vajon miért lehet? Próbálkoztam átkonvertálni más formátumokra, de az eredmény ugyanaz...