Ha valaki éppen most gondolkodik
olcsó asztali divx lejátszón, annak ajánlom figyelmébe az
ORION DVD 2602 DivX cuccot, ami éppen akciós a M*tro áruházakban, 15.990.-HUF-ért vesztegetik darabját. Vaciláltam már egy ideje, aztán az ár meggyőzött
Eddig még megevett minden lemezt amit beletettem, bár nekem a divx-ek és az írott DVD-k is normális lemezen (Philips, TDK) vannak, nem 90 forintos sz@rokon. Ogm nem megy, illetve annyit vettem még észre, hogy hosszabb beletekerésnél divx filmek esetén hajlamos elveszíteni a fonalat a feliratban és vagy csak másodpercekkel a "tekerés" abbahagyása után jeleníti meg (igaz időben jól pozícionálva) vagy ki/be kell kapcsolni és akkor újra jó (nem halálos gond - nekem). A képe viszonylag jó minőségű, a hangját nemtom, egyelőre még csak egy alapszintű Fujitsu-Siemens 2.1-es hangfalat dugtam rá, de azzal számomra elfogadható.
A távirányítójával nekem nincs gondom, jól össze van ez rakva és a gombok sem kimondottan logikátlanok, kivéve talán a play-t, mert az elég picire sikeredett. és el is van dugva (sötétben nem áll rá egyből az ember keze, de szokás kérdése szerintem).
Na közben megnéztem egy gagyi kölcsön DVD-R meg egy szintén olcsóbb DVD+R lemezt is, azokat is gond nélkül, gyorsan megette.
Firmware-t még nem néztem, hogy milyen van benne, illetve, hogy mit tud az esetleges újabb, de nem bánnám, hogy a fentebb említett (de ahogy a neten néztem sokkal nevesebb típusokat is sújtó) bosszantó hibát - az egyébként nagyon jól olvasható feliratokat (áttetsző fekete háttéren fehér betűk, ékezeteket jól kezeli, csak a hosszú ékezeteken van hullámos vonal, de a gyakorlatban messze nem annyira zavaró, mint először gondoltam, amikor ilyesmiről olvastam) csak meghatározott számú (amennyi három sorban kifér) karakterig jeleníti meg, a többi levágja - kijavítaná a gyártó, más érdemi bajom jelenleg nincs vele.
Igaz nem gyakori az olyan film, ahol ennyit szövegelnek egyszerre, de azért előfordul (nekem csak az Apollo 13-nál okozott ez gondot eddig).
Ennyi pénzért ajándék.
Picit bővebben
>>itt<< lehet róla olvasni (lejátszók menüpont).
Szerkesztette: Thocy a ZAGY 2004. 11. 18. 23:59 -kor