HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1641 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:55

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:12

Viszont, ha jól tudom, akkor hivatalosan csak a Yamada 6700 fog megbirkózni a multiformátummal ...  :(

Mit értesz multi formátum alatt?
Felirat?

Elég érdekes, hogy az ESS chippel simán ment a felirat .sub-al is, a jóval erősebb Mediatek chipnél, aminél már a felirat árnyékolása is megoldott ennek ellenére nem bírják több felirat formátum támogatását megoldani...

#1642 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:00

Már egy hónapja vadászok egy olcsó yamadára, de máer megint elfogyott, de láttam ezt:
Az ESS Vibratto II ES6698F chip milyen?
Airis L103
    *
      Magyar ékezetes karakterek támogatása a feliratokban ( .SRT, .SUB )
    *
      Teljes magyar nyelvü OSD menü
    *
      DivX (3.xx,4.xx,5.xx) DVD, DivX Pro, XviD, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG, Kodak Photo CD támogatás
    *
      Támogatott adathordozók: DVD, VCD, SVCD, CDDA, Kodak Picture CD; DVD±R(W), CD-R(W)
    *
      Dolby Digital dekóder
    *
      Kodekchip: ESS Vibratto II ES6698F
    *
      Video kimenetek: S-Video, kompozit, komponens, Scart
    *
      Audio kimenetek: analóg, optikai és koaxiális digitális
    *
      Hang jellemzők: 5.1 csatorna; 96 kHz / 24 bit digitális/analóg átalakító; min. 90 dB jel/zaj viszony
    *
      DTS kompatibilis
    *
      MP3 lejátszás DVD-ről

DivX (3.xx,4.xx,5.xx ) DVD Video, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG támogatás, Dolby Digital dekóder, optikai, koax és analóg 5.1 kimenet, DTS kompatíbilis

#1643 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:12

ocso yamada e het hetfon meg vot a duna plaza kornyeki tescoban.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1644 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:15

Idézet: -MM- - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:36

Csak SRT sajnos...

hosszu evek ota uton utfelen elmondtak minden komolyabb forumon, hogy lemezre csak srt subbal archivalni  :rolleyes:
Amugy a jelenlegi olcso DVD-R arak mellett esetleg el lehet gondolkodni a 2 lemezes filmek joinolasan es ugy mellektevekenysegkent a sub srt formatumra hozasan, marha nem ilyen.

#1645 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:30

Idézet: td - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 9:07

Hali!

Bocs ha esetleg hülyét kérdeznék, de az ilyen asztali lejátszók mekkora dix-es avi-t tudnak megnyitni?
Mondjuk egy 2gb-ossal is simán elboldogulnak? Vagy tök mindegy mekkora? Esetleg olyan vonzata lehet, hogy lassabban nyitják meg?

Üdv: Dan

? :respect: Válasz?

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1646 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 16:12

Idézet: td - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:30

? :respect: Válasz?

A standard avi max 1 gigas lehet. Van egy kiterjesztes, az opendml avi, ami mar ellenben a metachunk-ok (reelek) bevezetese okan akarhany 1 Gigas szegmensbol allhat. a gyakorlatban a 2 reeles valtozat terjedt el, igy maradjunk abban, hogy az opendml avik 2gigasak lehet max.

#1647 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 11. 07:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:12

A standard avi max 1 gigas lehet. Van egy kiterjesztes, az opendml avi, ami mar ellenben a metachunk-ok (reelek) bevezetese okan akarhany 1 Gigas szegmensbol allhat. a gyakorlatban a 2 reeles valtozat terjedt el, igy maradjunk abban, hogy az opendml avik 2gigasak lehet max.

Köszi, azért kérdeztem, mert a 2cd-s divx-eket összefűztem jópárat egy file-ba ami így átlag 1,4GB, azért, hogyha majd asztali cuccban játszom le, ne kelljen már a fileokat nyitogatni, ill. folyamatos legyen a lejátszás. Akkor ez így oké.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1648 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 14:10

Üdv!
Gondoltam meglepem magamet egy asztali divx lejátszoval!A választás a mercury divx player-re esett amit most az euronics-ban 20e dobálnak!Eddig  probált összes divx5.xx kodolt filmet lejátsza igaz a feliratott csak *.*srt -be kezeli!Ennyi pénzért márt nem várjon az ember extra dolgokat!+van rajta analóg,koax,és optikai kimenet rajta!
Csak ajánlani tudom akinek csak 20e huf-ja van egy ilyen masinára! :smoker:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1649 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 17:04

Idézet: KaLeun - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:00

Már egy hónapja vadászok egy olcsó yamadára, de máer megint elfogyott, de láttam ezt:
Az ESS Vibratto II ES6698F chip milyen?
Airis L103
    *
      Magyar ékezetes karakterek támogatása a feliratokban ( .SRT, .SUB )
    *
      Teljes magyar nyelvü OSD menü
    *
      DivX (3.xx,4.xx,5.xx) DVD, DivX Pro, XviD, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG, Kodak Photo CD támogatás
    *
      Támogatott adathordozók: DVD, VCD, SVCD, CDDA, Kodak Picture CD; DVD±R(W), CD-R(W)
    *
      Dolby Digital dekóder
    *
      Kodekchip: ESS Vibratto II ES6698F
    *
      Video kimenetek: S-Video, kompozit, komponens, Scart
    *
      Audio kimenetek: analóg, optikai és koaxiális digitális
    *
      Hang jellemzők: 5.1 csatorna; 96 kHz / 24 bit digitális/analóg átalakító; min. 90 dB jel/zaj viszony
    *
      DTS kompatibilis
    *
      MP3 lejátszás DVD-ről

DivX (3.xx,4.xx,5.xx ) DVD Video, SVCD, VCD, CD Audio, HDCD, MP3, JPEG támogatás, Dolby Digital dekóder, optikai, koax és analóg 5.1 kimenet, DTS kompatíbilis

Nekem ilyen van. QPEL-t nem visz, divx pro-t nem tudom. A feliratok sárgák és kicsit, de mivel magyarok tudnak hozzá firmware-t írni, ez még változhat. Egyelőre nem nézek vele feliratosat, mert alig látszik! >fórum<

#1650 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:57

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 17:04

Nekem ilyen van. QPEL-t nem visz, divx pro-t nem tudom. A feliratok sárgák és kicsit, de mivel magyarok tudnak hozzá firmware-t írni, ez még változhat. Egyelőre nem nézek vele feliratosat, mert alig látszik! >fórum<

Közben találtam infókat: http://jatekosok.speier.hu/
Van egy teszt a linkelt oldalon ott is ezeket irják.
Ui.:Holnap már nekem is lesz ilyenem.

Szerkesztette: KaLeun 2004. 11. 16. 22:59 -kor

#1651 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 00:34

skacok valakinek a PIO DV-575A-val tapasztalata? Azert erdekel, merd DIVX mellett meg SACD-tt is tud, es SACD playerem meg nincs ;)

#1652 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 18:38

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 17:04

Most látom, hogy a te is ott nézted ahol én.

#1653 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:53

Ha valaki éppen most gondolkodik olcsó asztali divx lejátszón, annak ajánlom figyelmébe az ORION DVD 2602 DivX cuccot, ami éppen akciós a M*tro áruházakban, 15.990.-HUF-ért vesztegetik darabját. Vaciláltam már egy ideje, aztán az ár meggyőzött :)

Kép

Eddig még megevett minden lemezt amit beletettem, bár nekem a divx-ek és az írott DVD-k is normális lemezen (Philips, TDK) vannak, nem 90 forintos sz@rokon. Ogm nem megy, illetve annyit vettem még észre, hogy hosszabb beletekerésnél divx filmek esetén hajlamos elveszíteni a fonalat a feliratban és vagy csak másodpercekkel a "tekerés" abbahagyása után jeleníti meg (igaz időben jól pozícionálva) vagy ki/be kell kapcsolni és akkor újra jó (nem halálos gond - nekem). A képe viszonylag jó minőségű, a hangját nemtom, egyelőre még csak egy alapszintű Fujitsu-Siemens 2.1-es hangfalat dugtam rá, de azzal számomra elfogadható.

A távirányítójával nekem nincs gondom, jól össze van ez rakva és a gombok sem kimondottan logikátlanok, kivéve talán a play-t, mert az elég picire sikeredett. és el is van dugva (sötétben nem áll rá egyből az ember keze, de szokás kérdése szerintem).

Na közben megnéztem egy gagyi kölcsön DVD-R meg egy szintén olcsóbb DVD+R lemezt is, azokat is gond nélkül, gyorsan megette.

Firmware-t még nem néztem, hogy milyen van benne, illetve, hogy mit tud az esetleges újabb, de nem bánnám, hogy a fentebb említett (de ahogy a neten néztem sokkal nevesebb típusokat is sújtó) bosszantó hibát - az egyébként nagyon jól olvasható feliratokat (áttetsző fekete háttéren fehér betűk, ékezeteket jól kezeli, csak a hosszú ékezeteken van hullámos vonal, de a gyakorlatban messze nem annyira zavaró, mint először gondoltam, amikor ilyesmiről olvastam)  csak meghatározott számú (amennyi három sorban kifér) karakterig jeleníti meg, a többi levágja - kijavítaná a gyártó, más érdemi bajom jelenleg nincs vele.
Igaz nem gyakori az olyan film, ahol ennyit szövegelnek egyszerre, de azért előfordul (nekem csak az Apollo 13-nál okozott ez gondot eddig).

Ennyi pénzért ajándék.

Picit bővebben >>itt<< lehet róla olvasni (lejátszók menüpont).

Szerkesztette: Thocy a ZAGY 2004. 11. 18. 23:59 -kor

#1654 Felhasználó inaktív   csimasz5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:30

Talán már volt róla szó ,de had ne kelljen végig olvasnom az összes hsz-t.

Lehet hülyeséget kérdezek de a tudatlanok már csak ilyenek :)

Az uj duble layer dvd-r lemezeket olvassák az asztali divx lejátszók, vagy érdemes várni a vásárlással, amíg  támogatott lessz a formátum az asztali fronton is?  :confused:

#1655 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 08:52

Idézet: csimasz5 - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 22:30

Talán már volt róla szó ,de had ne kelljen végig olvasnom az összes hsz-t.

Lehet hülyeséget kérdezek de a tudatlanok már csak ilyenek :)

Az uj duble layer dvd-r lemezeket olvassák az asztali divx lejátszók, vagy érdemes várni a vásárlással, amíg  támogatott lessz a formátum az asztali fronton is?  :confused:

ha a booktype/settings DVD-ROM -nak van beallitva, akkor nagy valoszinuseg szerint igen.
puding probaja az eves.

#1656 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:37

Jatekosok.speier.hu szerint Philips DVP720SA pl már kezel SUB-ot is, és még jópár Mediatek-es lejátszó.
Úgy tűnik már létezik ilyen firmware ehhez a chipsethez, de még csak a nevesebb gyártók adták ki. A rosszabbik lehetőség hogy csak azért, mert ezek mind Mediatek MT1389EE chipesek, nem pedig FE, vagy DE. Mert akkor a Yamadához ugyan nem lesz később sem.

Szerkesztette: -MM- 2004. 11. 22. 21:38 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Bearnie - A Neandervölgyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:16

Halihó! :)

A UPC-től kaptam egy Sony asztali DVD lejátszót, de az nem játszik le divix filmet, nem tudja valaki, hogy meg lehet-e bütykölni valahogy?

Bocs, hogy nem olvastam végig a topicot, de nem volt már erőm 56 oldalt átolvasni.  :(

Köszönöm.  :respect:
-=WoW=-

BloodScalp (PvP)

Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)

Arathor (PvE)

Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)

#1658 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:08

Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:16

A UPC-től kaptam egy Sony asztali DVD lejátszót, de az nem játszik le divix filmet, nem tudja valaki, hogy meg lehet-e bütykölni valahogy?

Hacsak nem divx képességű, akkor feltehetőleg sehogy...

#1659 Felhasználó inaktív   csimasz5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 23:18

Köszi az infot.! ;)

#1660 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 03:31

Vélemény erről? Pioneer DV-575A