HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2101 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:53

Idézet: Pacal - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 8:02

Sziasztok!

Most szeretnék venni egy asztali dvd írót. Nekem leginkább arra kellene, hogy a vhs videó-ról átmásoljam dvd-re a családi filmeket.Én az LG RH7500-ast néztem,szerintetek ez megfelelő lenne?
Köszönöm.

Itt is nézz körül:

http://www.globalplaza.hu/multi_sales_cate...?category_id=15

#2102 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 05:07

Idézet: Pacal - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 8:02

Sziasztok!

Most szeretnék venni egy asztali dvd írót. Nekem leginkább arra kellene, hogy a vhs videó-ról átmásoljam dvd-re a családi filmeket.Én az LG RH7500-ast néztem,szerintetek ez megfelelő lenne?
Köszönöm.

Az lg magyar menüs "pip es " ir mindent a dvd ram kivételével komoly távirányitó 100000 ft körüli ár

ajánlott vétel :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
EW104990 ft asszem

Szerkesztette: koliz 2005. 08. 31. 05:11 -kor

HD Ready komolyan

#2103 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 07:49

Üdv minden csatilakónak!

Tud-é valaki segíteni abban, hogy milyen formátumban kell elmenteni az MPG4-ben kódolt filmeket ahhoz, hogy az MPG4 lejátszására is képes asztali DVD lejátszók azt le is tudják játszani??
Eddig avi-ba kódoltam MPG4-el, de ezt a kombinációt egyik asztalilejátszó sem támogatja….
Továbbá, a meglevő (MPG4-es) avikat milyen progival tudnám az asztali lejátszók számára is emészthető formátumúra alakítani, ha lehetséges a minőség és a méret megtartása mellett????

A segítséget előre is köszönöm..

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 09. 09. 07:58 -kor

#2104 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 18:31

HAHÓÓÓÓ!!!!! :hello: :fly: :help:

Nincsen itten senik aki fel tudna homályosítani?????

#2105 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 18:44

Használd valamelyik DivX/Xvid kódolást. Nekem egy Yamada 6700-as játékosom van, és nincs baja semmelyik DivX/Xvid filmmel, egyedül a "packed bitstream" filmeket nem szereti a gyári firmware-rel.

Különben pedig letölthetsz magadnak egy DivX teszt CD-t, és azzal letesztelheted, mit szeret a lejátszód.

A minőség megtartása mellett nem fogsz tudni újrakódolni semmit.

Szerkesztette: Satriani 2005. 09. 10. 18:47 -kor

#2106 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:23

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 8:49

Üdv minden csatilakónak!

Tud-é valaki segíteni abban, hogy milyen formátumban kell elmenteni az MPG4-ben kódolt filmeket ahhoz, hogy az MPG4 lejátszására is képes asztali DVD lejátszók azt le is tudják játszani??
Eddig avi-ba kódoltam MPG4-el, de ezt a kombinációt egyik asztalilejátszó sem támogatja….
Továbbá, a meglevő (MPG4-es) avikat milyen progival tudnám az asztali lejátszók számára is emészthető formátumúra alakítani, ha lehetséges a minőség és a méret megtartása mellett????

A segítséget előre is köszönöm..

Az a legcélszerűbb ha a saját lejátszódból indulsz ki. Nézd meg mit tud. Például itt találsz adatokat, összehasonlítást és letölthető tesztlemezt is:

http://www.mpeg4-pla...age=players.php

#2107 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 19:44

Használd valamelyik DivX/Xvid kódolást.
Nekem egy Yamada
A minőség megtartása mellett nem fogsz tudni újrakódolni semmit.

Nem akarok DivX-re áttérni, mert azonos méret melett lényegesen roszabb minőséget produkálnak, mint a Microsoft Windows Media Video 9-el kódolt cuccok.
Nekem az kell, hogy a Microsoft Windows Media Video 9-el kódolt filmeket is meg tudjam etetni a jákétkossal.. :)

#2108 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:24

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 21:23

Az a legcélszerűbb ha a saját lejátszódból indulsz ki.

Nekem még nincs lejátszóm, most akarok valamit venni.
A vásárláshoz fogtam az egyik arhív DVD-met, amire a TV-ből bedigitalizált, majd betömörített filmeket tárolom, és azzal elvonultam pár boltba.
Az egyik cégnél egy ismerőssel, kb 20 féle gépet megpróbáltunk, de egyik sem ette meg azokat az avikat, amiket a Microsoft Windows Media Video 9-el kódoltam.
Ezzel párhuzamosan, a lejátszók kétharmadára rá volt írva az MPG4 kompatibilás.
Ezért lennék kíváncsi arra, hogy a gépeken feltüntetett MPG4-es kódolást milyen formátumban lehet megetetni a lejátszókkal??

#2109 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 17:32

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:24

Nekem még nincs lejátszóm, most akarok valamit venni.
A vásárláshoz fogtam az egyik arhív DVD-met, amire a TV-ből bedigitalizált, majd betömörített filmeket tárolom, és azzal elvonultam pár boltba.
Az egyik cégnél egy ismerőssel, kb 20 féle gépet megpróbáltunk, de egyik sem ette meg azokat az avikat, amiket a Microsoft Windows Media Video 9-el kódoltam.
Ezzel párhuzamosan, a lejátszók kétharmadára rá volt írva az MPG4 kompatibilás.
Ezért lennék kíváncsi arra, hogy a gépeken feltüntetett MPG4-es kódolást milyen formátumban lehet megetetni a lejátszókkal??

Nézd, előbb utóbb a Microsoft "elintézi", hogy a saját formátuma ott legyen minden lejátszóban. Szerintem a legjobb amit "ma" tehetsz, hogy szabványos DVD-korongot gyártasz és kivársz...

Ami az XVID-formátumot illeti, nem rossz. Nekem tetszik. Gazdaságos és elég szép. Szinte az összes lejátszó megeszi. Hogy pontosan melyikek, azt a korábbi beírásom linkjében megtalálod. Én a Koepis XviD codecet ajánlom neked.

#2110 Felhasználó inaktív   Flashback 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 18:48

Iriver tesztek! KLIKK IDE!

#2111 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 22:19

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 18:32

Nézd, előbb utóbb a Microsoft "elintézi", hogy a saját formátuma ott legyen minden lejátszóban. Szerintem a legjobb amit "ma" tehetsz, hogy szabványos DVD-korongot gyártasz és kivársz...

Ami az XVID-formátumot illeti, nem rossz. Nekem tetszik. Gazdaságos és elég szép. Szinte az összes lejátszó megeszi. Hogy pontosan melyikek, azt a korábbi beírásom linkjében megtalálod. Én a Koepis XviD codecet ajánlom neked.

Sajnos nem győzném nyers lemezzel, ha DVD formátumban arhiválnák... :(
A kicsipuha kódekjével egy DVD-re közel 6 óra avit tudok rátuszkolni, a minhősége pedig messze veri egy átlagos videóét. Tehát DVD szabvány kilőve....

Honnan tudnám az általad említett codecet letölteni???
Esetleg némi nem túl anyanyelv idegen leírást lehene valahol találni?? :)

#2112 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 22:33

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 17:32

Az xvid-del az a baj, hogy aznem formatum, hanem videokodek csupan.  A formatum az az avi, amibe mpeg4 asp kep(xvid) es mp3 hang van csomagolva altalaban. En jobban orulnek, haaz xvid-et szabvany mp4 kontenerben hasznalnank,marcsak azert is, mert ahhoz keszult es nem kene mindenfele hekkeket alkalmazni az idejet mult avi 'one frame in - one frame out' modellje miatt. az mp4 raadasul tamogat rendes 5.1 terhangzast (AAC multichannel) tobb audio savot, belemultiplexalhato felirat, kezel fejezeteket es interakciot.

en meginkabb celtic druid xvid buildjeit javaslom: http://www.aziendeas...it/cd.asp?dir=/
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2113 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 23:06

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 17:24

A legegyszerubben a nero vision express-szel csinalhatsz ilyet (nero digital), a maximum definition, NEM AVC! profil kivalasztasaval. ha tobbe kevsbe free szoftot keresel akkor esetleg doom9 MeGUI-ja johet szoba, demeg ahhoz is kell a nero AAC enkodere, igy elso korben, foleg ha nem vagy otthon az mpeg4-ben az NVE-t ajanlom.

#2114 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 06:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 23:33

en meginkabb celtic druid xvid buildjeit javaslom: http://www.aziendeas...it/cd.asp?dir=/

A cuccost letöltöttem, kibontottam.
Hova kell bepakolni, illetve hogyan kell aktiválni hogy a zxp-s alkalmazások megegyék???

#2115 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 06:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 0:06

A legegyszerubben a nero vision express-szel csinalhatsz ilyet

Hogyan tudom az általad fentebb ajánlott kódeket megetetni a Nero-val??? :think:
Magyarul, hogyan tudom a Nerot-t rávenni, hogy a külső kódeket használja? :think:

#2116 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 11:44

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 6:06

Hogyan tudom az általad fentebb ajánlott kódeket megetetni a Nero-val??? :think:
Magyarul, hogyan tudom a Nerot-t rávenni, hogy a külső kódeket használja? :think:

sehogy. a nero a sajat kodekjeit hasznalja.

az xvid-et szabalyosan telepited. ezek utan a vfw programok pl virtualdub automatice tudjak hasznalni.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 11:46 -kor

#2117 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 12:44

az xvid-et szabalyosan telepited. ezek utan a vfw programok pl virtualdub automatice tudjak hasznalni.

Az általad javasolt http://www.aziendeas...it/cd.asp?dir=/ címről letöltöttem a xvid.cvs.head.2005.08.02.7z filet, amiből kicsomagolás után az alábbi fájlokat kaptam.

xvidvfw.dll
xvid.inf
xvidcore.dll

Mivel a fenti listában egy deka futtatható állomány sincs, ezért az érdekelne, hogy ezeket a fájlokat hova másoljam be, illetve hogyan vegyem rá a ZXP-t, hogy használja is őket??? :think:
Tegyem be pl a VDub egyik mappájába, majd próbáljam a VDubbal beimportálni a cuccost, mintegy kikerülve a ZXP registryt???
Esetleg próbálkozzak az oldalon található XviD.cvs.head.exe-vel?
Az mejik verziójú kódeket pakolja fel???
Esetleg a mellette kicsomagolt *.7z fileban levő kódekeket rakja fel???

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 09. 12. 12:20 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:11

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:04

Az általad javasolt http://www.aziendeas...it/cd.asp?dir=/ címről letöltöttem a xvid.cvs.head.2005.08.02.7z filet, amiből kicsomagolás után az alábbi fájlokat kaptam.

xvidvfw.dll
xvid.inf
xvidcore.dll

Mivel a fenti listából is látszik hogy egy deka futtatható állomány sincs a csomagban, ezért az érdekelne, hogy ezeket a fájlokat hova másoljam be, illetve hogyan vegyem rá a zxp-t, hogy használja is őket??? :think:
Tegyem be pl a VDub egyik mappájába, majd próbáljam vele beimportálni a cuccost, mintegy kikerülve a zxp registryt???

Nagy valószínűséggel az inf kiterjesztésű állomány a telepítő ami egyben be is regisztrálja az adatbázisba. Nézd meg az inf file tartalmát. Elméletileg jobb gomb és futtatással le lehet futtatni.

#2119 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 12:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:11

Nagy valószínűséggel az inf kiterjesztésű állomány a telepítő ami egyben be is regisztrálja az adatbázisba. Nézd meg az inf file tartalmát. Elméletileg jobb gomb és futtatással le lehet futtatni.

Csak 9X, és DOS-os telepítési utasításokat tartalmaz. Legalábbis a tökéletes angol tudásommal ezt hámoztam ki belőle.
Jelenleg egy céges terminálról nyomom az igét, ezért kipróbálni csak késő délután tudom majd otthon.
Ja szerkesztettem a hozzászólást, csak elkerültük egymást.. :)

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 09. 12. 12:27 -kor

#2120 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 13:30

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 12:04

xvidvfw.dll
xvid.inf
xvidcore.dll

Mivel a fenti listában egy deka futtatható állomány sincs, ezért az érdekelne, hogy ezeket a fájlokat hova másoljam be, illetve hogyan vegyem rá a ZXP-t, hogy használja is őket??? :think:
Tegyem be pl a VDub egyik mappájába, majd próbáljam a VDubbal beimportálni a cuccost, mintegy kikerülve a ZXP registryt???
Esetleg próbálkozzak az oldalon található XviD.cvs.head.exe-vel?
Az mejik verziójú kódeket pakolja fel???
Esetleg a mellette kicsomagolt *.7z fileban levő kódekeket rakja fel???

lecci a *.exe vegut valasztani, az az installeres verzio. mondjuk ezt: XviD.cvs.head.exe

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 12. 13:31 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108