HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2461 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 13:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 13:26

Nem! Ha azt szeretnéd, akkor Pioneer DV-380 kell + a módosított Gufiak féle firmware! Ott nagyságot és felirat színt + háttér színt is tudsz változtatni. ;)

De "szeretem" ezeket :) Mindegy, szerintem lesz a Panasonic S295, a DV380 már 25e.

#2462 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:25

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 13:49

De "szeretem" ezeket :) Mindegy, szerintem lesz a Panasonic S295, a DV380 már 25e.

"Csak" 24eHUF a a Pioneer Dv-380 itt! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2463 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:47

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 12:53

Inkább azért maradnák a kicsit ismertebb márkáknál :)
Meggyőzhető vagyok egyébként, a 19 majdnem 22, szóval akkor keresek egy Panasonci S295-öt :) A felirat mérete változtatható ezen DivX esetén?

Hát szerintem nem teszed jól ;)  De mindenki egyénileg dönt :) ÉN nekem van egy 28 ezerért vett Philipsem, de soha nem vennék ilyen kategóriában (ár) még 1x lejátszót.

Főleg mióta láttam, használtam egy Millenium MN 9601-et, ami alig 9 rugó.....Sanyo mechanikával, s mindent visz.

A haver Sony playere (még nem divx-es), meg akad, recseg, kockásodik, ott ahol egy olcsó lejátszó szépen megy, túl érzékenyek! Persze attól is függ milyen tévére kell.

#2464 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:56

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:25

"Csak" 24eHUF a a Pioneer Dv-380 itt! :D

23-ért megrendeltem az interhifi-nél a DV380-at, délután megyek érte. Csak fekete van most nekik, de az is jó lesz :)

#2465 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 15:51

Valaki nem látott valahol, másmilyen, "kis formátumú" (a DVD-tálcánál nem sokkal szélesebb, inkább kocka előlapú mint lapos vonal formájú) DiVX-et is tudó lejátszót, vagy olyan mini-HIFI-t ami DVD-t lejátszva a képet kiadja mondjuk SCART-on? - a hétvégén az egyik áruházban láttam egy ilyen mini-HIFI-hez hasonló formájú lejátszót, de a DiVX-et sajnos nem tudta.

Szerkesztette: wassermann 2005. 12. 19. 15:53 -kor

#2466 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 19. 16:37

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:56

23-ért megrendeltem az interhifi-nél a DV380-at, délután megyek érte. Csak fekete van most nekik, de az is jó lesz :)

Helyes, jól döntöttél! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2467 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 16:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:47

Hát szerintem nem teszed jól ;)  De mindenki egyénileg dönt :) ÉN nekem van egy 28 ezerért vett Philipsem, de soha nem vennék ilyen kategóriában (ár) még 1x lejátszót.

Főleg mióta láttam, használtam egy Millenium MN 9601-et, ami alig 9 rugó.....Sanyo mechanikával, s mindent visz.

A haver Sony playere (még nem divx-es), meg akad, recseg, kockásodik, ott ahol egy olcsó lejátszó szépen megy, túl érzékenyek! Persze attól is függ milyen tévére kell.

Én nem is ajánlottam se a Philips-et, se a Sony-t! Nem is ajánlanám soha.  :Đ A Millenium meg talán ráérzett, hogy hol borzasztó gyenge 1 olcsó kategóriás lejátszó. ;)

#2468 Felhasználó inaktív   Slimy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:38

Sziasztok!

.avi-ból szeretnék asztali DVD-n lejátszható video-DVD-t készíteni.

+ vannak 2CD-s filmek, ezeket hogy tudom egy DVD-re kiírni?
Only dead fish go with the flow...

#2469 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:36

Ez bizony nem ebbe a topikba való kérdés, de íme a válasz - Egy izmos PC-re és egy DVD-gyártó szoftverre van szükséged, pl. Pinnacle Studió 9. A filmek minősége a DVD-formátumra történő átkódolás miatt romlani fog.

Szerkesztette: wassermann 2005. 12. 20. 14:39 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 15:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 16:42

Én nem is ajánlottam se a Philips-et, se a Sony-t! Nem is ajánlanám soha.  :Đ A Millenium meg talán ráérzett, hogy hol borzasztó gyenge 1 olcsó kategóriás lejátszó. ;)

Hát igen, 1-2 olcsó lejátszó DVD-meghajtója, hát... :)

#2471 Felhasználó inaktív   Slimy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 16:31

Idézet: wassermann - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 13:36

Ez bizony nem ebbe a topikba való kérdés, de íme a válasz - Egy izmos PC-re és egy DVD-gyártó szoftverre van szükséged, pl. Pinnacle Studió 9. A filmek minősége a DVD-formátumra történő átkódolás miatt romlani fog.

:respect:
Only dead fish go with the flow...

#2472 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 22:25

Kérem a profik segitségét.

Adott 2 Yamada6700, egyszerre vettem őket.
Kiirtam a NAv3a firmware-t egy CDR lemezre. Az egyik yami szo nélkül frissitett, megy mint a csik.

Viszont a másik nem olvassa a lemezt, fel sem pörög. Megirtam egy CDRWre, azt se pörgeti fel. Viszont a filmeket(DiVX) gyönyörüen játssza...

MI lehet a probléma? mad.gif

Segiccsetek mán szegény fejemen, mert szülőknek menne a darab és kéne a magyaros szoft...

Köszi
Adept

SZERK: Kiprobáltam pár CD-re irt Divxfimet és egyiket se játsza le... Ez akkor gari, ugye? Vagy esteleg kábelezés? Láttatok már ilyet?

Szerkesztette: Adept 2005. 12. 22. 22:35 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2473 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:20

SZiasztok!

Sony hx-710 tulajok segítségét kérem, illetve akinek van ötlete azokét is. Nagy dilemma után megvan a készülék, most ismerkedem vele, de eddig egy dologra nem találok megoldást: Ha pl. tv-ből veszek fel a merevlemezre és utána vágok ki belőle egy részt, pl. a reklámot, akkor a vágásnál kb 1 mp-re elmegy a hang. Kép van, hang nincs, majd "ugrik" a kép a vágás miatt, és onnan ismét minden jó. Kicsit zavaró ez az 1 mp-es csend, nagyon feltűnő a felvételben. Tudtok segíteni mi ennek az oka, illetve hogyan küszöböljem ezt ki?

Köszi

#2474 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:33

Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 9:20

SZiasztok!

Sony hx-710 tulajok segítségét kérem, illetve akinek van ötlete azokét is. Nagy dilemma után megvan a készülék, most ismerkedem vele, de eddig egy dologra nem találok megoldást: Ha pl. tv-ből veszek fel a merevlemezre és utána vágok ki belőle egy részt, pl. a reklámot, akkor a vágásnál kb 1 mp-re elmegy a hang. Kép van, hang nincs, majd "ugrik" a kép a vágás miatt, és onnan ismét minden jó. Kicsit zavaró ez az 1 mp-es csend, nagyon feltűnő a felvételben. Tudtok segíteni mi ennek az oka, illetve hogyan küszöböljem ezt ki?

Köszi

Ugyan nekem nem Sony van hanem Pioneer de feltételezem, a Sony felvevőknél is vágások esetén újra kell tömöríteni azaz DVD-re valósidejű másolással meg fog oldódni a problémád (az újratömörítést csak valósidejű másoláskor végzik a felvevők).

Szerk:
Az akadás oka, hogy az MPEG2 IBP frame-es GOP szerkezetben kerül rögzítésre ami azt jelenti, hogy újratömörítés nélkül vágni csak GOP határon lehet ami a felvevők esetében 15 frame-et jelent azaz minden 15. képkockánál lehet úgy vágni, hogy ne legyen akadás (persze ha képtartalom váltás van akkor az aktuális GOP lezáródik és új nyílik).

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 23. 09:45 -kor

#2475 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 10:33

Ugyan nekem nem Sony van hanem Pioneer de feltételezem, a Sony felvevőknél is vágások esetén újra kell tömöríteni azaz DVD-re valósidejű másolással meg fog oldódni a problémád (az újratömörítést csak valósidejű másoláskor végzik a felvevők).

Nem muszály újratömöríteni, vágás után is van egy gyorsmásolási lehetőség, 10 perc alatt kiírja a 4.5 GB-t a lemezre. De újratömörítéssel ez a dolog megszűnik?

#2476 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:49

Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 9:45

Nem muszály újratömöríteni, vágás után is van egy gyorsmásolási lehetőség, 10 perc alatt kiírja a 4.5 GB-t a lemezre. De újratömörítéssel ez a dolog megszűnik?

Az akadás oka, hogy az MPEG2 IBP frame-es GOP szerkezetben kerül rögzítésre ami azt jelenti, hogy újratömörítés nélkül vágni csak GOP határon lehet ami a felvevők esetében 15 frame-et jelent azaz minden 15. képkockánál lehet úgy vágni, hogy ne legyen akadás (persze ha képtartalom váltás van akkor az aktuális GOP lezáródik és új nyílik).

A gyorsmásolás sima copy azaz semmilyen tömörítés nem történik ezért nem is leszek újrakódolva a vágások helyén a GOP-ok és ez akadást eredményezhet. Csak akkor nem kell újratömöríteni ha GOP határon vágsz.

#2477 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 10:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 10:49

A gyorsmásolás sima copy azaz semmilyen tömörítés nem történik ezért nem is leszek újrakódolva a vágások helyén a GOP-ok és ez akadást eredményezhet. Csak akkor nem kell újratömöríteni ha GOP határon vágsz.

Köszi az infot, ez elég kimerítő válasz volt... :) Én mikor fogom így vágni ezt a témát?  :think:
Már csak 1 kérdésem maradt ezzel kapcsolatban: Hogy vágjak GOP határon? Pl tegnap este felvettem a micsoda nő c. filmet, sztem egy aranyos kis film. A reklámokat szeretném kivagdosni belőle és utána kiírni egy lemezre. Talán egyszerűbb, és főleg gyorsabb ha GOP határon vágok és kiírom 10 perc alatt, mint újrakódoltatni az egészet és 2 óra alatt se végzek...

#2478 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 11:11

Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 10:55

Köszi az infot, ez elég kimerítő válasz volt... :) Én mikor fogom így vágni ezt a témát?  :think:
Már csak 1 kérdésem maradt ezzel kapcsolatban: Hogy vágjak GOP határon? Pl tegnap este felvettem a micsoda nő c. filmet, sztem egy aranyos kis film. A reklámokat szeretném kivagdosni belőle és utána kiírni egy lemezre. Talán egyszerűbb, és főleg gyorsabb ha GOP határon vágok és kiírom 10 perc alatt, mint újrakódoltatni az egészet és 2 óra alatt se végzek...

Ha sokat foglalkozol MPEG2 tömörítéssel meg olvasol szakirodalmat akkor hamar bele lehet jönni :)

Nem kell 2 óra az újratömörítéshez mert a felvevő valósidőben végzi ezt el azaz kivágod a reklámokat majd nem gyorsmásolással nyomod DVD-ra akkor azt szépen a film lejátszása közben írja valós időben DVD-re és már újratömörítve ami azt jelenti, hogy a kiírás ideje annyi mint amennyi a film hossza.
GOP határon vágni asztalin nehéz, mert neked egyenként kellene leszámolnod a GOP-ot alkotó kockákat mivel nincs arra lehetőség, hogy mindig az I frame-re ugorj viszont ha jelentősén változik a képtartalom akkor a GOP hossza nem feltétlenül 15 frame-ből fog állni. GOP határon való vágáshoz leginkább PC-s program használata ad egyszerű megoldást.
De javaslom próbáld ki egy újraírható DVD-re a valósidejű kiírást.

#2479 Felhasználó inaktív   Nattefrost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 12:15

Halihó!
Lenne egy kérdésem.
Van egy Samsung HT-P10 -es dvd lejátszóm. A gond az lenne, hogy a divx filmek mellé rakott feliratból az ékezetes betűket nem jeleníti meg, vonal van helyettük.
Meglehet valahogy oldani, hogy azokat is megjelenítse?

#2480 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 12:58

Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 9:45

Egy másik fórumon egy Sony tulajdonos azt mondta, hogy ez az akadás csak addig észlelhető, amíg vinyón van, de DVD-re másolás után állítólag megszűnik. Próbáld ki!

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.