HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2481 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 23. 13:10

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 13:58

Egy másik fórumon egy Sony tulajdonos azt mondta, hogy ez az akadás csak addig észlelhető, amíg vinyón van, de DVD-re másolás után állítólag megszűnik. Próbáld ki!

Kipróbáltam, csak akkor szűnik meg ha újra tömörítem a filmet. Ha egyszerűen csak gyorsmásolom, akkor ugyanolyan marad...

#2482 Felhasználó inaktív   Árpesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:55

Sziasztok!
DVD írót szeretnék venni. Az RH 7500 és a HX 710 közül venném valamelyiket.
Az RH 7500 magyar nyelvű pdf-jét letöltöttem,átolvastam de a Sonynak sehol nem találok, csak angol nyelvűt.
Nem tudtok segíteni egy olyan hellyel ahonnan elérhető lenne a magyar nyelvű kézikönyv?
Köszi a segítséget.

#2483 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 16:55

Idézet: Árpesz - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 15:55

Sziasztok!
DVD írót szeretnék venni. Az RH 7500 és a HX 710 közül venném valamelyiket.
Az RH 7500 magyar nyelvű pdf-jét letöltöttem,átolvastam de a Sonynak sehol nem találok, csak angol nyelvűt.
Nem tudtok segíteni egy olyan hellyel ahonnan elérhető lenne a magyar nyelvű kézikönyv?
Köszi a segítséget.

Én RH7500-ről váltottam sony 710-re. Nem egy kategória a kettő. Ha egy egyszerű készüléket akarsz, teljesen egyszerű használatra divx támogatással akkor esetleg választhatod az LG-t, de ha minőséget szeretnél (akár tuner, akár felvétel, vagy épp vágás tekintetében) akkor a Sonyt vedd meg.
Én többek között váltottam, mert:
- gyenge és érősen "piros" volt a tuner venne
- vágásnál hiába jelöltem ki hogy itt vágjon, nem ott történt (nem tud kockánként vágni)
- a divx támogatás tetszett, de ha felmásoltam a vinyóra egy pár filmet (pl. a maffiozók sorozatot), héha valahogy megsérült (nem tudom hogyan, hisz a lemez hibátlan) és csak félig játszotta le a filmet. Valahogy elveszett az inexelés a divxről és belefagyott.
- nincs benne showview
- stb.
Igaz az LG magyar menüs, a Sony viszont nem.

A döntés a tied, ha van kérdésed akkor szólj :)

#2484 Felhasználó inaktív   Árpesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:13

Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 17:55

Én RH7500-ről váltottam sony 710-re. Nem egy kategória a kettő. Ha egy egyszerű készüléket akarsz, teljesen egyszerű használatra divx támogatással akkor esetleg választhatod az LG-t, de ha minőséget szeretnél (akár tuner, akár felvétel, vagy épp vágás tekintetében) akkor a Sonyt vedd meg.
Én többek között váltottam, mert:
- gyenge és érősen "piros" volt a tuner venne
- vágásnál hiába jelöltem ki hogy itt vágjon, nem ott történt (nem tud kockánként vágni)
- a divx támogatás tetszett, de ha felmásoltam a vinyóra egy pár filmet (pl. a maffiozók sorozatot), héha valahogy megsérült (nem tudom hogyan, hisz a lemez hibátlan) és csak félig játszotta le a filmet. Valahogy elveszett az inexelés a divxről és belefagyott.
- nincs benne showview
- stb.
Igaz az LG magyar menüs, a Sony viszont nem.

A döntés a tied, ha van kérdésed akkor szólj :)

Köszönöm RedCat!

Az igazság az, hogy én is a Sony felé hajlok. Az angol menürendszer nem gond. Minden készülékem menürendszere angol.  DivX-et nem használok. Ha  kérdezhetek. Van a Sony Mp3 lejátszásánál Randomiz, véletlenszerű lejátszási lehetőség? Illetve ha normálisan meg van adva a szám címe, ki tudja e teljesen írni? Megoldható, hogy bármilyen adatot bevigyek a wincsire, tároljam és ha kell ki is szedjem? Arra gondolok, ha lenne párszáz JPG és Mp3 és valakinek kellene egy-egy file, kivehető e?
Végül, a JPG képekhez a 710-nél is rendelhető audió?
Ami aggaszt. Olvastam, hogy a eleinte nem volt jó a szoftverje és csak utólag javították ki. Igaz e, hogy magyar gyártmány? Nem mintha előitéletem lenne. Kaptál hozzá kielégítő magyar nyelvű kézikőnyvet? Nevetséges, hogy az utóbbi időben vásárolt készülékekhez csak pár oldalas kézikönyvet kaptam. Az ereteti idegennyelvű 120 oldal volt, amit kaptam 30. Ebből 10 oldal abból állt, hogy ne tegyem tűző napra és ne dugjam az ujjam a konektorba.  Köszi, ha válaszolsz.

#2485 Felhasználó inaktív   MC-Balázs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 23:12

Sziasztok! Nagy kérdésem lenne!

Karácsonyra vettünk egy DVD-lejátszót és az alábbi gondom van vele:

- a dvd-lejátszó neve/típusa: Millenium 5.1 CH DivX DVD PLAYER WITH SANYO LOADER
--> a két hangkábelt a hifire rákapcsoltam, hogy a hifiről (amúgy SONY hifi) menjen a hang (nincs semmilyen különleges 5.1es rdsz-em egyelőre)
1. beraktam egy zenei dvd-t és egy filmet, amelyek sima dolby digitalok voltak, semmi egyéb 5.1es extra - itt minden oké volt
2. de miután beraktam az 5.1-es Gyűrűk Ura 3. dvd-t - a dvd-nek csak a hangefektusait (többek közt a visszhangot is) adta le, de magát a  szinkornokat, a normális emberi beszédet NEM! ha pedig áttettem DTS ES 6.1-re akkor semmilen hangot nem adott ki :(

Most vajon a DVD-lejátszón kéne állítani, ha igen akkor mit?
Vagy pedig a hifin kéne bütykölni valamit? Előre is köszönöm a segítségeteket! Nagyon nagy segítség lenne! THXXX

#2486 Felhasználó inaktív   Lastfood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 00:24

Idézet: MC-Balázs - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 22:12

Sziasztok! Nagy kérdésem lenne!

Karácsonyra vettünk egy DVD-lejátszót és az alábbi gondom van vele:

- a dvd-lejátszó neve/típusa: Millenium 5.1 CH DivX DVD PLAYER WITH SANYO LOADER
--> a két hangkábelt a hifire rákapcsoltam, hogy a hifiről (amúgy SONY hifi) menjen a hang (nincs semmilyen különleges 5.1es rdsz-em egyelőre)
1. beraktam egy zenei dvd-t és egy filmet, amelyek sima dolby digitalok voltak, semmi egyéb 5.1es extra - itt minden oké volt
2. de miután beraktam az 5.1-es Gyűrűk Ura 3. dvd-t - a dvd-nek csak a hangefektusait (többek közt a visszhangot is) adta le, de magát a  szinkornokat, a normális emberi beszédet NEM! ha pedig áttettem DTS ES 6.1-re akkor semmilen hangot nem adott ki :(

Most vajon a DVD-lejátszón kéne állítani, ha igen akkor mit?
Vagy pedig a hifin kéne bütykölni valamit? Előre is köszönöm a segítségeteket! Nagyon nagy segítség lenne! THXXX

Szerintem keress a player menüjében valami Downmix-et az audiónál amíg 2 hangszórót használsz, gyaníthatóan 5.1-es jelet küld a cucc, de épp csak 2 csatornát hallasz belőle! A downmix 2 csatornára keveri az összes hangot, úgy már hallani fogod a többit is! DTS-t talán nem is tud, azért süket! De azért egy ilyen kategóriástól nem is várható el!
Nyugaton a helyzet egyre fokozódik!

#2487 Felhasználó inaktív   MC-Balázs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 08:50

Köszi szépen! Igaz, nem volt downmix, de rájöttem mit is kell csinálni, mit, hogyan átállítani, és király! Annyira istenkirály hangja van!

THXXX!!!!

#2488 Felhasználó inaktív   bobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 12:59

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Kaptam egy Thomson DTH-109T DIVX cert. DVD lejátszót. Kiírtam próbaként egy avi-t srt és egy srt-t de a  kép akad. Utána MPEG4 Modifierrel elmentettem unpack-ot kipipálva, utána a kép már jó volt de a felirat teljesen elcsúszott. Hogyan lehetne hozzá időzíteni az újra kódolt avi-hoz? Vagy egyátalán miért akad a kép eredetileg?

Köszi szépen!

Üdv,

bb

#2489 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 05:12

Udv! Pioneer 530-as DVD felvevovel sajnos csak ugy sikerult felesleges reszt keppontosan kivagnom, hogy a vagas helyen kb. 20 kepkockara kimerevedik a kep (VR es Video modban is). :( Lehet ennel eredmenyesebben? Esetleg a Sony 710-es ilyen szempontbol jobb?

#2490 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 12:11

Hi!

Szeretnék venni egy olyan készüléket, amivel fel tudom venni a TV műsorokat. Tehát: hard disk recordert keresek.

Jó lenne ha rá lehetne másolni Divx-es filmeket, lehetned a kezdő vinyót nagyobbra cserélni....
Nem zavar ha mindezt DVD-ről tudja, de jobb lenne az ethernet.

Replaytv vagy Tivo megy itthon?

Replaytv-t nevetségesen olcsón lehet kapni a neten, bár még nem igazán világos, hogy lehet-e vele sima av-ről felvenni és ethernetről felmásolni rá a filmeket....

LG RH7500 jó is lehetne, ha vissza lehetne irni a filmeket a dvd-re, v agy legalább lehetne tekerni a divx-es filmekben. Tudtok valami hasonló cuccot normális áron? (Panasonic 500as az 400k, az már kissé sokkk. 100-150k-t szánok rá. Inkább veszek egy 80-160GB-os modellt, és ha kell bővítem.

#2491 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 07:29

Idézet: essay - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 5:12

Udv! Pioneer 530-as DVD felvevovel sajnos csak ugy sikerult felesleges reszt keppontosan kivagnom, hogy a vagas helyen kb. 20 kepkockara kimerevedik a kep (VR es Video modban is). :( Lehet ennel eredmenyesebben? Esetleg a Sony 710-es ilyen szempontbol jobb?

Igen lehet.  :D  Pusztán annyit kell tenni, hogy valós időben másolod DVD-re azaz nem a High Speed Copy funkciót választod. Abban az esetben ha valósidőben írod DVD-re akkor újratömöríti az anyagot és a vágások helyén már jó lesz a képváltás.

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 27. 07:29 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   sunshine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 15:15

Hello! Nem ismeri valaki a Thomson DTH109T típusú lejátszót? Csak annyi vele a gondom, hogy zoomolásná a Zoom jelzést nem akarja eltüntetni meg ilyesmi. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

Szerkesztette: sunshine 2005. 12. 27. 15:17 -kor

#2493 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 17:29

Hali!

Üdvözlök mindenkit a PIO 530-asok klubbjában!

A gyár igért firmw. frissitéseket a cucchoz, tud vki erröl vmit?

Engem is a Sony 710-re akartak rábeszélni de végül is PIO lett belöle nem bántam meg, nagyon pöpec a gép.

wpepi nem kellene külön topicot nyitni neki?

Üdv.

#2494 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 7:29

Igen lehet.  :D  Pusztán annyit kell tenni, hogy valós időben másolod DVD-re azaz nem a High Speed Copy funkciót választod. Abban az esetben ha valósidőben írod DVD-re akkor újratömöríti az anyagot és a vágások helyén már jó lesz a képváltás.

Ha ez tényleg így van, akkor a Panasonic valamit nagyon ügyesen csinált, szemben a Sonyval és a Pioneerral mert nem akad a vágásoknál, akkor sem ha nem tömörítí újra az egészet.

Szerkesztette: Rlaci 2005. 12. 27. 19:26 -kor

#2495 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 20:03

Panasonic S295-ös lejátszón, hogy lehet állítani a felirat pozícióját? Elvileg van benne ilyen lehetőség, 0 és -60 között lehet állítani, de a felirat ugyanott marad.

#2496 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 20:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 20:03

Panasonic S295-ös lejátszón, hogy lehet állítani a felirat pozícióját? Elvileg van benne ilyen lehetőség, 0 és -60 között lehet állítani, de a felirat ugyanott marad.

Az sajnos csak a DVD filmek feliratainak pozícióját állítja! :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2497 Felhasználó inaktív   siposj74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 20:58

Hali!
Érdeklődnék!?Egy kollégám most vett 1 millenium mn9702-es divx-es házimozit,és tudtok-e róla valamit?
Előre is köszi!

#2498 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 01:03

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 20:42

Az sajnos csak a DVD filmek feliratainak pozícióját állítja! :(

Az srt fileba nem lehet írni valami pozíciót?

Szerkesztette: Lipton 2005. 12. 28. 01:04 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 07:44

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 19:24

Ha ez tényleg így van, akkor a Panasonic valamit nagyon ügyesen csinált, szemben a Sonyval és a Pioneerral mert nem akad a vágásoknál, akkor sem ha nem tömörítí újra az egészet.

Akadás kizárólag kockapontos vágáskor van és csak akkor szűnik meg ha a vágott anyagot valósidőben (újratömörítés) rakjuk DVD-re. Ennek a magyarázata roppant egyszerű és nem hiszem, hogy újat mondok neked ezzel hiszen te is képben vagy MPEG vágása terén :) . Arról van szó, hogy a Pioneer felvevők kétféle vágást tudnak. Az egyik a GOP határon történő vágás ami természetesen nem akad és mehet simán High Speed Copy-val az anyag DVD-re viszont hátránya, hogy így nem lehet kockapontosan vágni. A másik vágási lehetőség a kockapontos vágás ami már GOP-on belül is tud vágni. A GOP-on belüli vágásnál meg ugye újra kell tömöríteni azaz a vágás helyén a GOP-ot újra kell szervezni amit a Pioneer felvevők úgy oldanak meg, hogy egyszerűen valós időben kijátszák az anyagot HDD-ről DVD-re. Ha így kerül az anyag DVD-re akkor értelemszerű, hogy nem lesz akadás. Tehát ugyanarról van szó mint PC-s MPEG2 vágás esetén.

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 28. 07:46 -kor

#2500 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 08:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 7:44

Akadás kizárólag kockapontos vágáskor van és csak akkor szűnik meg ha a vágott anyagot valósidőben (újratömörítés) rakjuk DVD-re. Ennek a magyarázata roppant egyszerű és nem hiszem, hogy újat mondok neked ezzel hiszen te is képben vagy MPEG vágása terén :) . Arról van szó, hogy a Pioneer felvevők kétféle vágást tudnak. Az egyik a GOP határon történő vágás ami természetesen nem akad és mehet simán High Speed Copy-val az anyag DVD-re viszont hátránya, hogy így nem lehet kockapontosan vágni. A másik vágási lehetőség a kockapontos vágás ami már GOP-on belül is tud vágni. A GOP-on belüli vágásnál meg ugye újra kell tömöríteni azaz a vágás helyén a GOP-ot újra kell szervezni amit a Pioneer felvevők úgy oldanak meg, hogy egyszerűen valós időben kijátszák az anyagot HDD-ről DVD-re. Ha így kerül az anyag DVD-re akkor értelemszerű, hogy nem lesz akadás. Tehát ugyanarról van szó mint PC-s MPEG2 vágás esetén.

A PC-s világban már vannak olyan programok, amik képesek kockapontos vágásra, akadás és az anyag újratömörítése nélkül. A Womble MPEG Wizard, a Cuttermaran, a LetsEdit2 képes arra, hogy ha nem pont GOP határra esik a vágás, akkor csak a vágás környékét tömöríti újra.
Az eddigi tapasztalatom pedig az a Panasonic-kal, hogy pontosan ott vág, ahol szeretném és a vágott anyag nem akad, akkor sem, ha nem tömöríti újra, ezért feltételezem (tudni nem tudom, mert nem írják le sehol), hogy a PC-s programokkal hasonló eljárást követ.

Szerkesztette: Rlaci 2005. 12. 28. 08:25 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.