Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 01. 03. 13:49
Elküldve: 2004. 01. 03. 15:14
Alábbi xvid B frame beállításokat kockásodva játsza le:
BVOPs:
----------------------------------------------
Max consecutive BVOPs: 2
Quantizer ratio (%): 1.50
Quantizer offset: 1.00
Packed bitstream: OFF
Closed GOV: ON
----------------------------------------------
1) Van vkinek lövése miért is nem szereti ezt az Philips?
2) Más lejátszókkal tudna vki egy tesztet csinálni (ESS chipset)
NA
Elküldve: 2004. 01. 03. 15:48
A mai nap én is komolyabban teszteltem a Yamada DVX-6000-est. Kipróbáltam majdnem mindegyik divx-el és xvid-el tömörített filmet és tökéletesen lejátszotta mindet. Igaz, mindezt a legújabb firmware-el. Most már a feliratok sem csúsznek el, ha beletekerek. Ez is az új firmware-nek köszönhető, de kéne szólni a gyártónak, hogy tegyenek be egy betűméretállítási opciót, valamint ne csak sárga betű legyen.
Kipróbáltam kisebb videófájlokat is. Mindent lejátszott, kivéve az ASF formátumot nem kezeli jól. Néhánynál előfordult, hogy teljesen lefagyott az egész, ki kellett kapcsolnom, majd vissza. A jó öreg Truman Show szinkronos ASF filmemnél, csak kép volt, de hang nem. Ugyanez történt néhány videoklipnél is, ami ASF-be volt tömörítve. Úgytudom az ASF is mpeg4-es.
Egyet még nem próbáltam ki, hogy felismeri e a WMV (windows media video) fájlt.
Legnagyobb meglepetésemre sikerült lejátszani vele egy kidobásra váró cd-t is, amin egy 835 megás mpeg fájl van. Ez egy túlírt 90+ perces cd, amit eddig semmilyen cdrom vagy cdíró nem volt képes lejátszani.

A DVD filmeket 16x-osan tudja előreléptetni. Akkor ez azt jelenti, hogy 16x DVD olvasó van benne?
Kíváncsi vagyok, hogy az Elta 8883-as milyen lesz, és mennyibe fog kerülni.
Nagyon tuti a játékos, mindenkinek ajánlom. És ha venni akar vki egyet, akkor az Origami-nál tegye meg, mert van ott egy nagyonnagyon bomba nő!

Viszont tökönszúrom magam, ha februárban lemegy a Yamada ára 30.000-re, ugyanis láttam valahol a fritzeknél 120 Euróért.
6100-as van kint a Mediaban 99 Euróért

Csao
[ 2004. január 03.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 01. 03. 15:59
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 01. 03. 16:25
idézet:
Ezt írta Steno:
Most nézem, a 6000-es is 99 Euró. Sztem akkor itt is olcsóbb lesz, aki teheti várjon egy kicsit vele.[/quote]
Sziasztok!
Steno:
Attól függetlenül , hogy kint 99 euró a Yamada nem feltétlenül lesz sokkal ólcsóbb itthon!A KISS DP-450 is régóta ólcsóbb kint!Itthon mégis 75e-100e Ft!
Csumi:Attka
Elküldve: 2004. 01. 03. 16:31
idézet:
Ezt írta Steno:
Hi!
A mai nap én is komolyabban teszteltem a Yamada DVX-6000-est. Kipróbáltam majdnem mindegyik divx-el és xvid-el tömörített filmet és tökéletesen lejátszotta mindet. Igaz, mindezt a legújabb firmware-el. Most már a feliratok sem csúsznek el, ha beletekerek. Ez is az új firmware-nek köszönhető, de kéne szólni a gyártónak, hogy tegyenek be egy betűméretállítási opciót, valamint ne csak sárga betű legyen.
Kipróbáltam kisebb videófájlokat is. Mindent lejátszott, kivéve az ASF formátumot nem kezeli jól. Néhánynál előfordult, hogy teljesen lefagyott az egész, ki kellett kapcsolnom, majd vissza. A jó öreg Truman Show szinkronos ASF filmemnél, csak kép volt, de hang nem. Ugyanez történt néhány videoklipnél is, ami ASF-be volt tömörítve. Úgytudom az ASF is mpeg4-es.
Egyet még nem próbáltam ki, hogy felismeri e a WMV (windows media video) fájlt.
Legnagyobb meglepetésemre sikerült lejátszani vele egy kidobásra váró cd-t is, amin egy 835 megás mpeg fájl van. Ez egy túlírt 90+ perces cd, amit eddig semmilyen cdrom vagy cdíró nem volt képes lejátszani.
A DVD filmeket 16x-osan tudja előreléptetni. Akkor ez azt jelenti, hogy 16x DVD olvasó van benne?
Kíváncsi vagyok, hogy az Elta 8883-as milyen lesz, és mennyibe fog kerülni.
Nagyon tuti a játékos, mindenkinek ajánlom. És ha venni akar vki egyet, akkor az Origami-nál tegye meg, mert van ott egy nagyonnagyon bomba nő!![]()
Viszont tökönszúrom magam, ha februárban lemegy a Yamada ára 30.000-re, ugyanis láttam valahol a fritzeknél 120 Euróért.
Csao
[ 2004. január 03.: Steno szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Sziasztok!
Steno:
Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalatok!Ezekszerint jó cuccost vettünk!Sajnos az Én tesztelésem egyenlőre befejeződőtt ugyanis a TV-m megint megadta magát!talán 4-5 nap múlva megint megjavul 4-5 napra!
![]()
Elküldve: 2004. 01. 03. 16:37
Biztos nem bírta a tévé a lábszagodat!
Dobd hát ki az ablakon azt a szutykot! Segítek majd venni egy újat.

Vagy inkább izzítsam be fateromat, hogy javítsák meg neked?
Szemét dolog, de szorítok, hogy ne legyen olcsóbb a Yamada! Főleg, hogy most Petiék a sz..t is kipréselik belőlünk

Elküldve: 2004. 01. 04. 14:16
Asszem valahol régebben olvastam róla, hogy ha pcn meg van tologatva a hang a divxen akkor asztaliban megcsúszik. A napokban nekem is jelentkezett ez a probléma a Yamada 6000en. Új firmware betetem, probléma nem szűnt meg, viszont rájöttem egy cselre

--
Johnny
Elküldve: 2004. 01. 04. 15:45
Szinten a Yamadara szavazok. Lenne azert egy fontos kerdesem. Mivel 16:9-es TVm van. Fontos, hogy a szelesvasznu filmeknel a felirat a kepen legyen és ne a fekete részen. Tudja ezt a Yamada? Vagy lehet valamilyen módon pozicionálni a feliratot?
Előre is Köszi a választ!
Faith
Elküldve: 2004. 01. 04. 16:27
Nekem a felirat sosem okozott gondot, mert türelmes vagyok és megvárom a szinkront

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:58
QPEL
GMC
B-Frame
és hasonszörű társaival
lett-e kódolva?
NA
Elküldve: 2004. 01. 04. 18:24
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:10
Ugyanazzal a HDD-vel es IDE kabellel, stb. mexuntek az olvasasi/irasi hibak es kivaloan mukodik.
Hivatalos allaspont szerint a DMA modot vegleg szamuztek (amugy eddig sem hasznalta az 508-as) a kernel-bol es ugytunik ez jotekonyan hatott.

Ime egy kep a mar mukodo mod-rol:
[url="http://"http://www.freeweb.hu/divxvid/shots/KiSS-DP500_INSIDE_MOD.jpg"]KiSS-DP500 INSIDE MOD[/url]
u.i.: Nem teljesen helyes az az allitas hogy "vegre mukodik" mert eddig sok embernek mukodott, de igencsak HDD tipus fuggo volt, most ugytunik mar kevesbe valogatos a kicsike.

[ 2004. január 04.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. január 04.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:19
idézet:
Ezt írta gyzmoh:
Szia mindenki! Na, hát ez a firmware frissítés érdekes dolog, én követtem mindenben a használati utasítást (ami különben a letöltött firmware-be van csomagolva egy külön txt fájlban), és most ... nem tudom, kezeli-e a feliratokat megfelelően, a feliratos filmeket ugyanis, és még azon kívül jópár szinkronosat is, egyszerűen nem játssza le, illetve úgy néz ki a lejátszás, mintha codecprobléma lenne pc-n. Eddig semmi gond nem volt, és enyhén szólva le vagyok akadva, hogy egy hivatalos frissítés elchessi a gépet, és ugye a garancia is semmis, ha teszel fel új firmwaret. Valaki tapasztalt esetleg hasonlót, és tudja mi a megoldás? Eléggé nem jó ez így...[/quote]
Szia!
A képet lejátsza rendesen? Vagy az sem megy? Milyen codec-el tömörített filmet szeretnél lejátszani?
Mert a feliratot a menüben a lejátszás előtt az angle gombbal kell kiválasztani. Nekem eddig semmi problémám nem volt felirattal. Csak az a baj, hogy nem lehet pozícionálni és betűméretet állítani. Talán, majd orvosolják ezt is, mint mást.
Nézd meg, hogy sikerült e rendesen frissíteni a firmware-t!
(Tálca ki, majd 1,2,3 gombok egymás után.)
Ez a helyes:
Ver 4.1.27.1C.0 PS
5705.BIN
2003-12-19 DVX6000
Cső
[ 2004. január 04.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:27
idézet:
Ezt írta New Age:
Létezik vmi util arra ami megmondja az adott xvid/divx-ről, hogy
QPEL
GMC
B-Frame
és hasonszörű társaival
lett-e kódolva?
NA[/quote]
Talán az abcAVI Tag editor.
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:04
Köszi mindent, nekem azt írja, ki, hogy
Ver 4.1.25.1C.0 PS
5705.BIN
2003-11-25 DVX6100
Ezt azért furcsállom, mert a használati utasításban benne volt, hogy a 6100.rom fájlt nevezzem át 6000.romra, különben attól fogva csak 6100.romot fog elfogadni. Logikus is lenne, de a fájl neve eleve 6000.rom volt... És most mégis azt hiszi magáról, hogy egy 6100? Most írjam felül a decemberi frissítést 6100.romra átnevezve? Különben azt mondja, üres a firmware-es cd-m... elég tanácstalan vagyok

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:26
idézet:
Ezt írta gyzmoh:
Hahó, Steno!
Ver 4.1.25.1C.0 PS
5705.BIN
2003-11-25 DVX6100
Ezt azért furcsállom, mert a használati utasításban benne volt, hogy a 6100.rom fájlt nevezzem át 6000.romra, különben attól fogva csak 6100.romot fog elfogadni. Logikus is lenne, de a fájl neve eleve 6000.rom volt... És most mégis azt hiszi magáról, hogy egy 6100? Most írjam felül a decemberi frissítést 6100.romra átnevezve? Különben azt mondja, üres a firmware-es cd-m... elég tanácstalan vagyok[/quote]
Sziasztok!
gyzmoh:
Már valahol láttam ezt a problémát de sajnos nem emlékszem hogy hol :confused: de azt hiszem aki felrakta a 6100-as FW utána a 6000-es FW-t csak 6100-as FW átnevezéssel tudta már rátenni de erre meg nem esküdnék megNézz körül még máshol is (prohardver)!
Elküldve: 2004. 01. 04. 23:22
idézet:
Ezt írta gyzmoh:
Hahó, Steno!
Ver 4.1.25.1C.0 PS
5705.BIN
2003-11-25 DVX6100
Ezt azért furcsállom, mert a használati utasításban benne volt, hogy a 6100.rom fájlt nevezzem át 6000.romra, különben attól fogva csak 6100.romot fog elfogadni. Logikus is lenne, de a fájl neve eleve 6000.rom volt... És most mégis azt hiszi magáról, hogy egy 6100? Most írjam felül a decemberi frissítést 6100.romra átnevezve? Különben azt mondja, üres a firmware-es cd-m... elég tanácstalan vagyok[/quote]
Igen, próbáld meg, max nem engedi. Ha meg igen, akkor felülírja és akkor minden jó.![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 00:00
idézet:
Ezt írta Steno:
Hi!
Nagyon tuti a játékos, mindenkinek ajánlom. És ha venni akar vki egyet, akkor az Origami-nál tegye meg, mert van ott egy nagyonnagyon bomba nő!![]()
Csao
[/quote]
udv!
hol lattad pontosan ennyiert? en amazon.co.uk-en lattam 6100-at (amit csak ott forgalmaznak tudtommal) 80 fontert...
:confused:
Elküldve: 2004. 01. 05. 00:07
idézet:
Ezt írta gyzmoh:
Hahó, Steno!
Ver 4.1.25.1C.0 PS
5705.BIN
2003-11-25 DVX6100
Igen, most azt hiszi, hogy 6100-as. A legújabb firmware-t nevezd át 6100.rom-ra, és így írd fel CD-re. Ha flashelt, akkor már az új lesz benne, és tudja majd magáról, hogy 6000-es![]()