HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#941 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 14. 16:59

idézet:
Ezt írta New Age:

Felrakhatok de felesleges, te is tudsz csinalni: VirtualDubMod nevu programmal. De ha nem megy, akkor csinálok mintat.

[ 2004. január 14.: New Age szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Inkább tegyél fel egy mintát!
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#942 Felhasználó inaktív   dehill 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 14. 18:07

Sziasztok! A Játékosok lapján az van irva,hogy a Philips 737-nél a macró kikapcsolható!Na ezt hogyan kell csinálni?PLZ!

#943 Felhasználó inaktív   szvoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 18:41

Sziasztok!

Philips 737-ről kérném segiségeteket, tervezem a vásárlását, csak vannak még sötét foltok...
Egyik hogy a leírása szerint dvd+r/+rw -t támogat. minuszossal próbálta már valaki? tényleg nem izlik a gépnek?
A másik a dvd képminőség... valami hasonló áru de csak sima dvdhez képest mennyivel gyengébb?
Köszi!

#944 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 18:46

idézet:
Ezt írta Steno:

Inkább tegyél fel egy mintát!
[/quote]
[url="http://"http://www.extra.hu/psc1210"]http://www.extra.hu/psc1210[/url]
4audio.part1.rar
4audio.part2.rar

#945 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 18:49

idézet:
Ezt írta szvoby:
Sziasztok!

Philips 737-ről kérném segiségeteket, tervezem a vásárlását, csak vannak még sötét foltok...
Egyik hogy a leírása szerint dvd+r/+rw -t támogat. minuszossal próbálta már valaki? tényleg nem izlik a gépnek?
A másik a dvd képminőség... valami hasonló áru de csak sima dvdhez képest mennyivel gyengébb?
Köszi!
[/quote]

Hello!

'-' -os médiákat (DVD-R és DVD-RW) rendesen olvassa.

NA

#946 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 20:11

Hali emberek!

Ket fontos valtozas tortent a jatekosok lap eleteben...

1. elkoltozunk, mostanton hasznalja mindenki a [url="http://"http://jatekosok.try.hu"]http://jatekosok.try.hu[/url] URL-t
2. elindult a sajat forumunk, amit az oldal menujebol barki elerhet (varjuk a hozzaszolasokat)

--- mas ---

mitol lehet az, hogy az utobbi napokban nem kapok emailben ertesitest a forum beli hozzaszolasokrol? :(
In /dev/null no one can hear you scream

#947 Felhasználó inaktív   szvoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 21:13

idézet:
Ezt írta New Age:

Hello!

'-' -os médiákat (DVD-R és DVD-RW) rendesen olvassa.

NA
[/quote]

Ez még egy jó pont ;)

#948 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 22:41

New Age:

Lefuttattam a tesztet. 4 hangsávot már nem tud kezelni, max 2-t.

Üdv, Steno
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#949 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 23:35

idézet:
Ezt írta Steno:
New Age:

Lefuttattam a tesztet. 4 hangsávot már nem tud kezelni, max 2-t.

Üdv, Steno
[/quote]

Köszönöm. Ez is egy hasznos info.

#950 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 23:47

Emlegettétek néhányan, hogy "DivX audio" hangot nem kezelnek a lejátszók. Mi fán terem ez a formátum, hol találok róla infót? Nekem nincs egyetlen ilyen filmem sem, ha esetleg tudna valaki feltenni 1 ilyen részletet a netre örülnék neki.

Felteszem újra a kérdést: van-e itt olyan illető akinek philps dvd737 lejátszója van és nézte már rajta a gyűrűk ura - két torony 4 lemezes változatát? Ha igen, nálad is akadozik-e a lejátszás a lemezek közepe felé?

#951 Felhasználó inaktív   balogh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 02:06

3-4 Mbit/s-ig altalaban semmi gond sincs, de van amelyik e felett is jol teljesit.
Azért csak óvatosan a magas bitrátával, 1500 kbt/s(átlag) felett nem célszerű mpg4-t készíteni, mert nem fog minden készülékben rendesen működni. Ha a film lejátszás közben akadozik annak több oka is lehet.
1. Ha film megengedett maximális bitrátja túl magas (10 000kbt/s felett), hirtelen megnő a dekódolandó adatmennyiség és belefullad a gép. Persze xvid-nél az alapbeállítás pont 10 000 ha nem állítottad el.
Divx (5.0.2 felett) ha profilokat használsz semmmi gond a HOME-nál 4 000, a legjobbnál pedig 8 000 a maximális bitráta. De ha nem használsz profilt akkor az 5.0.5-ös például a maximális bitrátát az átlág 10 szeresére állítja alapból.
2. Akkor is akadozhat a lejátszás ha a hirtelen megugrott bitráta miatt az olvasó nem tudja elég gyorsan beolvasni az adatokat. A ma kapható cd- és dvd-olvasók egynémelyike már új korában sem áll a helyzet magaslatán, és gondolom nincs ez másképp az asztali készülékek olvasóival sem.

Soha nem értettem miért készít valaki 3 cd-s mpg4-t. Igaz hogy most már dvd-re is fel lehet írni és akkor nem kell a lemezt sem cserélgetni, de ha már dvd-re írunk akkor maradhat a film akár mpg2-ben is. Én személy szerint arra szoktam törekedni, hogy 900 és 1000 között legyen az átlag bitráta és így a legtöbb filmet el lehet készíteni 1 cd-re ( 80, 90, 99 perceseket használva).

Más. Én is csak tervezgetem egyenlőre egy játékos vásárlását, és a yamada dvx 6000-s felé hajlok, mert a barátomnak van egy yamada 2000-s dvd lejátszója (ez volt az első behozott széria a yamadákból, később felváltotta a 2100-as és a 5520-as) és ez bármit megeszik ami mpeg 1-be vagy 2-be van tömörítve. Nem kell tehát szabványos vcd-t svcd-t készítenem neki, csak fogom az mpg kiterjesztésű fájlt felirom cd-re és kész. Olvassa a szabványon kívüli mpeg1-t, pl. felbontás 608 v.640 x XXX, VBR 1500. Valaki meg tudná nekem nézni, hogy vajon ezek a tulajdonságok átkerültek-e a dvx 6000-be is!

#952 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 07:07

tc balog. en csak a philips jatekosrol irhatok mert azt proballtam ki. nos barmilyen nem szabvanyos mpg file -t lejatszott nekem, plusz egy erdekesseg siman hozzafuzte a sub file-t is csa:hori

#953 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 07:38

Miert nem kapok az utobbi napokban emailben ertesitest a forum beli hozzaszolasokrol?!?!? :mad:
In /dev/null no one can hear you scream

#954 Felhasználó inaktív   PiEm-14B 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 09:49

idézet:
Ezt írta Steno:
New Age:
Lefuttattam a tesztet. 4 hangsávot már nem tud kezelni, max-t.

Üdv, Steno
[/quote]

Nekem nem teljesen logikus, hogy, ha nem kezel négyet, ebből miért következik az, hogy hármat sem. :confused:

#955 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 10:35

idézet:
Ezt írta SPeY:
Miert nem kapok az utobbi napokban emailben ertesitest a forum beli hozzaszolasokrol?!?!? :mad:[/quote]Mikor írod a hozzászólást, alul pipáld ki, h küldjenek értesítést. Elvileg a legutolsó postodnál beállított az érvényes.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#956 Felhasználó inaktív   Havoc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 12:26

10mbit/sec-ig nem lehet problema a lejatszokkal, ugyanis a video DVD max bitrate-je ennyi, tehat ezt minumum birniuk kell (ebbol max 8 a video, a maradek a hang+feliratok).
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. - Arthur C. Clarke

#957 Felhasználó inaktív   Runcajsz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 13:41

havoc:

Én nem vagyok annyira biztos abban, hogy ha a DVD formátumú filmet 10Mbps-ig jól játszik le egy lejátszó, akkor ez DivX-re is ugyanígy igaz. Más kodolással készült filmformátum ugyanis lehet erőforrásigényesebb, és a DivX pont ilyen. Ha valakinek lenne kéznél egy magasbitrátás filmje (pl. GSpot nevű programmal lehet erről infot kapni divX esetén...), csinálhatna egy ilyen tesztet is. :rolleyes:

#958 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 15:02

idézet:
Ezt írta PiEm-14B:

Nekem nem teljesen logikus, hogy, ha nem kezel négyet, ebből miért következik az, hogy hármat sem. :confused:
[/quote]

Mert 4-nél is 2-t ír ki :)

#959 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 16:28

idézet:
Ezt írta havoc:
10mbit/sec-ig nem lehet problema a lejatszokkal, ugyanis a video DVD max bitrate-je ennyi, tehat ezt minumum birniuk kell (ebbol max 8 a video, a maradek a hang+feliratok).[/quote]

A kettonek nulla koze egymashoz. :D
Valoban van olyan lejatszo, mely csak 1,5 mbit/s-ig tamogatja az MPEG4 dekodolasat.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#960 Felhasználó inaktív   Andras24636245 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 17:45

idézet:
Soha nem értettem miért készít valaki 3 cd-s mpg4-t [/quote]
En azert, mert nem vagyok olyan gazdag , mint Te.
En dvd-re irom a filmeket, mert a lemez 6x akkora, az ara meg csak 1.5-3x magasabb. Ha jo minosegben rakom el 5 ev mulva nem kell ujra tomoritenem a hdtv-mhez. Vagyis idot is sporolok.
Es egy lemezre jo minosegben is elfer atlagban 3 film.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.