Másolásvédett(gyári) VHS digitalizálása
Elküldve: 2004. 02. 19. 11:27
(By Kakukk! THX)
Elvileg lóg még a levegőben egy próba ezügyben: Összekötni az AllInWonder-rel composite-on és GO!
Csak még nem volt mód próbálnom kifele a dolgot.
Elküldve: 2004. 02. 20. 10:11
Csak érdekességképpen mesélném el, hogy egyszer nagyon régen hogyan tudtam átmásolni egy egy másolásvédett kazettát. Direktbe persze nem tudtam, mert állandóan szétesett a kép. eszembe jutott, hogy a tévémen van RCA ki és bemenet is. Úgyhogy a a felvevő videót rádugtam a tv RCA kimenetére és onnan próbáltam meg felvenni. Sikerült

Ne kérdezzétek, hogy hogyan, meg a műszaki hátterét sem értem, vannak itt okosabbak, akik megmagyarázzák majd.

Elküldve: 2004. 02. 20. 10:16
Elküldve: 2004. 02. 20. 12:34
Elküldve: 2004. 02. 20. 12:59
idézet:
Ezt írta lac1:
Mellesleg ha elosonsz a CONRAd-hoz, ott kapsz olyan átmásoló elektronikát.[/quote]
Ezt tudom, de nem nekem kell, így költeni sem szeretnék rá, főleg, hogy egyszeri alkalomról van szó.
Elküldve: 2004. 02. 20. 19:29
idézet:
Ezt írta Mumia:
A másolásvédelmet nem a videó csinálja. Van nekem 15 éves videóm is, mégsem lehet vele másolásvédett kazettát másolni.[/quote]
A régi videóknak más az elektronikája, ezért lehet velük a védett szalagokat is másolni (lehet, hogy nem mindegyikkel). Nekem pl a régi vidó minden lemásol, a védetteket is. Régebben amikor másolgattunk még szalagokat akkor próbálgattuk mi is, hogy melyik viszi és melyik nem. Az újakkal nem tudtuk lemásolni. Amúgy lehet kapni egy kis dobozkát ha jól tudom, amit a kábelek közé kell csatlakoztatni és máris másolható vele a védet kazetta is.
Elküldve: 2004. 02. 20. 20:43
Hogy hogyan jön ide ???
Mivel ez digiző...
De átmenő.
Vagyis : PC -n elindítod, aztán PC -ből kihúzod (nyomtatóport).
Video in be, video out ki : vége a Macrovision -nek...

(Elektromos másolásvédelemmel ellátottság kilőve...

Elküldve: 2004. 02. 23. 14:29
Elküldve: 2004. 02. 23. 16:45
Elküldve: 2004. 02. 29. 17:28
A Macrovision lényege, hogy a képszinkron után, ott, ahol a teletextnek kéne lenni, vagyis a kép tetején néhány soron keresztül közvetlenül a sorszinkron, illetve a színsegédvivő után mintegy nyolc hatalmas négyszög impulzus van a jelre ültetve, ami a szinkrontartományba is lenyúlik. Ez a jeltúllövés igencsak megbolondítja a videók agc áramkörét. Az agc leszabályoz, a jel összenyomódik olyannyira, hogy a felvevő videó nem tud szinkronízálni.
Hát, röviden ennyi.
A DVD-ken, a Macrovision kód után néhány sorral közvetlenül az első képsor előtt van egy valamiféle (szerinten valamilyen azonosító) tüske. Ez nem engedi az asztali DVD íróval való másolást. A Conrad ezt nem szedi ki!
Hát, ennyi.
Üdv: szaki
Elküldve: 2004. 03. 01. 09:47
Én magam még nem próbálkoztam ilyennel, de tervbe van véve néhány klasszikus film bedigizése.
Valaki említette az antenna bemenet dolgot. Az nem tutifrankó digizésre? A legtöbben úgyis tunert használnak. Egy rövid, jó miőségű kábellel szerintem simán meg lehet az ilyeneket csinálni!
Elküldve: 2004. 03. 01. 13:38
idézet:
Ezt írta szucsati:
Valaki említette az antenna bemenet dolgot. Az nem tutifrankó digizésre? A legtöbben úgyis tunert használnak. Egy rövid, jó miőségű kábellel szerintem simán meg lehet az ilyeneket csinálni![/quote]
Nem lehet, mert a VHS-ek RF áramköre alkalmatlan erre.
Elküldve: 2004. 03. 01. 13:54
Én megpróbáltam VHS-t digizni, de akadályba ütköztem.
Radeon9000Pro VIVO-m van, a Video In capture progijával akartam volna rögzíteni a filmet.
A számgépen a film nagyon jól látszott, elindítottam a felvételt, és semmi negatív változás nem történt. A fil ment szépen tovább.
Amikor vége lett a filmnek, vissza akartam játszani, de érdekes jelenség jelent meg:
Hang volt továbbra is, de a kép megállt, ugrált egy helyben, és felül egy kb 1 centis csíkon a háttérben futott a film.
Tudnátok valami megoldást adni nekem?
A video Panasonic vadiúj, a SCART-járól veszem le a kompozit jelet.
Köszi
Elküldve: 2004. 03. 01. 14:17
idézet:
Ezt írta tesa:
Amikor vége lett a filmnek, vissza akartam játszani, de érdekes jelenség jelent meg:
Hang volt továbbra is, de a kép megállt, ugrált egy helyben, és felül egy kb 1 centis csíkon a háttérben futott a film.
[/quote]
Igen, pontosan ez történik, ha védett filmet digizel ati kártyával.
Elküldve: 2004. 03. 03. 08:35
idézet:
Ezt írta Mumia:
Annyit tudok, hogy az Ativrvxx.sys a felelős, legalábbis az volt 3 évvel ezelőtt, amikor még ATI kártyával digiztem[/quote]
Na ha már megvan a felelős, már csak engedélyezni kell benne a macrovisiont. Vagy hozzá kell írni egy komplett algoritmust?