Sikerult beallitanom PAL_B -re ugy tokeletes lett a kep.
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 12. 10. 12:41
Elküldve: 2003. 12. 10. 14:30
idézet:
Ezt írta PPeter:
Socket370,
Mi a cél: szeretnéd még TV-n viszontlátni, vagy már csak számítógépen akarod lejátszani? Milyen hosszú az anyag? Mekkora helyre akarod bezsúfolni?[/quote]
Igen, szeretném tv-n viszont látni, nem nekem lenne, nem is tudom mekora hely kellene neki ezért kérdeztem, DVD-író hiján nem igazán tudok DVD-re írni, ezért az felejtős.
Milyen hosszú? Hát olyan 131 Perc hosszú , 16 bites hangal ellátva.
Elküldve: 2003. 12. 10. 15:31
idézet:
Ezt írta Syraly:
Hat, lehet, hogy nem az volt)
Sikerult beallitanom PAL_B -re ugy tokeletes lett a kep.[/quote]
Így ránézésre ez secam volt...
Socket370: én nem tudom, mi a problémád. Hogyhogy nem megy vdubbal? Egyszerűen betöltöd (avisynthen keresztül), és becsomizod. Én ebben nem látok semmi megoldhatatlant. Leírhatnád, pontosan mi is a gondod!
Elküldve: 2003. 12. 10. 16:21
idézet:
Ezt írta szucsati:
Így ránézésre ez secam volt...
[/quote]
...és ha jól látom ez egy jelenet egy régi Gálvölgyi-showból.Nekem is megvan VHS-en, ekkor még Secamban nyomták a TV adást.
Elküldve: 2003. 12. 10. 20:05
idézet:
Ezt írta Zoi:
Van egy analog kamerám. Ezzel a kamerával készített filmeket szeretném türhető minőségban viszont látni asztali DVD-n.
Van egy TerraTech tunnerkártyám azzel be is tudom digizni a képet akár rögtön mpeg2-be 720x512-be (2400+ -os proci van a gépben).
Kérdésem az lenne, hogy mi erre a legjobb módszer. Elkészítsek egy 720x512-es mpeg 2 filet pl a TV tunnerhez kapott szoftverrel? Vagy jobb ehhez mást hasnzálni, ha igen akkor mit?
Ahhoz, hogy az mpeg2-es állományt DVD-re vigyem, milyen bitrátát javasoltok képre és hangra?
Illetve a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy milyen DVD szerkesztő progival lehet ezekből az mpeg2-es állományokból szabványos DVD image-t készíteni, mégpedig úgy, hogy lehetőleg 4-5 ilyen 20-25 perces felvétel is rákerülhessen egy DVD-re és köztük menüvel tudjak választnai?
Tehát röviden milyen progival lehet mpeg2-t DVD image-ve alakítani és hozzá mivel lehet saját menüt készíteni?
Utolsó kérdés. Milyen hangformátumot javasoltok, hogy az asztali DVD-knek ezzel már ne legyen töbé gondja? Sajnos az alap sem kiemelkedő, hiszen sima mono hanggal rögzít a kamera...
Nagyon hálás volnék ha tudnátok segíteni![/quote]
A fentebb írt problémámra akkor senki nem tud választ adni?
Tulajdonképpen MPEG2-be való kódolást meg tudom házilag én is oldani (mint írtam is). 4 MBPS minőség egész jó eredménnyel szólgál. A legangyobb problémám az, hogy hogyan tudom ezeklet az mpeg2-es file-okat DVD-re rakni, mégpedig úgy hogy saját menüt tudjak készíteni hozzá. A filmek úgy 20-40 percesek többnyire, tehát 1 DVD lemezre 4-5 házi felvétel kerülne.
Tehát, mit tudtok ajánlani akkor, hogy ezeket az mpeg2-es anyagokat egy DVD image-be tegyem mégpedig menüzéssel megspékelve?
Zoi
Elküldve: 2003. 12. 10. 22:39
idézet:
Ezt írta Zoi:
[/quote]
A kérdésed elejére tudok reagálni egyelőre.
Nekem is egy Terratec kártyám van, valamiért a DC10+ nem akarta felvenni ezt a videjót rendesen.
Én az iuVCR nevű programmal rögzítettem, dv formátumba. Így a másfél órás film 19GB lett.
No és innen kellene nálam nem DVD-t, hanem VCD-t csinálni. Most ott vagyok elakadva, hogy az eredetileg 58:17 hosszú vágott anyagom 57:37 lesz. Addig rendben van, hogy egy kis bitráta változás miatt. Viszont a VCDEasyvel bejelölt trackváltások elég messze (5-10mp) kerülnek attól, ahova én akartam őket.
Nem tud valaki ajánlani egy másik jó VCD készítő progit? Nagyon kellenének azok a trackek, mivel koncertvideó. Már a TMPGencnél is úgy állítottam be a tömörítést, hogy azokat a kockákat, amiknél track elejét akarok betenni I frame-nek jeöltem ki.
Elküldve: 2003. 12. 11. 02:47
Elküldve: 2003. 12. 11. 10:14
Elküldve: 2003. 12. 11. 13:44
Elküldve: 2003. 12. 15. 13:33
idézet:
Ezt írta Zoi:
A fentebb írt problémámra akkor senki nem tud választ adni?
Tulajdonképpen MPEG2-be való kódolást meg tudom házilag én is oldani (mint írtam is). 4 MBPS minőség egész jó eredménnyel szólgál. A legangyobb problémám az, hogy hogyan tudom ezeklet az mpeg2-es file-okat DVD-re rakni, mégpedig úgy hogy saját menüt tudjak készíteni hozzá. A filmek úgy 20-40 percesek többnyire, tehát 1 DVD lemezre 4-5 házi felvétel kerülne.
Tehát, mit tudtok ajánlani akkor, hogy ezeket az mpeg2-es anyagokat egy DVD image-be tegyem mégpedig menüzéssel megspékelve?
Zoi[/quote]
Hali
Én az alábbi módon gyártok házi DVD-t
Capture: 480*576 (SVCD) 48 khz-es hang ( DVD szabványú hang )
TmpGenc-cel konvertálás mpeg2-be.
DvdPatcher-rel az mpg fájl fejlécben átírom a sebességet 2530000-ra (SVCD ), a felbontást 480 helyett 352*576-ra ( half DVD , mivel 480*576 nem DVD felbontás, de ettől még ebben a felbontásban fogja lejátszani.)
Ezután az Ulead DVDMovieFactory 2.0-ban ( Triál ver.) egyszerűen beolvasom a fájlokat DVD projektbe, itt lehet menüt készíteni, csicsázni. stb
Pontos leírást találsz a [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/guides"]http://www.dvdrhelp.com/guides[/url] címen
Üdv:
Kutyuska
Elküldve: 2003. 12. 15. 16:21
Elküldve: 2003. 12. 16. 21:27
Elküldve: 2003. 12. 17. 17:06
Elküldve: 2003. 12. 20. 15:43
idézet:
Ezt írta kutyuska:
Hali
Én az alábbi módon gyártok házi DVD-t
Capture: 480*576 (SVCD) 48 khz-es hang ( DVD szabványú hang )
TmpGenc-cel konvertálás mpeg2-be.
DvdPatcher-rel az mpg fájl fejlécben átírom a sebességet 2530000-ra (SVCD ), a felbontást 480 helyett 352*576-ra ( half DVD , mivel 480*576 nem DVD felbontás, de ettől még ebben a felbontásban fogja lejátszani.)
Ezután az Ulead DVDMovieFactory 2.0-ban ( Triál ver.) egyszerűen beolvasom a fájlokat DVD projektbe, itt lehet menüt készíteni, csicsázni. stb
Pontos leírást találsz a [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/guides"]http://www.dvdrhelp.com/guides[/url] címen
Üdv:
Kutyuska[/quote]
Sikerült ezzel megcsinálnom, de nekem úgy tűnik, hogy ez újrakódolja az mpeg2-es file-t, pedig szabvanyos DVD-nek csinaltam (8 Mbit/sec, 25 FPS, 720*576)
Van rá mód, hogy ne kódolja újra? Sajnos azzal tovább romlik a minőség.
Elküldve: 2003. 12. 22. 23:58
Elküldve: 2003. 12. 23. 00:00
idézet:
Ezt írta rafi:
Premiere exporthoz nem tudom beállítani az MP3-at.
[/quote]
Milyen verziós a premiere?
Amit nem tudok, hogy a videót a progi mpeg exporterével csinálod, vagy csak kirendereled avi-ba?
[ 2003. december 23.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 24. 10:18
Elküldve: 2003. 12. 24. 16:42
Elküldve: 2003. 12. 24. 21:30