HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#81 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 10. 12:41

Hat, lehet, hogy nem az volt :))
Sikerult beallitanom PAL_B -re ugy tokeletes lett a kep.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#82 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 14:30

idézet:
Ezt írta PPeter:
Socket370,

Mi a cél: szeretnéd még TV-n viszontlátni, vagy már csak számítógépen akarod lejátszani? Milyen hosszú az anyag? Mekkora helyre akarod bezsúfolni?
[/quote]

Igen, szeretném tv-n viszont látni, nem nekem lenne, nem is tudom mekora hely kellene neki ezért kérdeztem, DVD-író hiján nem igazán tudok DVD-re írni, ezért az felejtős.
Milyen hosszú? Hát olyan 131 Perc hosszú , 16 bites hangal ellátva.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#83 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 15:31

idézet:
Ezt írta Syraly:
Hat, lehet, hogy nem az volt :))
Sikerult beallitanom PAL_B -re ugy tokeletes lett a kep.
[/quote]

Így ránézésre ez secam volt...

Socket370: én nem tudom, mi a problémád. Hogyhogy nem megy vdubbal? Egyszerűen betöltöd (avisynthen keresztül), és becsomizod. Én ebben nem látok semmi megoldhatatlant. Leírhatnád, pontosan mi is a gondod!

#84 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 16:21

idézet:
Ezt írta szucsati:

Így ránézésre ez secam volt...

[/quote]

...és ha jól látom ez egy jelenet egy régi Gálvölgyi-showból. :D Nekem is megvan VHS-en, ekkor még Secamban nyomták a TV adást.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#85 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 20:05

idézet:
Ezt írta Zoi:
Van egy analog kamerám. Ezzel a kamerával készített filmeket szeretném türhető minőségban viszont látni asztali DVD-n.

Van egy TerraTech tunnerkártyám azzel be is tudom digizni a képet akár rögtön mpeg2-be 720x512-be (2400+ -os proci van a gépben).

Kérdésem az lenne, hogy mi erre a legjobb módszer. Elkészítsek egy 720x512-es mpeg 2 filet pl a TV tunnerhez kapott szoftverrel? Vagy jobb ehhez mást hasnzálni, ha igen akkor mit?
Ahhoz, hogy az mpeg2-es állományt DVD-re vigyem, milyen bitrátát javasoltok képre és hangra?

Illetve a legfontosabb kérdésem az lenne, hogy milyen DVD szerkesztő progival lehet ezekből az mpeg2-es állományokból szabványos DVD image-t készíteni, mégpedig úgy, hogy lehetőleg 4-5 ilyen 20-25 perces felvétel is rákerülhessen egy DVD-re és köztük menüvel tudjak választnai?
Tehát röviden milyen progival lehet mpeg2-t DVD image-ve alakítani és hozzá mivel lehet saját menüt készíteni?

Utolsó kérdés. Milyen hangformátumot javasoltok, hogy az asztali DVD-knek ezzel már ne legyen töbé gondja? Sajnos az alap sem kiemelkedő, hiszen sima mono hanggal rögzít a kamera...

Nagyon hálás volnék ha tudnátok segíteni!
[/quote]

A fentebb írt problémámra akkor senki nem tud választ adni?

Tulajdonképpen MPEG2-be való kódolást meg tudom házilag én is oldani (mint írtam is). 4 MBPS minőség egész jó eredménnyel szólgál. A legangyobb problémám az, hogy hogyan tudom ezeklet az mpeg2-es file-okat DVD-re rakni, mégpedig úgy hogy saját menüt tudjak készíteni hozzá. A filmek úgy 20-40 percesek többnyire, tehát 1 DVD lemezre 4-5 házi felvétel kerülne.

Tehát, mit tudtok ajánlani akkor, hogy ezeket az mpeg2-es anyagokat egy DVD image-be tegyem mégpedig menüzéssel megspékelve?

Zoi

#86 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 22:39

idézet:
Ezt írta Zoi:

[/quote]

A kérdésed elejére tudok reagálni egyelőre.
Nekem is egy Terratec kártyám van, valamiért a DC10+ nem akarta felvenni ezt a videjót rendesen.

Én az iuVCR nevű programmal rögzítettem, dv formátumba. Így a másfél órás film 19GB lett.

No és innen kellene nálam nem DVD-t, hanem VCD-t csinálni. Most ott vagyok elakadva, hogy az eredetileg 58:17 hosszú vágott anyagom 57:37 lesz. Addig rendben van, hogy egy kis bitráta változás miatt. Viszont a VCDEasyvel bejelölt trackváltások elég messze (5-10mp) kerülnek attól, ahova én akartam őket.

Nem tud valaki ajánlani egy másik jó VCD készítő progit? Nagyon kellenének azok a trackek, mivel koncertvideó. Már a TMPGencnél is úgy állítottam be a tömörítést, hogy azokat a kockákat, amiknél track elejét akarok betenni I frame-nek jeöltem ki.

#87 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 02:47

Bevallom töredelmesen, most olvastam el a topicot az elejétől.
Volt szó itt MPEG kódolókról. Nem beszéltetek a TMPGEncről. Ez hol helyezkedik el vajon a listán? Én eddig ezzel tömörgettem, vcd minőségbe, nem tudom, milyennek kéne lennie, de nem túl szép..

Procoder nagyon nagy hibája, hogy a vdub frameserv fájlokat nem olvassa!

update: viszont avs-t igen {8-) Csak két avisynth+vdub.. és ez után mpebe kódolni háthát, meredek!

[ 2003. december 11.: szucsati szerkesztette a hozzászólást ]

#88 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 08:12

Szűcsati!

Zajszűrésre Vdubbal használd a Chroma Noise reduction és a temporal Smoother filtereket!

MPEG tömörítők minőségi sorrendje az én teljesen szubjektív véleményem szerint: Procoder, CCE, TMPG
A lényeg, hogy mindhárommal lehet szépen dolgozni.

#89 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 10:14

Izé.. én megnéztem a procodert, és messze rosszabb lett az a pár mp, mint a tmpgenc eredménye.
Mindkettőt a legjobb minőségen nyomattam.

#90 Felhasználó inaktív   zztop 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 11. 13:44

Van valaki aki tudja, hogy mi a kulonbseg a Ulead Video Studio 7 es a 7 SE kozott? Jelenleg a 7 van fenn, erdemes kiprobalni az SE-t?

Elore is koszi.

#91 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 13:33

idézet:
Ezt írta Zoi:

A fentebb írt problémámra akkor senki nem tud választ adni?

Tulajdonképpen MPEG2-be való kódolást meg tudom házilag én is oldani (mint írtam is). 4 MBPS minőség egész jó eredménnyel szólgál. A legangyobb problémám az, hogy hogyan tudom ezeklet az mpeg2-es file-okat DVD-re rakni, mégpedig úgy hogy saját menüt tudjak készíteni hozzá. A filmek úgy 20-40 percesek többnyire, tehát 1 DVD lemezre 4-5 házi felvétel kerülne.

Tehát, mit tudtok ajánlani akkor, hogy ezeket az mpeg2-es anyagokat egy DVD image-be tegyem mégpedig menüzéssel megspékelve?

Zoi
[/quote]

Hali

Én az alábbi módon gyártok házi DVD-t

Capture: 480*576 (SVCD) 48 khz-es hang ( DVD szabványú hang )
TmpGenc-cel konvertálás mpeg2-be.
DvdPatcher-rel az mpg fájl fejlécben átírom a sebességet 2530000-ra (SVCD ), a felbontást 480 helyett 352*576-ra ( half DVD , mivel 480*576 nem DVD felbontás, de ettől még ebben a felbontásban fogja lejátszani.)
Ezután az Ulead DVDMovieFactory 2.0-ban ( Triál ver.) egyszerűen beolvasom a fájlokat DVD projektbe, itt lehet menüt készíteni, csicsázni. stb
Pontos leírást találsz a [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/guides"]http://www.dvdrhelp.com/guides[/url] címen

Üdv:
Kutyuska
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#92 Felhasználó inaktív   rafi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 16:21

Segítséget kérnék!
Premiere exporthoz nem tudom beállítani az MP3-at.
A gépre telepítve van a kódoló is, de a Premier nem látja!
Próbáltam utánanézni, de nem találtam egyértelmű választ.

#93 Felhasználó inaktív   :p eet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 16. 21:27

- Leadtek WinFast TV 2000 XP DeLuxe
- Leadtek WinFast TV 2000XP Expert
- LifeView FlyVideo TV 3000

Melyik, és miért jó?

Thx :p eeT

#94 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 17:06

Hali!
Nem offtopicolni akarok, de csak ezért új témát nyitni felesleges. Biztos van köztetek olya, aki a videóeditálással profi szinten foglalkozik és pénzt keres munkájával.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az órabére az editálásnak, amikor már érdemleges munka folyik? Amikor már megvan a terv és már csak a tömény vagdalás, effektezés van hátra?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#95 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 20. 15:43

idézet:
Ezt írta kutyuska:

Hali

Én az alábbi módon gyártok házi DVD-t

Capture: 480*576 (SVCD) 48 khz-es hang ( DVD szabványú hang )
TmpGenc-cel konvertálás mpeg2-be.
DvdPatcher-rel az mpg fájl fejlécben átírom a sebességet 2530000-ra (SVCD ), a felbontást 480 helyett 352*576-ra ( half DVD , mivel 480*576 nem DVD felbontás, de ettől még ebben a felbontásban fogja lejátszani.)
Ezután az Ulead DVDMovieFactory 2.0-ban ( Triál ver.) egyszerűen beolvasom a fájlokat DVD projektbe, itt lehet menüt készíteni, csicsázni. stb
Pontos leírást találsz a [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/guides"]http://www.dvdrhelp.com/guides[/url] címen

Üdv:
Kutyuska
[/quote]

Sikerült ezzel megcsinálnom, de nekem úgy tűnik, hogy ez újrakódolja az mpeg2-es file-t, pedig szabvanyos DVD-nek csinaltam (8 Mbit/sec, 25 FPS, 720*576)

Van rá mód, hogy ne kódolja újra? Sajnos azzal tovább romlik a minőség.

#96 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 22. 23:58

Video guruk!

Ha digit Betáról vagy Beta SP-ről digizek be filmet, majd azt CCE-vel konvertálom, akkor a beállítások hasonlóak mint amikor DV-ről bedigizett anyagból csinálok DVD compatibilis képet?
Mother always says, Sharing is Good

#97 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 23. 00:00

idézet:
Ezt írta rafi:
Premiere exporthoz nem tudom beállítani az MP3-at.
[/quote]

Milyen verziós a premiere?
Amit nem tudok, hogy a videót a progi mpeg exporterével csinálod, vagy csak kirendereled avi-ba?

[ 2003. december 23.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]

#98 Felhasználó inaktív   rafi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 10:18

Soljának: v6.5, a cél divX-es saját film
Jelenleg ez a megoldás tűnik a legjobbnak:
Export: DV AVI (ez gyors, veszteségmentes)
Virtualdub: tömörítés, szűrés
Közben használható a DubIt is.
???Deinterlacere jó e ez a megoldás????
DivX 5.1 Source Interlace: Encode as progressive.
deinterlace filter -> blend fields

#99 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 16:42

Szerintem a DV project jó megoldás, de a premiere-rel nem nagyon tömörítgetek, még hangot sem.
Azt inkább a virtual dubbal kéne. Ott könnyen be tudod állítani, hogy milyen tömörítésű hangot szeretnél.

#100 Felhasználó inaktív   rafi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 24. 21:30

Azóta már átgondoltam. Teljesen egyetértek veled.
???És mit szólsz a deinterlace beállításról a Virtualdub-ban???

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.