HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#381 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 16:58

Sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy pinnacle pc tv pro kártyával felveszek a videón keresztül tvadást maximális felbontásban (720x akármennyi is) akkor jó a kép. A nővérem esküvöje video kazettán van, és dvdre szeretném átvenni. Egy profi videos csinálta a kazettát. Az a problémám, hogy ha átveszem gépre akkor a kép ugrál, meg 5 mp ként ilyen csikokat raka képbe. Ezt most a kamerásbácsi védte le valahogy, vagy most mivan?? mit lehetne ezzel kezdeni hogy áttudjam venni normálisba????? :confused:

#382 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 19:14

Ha valóban másolásvédelmet tett rá, én visszamennék, és úgy a fejéhez vágnám, hogy 10 percig nem térne magához, aztán ha elkezdene éledezni, visszakérném a pénzem, és soha többé felé sem néznék, és mindenkit eltanácsolnék.

#383 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:37

Látom Mumia te nem vagy szivbajos!
Én csak 5let ként vetettem ezt fel, de aztán lehet, hogy valami más a gond!!

#384 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 19:36

Az nem, de agyvérzést még kaphatok.

#385 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 08:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 20:14

Ha valóban másolásvédelmet tett rá, én visszamennék, és úgy a fejéhez vágnám, hogy 10 percig nem térne magához, aztán ha elkezdene éledezni, visszakérném a pénzem, és soha többé felé sem néznék, és mindenkit eltanácsolnék.

Van ilyen? Én dolgoztam már digitális kamerával (Sony Digit8), de nem emléxem, hogy lenne rajta iylen funkció. Igaz csak kölcsönben volt, nem ismertem ki eléggé.  :confused:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:45

De ki beszél digitálisról? Én ha jól sejtem egy sima VHS vagy SVHS kazettáról lehet szó.

#387 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 10:45

De ki beszél digitálisról? Én ha jól sejtem egy sima VHS vagy SVHS kazettáról lehet szó.

Valószínű az a gondja, hogy nagyon ingadozik a szinkronjel és mivel a PCTV nem tartalmaz TBC-t nem képes feldolgozni a szalagról érkező anyagot.

#388 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:34

ha nem lehettem volna érthető akkor leirom, hogy vhs ről akarom átvenni számgépre a filmet, tehát digitalizálni akarom. a szinkronjellel szerinem semmi probléma nincs, mert a tv-n teljesen tökéletes a kép minősége. Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

#389 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 11:00

Idézet: olajmuvek - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:34

ha nem lehettem volna érthető akkor leirom, hogy vhs ről akarom átvenni számgépre a filmet, tehát digitalizálni akarom. a szinkronjellel szerinem semmi probléma nincs, mert a tv-n teljesen tökéletes a kép minősége. Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

Attól, hogy a TV-n tökéletes a kép még nem jelenti azt, hogy nem ingadozik a szinkronjel. A szalag felső részén vízszintesen tárolják a 25Hz-es CTL jelet melyet felvételkor a szinkronjelből származtatnak. Ennek a CTL jelnek a feladata a szervo vezérlése azaz a szalag sebességének és a fejdod forgási sebességének összhangban tartása. Továbbá ebből a CTL jelből kerül előállításra a szinkronjel is lejátszáskor. A kisebb mértékű ingadozás TV-n csak akkor vehető észre ha bekapcsolod a teletextet és átfedésbe teszed. Természetesen nem lesz semmi értelmes mivel a felvétel nem tartalmaz teletext jelet de az ingadozás megfigyelhető mert a megjelenő oldal szám (100) vízszintesen ugrál. Azért ugrál azaz nem stabil mint a normál adásnál mert a teletext megjelenítése is a szinkronjelhez kötött. Ez a jelenség csak hagyományos analóg TV-n figyelhető meg. 100Hz-es digitális készüléken nem mert ott TBC segítségével újraszinkronozzák a videojelet.

Mivel a PCTV kártya nem rendelkezik TBC-vel (time base corrector) nem képes korrekt digitalizálásra ha nem pontos a szinkronjel. A digitalizáláshoz szükséges mintavételezéshez  szinkronjelre van szükség melynek stabilnak azaz folyamatosan állandó értékűnek kell lennie.
Ezt úgy oldják meg, hogy a digitalizálás előtt stabilizálják (újraszinkronozzák) a bejövő videojelet. A PCTV és egyéb ebbe a kategóriába tartozó kártya nem tartalmaz ilyen áramkört.
VHS felvételek digitalizálásához olyan capture eszköz kell ami tartalmaz TBC áramkört (ill. olyan videomagnó mely rendelkezik TBC-vel).

Még annyit tennék hozzá, hogy a digitalizálást nagymértékben befolyásolja a magnó állapota ill. a szervo vezérlése. Jobb eredményt lehet elérni olyan magnó használatával melyben gyors reagálású digitális szervo vezérlés van. Az ilyen videomagnó kimenetén sokkal stabilabb a szinkronjel mert a szalag egyenetlenségéből, természetes nyúlásából és az átmágneseződésből eredő instabil jelre gyorsabban reagál a szervo (ez nem azt jelenti, hogy teljesen stabil lesz a szinkron mert ez újraszinkronozás nélkül lehetetlen).

Szerkesztette: wpepi 2004. 07. 28. 11:38 -kor

#390 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 11:20

Idézet: olajmuvek - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:34

Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

Egyébként a VHS esetében másolásvédelem (macrovision) a szinkronjelre van ráültetve ezzel hülyítve meg a felvevő eszköz pld. videomagnó szinkronfokozatát.
A másolásvédelem egy újraszinkronozással kiiktatható. Azok a capture kártyák melyek VHS/SVHS digitalizálására lettek kifejlesztve nem foglalkoznak a másolásvédelemmel mivel a digitalizálás előtt újraszinkronozzák a bejövő videojelet és ezzel kiütik a védelmet (mintha ott se lett volna).

#391 Felhasználó inaktív   popo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 16:07

Ha Pinnacle PCTVpro tunerkártyáról vhs-t capturelek be a visszajátszott kép gyorsabb, mint az eredeti a hang meg OK?

Composite-tal.
AMD XP 2500+ Barton,ASUS A7N8X-E Deluxe,512 MB DDR400Mhz,ATI RADEON 9600XT,LG 8140 CDRW,Sony DRU-510AK -+DVDRW,Samsung 160GB és Seagate Barracuda 120GB HDD

#392 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:46

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. márc. 2., kedd - 14:39

Szűrésről:
Virtual Dub-bal érdemes csinálni. Ehhez kell legyen a gépeden valamilyen szoftveres DV codec (pl a Mainconcept) és mentéskor a képhez válaszd azt, a hang pedig maradjon "direct stream copy".

A szükséges filterek (a sorrend fontos!):
1. deinterlace - "unfold fields side by side" beállítással (Nem azért kell, hogy deinterlace-elj! Ez csak szétszedi a képet, hogy félképenként lehesen szűrni.)
2. chroma noise reduction - 50% környékén ízlés szerint
3. temporal smoother - DV-hez elég lehet a 2-3. fokozat.
4. deinterlace - "fold fields" -beállítással (ez rakja újra össze a képet)

A 2-es és 3-as filter helyett jó lehet a Múmia által ajánlot NRS is megfelelő beállítással. Ebben még nincs nagy tapasztalatom, csak tegnapelőtt próbáltam. Elsőre nem volt rossz. http://neuron2.net/nrs/nrs.html

Szia Rlaci,

Egy kis idő eltelt már a hozzászólásod óta, de csak most jutottam el ideáig. :)

A véleményedet/javaslatodat/tanácsodat (akár így együtt is  :) ) kérném az alábbiakban:

Hardweres TV-tunerkártyával (Winfast PVR200) DVD felbontásban (interlace) rögzített filmeket szeretnék VdubMod-dal Xvid-del tömöríteni. (ezt lejátssza az asztalim). A felvétel zajos, némelyik nagyon (volt egy rossz időszaka a kábeltvnek).
Ha simán kódolom Xvid-del - 2 pass-ban, 1800 bps, akármilyen beállításnál (egy párat végigpróbáltam az elérhető helyekről :) , doom9, bobsomers.com) - általában "kockás" lesz a kép, gondolom a zaj miatt.

Próbáltam a zajt szűrni az általad leírt módon  - a 2. és 3. pont helyett az ajánlott NRS filtert használva, mivel a chroma noise reduction filtert nem találtam meg - és elég jó eredményt értem el, pl. olyan film ( mondjuk egyszerű kivitelű rajzfilm volt, Bob a mester  :) ) is volt amit már kukába akartam dobni, de így sikerült zaj és kockamentes filmet létrehozni belőle - mondjuk erősen blurolt lett a kép, de ez ennél a rajzfilmnél nem látszik. Csak egy 10 perces film kb. 3,5 óra alatt volt meg ( persze szinte minden a maximumra volt/kellett állítva ). A film maradt interlace.

Szóval úgy csinálom ahogy leírtad, csak 5. pontként még egy resize filter is használok (VdubMod belső Lanczos filterét), aztán Xvid beállít minkét pass és indul a kódolás.

A kérdéseim:
1. Jó e a sorrend így?

2. Esetleg létezik VdubMod-hoz más zajszűrő filter ami gyorsabb? (neuron2.net-ről próbálgattam néhányat, de nem igazán volt gyorsabb. De hátha -szokás szerint  :) - valami elkerülte a figyelmemet)

3. Jól látom, hogy igazán csak egy zajmentes, lágy, (kicsit blurolt) film (pl. DVD-ről) esetében lehet Xvid-del "kockamentes" eredményt produkálni? Tehát ne legyenek nagy elvárásaim zajos TV felvételek esetében? Vagy kellő időt kell rászánni (ez nálam most kb. 5-6x a film hossza jó/közepes felvétel esetében és ~20x extrém zajos felvétel esetében - Pentium D 2,8 GHz)?

Köszi a választ előre is.

Üdv.

István

#393 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 12:21

Idézet: macil - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:46

Szia Rlaci,

A véleményedet/javaslatodat/tanácsodat (akár így együtt is  :) ) kérném az alábbiakban:

Hardweres TV-tunerkártyával (Winfast PVR200) DVD felbontásban (interlace) rögzített filmeket szeretnék VdubMod-dal Xvid-del tömöríteni. (ezt lejátssza az asztalim). A felvétel zajos, némelyik nagyon (volt egy rossz időszaka a kábeltvnek).
Ha simán kódolom Xvid-del - 2 pass-ban, 1800 bps, akármilyen beállításnál (egy párat végigpróbáltam az elérhető helyekről :) , doom9, bobsomers.com) - általában "kockás" lesz a kép, gondolom a zaj miatt.

Próbáltam a zajt szűrni az általad leírt módon  - a 2. és 3. pont helyett az ajánlott NRS filtert használva, mivel a chroma noise reduction filtert nem találtam meg - és elég jó eredményt értem el, pl. olyan film ( mondjuk egyszerű kivitelű rajzfilm volt, Bob a mester  :) ) is volt amit már kukába akartam dobni, de így sikerült zaj és kockamentes filmet létrehozni belőle - mondjuk erősen blurolt lett a kép, de ez ennél a rajzfilmnél nem látszik. Csak egy 10 perces film kb. 3,5 óra alatt volt meg ( persze szinte minden a maximumra volt/kellett állítva ). A film maradt interlace.

Szóval úgy csinálom ahogy leírtad, csak 5. pontként még egy resize filter is használok (VdubMod belső Lanczos filterét), aztán Xvid beállít minkét pass és indul a kódolás.

A kérdéseim:
1. Jó e a sorrend így?

2. Esetleg létezik VdubMod-hoz más zajszűrő filter ami gyorsabb? (neuron2.net-ről próbálgattam   néhányat, de nem igazán volt gyorsabb. De hátha -szokás szerint  :) - valami elkerülte a figyelmemet)

3. Jól látom, hogy igazán csak egy zajmentes, lágy, (kicsit blurolt) film (pl. DVD-ről) esetében lehet Xvid-del "kockamentes" eredményt produkálni? Tehát ne legyenek nagy elvárásaim zajos TV felvételek esetében? Vagy kellő időt kell rászánni (ez nálam most kb. 5-6x a film hossza jó/közepes felvétel esetében és ~20x extrém zajos felvétel esetében - Pentium D 2,8 GHz)?

Üdv.

István

Nem igazán értelek. Ha a Winfast PVR2000 kártyád eleve MPEG2-be rögzít le akkor minek akarod azt még tovább tömöríteni DIVX-be? Miért rontod tovább a minőséget? Miért nem jó neked simán MPEG2-be amit DVD authoring programmal DVD-VIDEO formátumban lemezre írsz és azt minden asztali készülék, PC le tudja játszani. Minek a már eleve veszteséges tömörítési elvet használó MPEG2-t tovább tömöríteni?

#394 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 12:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:21

Nem igazán értelek. Ha a Winfast PVR2000 kártyád eleve MPEG2-be rögzít le akkor minek akarod azt még tovább tömöríteni DIVX-be?

Ja igaz, ezt nem írtam.

Tehát eddig így csináltam, ahogy írtad -  azért is vettem harderesen rögzítő tunerkártyát, mivel úgy gondoltam, hogy ezzel a gép terhelése nélkül tudok jó minőségben felvenni és később konvertálás nélkül DVD-re írni, hiszen amúgy is ez volt a végcél minden felvételnél. Valamint, hogy ezzel elejét veszem a framedobásoknak, amivel régebben küszködtem. Igaz az még csak egy sima P4 2GHZ gép volt, ott vigyázni kellett, hogy mit csinálok a gépen capture közben (általában semmit :) ) , - csak most fejembe vettem, hogy a sok rövidebb-hosszabb rajz- és utifilmeket minél kevesebb lemezre írom ki a könnyebb kezelhetőség miatt. És, hogy feltünt úgy 2 év után, hogy a lejátszóm tud Divx/Xvid-et kezelni. :) És láttam, hogy hozzáértők egészen jó minőségben képesek Xvid kódolásokat csinálni, igaz, lehet, hogy DVD-ről.

Kb. egy-két hete foglakozom vele komolyabban  -  olvasgatok és próbálkozom . Macerásabbnak  és főleg időigényesebbnek tűnik mint az mpeg->DVD készítés, de a felvételek némelyike nagyon zajos és a zajszűrést csak Vdub-ban tudom úgy-ahogy megoldani. Mpegben elképzelésem sincs róla , hogy hogyan fogjak hozzá, a "felszerelésem" ezen a vonalon Ulead Videostudio11 és CCE Basic. Az Uleadban van zajszűrő, de nem tűnik jobbnak mint a Vdub, és marad a sok és nagy fájl, sok lemez.

Szóval ez vezetett el az Xvid-del való áttömörítéshez, illetve az ezzel való próbálkozáshoz. Mivel többen is írtak róla, gondoltam a tapasztaltabbak tudnak segíteni, hogy jó irányba mozgolódok-e.

Lehet, hogy nem. :)

Üdv.

István

#395 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 13:00

Idézet: macil - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 12:54

Ja igaz, ezt nem írtam.

Tehát eddig így csináltam, ahogy írtad   -  azért is vettem harderesen rögzítő tunerkártyát, mivel úgy gondoltam, hogy ezzel a gép terhelése nélkül tudok jó minőségben felvenni és később konvertálás nélkül DVD-re írni, hiszen amúgy is ez volt a végcél minden felvételnél. Valamint, hogy ezzel elejét veszem a framedobásoknak, amivel régebben küszködtem. Igaz az még csak egy sima P4 2GHZ gép volt, ott vigyázni kellett, hogy mit csinálok a gépen capture közben (általában semmit :) ) ,   -   csak most fejembe vettem, hogy a sok rövidebb-hosszabb rajz- és utifilmeket minél kevesebb lemezre írom ki a könnyebb kezelhetőség miatt. És, hogy feltünt úgy 2 év után, hogy a lejátszóm tud Divx/Xvid-et kezelni. :) És láttam, hogy hozzáértők egészen jó minőségben képesek Xvid kódolásokat csinálni, igaz, lehet, hogy DVD-ről.

Kb. egy-két hete foglakozom vele komolyabban  -  olvasgatok és próbálkozom . Macerásabbnak  és főleg időigényesebbnek tűnik mint az mpeg->DVD készítés, de a felvételek némelyike nagyon zajos és a zajszűrést csak Vdub-ban tudom úgy-ahogy megoldani. Mpegben elképzelésem sincs róla , hogy hogyan fogjak hozzá, a "felszerelésem" ezen a vonalon Ulead Videostudio11 és CCE Basic. Az Uleadban van zajszűrő, de nem tűnik jobbnak mint a Vdub, és marad a sok és nagy fájl, sok lemez.

Szóval ez vezetett el az Xvid-del való áttömörítéshez, illetve az ezzel való próbálkozáshoz. Mivel többen is írtak róla, gondoltam a tapasztaltabbak tudnak segíteni, hogy jó irányba mozgolódok-e.

Lehet, hogy nem. :)

Üdv.

István

1. Ma már nem drága a +R DL lemez azaz rendelkezésre áll 8.5GB lemezenként.
2. Ha az anyag már MPEG2-ben van azon már nem sokat tudsz javítani. Feltételezem, hogy az MPEG2 bitrátája valahol SP (4.5Mbps-5Mbps) környékén leledzik.

#396 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 13:49

Idézet: macil - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:46

Szia Rlaci,

A kérdéseim:
1. Jó e a sorrend így?

2. Esetleg létezik VdubMod-hoz más zajszűrő filter ami gyorsabb? (neuron2.net-ről próbálgattam néhányat, de nem igazán volt gyorsabb. De hátha -szokás szerint  :) - valami elkerülte a figyelmemet)

Üdv.

István

Szia!

Xvid-es tömörítésben nem igazán vagyok jártas, de időnként én is készítettem/készítek Xvid-es vagy DivX-es videokat. Azt meg tudom erősíteni, hogy olyan forrásból, ami otthon a rendelkezésemre áll. (TV felvétel, vagy saját kamerás felvétel) nem lehet olyan alacsony bitrátával szép videot készíteni, mint pl amilyen egy jó minőségű DVD-ről készíthető.

Ami a zajszűrő filtert illeti, nem tudok gyorsabbról, vagy jobbról, de elképzelhető, hogy létezik. Nem írod, hogy milyen a processzorod, de mindenesetre a 10 perces anyag 3, 5 órás feldolgozása elég soknak tűnik. Nekem, ha jól emlékszem, akkor 2,6 GHZ-es HT-s PIV procival kb a felvétel hosszának a kétszerese alatt végzett a Vdub a fenti beállításokkal. De erre már nem tenném le az esküt. :-) Azbiztos, hogy nem volt 20x-os idő.

Mindenképpen azt tanácsolom, hogy ne húzd maximumra a szűrés erősségét. Azért lesz annyira mosott a kép. Inkább tedd be a szűrőt kétszer egymás után közepes beállítással.

#397 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 13:57

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:00

1. Ma már nem drága a +R DL lemez azaz rendelkezésre áll 8.5GB lemezenként.
2. Ha az anyag már MPEG2-ben van azon már nem sokat tudsz javítani. Feltételezem, hogy az MPEG2 bitrátája valahol SP (4.5Mbps-5Mbps) környékén leledzik.

Köszi a választ.

1. Ez jó ötlet, de még ki kell derítenem, hogy az irott DL lemezt lejátsza-e a lejátszóm.
2. 6 Mbps-el szoktam rögzíteni, most tesztelés céljából az Xvid-re szánt felvételeknél 8 Mbps-re növeltem, hátha ez javít a minőségen.

Úgy látod, hogy zajos MPEG2-t már nem lehet javítani a tömörítés miatt?

Lehet, hogy kipróbálom szoftveresen pl. MJPEG kodekkel  - hardveresen csak MPEG2 megy  -  rögzíteni a felvételeket avi-ba aztán áttömöríteni Xvid-del.
Persze ez már nem javít a meglévő MPEG2-imen... Na még egy kicsit vesződök vele. :)

Üdv.

István

#398 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 06:26

Üdv. mindenkinek!

Segítséget kérnék az alábbi problémára. DV kameráról letöltött avi file-t szeretnék letömöríteni. A letömörített film jobb és bal szélén egy-egy fekete sáv látható. Gondoltam elrontottam valamit.... Kikapcsolam az összes filtert, és a tömörítést is, és FULL PROCESSING módban továbbra is ott a két fekete sáv, mintha összébb lenne húzva a kép vízszintesen, viszont a felbontás nem változik semmit az eredetihez képest (720x576).

Mi lehet a gond?

Előre is köszi a segítséget.

#399 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 18:39

Idézet: Rlaci - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:49

Mindenképpen azt tanácsolom, hogy ne húzd maximumra a szűrés erősségét. Azért lesz annyira mosott a kép. Inkább tedd be a szűrőt kétszer egymás után közepes beállítással.

Ahá! Így még nem próbáltam. Egyébként azért volt olyan lassú mert mident ráhúztam. nagyon szemcsés volt a film. A gépemben Pentium D 2,8 GHz dobog.

Köszönöm szépen a választ.

Bocs a kérdés duplázásért, elkerülte a figyelmemet a válasz. Nekem is kéne valami szűrő a szememre. :)

Üdv.

István

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.