HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#21 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 18. 08:36

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Brett Shaw!

Otthoni kategóriában szerintem a Canopus Procoder által készített MPEG2 az etalon és nem a CCE. Persze ez csak az én véleményem. ;) Van belőle demo is. Ki tudod próbálni, hogy mit tud.
[/quote]

Szia!

Kipróbálom, köszi. Még nem találkoztam vele, mert ugye itt a HWSW-n a CCE-t emlegették/ik - dicsérték/ik a legtöbbet. :) Ugyhogy mikor elkezdtem ezt az egész DVD-s mizériát, azt szereztem be.
Tegnap töltöttem le a Mainconcept MPEG2 1.4-et (ez legeslegújabb). Rengeteg beállitási lehetőség, addig nem vetem alá komolyabb tesztnek mig a Canopust le nem töltöm.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#22 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 13:47

Ha letöltötted, nézd meg mit produkál Highest Quality és Mastering módban! A te géped bírni fogja.

#23 Felhasználó inaktív   Tamás30 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 19. 13:16

Juteszembe!!!Nem tud valaki help me,vajh ha studio 8.3-al vágok,renderelek,majd DVD-t irok,akkor néha miért csinálja aztatat,hogy az utolsó másodpercben sipoló hangok halhatók a DVD-n???null[url="http://"http://null"]null[/url]Compaq Evo N1020v P4 2.4Ghz,512 DDRam,ATI 7500 32MB,Pioneer 06/USB 2.0/

#24 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 19:39

Sziasztok!
Segítség kellene. VHS felvételeimet digizem be egy ADSTech Instant USB-s hardwares mpeg dekódolóval. A hozzá adott Ulead Videostudio 6-al csinálom PAL DVD-be 704*576, 25fps, 3MB/s, Audio 224kbps,Mpeg audio layer 2, 48KHZ, Joint stereo beállításokkal. Az a gondom,hogy a Thomson DPL910-es házimozin nem szól a hang,csak a TV hangszoróin hallom a hangot. A kép tökéletes.Ha tudtok segítsetek légyszíves,köszönöm.

#25 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 08:49

Sziasztok!

A hétvégén próbáltam nyári felvételeket grabbelni és dvd-re írni, vhs-ről. A képpel nem is lenne gond. A hangot egybe vettem (48 khz, 16 bit) fel a videoval, majd külön tömörítettem. Ha jól tudom a DVD-video formátum hangból támogatja a PCM, AC3 és PAL lejátszók az MP2-t. A probléma ott adódik, amikor először mp2 fomátumban raktam film alá a hangot. Nálam tökéletes volt pc-n WinDVD-vel, de ismerőseimnél néhány helyen nem igazán játsza le a film alatt a hangot. Gondoltam alárakom a 48 khz-es wavot. Így viszont "gyorsítva" játsza le a WinDVD. Valaki tudja hol ronthattam el? A dvd elkészítéséhez a DVD-Labot haszálom.
Lenne más kérdésem is. Kétcsatornás AC3-at mivel állíthatok elő (a BeSweetet próbáltam, de nálam fagy)? 44 khz-es wavot alakítok át 48 khz-re, ekkor pattogó hangok keletkeznek, ezeket valamilyen szűrővel el lehet távolítani, vagy nyugodjak bele, hogy velejárója a konvertálásnak?

Üdv, Hassan

#26 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 13:29

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Ha letöltötted, nézd meg mit produkál Highest Quality és Mastering módban! A te géped bírni fogja.[/quote]

Sajna a hétvégén egyéb okok miatt nem volt időm kipróbálni, de majd hamarosan beszámolok róla.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#27 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 14:21

Hali!

Végre volt időm egy kis tömörítő tesztre. :)

Nos az eddigi vizsgálódásaim alapján Canopus-CCE-Mainconcept a sorrend, de még alaposabb teszteket is csinálok.

#28 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 15:35

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Hali!

Végre volt időm egy kis tömörítő tesztre. :)

Nos az eddigi vizsgálódásaim alapján Canopus-CCE-Mainconcept a sorrend, de még alaposabb teszteket is csinálok.
[/quote]

No igen, de egy CCE basic az csak 60USD mig egy canopus alulrol veri a 200kHUF-ot :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#29 Felhasználó inaktív   qwert peter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 19:39

Sziasztok!

Abszolut kezdő vagyok a PC-s editálásban, csak DTP-vel foglalkozok.

Vettem egy Sony DCR-TRV355 D8-as kamerát, mert ezzel a régi Hi8-as szallagok is kezelhetők, és tud USB streaming-et is. Azonban akár a saját szoftverével, akár egy 30 napos Ulead MSP 7-el próbálom beolvasni a szalagot, mindig 320x240-es képet készít. Én úgy tudom a PAL szabvány 720x576. Hiába készítek egyedi beállításokat, akkor is csak 320x240-esek az avik. Most akkor ez így is jó, vagy valamit rosszul csinálok? Esetleg az USB streaming az oka, és át kell térnem iLink-re?

Valami tipp, hogy hol keressem a hibát?
Köszi.

#30 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 20:26

A teljes felbontású DV anyagot csak Firewire csatlakozón keresztül tudod áttölteni a gépre.
Az USB1 adatátviteli képessége ehhez kevés.

#31 Felhasználó inaktív   qwert peter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 20:32

Köszönöm a segítséged!

idézet:
Ezt írta Rlaci:
A teljes felbontású DV anyagot csak Firewire csatlakozón keresztül tudod áttölteni a gépre.
Az USB1 adatátviteli képessége ehhez kevés.
[/quote]

#32 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 20:46

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

No igen, de egy CCE basic az csak 60USD mig egy canopus alulrol veri a 200kHUF-ot :D
[/quote]

A Procoder nem csak egyszerű MPEG tömörítő, hanem komplett konverter progi. Ráadásul minőségi NTSC-PAL konverziót is tud. Már ha valakinek szüksége van rá.
A nyáron a Canopus napok alatt pedig az akciós ára 90000 Ft volt. Sajnos az átlagembernek még ez is borzasztó sok. :(

#33 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 09:05

Van egy 696 Mb-os XviD Mpeg-4 Codecel készített avi fájlom, amiből dvd-t kellene készítenem. Egyszeri, megismételhetetlen alkalomról készült felvétel, tehát a megjegyzések kerülendők. :)

Az adatok a vdub szerint:

Kép

Elindítom a cce-t és egy idő után a következő üzenet fogad:

Kép

Ha ok-t nyomok, folytatja, de nem igazán értem a dolgot. Ilyesmivel még nem találkoztam.
Szerintetek mi lehet a nyűgje? Aviscryptel töltöm be a cce-be, mégpedig a következőképpen:
video = "H:****.avi"
masktop = 0
maskbuttom = 0
maskleft = 0
maskright = 0
AviSource(video)
bicubicresize(720,576)

Mi lehet a gond, miért állhat meg a kódolás?
Mother always says, Sharing is Good

#34 Felhasználó inaktív   Mikul@s 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 09:42

Sziasztok!

A következő problémára keresem a megoldást:
Bedigiztem egy saját kamerás anyagot a sógoromnál Win XP alatt, Avicappal, DivX 5.05 codec-el, minden kocka kulcskocka és 16000 Kb/s bitrátával.
A saját gépemen (XPSP1), de a céges gépemen se (W2K) tudom a felvételt virtualdubbal szerkeszteni, vágni...
Megnézni persze bármely lejátszóval meg lehet.

Ez a hibaüzenet : "VideoSourceAvi error: The source image format is not acceptable. (error code -2)"

Már két éve foglalkozom digizéssel és alapszintű szerkesztéssel, de még ilyet nem pipáltam.
Bár eddig csak othon digiztem, de 2 hete eladtam a kártyámat.

---------------------------------------------------

Visszavittem a winyómat a sógorhoz, bezzeg nála meg szerkeszthető... :mad:

Feltételezem vmilyen tv-kártyával összefüggő codec probléma lehet nálam is...
Ma este felteszek vmilyen minden az egyben csomagot, hátha.

De ha bárkinek van ötlete szóljon, csak azt ne, hogy csináljam meg újra, mert megismételhetetlen kamerás felvétel és már vissza kellett adnom a kamerát is!

Várom a véleményeket, minden segítséget megköszönök.

#35 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 06. 12:34

idézet:
Ezt írta Rlaci:

A Procoder nem csak egyszerű MPEG tömörítő, hanem komplett konverter progi. Ráadásul minőségi NTSC-PAL konverziót is tud. Már ha valakinek szüksége van rá.
A nyáron a Canopus napok alatt pedig az akciós ára 90000 Ft volt. Sajnos az átlagembernek még ez is borzasztó sok. :(
[/quote]

Nos igen. Tényleg nagyon húzós az ára. Véleményem szerint egy átlag videósnak elég a CCE Basic is.

idézet:
Bedigiztem egy saját kamerás anyagot a sógoromnál Win XP alatt, Avicappal, DivX 5.05 codec-el, minden kocka kulcskocka és 16000 Kb/s bitrátával.
A saját gépemen (XPSP1), de a céges gépemen se (W2K) tudom a felvételt virtualdubbal szerkeszteni, vágni...
Megnézni persze bármely lejátszóval meg lehet.

Ez a hibaüzenet : "VideoSourceAvi error: The source image format is not acceptable. (error code -2)" [/quote]

Más editáló progival próbáltad?

#36 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 00:08

idézet:
Ezt írta Tamás30:
Hello!Én Pinnacle-t használok/Studio 8.3/,és hát vegyesek az érzéseim.... DE!!!! Elég sokszor lefagy,a konvertálási művelet alatt/Compling/megáll,ha úgy gondolja!
Egyébként jól lehet vele vágni,ha jól kezeled az egeret/Ha-HA/Vannak trükkők,amivel stabilabbá tehető!
[/quote]
Egeszen veletlenul nem w2k alatt hasznalod? Az elkepzelheto legsz*rabb kombinacio, instabil, lassu, random fagyasok, stb. A ketto kozul (w2k, studio8) legalabb az egyiket csereld le, egybol megjavul minden:)

#37 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 11:14

idézet:
Ezt írta Tamás30:
Juteszembe!!!Nem tud valaki help me,vajh ha studio 8.3-al vágok,renderelek,majd DVD-t irok,akkor néha miért csinálja aztatat,hogy az utolsó másodpercben sipoló hangok halhatók a DVD-n[/i][/quote]
En is probaltam a studiot.
A gondom az volt vele , hogy capture-nel csak
az elso kb 8 masodperc utan indul el es
csak onnantol vette fel az anyagot (valos mpeg1 v. mpeg2-be)
LEHET EZEN VALAMIT JAVITANI??

#38 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 11:16

Van valaki esetleg CATDV-ben jartas?

#39 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 13:09

Sokadik ugyanazon topic a témában?
Remélem akkor megmaradhatunk ennél az egynél... :D

RLaci-nak igaza van... a Procoder nem egyszerű mpeg kódoló, így nem érdemes a CCE-hez hasonlítani. Amit tud azt első osztályú minőségben produkálja. Ha az ember elé tesz egy DARIM szűrőt és úgy digizik, akkor nagyon alacsony bitrátával is tud hibátlan anyagot készíteni.

Ez csak tipp, nem biztos, nem hallottam még semmit, de készül a Procoder 2.0, ami azt jelentheti, hogy a régi verziót esetleg meg lehet kedvezményesen kapni.
Az 1.5 pedig nagyon alulról üti a 200kHUF-ot... szerintem inkább olyan [url="http://"http://www.crossnet.hu/canopus_arlista.html"]130kHUF + ÁFA[/url]

Üdv,
Lazy

[ 2003. november 10.: Lazy szerkesztette a hozzászólást ]
CrossNet
www.crossnet.hu

#40 Felhasználó inaktív   iminim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 14:38

Hellósztok. Nekem egy Sony DV kamerám van, Studio 8 szoftverrel szoktam a filmet szerkeszteni.Nekem nem volt semmi fagyás sem más probléma. Elég könnyen elsajátitható
a kezelése. Nagyon felhasználó barát.Egy P4-es gépem van 2,4 pocival ASUS alaplap
512 duál DDR rammal.Én megvagyok vele elégedve.
Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »