HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#361 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 07. 22:44

idézet:
Ezt írta agabe:

Csakhogy vannak olyan emberkék, akik Mediaplayer-en kívül más lejátszóról még nem is hallottak, és esetleg ő is meg akarja nézni a felvételt, akkor majd lehet neki magyarázni, hogy szerezze meg a Power DVD-t, meg hogy használja ehhez azt. Ezért jobb olyan formában felvenni, ami bárhol megnézhető jól. Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?

[ 2004. március 06.: agabe szerkesztette a hozzászólást ]

[/quote]

a dvd szabvénya (sőt a dv é is) a 720x576os febontás, ntsc rendszerben 720x480. különben pedig aki csak winmediaplayert használ annak valószínüleg ez a kis képarányváltozás sem fog feltűnni... legalábbis szerintem nem olyan nagy a különbség :rolleyes:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#362 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 08:40

Nem tudja valaki,hogy a sony trv19-be nem lehet upgradelni a firmware-t mondjuk a trv22-re vagy trv33-ra?
Mert a memory sticket leszamitva pl. a 22-vel megegyezik,viszont a menuben hianyzik egypar lehetoseg,amire szuksegem lenne.

#363 Felhasználó inaktív   Robbie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 11:52

Sziasztok!

Elsőként is bocsi, hogy teljes tudatlansággal kérdezgetek itt esetleg hülyeségeket...
Nemrég vettem egy TV-digi kártyát, amiről most már kiderült számomra, hogy MPEG2-be digitalizál. A célom, hogy az így TV-ből, illetve kameráról bedigizett anyagból a lehető legjobb minőségű DVD-t írjak.
Becsülettel végigolvastam a topicot, meg még sok mást is, de őszintén szólva csak nagyobb lett a fejemben a zavar.

Megköszönném, ha tudnátok segíteni esetleg kis leírással címszavakban, linkekkel, lehetőleg magyarokkal, mert angolokkal már rengeteget próbálkoztam, de ha egy kis dolgot is nem értek benne, akkor megette a fene.

Előre is nagyon köszi, így talán el tudok majd indulni a célom felé.

Üdv:
Robbie
HP zx6000 professional workstation (A9645B) + Hauppauge WinTV PVR-350, Plextor PX-708A, 3x 18Gb Seagate Cheetah Ultra3 SCSI (utóbbi lassan cserélendő, bővítendő..:) )

#364 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 14:08

Ha már eleve MPEG2-ben kapod az anyagot, akkor sokat nem tudsz változtatni a minőségen. Keress egy könnyen kezelhető DVD authoring programot (pl Ulead DVD workshop, Spruce Up, DVDLAB, TMPG) és nézd meg, hogy ezek elfogadják-e a kártyád által készített MPEG-et. Ha igen akkor nincs más dolgod mint elkészíteni a menüt és írhatod is.

#365 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:23

idézet:
Ezt írta agabe:

Csakhogy vannak olyan emberkék, akik Mediaplayer-en kívül más lejátszóról még nem is hallottak, és esetleg ő is meg akarja nézni a felvételt, akkor majd lehet neki magyarázni, hogy szerezze meg a Power DVD-t, meg hogy használja ehhez azt. Ezért jobb olyan formában felvenni, ami bárhol megnézhető jól. Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?

[/quote]

A microsoft dvsd kodekje 768x576-ra huzza szet a DV avit amit a jaccas kozben a file->properties nezetben nyugodtan megnezhetsz. Ne dezinformalj leccives :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#366 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:30

idézet:
Ezt írta Szövie:
Leszedtem, és kipróbáltam ezt a TomsMoComp deinterlace szűrőt, de nemtom hogy miben van a hiba, de a 720X576@25fps DV forrásból származó videón ha ezt a szűrőt használom néhol elkockásodik a kép, olyan lenne mintha hibás lenne a videó. Ha vki tud erre megoldást, az jó lenne ha minél előbb leírná.
Azthiszem ebben a topicban írtak régebben egy olyan deinterlace filterről ami 25fps-ből 50-et csinál, de ha azzal megcsinálom hogyan alakíthatnám vissza 25fps-re a videót? Mert xvid-be lenne bekódolva és nem szeretnék 2X annyi bitrate-et megadni.
[/quote]

Nem TomsMoComp miatt kockasodik el, imho, hanem azert mert valszeg eros (szin)zajjal terhelt a videod. A masik lehetoseg az, hogy rossz a filed ordered.

#367 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 18:34

Értem. Szerinetm nem a zaj miatt lehet, hanem a rossz field order miatt, de ezen hogyan lehetne segíteni?

#368 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:10

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A microsoft dvsd kodekje 768x576-ra huzza szet a DV avit amit a jaccas kozben a file->properties nezetben nyugodtan megnezhetsz. Ne dezinformalj leccives :rolleyes:
[/quote]

Nem a Dv avi-ról beszéltem, ha megqkkantod azt a felvételt amiről szó volt, tapasztalod, hogy bezony azt nem húzza szét.

#369 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 01:34

Hi!

Nemtom, hogy egyedi probléma-e, amit le fogok írni. Egy havoram az én "távsegédletem"-el, de mACSman-ék fórumában leírtak alapján csinált AVI-ból DVD-t TMPGEnc PLUS és TMPGEnc DVD Author segédletével. A film két darab AVI-ból állt és a minőség miatt a két részletet külön-külön konvertálva 2 külön DVD-re csináltuk. Illetve az elsőben segítettem, a másodikat már haver csinálta meg.
Adódott a gond, hogy amiben segítettem, az jó lett, de a másodikkal akadnak problémák. Mind2 DVD ugyanolyan minőségű lett, de a másodikkal az a probléma, hogy az asztali DVD-ben nem lehet léptetni a filmet.

Tud valaki erre valami ötletet adni?

#370 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:13

idézet:
Ezt írta Mumtaz:
Hi!

Nemtom, hogy egyedi probléma-e, amit le fogok írni. Egy havoram az én "távsegédletem"-el, de mACSman-ék fórumában leírtak alapján csinált AVI-ból DVD-t TMPGEnc PLUS és TMPGEnc DVD Author segédletével. A film két darab AVI-ból állt és a minőség miatt a két részletet külön-külön konvertálva 2 külön DVD-re csináltuk. Illetve az elsőben segítettem, a másodikat már haver csinálta meg.
Adódott a gond, hogy amiben segítettem, az jó lett, de a másodikkal akadnak problémák. Mind2 DVD ugyanolyan minőségű lett, de a másodikkal az a probléma, hogy az asztali DVD-ben nem lehet léptetni a filmet.

Tud valaki erre valami ötletet adni?
[/quote]

A kerdes adott:
vett-e fol a baratod a masodik filmbe chaptereket es ha igen, figyelt-e arra, hogy ezek a chapterek closed GOP-okra esnek-e.

#371 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:23

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A kerdes adott:
vett-e fol a baratod a masodik filmbe chaptereket es ha igen, figyelt-e arra, hogy ezek a chapterek closed GOP-okra esnek-e.
[/quote]

Ennyire én sem vágom azért a témát. :)
Szal az Author-ben egyetlen track-hez adott hozzá egyetlen filmet. Ez nem lett chapter-ekre osztva és a DVD-n menü se lett csinálva.

Bocs, már értem, hogy mire gondolsz (asszem).

szal náluk nem az egyik chapterről a másikra való lépegetés a hiba, mivel nincsen külön chapterekre bontva a film, hanem az, hogy pl nem tudnak "belepörgetni".

[ 2004. március 09.: Mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 09.: Mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#372 Felhasználó inaktív   buta1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 03. 11. 09:36

Tartanak ebben a témában(is) egyszemélyes tanfolyamot itt: [url="http://"http://www.ambro.hu"]www.ambro.hu[/url]

#373 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 21:38

Sziasztok!

Nem tudom ki bütykölt már feliratot....
Lenne egy kérdésem... és remélem tud vki segíteni.
Az a problémám, hogy van egy dvd-m, és nem volt rajta magyar felirat, sikerült megszereznem a netről a feliratot... ketté kellett vágnom, mivel a film 2 lemezen terpeszkedik, az elsőhöz hozzá is tudtam igazítani a feliratot, a második lemeznél viszont olyan gondom van, hogy nem stimmel a felirat ideje....

Ez még nem lenne gond, hiszen ott a "Time Adjuster" program, és a "Subtitle Studio 2.0" is... de ha be is állítom, hogy a szöveg első és utolsó bejegyzése jó időben legyen, akkor is el van csúszva a film közepén!
Remélem érthető a probléma, már kb. 2 órája szórakozom vele, de az istenért nem akar működni :-(((

Próbáltam, hogy nem 25 FPS-re állítom, hanem 24-re.... 29-re... de egyik sem jó.

Ha tud valaki segítsen legyen oly kedves.

Előre is köszi,
Nimfas

#374 Felhasználó inaktív   Kf1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:14

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Sony DCR TRV33E kamerát (http://www.unbeatabl...ydcrtrv33e.asp) és FireWire-en keresztül nem tudok capture-ni, mert ugy nez ki nem mukodik a DV OUT-ja, 2 PC-n is ki lett probalva, es egy masik DV out-os kamerával működött.

Ha csatlakoztatom a DV kábelt, az jelzi ki, hogy DV IN. Sehol nem lehet DV out-ra allitani.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mi lehet a hiba?

koszi.

#375 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 09:52

sziasztok!

egyszer korabban mar kerdeztem, de elsikkadt  ;)
szoval vannak nekem mpeg2 program fajljaim, amiket attomorites nelkul szeretnek dvd-video formatumban kiirni. van valami amatoroknek valo dvd-authoring alkalmazas (nem baj, ha fizetos), amivel ezt meg lehet tenni?
nero vision expresst probaltam eddig, de az mindenaron csinal "valamit" az mpeggel...

koszi:
sid

#376 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 10:09

TMPGEnc DVD Author

Nekem bejött, kár, hogy nem mentem vele semmire, mert nem kezel feliratot.

#377 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 06:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 9:13

TMPGEnc DVD Author

Nekem bejött, kár, hogy nem mentem vele semmire, mert nem kezel feliratot.

koszonom, nezem!

#378 Felhasználó inaktív   Én vagyok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 12:20

Nem tudna valaki adni nekem egy kamerából felvevő, és DVD-re kiíró programot (mondjuk Premiere). Küldenék CD-t, vagy akár fizetnék is érte.
Ja a Windows Media Maker 2-nek nem lenne olyan rossz a kezelése, csak éppen .wmv vagy DV-aviba tud menteni, azt is csak type-1-be. Mindegy a lényeg, hogy az így csinált DV-avit nem tudja kezelni a VirtualDub.
Előre is köszi.

#379 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:15

Hi!

Most jutottam el abba a fázisba, hogy lenne időm dvd lemezzel ismerkedni.
Ad1: Sandra DVD9-es lemez.  Le szeretném másolni egy DVD-R-re.

Dvdshrink-et ajánlották. Backup DVD, minden auto-n. Deep analysis végéhajt. 4736MB amire össze tudja nyomni. Csak egy nyelvet és egy feliratot hagytam.  Ez ugye nem jó, mert több mint ami egy lemezre ráfér.

Az lenne a kérdésem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy a DVDshrink megcsinálja a 4736MB-os DVD-t, de nem írom ki, majd a kapott és merevlemezen lévő anyagból mondjuk kiszedek pár extrát??????????

A DVDShrink is tud Authoringot, de azt elsőre nem láttam át. Tehát az a kérdés, mivel szedhetek ki az extrákból, ami nem bonyolult. Szinte minden komolyabb DVD szerkesztő szoftver megvan, így a legegyszerűbben kezelhető, vagy egy jó leírás kellene.

Lehet egyáltalán egy vinyón lévő DVD tartalmat újratömörítés nélkül szerkeszteni (kiszedni extrát vagy menüt)?

Előre is köszi. Ja, az eredeti DVD nem encrypted, így gondolom a  backupolás nem ütközik semmibe.

Szerkesztette: FőDudu 2004. 04. 14. 14:16 -kor

#380 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 22:23

Idézet: FőDudu - Dátum: 2004. április 14, szerda - 15:15

Az lenne a kérdésem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy a DVDshrink megcsinálja a 4736MB-os DVD-t, de nem írom ki, majd a kapott és merevlemezen lévő anyagból mondjuk kiszedek pár extrát??????????

A DVD Shrinkkel nemtudod kiszedni a felesleges dolgogat?
Bár én most próbálom először ezt a progit, de kilehet szépen kapcsolgatni a dolgokat...

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó