HWSW Informatikai Kerekasztal: Winamp 5 full - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Winamp 5 full

#161 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 10. 02:10

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 21:14

Hello!

A winamp 5.03-as verziójában a processzor leterheltség iszonyuan megugrik (60-80% környékére) ha variable bitrátájú mp3-at játszok le. Más is tapasztalt ilyet? Mitől lehet ez?  :think:  :mad:

Hmm, erdekes, ilyet nem tapasztaltam... 5.01-re telepitettem ra, es semmi extra beallitasom nincs...
Memot, swapot is zabal kozben, vagy a procihasznalat ugrik csak?

Nalam mas jopofat jatszott: 5.01 alatt vmiert nem jott elo egy ido utan (2 nappal az update elott) soha tobbe a media player...  :think: 5.03 alatt megint jo lett...

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 10. 02:12 -kor

#162 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 11:39

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 10, szombat - 1:15

Hmm, erdekes, ilyet nem tapasztaltam... 5.01-re telepitettem ra, es semmi extra beallitasom nincs...
Memot, swapot is zabal kozben, vagy a procihasznalat ugrik csak?

Nalam mas jopofat jatszott: 5.01 alatt vmiert nem jott elo egy ido utan (2 nappal az update elott) soha tobbe a media player...  :think: 5.03 alatt megint jo lett...

Hát találtam egy megoldást a problémára, az mpeg audio input plugin beállításainál bejelöltem neki hogy "show average bitrate on VBR files" és ezáltal megszünt a problémám. Azért remélem hogy az 5.04ben már kijavítják ezt. Mondjuk nem zavaró hogy a vbr fileoknál folyamatos ugrálás helyett egy fix bitrátát mutat mert ugysem azt nézegetem, de azért nem szeretem ha valami nem tökéletes. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#163 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 11. 09:27

Hmm, érdekes, nálam nagyon pengén megy az 5.01, a 3.xx sorozat bármely darabját átlagosan 5 percig bírtam elviselni a gépen, de ez már egy jó ideje megy és eddig nem volt vele gond (leszámítva egyet ami mindig is volt: egyes wma lejátszásakor az egész windows 0-ra belassul, megfagy a terheléstől).

A hardware-s gyorsítással úgy hogy opera, tűzfal, mirc, wincmd, winbar, rivatuner & sokan mások futnak a CPU terheltsége folyamatosan 0%. Ha megnézem a 3D-s creditset akkor 3 % :) (192kbps mp3)

Az indulási idő 5-10 mp.

Szerkesztette: JulWCZar 2004. 04. 11. 09:28 -kor

#164 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 10:45

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 8:32

Hmm, érdekes, nálam nagyon pengén megy az 5.01, a 3.xx sorozat bármely darabját átlagosan 5 percig bírtam elviselni a gépen, de ez már egy jó ideje megy és eddig nem volt vele gond (leszámítva egyet ami mindig is volt: egyes wma lejátszásakor az egész windows 0-ra belassul, megfagy a terheléstől).

A hardware-s gyorsítással úgy hogy opera, tűzfal, mirc, wincmd, winbar, rivatuner & sokan mások futnak a CPU terheltsége folyamatosan 0%. Ha megnézem a 3D-s creditset akkor 3 % :) (192kbps mp3)

Az indulási idő 5-10 mp.

Na ja az indulási idő az nálam is minimum 5-10 mp. Ezt jól elcseszték, a 2.xx sorozatban azt szerettem hogy az indulási idő nem volt több 1-2 mp-nél viszont a hangminősége nagyon gyenge volt. Az 5.xx sorozat fejlődött ebből a szempontbol, sőt én ugy veszem észre hogy az 5.03 fejlődött az 5.00-hoz képest, fionabb lett a hangzása. Egy ideig használtam jetaudio-t is de visszatértem winampra. szerintem a jetaudio mélyebb tartományokban nagyon gyenge, nagyon hallható a különbség a winamp javára, egyébként yamaha erősítőm és JBL hangfalaim + subwooferem van, nálam a winamp jobban teljesít.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#165 Felhasználó inaktív   mentrol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 13:31

Üdv Mindenkinek!

Bocsi, hogy egy kicsit off leszek, de inkább itt kérdezek, mint új topicot nyissak. A Winampnak kell a centerből szólnia?  :think:  Mert a filmek alatt szól, DVD ok, SB Live! teszt ok, de Winamp alatt csöndben van, ugyanakkor a mélynyomó szól.

Köszi előre is.

#166 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 14:12

Idézet: mentrol - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 14:31

[...]
A Winampnak kell a centerből szólnia?  :think:  Mert a filmek alatt szól, DVD ok, SB Live! teszt ok, de Winamp alatt csöndben van, ugyanakkor a mélynyomó szól.

Köszi előre is.

Alapértelmezésben a nem kell neki szólnil, de van egy plugin, amivel meg lehet oldani: A3D Output Plug-in. Nekem ugyan működött ez a módszer, de volt néhány érdekes hibajelenség ami megszűnt, amikor leszedtem...

#167 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 20:38

Ugyan nem voltam képes végigolvasni az összes hozzászólást de én úgy érzem a 2xxx verzióknál megállt a tudomány.
Anno amikor megjelent a 3.0-ás alig vártam hogy feltegyem, aztán nagy volt a megdöbbenésem mekkora szar.
Azóta csinján bánok a Winamp frissítésekkel... :D  :)

#168 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 21:59

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 11:45

Na ja az indulási idő az nálam is minimum 5-10 mp. Ezt jól elcseszték, a 2.xx sorozatban azt szerettem hogy az indulási idő nem volt több 1-2 mp-nél viszont a hangminősége nagyon gyenge volt. Az 5.xx sorozat fejlődött ebből a szempontbol, sőt én ugy veszem észre hogy az 5.03 fejlődött az 5.00-hoz képest, fionabb lett a hangzása. Egy ideig használtam jetaudio-t is de visszatértem winampra. szerintem a jetaudio mélyebb tartományokban nagyon gyenge, nagyon hallható a különbség a winamp javára, egyébként yamaha erősítőm és JBL hangfalaim + subwooferem van, nálam a winamp jobban teljesít.

Érdekes amit a JetAudioval kapcsolatban írtál.Én homlokegyenest  az ellenkezőjét tapasztaltam:
Pont a telt és erőteljes mélyhangja miatt cseréltem le a winampot JA6-ra.Az első másodpercben megdöbbentett hogy mennyivel szebb a JA6 mélye. :think:
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#169 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 02:15

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 15:12

Alapértelmezésben a nem kell neki szólnil, de van egy plugin, amivel meg lehet oldani: A3D Output Plug-in. Nekem ugyan működött ez a módszer, de volt néhány érdekes hibajelenség ami megszűnt, amikor leszedtem...

Mint pl.?
lattam mar valamilyen mas nevu plugint is erre, csak ne jut eszembe... majd a tulajdonosat megkerdem, de az biztos, addig azzal nem volt baj. :think:

#170 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 06:39

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 3:15

Mint pl.?
[...]

Az A3D Output Plugin a Winamp működése alatt a tálcára ülve vezérelte a hangszórókat. A Winamp alatt rendben ment is a dolog, de nálam, ha kikapcsoltam a Winampot, utána nem szólt se a center, se a mélynyomó sehol, csak újraindítás után (vagy Winamp alatt az említett pluginnal...). Szerintem az eset egyedi lehet, mert nem találtam sehol senkit, akinek hasonló hibajelensége lett volna, ezért is mertem ajánlani a programot.

#171 Felhasználó inaktív   mentrol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 08:18

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 7:39

Az A3D Output Plugin a Winamp működése alatt a tálcára ülve vezérelte a hangszórókat. A Winamp alatt rendben ment is a dolog, de nálam, ha kikapcsoltam a Winampot, utána nem szólt se a center, se a mélynyomó sehol, csak újraindítás után (vagy Winamp alatt az említett pluginnal...). Szerintem az eset egyedi lehet, mert nem találtam sehol senkit, akinek hasonló hibajelensége lett volna, ezért is mertem ajánlani a programot.

Először is köszönöm a segítséget, gyorsabban pörög a fórum, minthogy benéztem :) Megnéztem az emlegetett plugint, és tulajdonképpen semmi nem történt. Írtad, hogy tálcára ül meg ilyenek, nekem nem jött be semmi. (A telepítő is azt írta, hogy a Winamp első indulásakor bejön egy konfig ablak, hát nem.)

Nem gond, mert a kérdésre választ kaptam, hogy nem szól a center, szóval nem zavar (mert legalább tudom, hogy ez normális), de azért jó tudni, hogy ilyen plugin is.

Szerkesztette: mentrol 2004. 04. 19. 08:18 -kor

#172 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 13:53

Walami skingyártó cucc létezik hozzá? Ami jó a 2.95-höz is. THX!

#173 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 14:03

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 14:53

Walami skingyártó cucc létezik hozzá? Ami jó a 2.95-höz is. THX!

Van egy SkinAmp nevezetű progi, de elég régi (bár a 2.xx-es változatokhoz készült).

Egy ezzel készült skin:
Kép

#174 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 01:59

Semmi az otoshoz?  :confused:  :(

#175 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 07:28

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 2:59

Semmi az otoshoz?  :confused:  :(

Hát lelehet ülni és photoshopban alkotni. :) Kurva nagy macera de ott legalább igényes dolgokat meg lehet csinálni. Valamelyik oldalon láttam photoshophoz egy winamp skin tervező tutorialt. De ott is csak félig volt levezetve. Ha megtalálom beszúrom a linket.

#176 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 00:57

ha en jol tudom a WA5 az nem mas mint a 2.9x, modern skin support-al megtoldva... erdekes, hogy nalam nem volt semmifele rossz tapasztalat vele... amit a 3-asrol nem tudok elmondani... ugyhogy nem ertem mi a problema a WA5-el... nalam ilyen procihasznalatok sohasem mutatkoztak, meg a WA3-al sem... lehet, hogy mashol van a baj????!!?? :smoker:

ja igen, es VBR megy itt is, meg alpha-t is hasznalok, stb... es semmi gond.

#177 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 03:04

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 8:28

Hát lelehet ülni és photoshopban alkotni. :) Kurva nagy macera de ott legalább igényes dolgokat meg lehet csinálni. Valamelyik oldalon láttam photoshophoz egy winamp skin tervező tutorialt. De ott is csak félig volt levezetve. Ha megtalálom beszúrom a linket.

1., photoshop-ho kb. annyit konyitok, mint egy hangya az atomfizikahoz. :)
2., amugy is beerem azzal, ami alapbol van, szerintem szep. :)

#178 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 03:07

Idézet: gerdez - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 1:57

ha en jol tudom a WA5 az nem mas mint a 2.9x, modern skin support-al megtoldva... erdekes, hogy nalam nem volt semmifele rossz tapasztalat vele... amit a 3-asrol nem tudok elmondani... ugyhogy nem ertem mi a problema a WA5-el... nalam ilyen procihasznalatok sohasem mutatkoztak, meg a WA3-al sem... lehet, hogy mashol van a baj????!!??   :smoker:

Hat azert messze nem. Legalabbis sajat bevallasuk szerint eleg tisztessegesen atdolgoztak a kodot. Ezt tanusitja rengeteg gyermekbetegsege is. :Đ :(

#179 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 07:07

Idézet: gerdez - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 1:57

ha en jol tudom a WA5 az nem mas mint a 2.9x, modern skin support-al megtoldva... erdekes, hogy nalam nem volt semmifele rossz tapasztalat vele... amit a 3-asrol nem tudok elmondani... ugyhogy nem ertem mi a problema a WA5-el... nalam ilyen procihasznalatok sohasem mutatkoztak, meg a WA3-al sem... lehet, hogy mashol van a baj????!!??   :smoker:

Azért ez így ebben a formában nem igaz. A winampos gyerekek szerint alapjaitól újraírták a kódot, azt hangsúlyozván hogy a winamp 2-ből a jó funkcionalítást a winamp 3-ból főleg a modern skin supportot hagyták benne és a többi gyermekbetegségét elhagyták. Így született a winamp5. Bár szerintem nem sikerültek 100%-ig ezek a dolgok, elég ha csak az igen hosszú start up időre gondolunk.

Egy kicsit más: Miért lehet az hogy ha nem az alap modern skint használom, hanem bármiylen más winamp 5-höz készült skin-t használok akkor a processzor leterheltség néhány százalékról, felugrik akár 45 - 65% környékére is. Ezt egyaránt tapasztalom a munkahelyi gépemen (2,4 Ghz P4, 512 MB Rambus ram) és az otthonin (1800+ Athlon XP, 640MB DDR ram). Más is tapasztalt hasonlókat?

#180 Felhasználó inaktív   Laslow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 19:34

Winamp 5.03a VBR mp3-at 800MHz-es PIII-on 0-12% CPU terheléssel játszik le, az átlag 3% körül lehet (2.x-hez készült régi fajta skint használok). Teljesen rendben van. És nem índul lassabban, mint a 2.92, amit tegnapelőttig használtam.
Szexi lányok: http://laslow.hu/lanyok/

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.