HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3031 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 06. 10:43

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 6:45

Mpeg1 layer2-es hangot nem mindegyik tud lejátszani az asztaliak közül (hogy miért, ne kérdezd). Az ac3 általánosabb, bár az is hasonló.

Igen a dolby digital hang az szabvány. az mpeg1 layer 2 is benne van a dvd szabványban ha jól tudom, de mégsem viszi minden asztali.
egy samsung és egy dimarson asztali volt ami nem játszotta le.

#3032 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:39

egy pár kérdést tennék fel
igen régen használtam leadtek winfast tv2000 deluxe kártyámat, a szoftvere, ez a winfast pvr már egy jó ideje el sem volt indítva.
most pedig kéne, de nem akar. a kártya él, semmi baja, a tróger ingyenes christv-vel bejön minden, de mi van a winfasttal. már leszedtem újraraktam meg minden.
van más normális tudású progi, ami ingyenes? vagy mindet pénzért adják? a chrissel még felvenni sem tudok
azt hiszem ez a progi sínylette meg a procicserét, azért nem megy. megoldás?
miközben keresem a csatornát, kifagy, be sem jön, különféle problémák, nem jegyez meg semmit, meg hasonló
:confused:

Szerkesztette: monolith 2006. 04. 07. 22:40 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3033 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:01

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 11:43

Igen a dolby digital hang az szabvány. az mpeg1 layer 2 is benne van a dvd szabványban ha jól tudom, de mégsem viszi minden asztali.
egy samsung és egy dimarson asztali volt ami nem játszotta le.

Az MPEG-1 Layer 2 teljesen szabványos hangformátum PAL rendszerű DVD-video esetén! Tehát azok a szerkezetek "nem szabványosak", amik nem hajlandóak lejátszani az ilyen DVD-t. Gyári vagy házilag írt lemezről van szó? Ha az utóbbi, talán csak nem megfelelő enkódolás/authoring miatt van gubanc.

#3034 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 21:51

Sziasztok!
Elég érdekes problémám van, amire nem tudok logikus magyarázatot adni. Tehát:
Van egy Plextor ConvertX PX-M402U digitalizálóm. Erre kötöttem rá egy Panasonic NV-FS200 videót. Megcsináltam vele néhány kazettát, nagyon szép lett. De betettem egy régebbi kazettát. A kép nagyon zajos volt, mind bekapcsolt mind kikapcsolt zajszűrővel. Bekapcsoltam a TBC-t, a kép fekete-fehér lett, majd egy másodperc múlva zöldes árnyalatot mutatott. Az az érdekes, hogy csak néhány kazettánál csinálja ezt. Kipróbáltam egy Samsung SV-441G videómagnót. Ezzel szép tiszta színes képet kaptam.
Mind kinézetre, midn tudásban a Panasonic sokkal profibb. Mégis a "gyengébb" videóval lett szebb a kép, mitől van ez?  :think:

#3035 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:09

felteszem a kerdesemet en is, pedig gyanus hogy a 100 oldal alatt valoszinuleg mar elhangzott:
Ha veszek fel egy filmet a tvbol es egyszercsak megfagy a gepem akkor miutan megprobalom megnyitni a felvett anyagot ,nem nyitja meg. gondolom mert nem zarta le vagy nem tudom. Van ra mod hogy a felvett reszt meg lehessen nezni azert? valami progit tudtok mondani ami megcsinalja hogy ne hibasnak jelezzek a lejatszoprogramok?
divx5.05 ben flytv-vel szoktam felvenni.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3036 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:10

AviPreview  :think:

#3037 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 06:41

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 21:39

egy pár kérdést tennék fel
igen régen használtam leadtek winfast tv2000 deluxe kártyámat, a szoftvere, ez a winfast pvr már egy jó ideje el sem volt indítva.
most pedig kéne, de nem akar. a kártya él, semmi baja, a tróger ingyenes christv-vel bejön minden, de mi van a winfasttal. már leszedtem újraraktam meg minden.
van más normális tudású progi, ami ingyenes? vagy mindet pénzért adják? a chrissel még felvenni sem tudok
azt hiszem ez a progi sínylette meg a procicserét, azért nem megy. megoldás?
miközben keresem a csatornát, kifagy, be sem jön, különféle problémák, nem jegyez meg semmit, meg hasonló
:confused:

És ha újratelepítenéd  :confused:

#3038 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 09:11

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 23:10

AviPreview  :think:

kiprobaltam de sajnos az sem tudja megnyitni. tobb verziojat is hasznaltam.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3039 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:45

Üdv mindnekinek!

olvasgattam a fórumot, az előző jó néhány oldalt, de ilyesmit nem találtam:
Avermedia Avertv go 007 tunerem van, és nagyon jó a szoftver hozzá, szép képe van :cool: , de a felvétellel gondjaim vannak :confused:  (tisztában vagyok vele hogy nem fogok dvd minőséget kapni) Mpeg1-ben rendesen felvesz, csak hát az nagyon rossz minőség lesz, mpeg2-ben felvesz (nem hardveresen!!!), jó is a kép, de semmi hang, és ráadásul pár másodperc alatt lefagy a kész videó. Avi-ba is felvesz, csak hát tömörítés nélkül túl nagy lesz, de akkor jó a minőség, és a hang is. Ha úgy akarok Avit felvenni hogy beállítok vmilyen encodert, akkor szintén fagy az egész. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt máshogy csinálni? más programmal, más kodekkel, akárhogyan, vagy vegyem fel avi-ba tömörítés nélkül, és utána tömörítsem? Köszi a segítséget!

#3040 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:06

próbáld meg huffyuvba felvenni (ez egy veszteségmentes tömörítő), és utólag tömöríteni valamibe
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3041 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:15

Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő problémával fordulok hozzátok! :mad:
Van egy digitális videókamerám(JVC GR-D73).Szeretném rárakni a gépre a dolgot amit felvettem kazira.
DV kábel be a kamerába, azt rá a gépre, faszán felismeri, windows movie maker-t elindítom, rögzítés AVI-ba, végigmegy a film, elmentem, várok pár percet.Kiírja hogy okés.Megyek, megnézem hogy milyen lett a minőség.Hát a minőség jó, csak valamiért nincsen hangja.És hát így hang nélkül elég szar, mert egyébként egy koncertfelvételről van szó ;)
:mad: Más érdekessége a dolognak, hogy 2 kazettára vettem fel a dolgot, és az egyiknek van hangja a gépen, a másiknak viszont nincsen.(2db maxell kaziról van szó egyébként)

Használjak esetleg más szoftvert?
Előre is köszi
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#3042 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 06:29

Sziasztok

Canopus Procoder2nél van egy olyan problémám, hogy ha Xvid codeckel akarok kodolni, akkor az elinditás után kirak egy Xvid status cimu üres, szürke ablakot, a codolás pedig egyre lassulva 7-10sec után megáll.
A cpu2%on megy ugyhogy biztos nem dolgozik, a kis ablak a taskmanager szerint nem válaszol...

Más codec kiválasztásakor nincs ilyen jelenség.
Raktam fel uj xvid codecet is de ugyanugy fagyik...

Ötlet??

Üdv
Adept

Szerkesztette: Adept 2006. 04. 13. 06:55 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#3043 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:40

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 7:29

Sziasztok

Canopus Procoder2nél van egy olyan problémám, hogy ha Xvid codeckel akarok kodolni, akkor az elinditás után kirak egy Xvid status cimu üres, szürke ablakot, a codolás pedig egyre lassulva 7-10sec után megáll.
A cpu2%on megy ugyhogy biztos nem dolgozik, a kis ablak a taskmanager szerint nem válaszol...

Más codec kiválasztásakor nincs ilyen jelenség.
Raktam fel uj xvid codecet is de ugyanugy fagyik...

Ötlet??

Üdv
Adept

Na ugy néz ki megjavult...

Ki kellett kapcsolni az xvid status ablakot a configban...

:rolleyes:  :rolleyes:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#3044 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 10:49

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy NTSC tipusú dvd lemezt milyen programmal lehet PAL rendszerüvé varázsolni?
Azért kérdezem mert van egy Sony DVP-NS33 tip. dvd lejátszóm, és kb 10-12 filmet csak fekete fehérben hajlandó lejátszani. Azok a filmek problémásak amiket én konvertáltam Divx-ből dvd-re, és a beállításoknál AUTO-n hagytam a NTSC/PAL beállítást (WINAVI).

Üdv:

#3045 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:28

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 11:49

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy NTSC tipusú dvd lemezt milyen programmal lehet PAL rendszerüvé varázsolni?
Azért kérdezem mert van egy Sony DVP-NS33 tip. dvd lejátszóm, és kb 10-12 filmet csak fekete fehérben hajlandó lejátszani. Azok a filmek problémásak amiket én konvertáltam Divx-ből dvd-re, és a beállításoknál AUTO-n hagytam a NTSC/PAL beállítást (WINAVI).

Üdv:

Nálad a TV-vel lesz gond azaz valószínű a TV-d nem képes NTSC-re. A DVP-NS33 kezeli az NTSC lemezeket. Még arra is képes, hogy NTSC-->PAL konverziót végezzen azaz NTSC lemezeket PAL60-ban nyomja ki a kimeneten és így a PAL normás TV-n is színes lesz a kép. Csak be kell állítani a lejátszó menüjében. (ez benne kell, hogy legyen a készülék kézikönyvében)

#3046 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:28

Nálad a TV-vel lesz gond azaz valószínű a TV-d nem képes NTSC-re. A DVP-NS33 kezeli az NTSC lemezeket. Még arra is képes, hogy NTSC-->PAL konverziót végezzen azaz NTSC lemezeket PAL60-ban nyomja ki a kimeneten és így a PAL normás TV-n is színes lesz a kép. Csak be kell állítani a lejátszó menüjében. (ez benne kell, hogy legyen a készülék kézikönyvében)

Szia.

Köszi a választ. Eddig egy Daytek dvd lejátszóm volt, teljesen rendben volt vele minden (mármint színkezelésileg). Azért megnézem a kézikönyvet bár NTSC/PAL konverzióra utalást nem találtam. A kézikönyv ilyen tipusú problémára olyan csatlakozó beszerzését javasolja (SCART) aminek minden "lába" be van kötve. De olyat meg nem találtam...

Üdv

#3047 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:18

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:03

Szia.

Köszi a választ. Eddig egy Daytek dvd lejátszóm volt, teljesen rendben volt vele minden (mármint színkezelésileg). Azért megnézem a kézikönyvet bár NTSC/PAL konverzióra utalást nem találtam. A kézikönyv ilyen tipusú problémára olyan csatlakozó beszerzését javasolja (SCART) aminek minden "lába" be van kötve. De olyat meg nem találtam...

Üdv

Ha a TV-den van SCART akkor SCART-SCART kábellel kösd be. Ezt bármelyik házimozi kellékeket forgalmazó üzletben kapsz. Egyébként a Sony menüjében be lehet állítani, hogy NTSC-t NTSC-ben vagy PAL60-ban nyomja ki. Ha SCART-al kötöd be és a TV-d alkalmas RGB fogadására akkor a lejátszó menüjében erre kapcsold a SCART-ot mert így lesz a legjobb képe.

Javaslom a HAMA kábeleket.
Teljes bekötésű (RGB, S-VIDEO, Composite) SCART:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 19. 12:22 -kor

#3048 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:28

Szia.

Üdv

#3049 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:18

Ha a TV-den van SCART akkor SCART-SCART kábellel kösd be. Ezt bármelyik házimozi kellékeket forgalmazó üzletben kapsz. Egyébként a Sony menüjében be lehet állítani, hogy NTSC-t NTSC-ben vagy PAL60-ban nyomja ki. Ha SCART-al kötöd be és a TV-d alkalmas RGB fogadására akkor a lejátszó menüjében erre kapcsold a SCART-ot mert így lesz a legjobb képe.

Javaslom a HAMA kábeleket.
Teljes bekötésű (RGB, S-VIDEO, Composite) SCART:
Kép

SCART-SCART kábellel van összekötve. Igaz ugyan, hogy univerzális csomag -egy kábel- tízféle csatlakozóval, de eddig működött... Ennek a Sonynak nem lehet a menüjében állítani olyat ami nekem kell...  Idézek a kézikönyvből:
"Ha NTSC rendszerben felvett lemezt játszik le, a készülék NTSC színrendszerben továbbítja videó jelet a külső berendezés felé. Ezért a kép nem minden esetben jelenik meg a PAL rendszerű televíziók kéernyőjén. Ebben az esetben nyissa ki a lemeztartót, és vegy ki a lemezt."

Ez a teljesbekötésű megoldja a gondom?

Üdv:

#3050 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:04

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:49

SCART-SCART kábellel van összekötve. Igaz ugyan, hogy univerzális csomag -egy kábel- tízféle csatlakozóval, de eddig működött... Ennek a Sonynak nem lehet a menüjében állítani olyat ami nekem kell...  Idézek a kézikönyvből:
"Ha NTSC rendszerben felvett lemezt játszik le, a készülék NTSC színrendszerben továbbítja videó jelet a külső berendezés felé. Ezért a kép nem minden esetben jelenik meg a PAL rendszerű televíziók kéernyőjén. Ebben az esetben nyissa ki a lemeztartót, és vegy ki a lemezt."

Ez a teljesbekötésű megoldja a gondom?

Üdv:

Csak akkor ha a TV-d képes NTSC jel fogadására. Előbb nézd meg a TV-d dokumentációját, hogy mit ír az NTSC-ről és, hogy támogatja e az RGB bemenetet a SCART-on. Ha nem akkor sajna csak fekete-fehér lesz az anyag.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó