HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3011 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 14:05

VLC?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#3012 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:36

Asztali DVD felvevőt  :D  Ha minőséget szeretnél akkor ma már nem éri meg PC-n digitalizálni mivel ahhoz, hogy azt a minőséget kapd amit egy Panasonic, Pioneer, JVC felvevő ad igencsak ki kell nyitni a pénztárcát. PC-s feldolgozás igazán csak az NL rendszerű editálás estén javasolt de ebben az esetben általában DV ill. MJPEG anyagokat célszerű használni mivel az MPEG2 szerkesztése nehézkes és minőségromlás nélkül csak élesvágásra van lehetőség.

Köszi a választ!
Gondolom az asztali DVD felvevővel nem tudom vágni/szerkeszteni az anyagot. Vagy igen? Ezek egyből DVD formátumba digitalizálnak? Mi az az NL rendszerű editálás?
Azt én is olvastam, tapasztaltam, hogy MPEG2-őt elég zűrös editálni. Olyan eszközt sem érdemes venni, ami DV-be digitalizál? Pl.  Canopus ADVC-55.
Üdv Warynski

#3013 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:17

próbáld meg úgy, hogy leveszed a gép oldalát, vagy esetleg egy ventivel hűtöd, ha így nem lesz feketefehér, akkor a melegedés volt a baja :)

Nincs rajta az oldala, de a ventit kipróbálom.

#3014 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:29

Idézet: warynski - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:15

Köszi a választ!
Gondolom az asztali DVD felvevővel nem tudom vágni/szerkeszteni az anyagot. Vagy igen? Ezek egyből DVD formátumba digitalizálnak? Mi az az NL rendszerű editálás?
Azt én is olvastam, tapasztaltam, hogy MPEG2-őt elég zűrös editálni. Olyan eszközt sem érdemes venni, ami DV-be digitalizál? Pl.  Canopus ADVC-55.

NL = Nonlinear
Valódi vágást csak HDD-s asztali felvevővel lehet elvégezni. Azoknál a típusoknál ahol nincs HDD csak a VR (Video Recording) mód ad lehetőséget a szerkesztésre mégpedig úgy, hogy nem az MPEG2-t vágod fizikailag hanem egy play listát szerkesztesz. Ezt a play listát minden olyan lejátszó képes használni mely ismeri a VR formátumot (a VR formátum egy speciális direkt az RW lemezekre kidolgozott szabvány mely lehetőséget ad play lista alapú szerkesztésre, újabb videó hozzáírására).
Igen, az asztali felvevők egyből DVD formátumban rögzítenek (DVD-VIDEO és DVD-VR).
A Canopus ADVC családját csak javasolni tudom. Kiváló minőséget produkálnak.

#3015 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:00

Köszi az infókat!  :)
Üdv Warynski

#3016 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:30

Idézet: NiCE - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:24

Próbáld másik codeccel (Huffyuv, mjpeg) digizni. A másik, hogy ne RF bemeneten digizz hanem composite-on vagy s-video-n és  főleg ne mikrofonbemeneten vidd be a hangot hanem line-in-en.

Ok, köszi, megpróbálom, azért használom az RFt, mert a vidólejátszóból nem jön más, esetleg SCART van még, de ahhoz csatlakozót kell vennem, kamerához compozitot használok.

Szerk: SCARt csatlakozóból ugye 2 fajta van? In meg OUT?

Szerkesztette: Grillo 2006. 03. 08. 11:31 -kor

KomposztWC

#3017 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:40

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 11:30

Szerk: SCARt csatlakozóból ugye 2 fajta van? In meg OUT?

Nem. A SCART maga egy olyan csatlakozó melyben van bemenet és kimenet is.
Kép
Pin-out of the Scart connector

#3018 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:20

virtualdubmod, megnyitod, streams, stream list, nem kívánt sávra disable, videót direct stream copyra állít, elment.

Köszi ez működik.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#3019 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 11:28

Idézet: warynski - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:15

Köszi a választ!

Minimális mértékben vágható az anyag, és egy spec. dvd formátumba írja ki, amit az asztali lejátszók is lejátszanak természetesen.

#3020 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:52

A márciusi PCW egyik cikkében van szó arról, hogy ha van digitális kameránk, és annak van analóg bemenete, és rákötünk egy videót, akkor a kamera elvégzi a szükséges átalakítást. Jól értem, az analóg bemenettel rendelkező digitális kamerákkal jó minőségben digitalizálhatunk? Vagyis akinek ilyen kamerája van, felesleges digitalizáló kártyát/külső eszközt vennie? Próbálta már valaki az analóg anyagát így digitalizálni?
A közeljövőben szándékoztam valami komolyabb digitalizáló eszközt beszerezni, de digitális kamerára is szükségem lenne. Ha megveszem lehet, hogy nem kell digitalizáló eszközt is vennem?
Üdv Warynski

#3021 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:17

pontosan :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3022 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:31

Köszi! Akkor még azt áruld el, hogy a dolog úgy megy, hogy az analóg VHS jelet a digitális kamerával rögzítem (felveszem), majd azt lejátszva FireWire porton keresztül kerül valamelyik videoszerkesztő programba?
Azon kívül, hogy analóg bemenettel kell rendelkeznie a digitális kamerának, még milyen egyéb paramétere befolyásolhatja a digitalizált anyag minőségét?

Szerkesztette: warynski 2006. 04. 02. 16:34 -kor

Üdv Warynski

#3023 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 12:34

Idézet: warynski - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 17:31

Azon kívül, hogy analóg bemenettel kell rendelkeznie a digitális kamerának, még milyen egyéb paramétere befolyásolhatja a digitalizált anyag minőségét?

Az anyag minőségét értelemszerűen a forrás minősége, a kábelek minősége és hossza, a környezeti interferenciák és még sokminden befolyásolhatja.

#3024 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 19:37

Idézet: warynski - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:52

A márciusi PCW egyik cikkében van szó arról, hogy ha van digitális kameránk, és annak van analóg bemenete, és rákötünk egy videót, akkor a kamera elvégzi a szükséges átalakítást. Jól értem, az analóg bemenettel rendelkező digitális kamerákkal jó minőségben digitalizálhatunk? Vagyis akinek ilyen kamerája van, felesleges digitalizáló kártyát/külső eszközt vennie? Próbálta már valaki az analóg anyagát így digitalizálni?
A közeljövőben szándékoztam valami komolyabb digitalizáló eszközt beszerezni, de digitális kamerára is szükségem lenne. Ha megveszem lehet, hogy nem kell digitalizáló eszközt is vennem?

Azt azért még hozzá kell tenni hogy nem mindegyik digikamera engedi át a jelet.
Például a Samsungok általában nem jók digitalizálásra, pedig van rajta analóg bemenet.
A JVC-k szinte az összes típussal lehet digizni. Nekem is JVC van.
Sony Vegassal szoktam bedigizni az anyagot, vagy a Scenalyzer Live progival. Ez utóbbi tud időzített felvételt is.

#3025 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:18

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:37

Azt azért még hozzá kell tenni hogy nem mindegyik digikamera engedi át a jelet.
Például a Samsungok általában nem jók digitalizálásra, pedig van rajta analóg bemenet.
A JVC-k szinte az összes típussal lehet digizni. Nekem is JVC van.
Sony Vegassal szoktam bedigizni az anyagot, vagy a Scenalyzer Live progival. Ez utóbbi tud időzített felvételt is.

Csak egy kérdés: ezek "real-time" áteresztik a jelet digitalizálva? Ehhez annyira nem értek, de úgy tűnik, hogy te már használtál ilyet :)

#3026 Felhasználó inaktív   mue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Eléggé laikus vagyok a témában.
(Elöre elnézést kérek, hogy nem olvastam végig a hozzászolásokat, biztos soxorosan megválaszoltátátok már.)
Adott egy Premierrel megvágott, DV AVI formátumban levö 8 Gigás avi.
Ezt szeretném DVDre, DVD-formátumban felirni, egy elterjedt DVD kódolással, amit aztán minden gép, lejátszó be tud olvasni.
Minél egyszerübb módszer érdekelne.
Elöre is kösz, és üdv, MUe

#3027 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:58

Idézet: mue - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Eléggé laikus vagyok a témában.
(Elöre elnézést kérek, hogy nem olvastam végig a hozzászolásokat, biztos soxorosan megválaszoltátátok már.)
Adott egy Premierrel megvágott, DV AVI formátumban levö 8 Gigás avi.
Ezt szeretném DVDre, DVD-formátumban felirni, egy elterjedt DVD kódolással, amit aztán minden gép, lejátszó be tud olvasni.
Minél egyszerübb módszer érdekelne.
Elöre is kösz, és üdv, MUe

"DVD kódolás" azaz MPEG2 tömörítés PCM, MPEG1 Layer2 kísérőhanggal: TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.
DVD-VIDEO szerkezet előállítása és a lemez megírása: TMPEG DVD Author, stb.

#3028 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:54

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:18

Csak egy kérdés: ezek "real-time" áteresztik a jelet digitalizálva? Ehhez annyira nem értek, de úgy tűnik, hogy te már használtál ilyet :)

Igen real time.
dv avi formátumban amiből 1 óra kb 15 giga.

#3029 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:58

"DVD kódolás" azaz MPEG2 tömörítés PCM, MPEG1 Layer2 kísérőhanggal: TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.
DVD-VIDEO szerkezet előállítása és a lemez megírása: TMPEG DVD Author, stb.

igen ez így tökéletes is lesz.
Azonban én a dv aviból kinyert wav hangot megcsinálom ac3 dolby 2.0 hangra. Volt olyan lejátszó( asztali) ami nem játszotta le az MPEG1 Layer2-es hangot. 

#3030 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:45

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:58

igen ez így tökéletes is lesz.
Azonban én a dv aviból kinyert wav hangot megcsinálom ac3 dolby 2.0 hangra. Volt olyan lejátszó( asztali) ami nem játszotta le az MPEG1 Layer2-es hangot.

Mpeg1 layer2-es hangot nem mindegyik tud lejátszani az asztaliak közül (hogy miért, ne kérdezd). Az ac3 általánosabb, bár az is hasonló.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.