HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#381 Felhasználó inaktív   bubbabobe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:47

Idézet

Olvasok itt DivX, Xvid, On Vp6-ról meg miegymásról de nem esett szó a 3ivx D4 4.5-ről.
Ennyire rossz lenne 

Semmi gond tesztelek egy ilyet is  ;)
Egyébként ő eddig inkább a pocsolya túl partján terjedt el, de persze ez nem indok a mellőzéshez, ha jó. Én megmondom őszintén még sosem használtam, mert az előző (előtti?) verzióval nem voltam megelégedve. (talán 4.0.4?)

#382 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:05

Idézet: bubbabobe - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 8:47

Semmi gond tesztelek egy ilyet is  ;)
Egyébként ő eddig inkább a pocsolya túl partján terjedt el, de persze ez nem indok a mellőzéshez, ha jó. Én megmondom őszintén még sosem használtam, mert az előző (előtti?) verzióval nem voltam megelégedve. (talán 4.0.4?)

Egy gyors tapasztalat: XMpeg alatt nagyságrendekkel gyorsabb mint a DivX 5.11 ill. a képminősége sem olyan rossz emellett.  :)
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#383 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 13:15

VP6 meglehetőssen lassú, de ez az egy MPEG4, ami nem fekszik meg az 50fps videótól, sem tömörítés sem lejátszás közben. (Xvid és Divx) nálam óriási processzorterhelést generált ilyenek lejátszásakor, ezért is nem használom. És HD felbontású tömörítésnél is gondjaik voltak, bitratehoz képest irreálisan rossz képminőséget mutattak, bár ezt még régebbi verziókkal próbáltam, de azok nagyon leszerepeltek. (1280x720)

#384 Felhasználó inaktív   bubbabobe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 23:11

Úúúú baszki, na erre nem számítottam - most figyeljetek!

Mannos és Sakrison módszereivel csináltam a tesztet (két megveszekedett tudós a 70-es évek közepén), amelyek 91%-os korreláltságot mutatnak az emberi szubjektummal, szóval qrva jónak mondhatók.
Tehát a VP6 kodek 1000 Kbps-on 0,01419-et kapott, míg a DivX 5.11 ugyanezen a bitsebességen csak 0,01718-at (itt az alacsonyabb érték a JOBB!!!), míg pl. az XviD ugyanekkor 0,01744-et, tehát a Vp6 már 1000 Kbps-on veri a mezőnyt! Sőt az 5.11-es 1200 Kbps-on is csak 0.01374-et kap, ami majdnemhogy ugyanannyi, mint a VP6-é egy lépcsővel lejjebb!
Holnap megpróbálom a 3IVX-et is, és a VP6-ot magasabb és alacsonyabb sebességeken is!
Csak ne jönne a záróvizsga  :(
Summa summarum a VP6 olyan lassú, mint egy székrekedéses tetű, de jobb, mint a DivX 5 majd 20%-kkal!!!

#385 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 08:18

A VP6-rol mar masok is jokat irtak, nincs is ezzel semmi gond. Inkabb csak azzal van problema, hogy nincs tamogatottsaga, es en nem tudok olyan asztali lejatszorol, ami megtudna emeszteni. Tudomasom szerint nagy a Hw igenye a lejatszasnal is, nem csak a konvertalasnal, raadasul ha minden igaz, akkor nem ingyenes (ez utobbiban nem vagyok biztos, de igy hallottam).

#386 Felhasználó inaktív   bubbabobe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 08:29

Idézet

A VP6-rol mar masok is jokat irtak, nincs is ezzel semmi gond. Inkabb csak azzal van problema, hogy nincs tamogatottsaga, es en nem tudok olyan asztali lejatszorol, ami megtudna emeszteni. Tudomasom szerint nagy a Hw igenye a lejatszasnal is, nem csak a konvertalasnal, raadasul ha minden igaz, akkor nem ingyenes (ez utobbiban nem vagyok biztos, de igy hallottam).

Asztali lejátszó tény, hogy nincs hozzá, de a hw igény ma már szerintem egyre kevésbé probléma a CPU-k már sok GHz-esek, szerintem kevés olyan van, amelyik ne tudná leátszani. A kódolás más kérdés - persze mellette nem sok más thread-et adhatunk a procinknak  :)
Egyébként magáncélra tökingyenes.

#387 Felhasználó inaktív   sutopet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 14:48

Sziasztok!

Egy vvmer digitalizáló kártyával probálom felvenni a gépre a családi videókat, de akármilyen programmal is probálkozok a kép jobb szélén egy vékony völd csík jelenik meg (mintha hiányozna egy szin). Ha ez nem lenne akkor a kép minőségével nem is lenne semmi probléma. A videokamera és a kártya kompozit kimenetét használom az átvitelre.
Van valakinek valami használható ötlete a problémára?

#388 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 18:07

Idézet: sutopet - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 15:48

Sziasztok!

Egy vvmer digitalizáló kártyával probálom felvenni a gépre a családi videókat, de akármilyen programmal is probálkozok a kép jobb szélén egy vékony völd csík jelenik meg (mintha hiányozna egy szin). Ha ez nem lenne akkor a kép minőségével nem is lenne semmi probléma. A videokamera és a kártya kompozit kimenetét használom az átvitelre.
Van valakinek valami használható ötlete a problémára?

Mekkora a csík? pár képkocka, vagy nagyobb? Ha csak pár képkocka, akkor az normális, az rajta van a felvételen, csak amikor TV-n nézed vissza a kameráról, akkor az overscan miatt nem látszik.

#389 Felhasználó inaktív   alcsapalcsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 20:59

ez lehet nagy butaság lesz, de azért megkérdezem:
most kezdtem a digi8 kamerás felvételeket gépre rakni, de vmi nem kóser. felveszem a legjobb minőségre a capturet és bmivel próbálkozom 350vmennyi x 200vmennyi-be veszi fel az avit. most kipróbáltam a pinnaclevs9et és ebben van mpeq felvétel, itt is ebben veszi fel de amikor konvertál már 720x5xxben van az mpeq. na most itt a nagy kérdés lehet minden capture kicsiben vesz fel és majd alakítja át? vagy ez vmi bibi... az iuvcr-ben át tudtam állítani 720x5xx felbontásra, de csak ezzel a progival!!!! ami közbeszólhat van egy tvtuner kártya a gépbe, és az iuvcrben is csak úgy tudtam felvenni nagyobban, hogy áváltottam tunerre ott kiválasztottam a nagyobbat, majd vissza és így jó lett, de más progiknál ez nem megy:)
na a kérdés: ha simán dv-n capturezom a kameráról az anyagot akkor mekkorában veszi át? mert váltani sehol sem tudok méretet és ha nem ilyen kicsiben akkor mi lehet a hiba? lehet bekavar a tuner kártya?

sony dcr-trv740e + alaplapi firewire + pinnacle pctv stereo

ha hülyeség a kérdés boccs, és visszaolvastam az elejétől néhány oldalt, de az egészet nem tudtam:)

#390 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 22:15

Digital8-ról 1:1-ben kellene átvenni, nem tudom pontosan hogy, de azzal, hogy DA AD átalakítást hajtasz végre, azzal óriási a minőségveszteség. Úgyhogy az nem egy jó megoldás.

#391 Felhasználó inaktív   alcsapalcsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 05:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 23:15

Digital8-ról 1:1-ben kellene átvenni, nem tudom pontosan hogy, de azzal, hogy DA AD átalakítást hajtasz végre, azzal óriási a minőségveszteség. Úgyhogy az nem egy jó megoldás.

mi is az a da ad? simány csatlakoztatom a kamerát, a gép felismeri, majd a progival indítom az átvételt, a progi indítja a kamerát  és átveszi az anyagot, de kicsibe, és nem tudom miért.

#392 Felhasználó inaktív   sutopet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 06:15

A zöld csíkra visszatérve, tegnap ismét póbálkoztam és arra jöttem rá, hogy a rögzítendő videó pozíciója (balra el van tolva) nem egyezik meg az előnézeti képpel. Az eltolás mértéke lessz zöld, ami kb. 3-4 mm széles (előnézetben). Lehet valahogy jobbra-balra tologatni a feléveli képet, úgy ahogy a monitoron is lehet?

#393 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 06:30

Idézet: alcsapalcsa - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 6:06

mi is az a da ad? simány csatlakoztatom a kamerát, a gép felismeri, majd a progival indítom az átvételt, a progi indítja a kamerát  és átveszi az anyagot, de kicsibe, és nem tudom miért.

DA/AD = Digital Analog/Analog Digital átalakítás.

A firewire csatlakozón digitálisan jön a jel a kamerából (kép és hang).
Mit jelent, hogy kicsiben? A DV szabvány 720x576. A firewire porton is ebben kell, hogy jöjjön. Abban a programban amibe rögzítesz be kell állítani a DV AVI formátumot és akkor 720x576 lesz a mérete.

#394 Felhasználó inaktív   alcsapalcsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 7:30

DA/AD = Digital Analog/Analog Digital átalakítás.

A firewire csatlakozón digitálisan jön a jel a kamerából (kép és hang).
Mit jelent, hogy kicsiben? A DV szabvány 720x576. A firewire porton is ebben kell, hogy jöjjön. Abban a programban amibe rögzítesz be kell állítani a DV AVI formátumot és akkor 720x576 lesz a mérete.

na ezaz! nekem a felében jön de nem tudom miért!!! lementi aviba de ha indítom az avit, akkor egy 350vmennyix250vmennyi felbontásban játsza le de biztosan nem 720x576ban!!! ha a wmediaplayerben duplára veszem lesz kb 720. és nem tudom sehol sem átalakítani

de ha mpeqre állítom a pmediastudio9et és felveszem a legnagyobb felbontásra akkor csinál egy avit amit utána rögtön átkonvertál mpeqbe, de ha az avit megnézem az is fele méret lesz, de az mpeq amit készít normál 720as. lehet az avi lejátszással van baj? mert tulajdonságokban nem ír méretet. vagy nem tudom mi lehet, de kicsit zavaró.

#395 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 07:54

Idézet: alcsapalcsa - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 8:22

na ezaz! nekem a felében jön de nem tudom miért!!! lementi aviba de ha indítom az avit, akkor egy 350vmennyix250vmennyi felbontásban játsza le de biztosan nem 720x576ban!!! ha a wmediaplayerben duplára veszem lesz kb 720. és nem tudom sehol sem átalakítani

de ha mpeqre állítom a pmediastudio9et és felveszem a legnagyobb felbontásra akkor csinál egy avit amit utána rögtön átkonvertál mpeqbe, de ha az avit megnézem az is fele méret lesz, de az mpeq amit készít normál 720as. lehet az avi lejátszással van baj? mert tulajdonságokban nem ír méretet. vagy nem tudom mi lehet, de kicsit zavaró.

Az AVI-d 720x576-os de a Windows a DV lejátszását alapesetben kicsire méretezi. Ha megnézed a rögzített DV AVI tulajdonságaiban a felbontást (a file tulajdonságai tehát nem az mplayer tulajdonságok) akkor láthatod, hogy 720x576. Ha mediaplayer-t átállítod, hogy full-ba jelenítse meg a DV-t akkor kapod az eredeti méretet lejátszásban is.

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 28. 07:58 -kor

#396 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 15:44

Ilyen nincs!
felvettem iuVCR-el egy filmet.
2Gb-lett.
csakhogy kétszer kattitottam a stop gombra, így elindult újra a felvétel, és felülírta a régit! :reklamacio:  :omg:
most akármivel megnyitom, csak azt a 6 másodpercet játsza le.
az érdekes, hogy megmaradt 2GB a fájl.
Tehát fizikailag ott maradt a vinyón.
meg lehet valahogy menteni?

#397 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 18:16

iuVCR File menujeben alapertelmezes szerint be van x-elve az "add timestamp".

Igy veletlenul nem tudod felulirni az elozo felvetelt, mert mas lesz a fajlnev...

#398 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 21:16

tegnap kapcsoltam ki. :mad:
többet nem fogom az biztos.
Úgy néz ki ennek a felvételnek viszont reszeltek... :bach:

#399 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 17:48

Számomra még mindig nem világos a következő:

Van egy sima VHS kazettám. Arról át akarom nyomni aviba a rajta lévő felvételeket. Van egy TV kimenetes kártyám. Meg lehet ezt oldani valahogy?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#400 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 17:49

Csak azér kérdem, mert úgy látom, sokan itt csak a szoftveres kérdéseket beszélik meg. De hogy mit hova kell dugni, hogyan kell behangolni, nem vágom.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.