HWSW Informatikai Kerekasztal: Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!!

#201 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:46

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:36

mivel nekem homem van olyan nincs hogy currentcontrolset  csak olyan hogy currentcontrolset001

Ezt meg hogy csináltad?

Miféle Windows, miféle user (admin/user/restricted user?), milyen jogaid vannak a registry buherára?
Mind1, installd a mellékeltet.

Csatolt fájl:

#202 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 19:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:46

Ezt meg hogy csináltad?

Miféle Windows, miféle user (admin/user/restricted user?), milyen jogaid vannak a registry buherára?
Mind1, installd a mellékeltet.

Lehet hogy mint rendszergazda kellene belépnem?Mert mint user(rendszergazdai jogokal) léptem be.Kiprószálom ezt a reg-t erre dupla katt és fel is ment?Tanulni soha nem szégyen...
De közben rájöttem 1-2 apróságra:
azt vettem észre ha felismerte a kártyát vmi miatt akkor agyonütni se lehet atomstabil annyiszor inditom ujra ahányszor akarom mindig mükszik.Ellenben ha a kikapcsolást választom a következő rendszer felállásnál ujból ismeretlen multimédiás hardver van jelen bármit csinálhatok a tuner halott.DE ha totál áramtalanitom akár 1 percre is hátul a tápkapcsolóval minden megy mint a karikacsapás a következő kikapcsolásig.....na ki érti ezt???

reg fálj berakva rendszergazdaként a helyzet a fenti.....hát lehet ha kinyögtem az alaplapproci csere árát tunert kell majd cserélnem de a remény hal meg utoljára....hiányozna.

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 16. 20:02 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#203 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 23:47

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:38

Lehet hogy mint rendszergazda kellene belépnem?Mert mint user(rendszergazdai jogokal) léptem be.Kiprószálom ezt a reg-t erre dupla katt és fel is ment?Tanulni soha nem szégyen...
De közben rájöttem 1-2 apróságra:
azt vettem észre ha felismerte a kártyát vmi miatt akkor agyonütni se lehet atomstabil annyiszor inditom ujra ahányszor akarom mindig mükszik.Ellenben ha a kikapcsolást választom a következő rendszer felállásnál ujból ismeretlen multimédiás hardver van jelen bármit csinálhatok a tuner halott.DE ha totál áramtalanitom akár 1 percre is hátul a tápkapcsolóval minden megy mint a karikacsapás a következő kikapcsolásig.....na ki érti ezt???

reg fálj berakva rendszergazdaként a helyzet a fenti.....hát lehet ha kinyögtem az alaplapproci csere árát tunert kell majd cserélnem de a remény hal meg utoljára....hiányozna.

Kivancsi vagyok milyen tunerre valtasz....
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#204 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 02:25

Jó kérdésed van:D A lecke feladva van adva....a Leadtak pvr-je szinte egy az egyben  hauppage legalábbis kinézetre mondjuk azt tudok szerezni próbára.De szemezgetek a plextor ConvertX PVR-l .+ ATI Theater-l.Csak ne lenne ilyen húzosak az áraik.... meg meg kell várnom anyagi helyzetem rendeződését.

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 17. 02:59 -kor

#205 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 17:07

Sziasztok! Vki fel tudna világosítani az xmltv-vel kapcsolatban. Hogy tudom letölteni az EPG-t a port.hu-ról. Esetleg elküldhetné vki azt a howto-t nekem is, ami be volt linkelve az első oldalon. Köszönöm!

#206 Felhasználó inaktív   tsummer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 21:59

Idézet: BenJoe - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 16:07

Hogy tudom letölteni az EPG-t a port.hu-ról.

> xmltv tv_grab_huro --configure (kiválasztod a csatornákat)
> xmltv tv_grab_huro --days 7 > fájlnév.xml
Megnyitod a fájlnév.xml-t és az elejhén átírod az iso8859-2 -t -1-re
> xmltv tv_sort < fájlnév.xml > sortolt_fájlnév.xml

#207 Felhasználó inaktív   nordika357 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:13

Sziasztok ! TV kártyát szeretnék venni,csak nem tudom melyik ami használható is. Hauppage Win TV valamelyik verzióját néztem ki ami analóg+digitál egyben.  30.000 Ft. körül. Ennyit szánok rá. Első sorban csak TV nézésre és fontos lenne,hogy elfogatható legyen a kép+hang minősége

#208 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 24. 18:51

Az oldalukon nem találtam ilyen modellt, de ha 30.000-ért kapsz ilyet, az tuti nem HW MPG-t tud felvételnél. A Pinnacle i310 (analóg + digital) olyan 22.000, de az nem is HW felvevő.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#209 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:52

Hááát ahogy nézem hamarosan lesz egy eladó példányom....már az áramtalanítás se jön be...és mikor amikor a fontos lenne..

#210 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 18:08

Sziasztok!

Nekem 150-es széria van, és tökéletesen működik:) kopp-kopp-kopp

Sajnálom, hogy egyeseknek nem müködik a TV tunerjük:(

Próbáltátok már újra rakni a rendszert, és úgy megpróbálni működésre bírni?

Szerkesztette: Krinyo01 2006. 01. 27. 18:12 -kor

Asus P4P800 E Deluxe - Intel Pentium4 3GHz 800MHz 1MB - TwinMOS DDR PC3200 1GB CL2,5 Dual-Channel Kit - Abit 9600 XT 256MB DDR VIVO - Hauppauge WinTV-PVR 150 - FSP Bluestorm 400W

#211 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 18:39

Idézet: Krinyo01 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 17:08

Próbáltátok már újra rakni a rendszert, és úgy megpróbálni működésre bírni?

Megvolt. Se sp1 és 2-s se nélkülük a helyzet változatlan.A dühítő meg az hogy fogom berakom a tunert vmelyik haverom gépébe mint az álom úgy  megy.
Még szerencse hogy kopaszodom....

#212 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 19:36

Hali!

Érdekes... bár nekem nem akart elsőre működni, aztán újra raktam a rendszert, és azóta is megy.

Gondolom végigpróbáltad az összes PCI slotot...  legújabb driverek a netről?
Asus P4P800 E Deluxe - Intel Pentium4 3GHz 800MHz 1MB - TwinMOS DDR PC3200 1GB CL2,5 Dual-Channel Kit - Abit 9600 XT 256MB DDR VIVO - Hauppauge WinTV-PVR 150 - FSP Bluestorm 400W

#213 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:09

Idézet: Krinyo01 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 18:36

Hali!

Érdekes... bár nekem nem akart elsőre működni, aztán újra raktam a rendszert, és azóta is megy.

Gondolom végigpróbáltad az összes PCI slotot...  legújabb driverek a netről?

Mind meg volt....leujabbak,béták pci cserék mondom kopaszodom...az a szomorú hogy tudom hogy a tuner jó.ha 1x elbirom indítani akkor megy a következő kikapcsolásig...
ezt látom és minden épkézláb ötletet szivesen fogadok
Kép

Kép

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 27. 20:11 -kor

#214 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:22

Szerintem elsőnek csak a WinTV 2000 drivert tedd fel... lehet, hogy valamelyik bekavar.

Ha végleg nem megy, szerintem egy e-mailt megér.... info@hauppauge.de

Szerkesztette: Krinyo01 2006. 01. 27. 20:34 -kor

#215 Felhasználó inaktív   Krinyo01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:05

Nem frissíteni kéne a hardver illesztőprogramját, hanem telepíteni. Szedjél le minden drivert ami a kártyához kapcsolódik, még a könyvtárakat is töröld ki. A legjobb lenne egy új rendszer, akár SP2-es is. Megpróbálkoznék a hardver hozzáadás varázslóval, hogy a hozzá kapott CD-ről telepítse a drivereket. 

UI: Én a helyedben csinálnék egy teljesen új rendszertelepítést, majd amikor a szükséges driverek (Hauppauge kivételével) felkerültek, és tuti a gép, akkor elmentém a particiót pl. a Drive Image programmal egy másik particióra ha meg van osztva a vinyód, vagy egy másik vinyóra. Így ha valami baj van, akkor kb. 10 perc alatt visszaállítható az eredeti állapot, és nem kell mindig oprendszert telepíteni. Én így csinálom.

#216 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 04:49

Krinyo:
akkor mondom hogy mi vagyon:
van olyan gohstom hogy csak a windows mindenféle driver nélkül aktiválva,van olyan hogy csak az  alaplapi driverek,van olyan hogy fullos minden alkalmazás fenn van beállitva wintv is a legujabb driverekkel és müködik.
1 verzió: sima win visszaghostolva telepitem megy is minden 3-4 kikapcsolás után előáll a fenti probléma.
2 verzio:alaplapi driveres ghost vissza szintén telepit minden mükszik minden 3-4 kikapcsolás és megint elöjön a fenti kép.
3 verzió:fullos müködő ghost vissza ha szerencsém van müködik a tuner ha nincs nem megy.Müködő teljes rendszert ghostoltam ahol a wintv is kifogástalanul müködött.
(asus k8n-e,athlon64 3000,nforce3 250,1Gb ram,9600pro a konfig)
Előbb-utóbb mindig megkapom ezt a WinTV Initialization Error. hTV=0 üzenetet.

És ezt minden alakalommal ha felvenni akarok eljátszani kissé nehézkes.Esküszöm hogy régen amikor még csak  a kártyához adott cd-l lehetett feletenni a cuccokat hozzá egy örömjáték volt ehez  a macerához képest.

Én irnék a hauppagésoknak de angol tudásom e téren hiányos.Ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném.

Szerkesztette: kekeckukac 2006. 01. 28. 04:57 -kor

#217 Felhasználó inaktív   GtCaT 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 13. 18:21

Sziasztok HPG Guruk!
PVR-350 -es kártyám van néhány napja.
Rögtön két kérdésem is lenne Hozzátok :).
1.
WinTV progiban teljes képernyőnél a kép mindkét oldalán kb. 1 cm-es fekete csík van, tehát egy kicsit nyújtott a kép függőleges irányban. Ablakos módban ez nem látszik. A "Hauppauge Tweeker" progi "Capture Setting" beállításainál nem tudom áttenni a "DVD Stream" állást valamelyik Speciális-ba. Sztem ez okozza a hibát. Eredetileg a Spec2 Stream volt kiválasztva, de balga módon átállítottam. Most az van, hogy visszaállítom, alkalmaz, leokézom és mégsem állítja át. Van vmi ötletetek, hogy hol kéne ezt az állítási lehetőséget megtalálni úgy, hogy le is tárolja?

2.
WinRádióban egyáltalán semmi hang nincs. Uninstall, reinstall sem segített.
A WinTV2000-ben tuti jó!

Esetleges válasz(oka)t előre is kösz!

G. Tibor

#218 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:43

Idézet: GtCaT - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 18:21

Sziasztok HPG Guruk!
PVR-350 -es kártyám van néhány napja.
Rögtön két kérdésem is lenne Hozzátok :).
1.
WinTV progiban teljes képernyőnél a kép mindkét oldalán kb. 1 cm-es fekete csík van, tehát egy kicsit nyújtott a kép függőleges irányban. Ablakos módban ez nem látszik. A "Hauppauge Tweeker" progi "Capture Setting" beállításainál nem tudom áttenni a "DVD Stream" állást valamelyik Speciális-ba. Sztem ez okozza a hibát. Eredetileg a Spec2 Stream volt kiválasztva, de balga módon átállítottam. Most az van, hogy visszaállítom, alkalmaz, leokézom és mégsem állítja át. Van vmi ötletetek, hogy hol kéne ezt az állítási lehetőséget megtalálni úgy, hogy le is tárolja?

2.
WinRádióban egyáltalán semmi hang nincs. Uninstall, reinstall sem segített.
A WinTV2000-ben tuti jó!

Esetleges válasz(oka)t előre is kösz!

G. Tibor

1- nézd meg a configure-preferences-ben, hogy az Enforce Aspect Ratio be van-e csekkolva. Milyen monitorod van? nem lehet, hogy azért van csík, mert nem 4:3-as arányú (pl crt) képernyőn nézed?

#219 Felhasználó inaktív   GtCaT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 14:57

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:43

1- nézd meg a configure-preferences-ben, hogy az Enforce Aspect Ratio be van-e csekkolva. Milyen monitorod van? nem lehet, hogy azért van csík, mert nem 4:3-as arányú (pl crt) képernyőn nézed?

Be van kapcsolva a méretarány erőltetése és normál 4:3-as megjelenítőm van (LCD).
Az előző (Pinnacle) zsugámmal semmi ilyen gond nem volt.
Egyébként írtam ezügyben a HPG supportnak, most jött meg a válasz.
Azt ajánlották, hogy a "Primary" progiban csesztessem a beállításokat.
Arra pedig, hogy a rádióval miért nincs egy vakhang se, arra azt a tanácsot kaptam, hogy a Hangeő beállításokat ellenőrizzem le. Sajnos ezeken is túl vagyok, de semmi eredmény...
Na, az se nem jött be :(
Neked a TV kép (teljes képernyős módban) teljesen kitölti a monitort?
Kösz, hogy megpróbáltál segíteni!

#220 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:44

az lcd/tft monitorok 5:4-hez arányúak tudtommal, persze ha a tiéd pont valamilyen kivétel, akkor nem szóltam.

A rádiónál talál csatornákat? sistergés sem jön?

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.