HWSW Informatikai Kerekasztal: Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!!

#41 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 18:20

Na felraktam az ujat, de a csatornakiosztást nem veszi be... Beirja magát a duplaklikk után, de nicsenek meg a csatornák... De tény hogy gyorsabban indul a Wintv...

Kérdés:
Mi van itthon Pal bghidk vagy Pal N ?? Melyiket válasszam a csatornakeresésénél?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#42 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 18:21

idézet:
Ezt írta Adept:

Sose probáltam még mást csak amit a kártyához kaptam... Az nem gond ha egyszerre van fent a Beyond és a Wintv2000??
Csak az a baj hogy a Beyond az fizetős...
[/quote]

Ha felnezel az ftp-mre, talalsz egy howto pack-ot, ajanlom figyelmedbe letolteni, van benne megoldas a problemadra is a beyonddal kapcsolatban. Nem problema, hogy a WinTV2000 es a Beyond fent van 1x-re, csak egyszerre nem kell futtatni a kettot, de akkor sem fog tortenni semmi, csak az egyik nem fog akkor eppen elindulni amikor fut a masik ;-)
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#43 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 18:23

idézet:
Ezt írta Robbie:
Köszi a gyors választ, megnéztem azt az oldalt is, ahol azok a "beta" driverek vannak... ;), plusz leszedtem az FTP-dről a cuccokat a Beyond-hoz.
Azt hiszem, leszedek mindent, ami most van, felteszem ezeket az új drivereket, meg WinTV-t, aztán felteszema BeyondTV-t, megpróbálom beállítani a leírásaid alapján, aztán meg elbűvészkedem az MPEG-emmel, valami MPEG szerkesztő, meg authoring szoftverrel...
Jövök, ha kérdésem van... ;)
[/quote]

Gyere, varlak es ha tudok segitek :)
Ide is erdemes benezni: [url="http://"http://discuss2.snapstream.com/vb/"]Snapstream Media Online Forum[/url]
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#44 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 18:27

idézet:
Ezt írta Adept:
Na felraktam az ujat, de a csatornakiosztást nem veszi be... Beirja magát a duplaklikk után, de nicsenek meg a csatornák... De tény hogy gyorsabban indul a Wintv...

Kérdés:
Mi van itthon Pal bghidk vagy Pal N ?? Melyiket válasszam a csatornakeresésénél?
[/quote]

En Pal-N-t szoktam valasztani wintv2k alatt. (Beyond-ban csak Pal B van asszem) (Milyen DirectX-ed van fent? 8/9/9a/9b ?
Ha felrakok egy Dx 9b-t nekem semmi nem talalja meg mondjuk a csatornakat, autoscannel. De ez mondjuk most nem ide tartozik jelen esetben.)

Az hogy lehet, hogy nem veszi be a csatornakat? Hogy nez ki a kiexportolt registryd? Az enyem igy nez ki:
[url="http://"ftp://seni.dyndns.org/pub/hauppauge_channels.zip"]Registry Export[/url]

[ 2004. március 09.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

#45 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 19:31

Kiadtam a töltést és most várok rá... Kiváncsi leszek mi lesz az ajándék csomagban ;) ;) ;)

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#46 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:33

idézet:
Ezt írta Adept:
Kiadtam a töltést és most várok rá... Kiváncsi leszek mi lesz az ajándék csomagban ;) ;) ;)[/quote]

Mi a helyzet a csatornak behangolasaval ? :)
Vegulis mire allitottad ? PAL-x ?

#47 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 21:58

idézet:
Ezt írta Senator:

Mi a helyzet a csatornak behangolasaval ? :)
Vegulis mire allitottad ? PAL-x ?
[/quote]

Pal-n re állitottam, de a finom hangolással még nem bibelődtem, hátha mondasz valamit hogy a régieket hogy tömjem bele...
Egyébként neked se állitja be rendesen a csatornákat önállóan?? Mert nekem mindegyiknek utána kell huzni... :(

Az ftp ről azóta is probálkozom... :)

#48 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 22:32

idézet:
Ezt írta Adept:

Pal-n re állitottam, de a finom hangolással még nem bibelődtem, hátha mondasz valamit hogy a régieket hogy tömjem bele...
Egyébként neked se állitja be rendesen a csatornákat önállóan?? Mert nekem mindegyiknek utána kell huzni... :(

Az ftp ről azóta is probálkozom... :)
[/quote]

Nekem eleg pengen beallitott mindent elsore, talan max 1. csatornanak kellett utanahuzni. Nezd meg az en registry exportomat, ott van feljebb. Az ftp idaig foglalt volt sajna, de mostmar nem az, ugyhogy eltudod kezdeni te is letolteni a cuccokat kb 10 perc mulva. Nem igazan ertem, hogy ha jol exportoltad ki a registryt, akkor miert nem rakja vissza ha beinstallalod a registryt.

#49 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 22:43

idézet:
Ezt írta Senator:

Nekem eleg pengen beallitott mindent elsore, talan max 1. csatornanak kellett utanahuzni. Nezd meg az en registry exportomat, ott van feljebb. Az ftp idaig foglalt volt sajna, de mostmar nem az, ugyhogy eltudod kezdeni te is letolteni a cuccokat kb 10 perc mulva. Nem igazan ertem, hogy ha jol exportoltad ki a registryt, akkor miert nem rakja vissza ha beinstallalod a registryt.
[/quote]

MOst nézem hoyg nekem is beállitotta... :) Deszupi... ezt a régivel nem csinálta meg ily szépen... Isten vagy!!!

[ 2004. március 09.: Adept szerkesztette a hozzászólást ]

#50 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 23:39

:D :cool: :p

[ 2004. március 09.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

#51 Felhasználó inaktív   Robbie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 10. 10:23

Senator, Adept nem mondott hülyeséget azzal az istenség dologgal.... :D
Nekem személy szerint nagyon bejön a Beyond.
Néhány dolgot elnéztem, és pl. nem mentettem ki a driver frissítése előtt a csatikat, így újra kellett csinálnom, és én is PAL-N-re állítottam.
Nekem nem is indul lassan, sőt, ha lassabb lenne is jobban tetszene, mint a WinTV.
Egy aprócska probléma... Beállítottam, hogy Hauppauge silver távvezérlőm van, de a hangerő gombokra a csévélés, vagy valami ilyesmi jelenik meg. Igazándiból az még a bajom, hogy megnéztem azt az irremote.ini-t, de nem tudom, hogy melyik gombnak mi a száma, így viszont elég nehéz beállítani. Van javaslatod? A helpben ez a vezérlő nincs benne, csak egy ATI, meg még valami más, most hirtelen nem emlékszem.
Másik, hogy én net nélküli gépen próbáltam az EPG-t, meg ilyesmit, és nem találtam a hun.xml-t, de gondolom, ez annak köszönhető, hogy a .NET-en keresztül működő cucc nem tudta letölteni, stb.... Erősíts meg, hogy jól gondolom, légyszi... :) Egyébként hibát kezdek keresni...
HP zx6000 professional workstation (A9645B) + Hauppauge WinTV PVR-350, Plextor PX-708A, 3x 18Gb Seagate Cheetah Ultra3 SCSI (utóbbi lassan cserélendő, bővítendő..:) )

#52 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 17:28

A beyond és az xmltv az ugyanaz? :eek:

#53 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 17:47

idézet:
Ezt írta Robbie:
Senator, Adept nem mondott hülyeséget azzal az istenség dologgal.... :D
Nekem személy szerint nagyon bejön a Beyond.
Néhány dolgot elnéztem, és pl. nem mentettem ki a driver frissítése előtt a csatikat, így újra kellett csinálnom, és én is PAL-N-re állítottam.
Nekem nem is indul lassan, sőt, ha lassabb lenne is jobban tetszene, mint a WinTV.
Egy aprócska probléma... Beállítottam, hogy Hauppauge silver távvezérlőm van, de a hangerő gombokra a csévélés, vagy valami ilyesmi jelenik meg. Igazándiból az még a bajom, hogy megnéztem azt az irremote.ini-t, de nem tudom, hogy melyik gombnak mi a száma, így viszont elég nehéz beállítani. Van javaslatod? A helpben ez a vezérlő nincs benne, csak egy ATI, meg még valami más, most hirtelen nem emlékszem.
Másik, hogy én net nélküli gépen próbáltam az EPG-t, meg ilyesmit, és nem találtam a hun.xml-t, de gondolom, ez annak köszönhető, hogy a .NET-en keresztül működő cucc nem tudta letölteni, stb.... Erősíts meg, hogy jól gondolom, légyszi... :) Egyébként hibát kezdek keresni...
[/quote]

Szia Robbie !

Kovetkezo a vezerlovel kapcsolatosan. Defaultbol a hangeroszabalyozasra valoban a cseveles jon elo. Ha megnezed a howto packban benne van az en irremote.ini -m.
Tulajdonkeppen ez az ini file semmi mast nem tartalmaz mint azt, hogy amikor megnyomod a taviranyiton valamelyik gombot, akkor milyen gomb legyen lenyomva a billentyuzeten, remelem erted amit akarok mondani mert eleg hulyen sikerult megfogalmaznom.
Szoval itt van az ami neked kell az irremote.ini-n belul:

[Beyond TV] szekcio, ott lesz az ini file vegen...:

VOLUP={right} [Ez a default]
VOLDOWN={left} [Ez a default]

Erre kell cserelni:

VOLUP==
VOLDOWN=-

Tehat ez igy azt jelenti, hogy a taviranyiton a VOLUP gomb megnyomasakor az "=" jel lesz megnyomva a billentyuzeten a jobbra nyil helyett. (Ha kiprobalod beyond alatt, a jobbra nyil az a jobbra cseveles)
Es ugye a VOLDOWN gombra pedig a "-" jel lesz megnyomva a billentyuzeten, ez amolyan keyboard shortcut, vagy nemtudom minek nevezzem.
A hun.xml file-t azert nem talaltad meg mert az mashol van. Ha figyelmeen megnezted, 3 Zip volt az [url="http://"ftp://seni.dyndns.org/pub"]FTP[/url]-n, MIND3-at toltsd le. Az EPG-t internetrol kell letolteni, ezt egyebkent a [url="http://"http://www.port.hu"]www.port.hu[/url] -rol szedi azthiszem, igy net nelkuli gepen nehez lesz letolteni az EPG-t. Viszont ha olyan gepnel toltod le za xmltv-vel az EPG-t ahol van net, es utana elmented egy floppyra a hun-sorted.xml-t, akkor a net nelkuli gepen is be tudod importalni mindig a legfrissebb EPG-t a PVS XML Import progival. A BeyondTV EPG szolgaltatasa sajnos nem elerheto USA/CANADA-n kivul, ezert kell hasznalni az XMLTV-t es a PVS XML IMPORT-ot. Megvalami, le kell tiltanod a Beyond-on belul a webadminon keresztul az automatikus EPG letoltest a Snapstreamtol. Azonkivul azert van 2 db xml file (hun.xml es hun-sorted.xml), mert a grabguide.bat utan el kell inditanod a sort.bat-ot. Mivel a letoltott hun.xml sajnos nem tartalmazza a musorok ENDTIME-jat csak a STARTTIME-jat, es a PVS XML IMPORT-nak mind2 idopontra szuksege van, hogy be tudja importalni az adatokag az EPG-be. A sort.bat inditvja el az xmltv-t olyan kapcsoloval amivel az xmltv kitalalja a musorok ENDTIME-jat ugy, hogy megnezi hogy mi a kovetkezo musor STARTTIME-ja es azt veszi ENDTIME-nak. Ez csak azert szivas mert amikor mondjuk peldaul a SPORT1-en za utolso kozvetites mondjuk 23:50-kor kezdodik ami mondjuk 01:00-ig tartana (ez a 01;00 az ENDTIME amit nem tartalmaz a hun.xml) az nem 01:00-ig tart hanem a kora reggeli elso musor kezdeteig, mivel az xmltv azt hiszi, hogy a reggeli elso musor idopontjaig tart az utolso 23:50-kor kezdotott program. Remelem normalisan irtam le, ha kusza a gondolatmenetem csak kerdezz batran.

Nezd meg az en irremote.ini-met ami a howto packba van becsomagolva. Evvel a taviranyiton megjelolt gombokkal tudsz csatornat valtani es hangerot szabalyozni. A BAL FELSO SAROKBAN levo ZOLD gombra elinditja a BeyondTV-t FULL SCREEN-ben, a GO gombbal mint idaig is elo tudod hozni a WinTV-t, a menu gonbra elohozza LiveTV kozben az EPG-t es igy konnyen meg tudod nezni, hogy hol mi megy, a ZOLD gombra
felfele tehat 0-rol 1-re 2-re tudod valtoztatni za ertekeket illetve JOBBRA tudsz lepni az EPG-ben, a KEK gombra pedig forditva, ugye ezzel a ket gombbal valtottam ki a VOLUME gombokat. A SARGA gombra azthiszem a FELVETT felveteleid menu jon be, a pirosra mar nem emlekszem, a tobbi gomb pedig ertelemszeruen mukodik.

Oh igen, es miutan bemasoltad a WINDOWS konytaradba az en irremote.ini -met, ne feledd el elinditani a "Restart IR"-t a Start Menubol.

Orulok, hogy tetszik a BeyondTV ! Igazandibol mar kicsit kezdtem felni, hogy izlesficamom van :) Sajnos a hauppauge nem ad ilyen komplex tvnezos softwaret a kartyajahoz. :mad:

Varom kerdeseidet :D :cool:

[ 2004. március 10.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

#54 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 18:06

idézet:
Ezt írta Adept:
A beyond és az xmltv az ugyanaz? :eek:[/quote]

Nem, az xmltv-vel szeded le az EPG-t, es a PVS XML IMPORT-tal tudod beimportalni a BeyondTV-nek.

Ajanlott olvasmany az EPG-hez, az EPGHowto.txt ;-)

#55 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 18:11

idézet:
Ezt írta Senator:

Nem, az xmltv-vel szeded le az EPG-t, es a PVS XML IMPORT-tal tudod beimportalni a BeyondTV-nek.

Ajanlott olvasmany az EPG-hez, az EPGHowto.txt ;-)

[/quote]

Elolvastam már, de azt még mindig nem tudom hogy mi az az EPG...

#56 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 18:31

idézet:
Ezt írta Adept:

Elolvastam már, de azt még mindig nem tudom hogy mi az az EPG...
[/quote]

Pedig benne van az EPGHowto.txt 6-os pontjanak a vegen:
... "az XMLTV-nek es nem tartalmazza meg az EPG-t. (Electronic Programme Guide)"

Tehat Electronic Programme Guide = EPG

#57 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 23:01

Egyebkent a magas cpu hasznalat Live TV-ben a hardware deinterlacing hianya miatt is lehet, bar ez lehet, h nem igy van... :confused:

#58 Felhasználó inaktív   Robbie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 08:20

Szia Mindenki!

Senator:
Köszi a velős, és mindenre igényes hozzászólást, kihámoztam a gondolatmeneted , (: nincs ezzel baj, ki is próbálom majd este, mert uyge a gép a TV-vel otthon, tt meg a net (még).
Következő kérdés: Sikerülhet valahogyan azonnal felvételt indítani Beyond-dal, anélkül, hogy meg kellene adnom bármilyen időadatot, vagy csak időzíteni lehet? Tehát csak felvétel gomb, digi indul aktuális csatiról, aztán stop, és megáll... Jó lenne. Persze lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok... ;) ;)
HP zx6000 professional workstation (A9645B) + Hauppauge WinTV PVR-350, Plextor PX-708A, 3x 18Gb Seagate Cheetah Ultra3 SCSI (utóbbi lassan cserélendő, bővítendő..:) )

#59 Felhasználó inaktív   Robbie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 08:31

Aztán még valami...

Ha felvettem, igaz, még a WinTV-vel, de ez itt most mindegy lesz, valamit, és picivel több, mint 2 órás a cucc, de DVD Standard beállításokkal vettem fel, így persze dupla akkora lett, mint amit fel lehet írni egy DVD-re, akkor mivel tudom esetleg újratömöríteni, ha egyáltalán ezt kell vele csinálni, hogy kisebb legyen, vagyis akkora, mintha pl. a Te 2 órás beállításoddal digiztem volna?
Ötlet?
Újra felvenni nem tudom, persze... :)
A következőknél majd körültekintőbb leszek már, mert azért tisztul a fejemben a káosz... :cool:

#60 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 08:48

idézet:
Ezt írta Robbie:
Aztán még valami...

Ha felvettem, igaz, még a WinTV-vel, de ez itt most mindegy lesz, valamit, és picivel több, mint 2 órás a cucc, de DVD Standard beállításokkal vettem fel, így persze dupla akkora lett, mint amit fel lehet írni egy DVD-re, akkor mivel tudom esetleg újratömöríteni, ha egyáltalán ezt kell vele csinálni, hogy kisebb legyen, vagyis akkora, mintha pl. a Te 2 órás beállításoddal digiztem volna?
Ötlet?
Újra felvenni nem tudom, persze... :)
A következőknél majd körültekintőbb leszek már, mert azért tisztul a fejemben a káosz... :cool:
[/quote]

Sajnos tudomasom szerint egyelore csak timed beallitasokkal lehet felvenni, tehat nincs olyan hogy record azonnal, be kell allitani egy idointervallumot. Mondjuk en ezt ugy szoktam h gyorsan megnyomom valamelyik gombot 3 es 9 kozott es az biztos eleg lesz :) Ulead DVD Movie Factory 2 SE-vel konnyen meg tudod csinalni za ujratomorgetest, ha egyszeru es gyors megoldasra vagysz. (Ez rajta van a kartyad CD-jen) A 2,5 GB Standard DVD Play Beallitasommal kb ugyanakkora filemeretet kapsz mint WinTV alatt bar nemtudom mi a kulonbseg a 2 bitrata kozott most igy fejbol meg kell nezni. A 2 hours on DVD Long Play beallitassal fel fer megkozelitoleg 2 ora, lehet h csak 1:57 fer ra ... ;-) En amugy mivel aktivan hasznalom az EPG-t, nem nagyon szoktam maskepp felvenni, es beallitom a PAD recording-ot 2-3 percre, ami azt jelenti, h a musorkezdet elott kezdi a felvetelt 3 perccel es rahagy 3 percet. Probald meg beizzitani az EPG-t, mert avval egyutt nagyon utos a Beyond szvsz :)
Amugy en ujratomoriteni mpeget szinte mindig az uleaddel szoktam. Persze adott profibb megoldas is, de az igenyeimet ebben az esetben mivel kabeltvrol felvett musorrol van szo, teljesen kielegiti. A Beyondnak velemenyem szerint nagyon gyenge es lassu sajnos a divx/wmv-be tomoritos resze, ezert ha valamilyen felvetelt hosszu tavon akarok megtartani, azt Dr. DivX-el konvertalom at.

[ 2004. március 11.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.