HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:26

Idézet: olee - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 0:41

[...]
Milyen programmal és milyen beállítások mellett tudnám ezt megoldani? Vagy linkeljétek be a megfelelő topicot. Próbáltam keresni a fórumban, de belefáradtam. Köszi!

Olyan lejátszóprogramot keress, ahol az "aspect ratio" tulajdonság állítható manuálisan (BSPlayer, Mplayer a deje féle frontenddel, Media Player Classic...).

#1042 Felhasználó inaktív   m4gus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 23:33

Idézet: blash - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 10:45

Kibanyaszod a forrasbol a video linkjet (rekeresel peldaul a .wmv-re), s lemented. Ha ekkor is fagyna, akkor probald meg mplayerrel (MPlayer-mingw32-dev-CVS-050928.zip).

igen, ezt a modszert hasznalom mar egy idejge, de megszeretnem oldani ugy, hogy ne kelljen gyorsabbnak lennem a netnel...

#1043 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:20

Sziasztok.
Van egy AVI fájlom a hozzá tartozó SUB fájllal.
Hogyan tudom ezeket DVD formátumban DVD-re írni?
van valami program ehhez?
Köszi

#1044 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 20:31

Idézet: auster - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:20

Sziasztok.
Van egy AVI fájlom a hozzá tartozó SUB fájllal.
Hogyan tudom ezeket DVD formátumban DVD-re írni?
van valami program ehhez?
Köszi

Aszem a The filmmachine megcsinalja.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#1045 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 18:26

Sziasztok,nekem az a problemam,hogy
van ket laptop ugyan azokkal a kodekekkel felszerelve egyetlen kulonbseg, Divx6.0.3 az egyiken, 6.1 a masikon.
A 6.1 nem jatszik egy filmet mig a 6.0.3 igen.
Probaltam a GSpotott, de azt irta hogy fel van telepitve a szukseges program,
a media player megis azt irja ki hogy nem jatszhato a film mert egy vagy tobb kodek hianyzik.Persze probaltam megkeresni a 6.0.3 kodeket, de nem talalom ilyen formaba,nalam is csak instalallva van. Egyalltalan az lehet a problemaja? :think:

#1046 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 20:32

Idézet: BoBesz - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 18:26

[...]
Egyalltalan az lehet a problemaja? :think:

Nem tartom valószínűnek, hogy amit a DivX6.0.3 lejátszik, azt pont a 6.1 ne tudna lejátszani, szvsz más probléma lesz ott.

Lehet megoldás, hogy ffdshow-t használsz, xvid is viszi az összes mpeg4-es filmet, esetleg hagyod a csudába a kódekeket, és felraksz egy MPlayert.

#1047 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:18

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 20:32

...hagyod a csudába a kódekeket, és felraksz egy MPlayert.

Kodek, siman es nem hosszu o'-val ;P

#1048 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 12:49

lenne egy olyan gondom, hogy ha a winamp-ban videót jáccok le, nem ad képet... így fest a dolog:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

kodekek fent vannak, mert windows media player jáccik mindent, képpel együtt..

#1049 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:04

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 12:49

lenne egy olyan gondom, hogy ha a winamp-ban videót jáccok le, nem ad képet... így fest a dolog:
[...]

Gyors kérdés: mennyit fizetnek neked, hogy a Winampban nézz filmeket?  :)
Ugyan az 5-ös verzióban tényleg benne van ez a képesség, de szerintem a Winamp zenelejátszó program, a videólejátszási képességei hát erősen korlátozottak.

#1050 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:11

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:04

Gyors kérdés: mennyit fizetnek neked, hogy a Winampban nézz filmeket?  :)
Ugyan az 5-ös verzióban tényleg benne van ez a képesség, de szerintem a Winamp zenelejátszó program, a videólejátszási képességei hát erősen korlátozottak.

ahhoz hogy megnézzek egy avi-t, elég a winamp is... nekem semmi kényelmi funkció nem kell, csak legyen kép + hang, nem akarok emiatt felrakni még1 cuccot a gépre, mikor elvileg ez is el tudja látni a funkcióját. Szal tudsz segtíeni vagy nem?  ;)

#1051 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:08

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 13:11

[...]
Szal tudsz segtíeni vagy nem?  ;)

Nem elég segítség? Ne a Winampot használd videónézésre...

Ha meg a Windows saját lejátszója úgyis kezeli ezeket (te írtad...), akkor meg nem is szükséges semmit se feltelepíteni plusszban.

#1052 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:18

Sőt, mplayert vagy Classicot egyébként se kell, mert ezek kulturált programok, és működnek anélkül is :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1053 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 16:55

de én már mexoktam a winamp-ot, abba hallgatom a zenéket is, és egyszerűbb lenne,h a a videókat is kezelné. nincs ötletetek , hogy hogyan lehetne megoldani, hogy adon képet?  :confused:

#1054 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 17:35

Énis winamp-al videózok, mivel tv kiemenet a wmplayer egy idő után elkezd ugrálni, nem értem miért, gépen jó, de tv-n nézhetetlen, winamp meg jó :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1055 Felhasználó inaktív   szebegyinszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 00:02

Sziasztok!
Kezdem azzal, hogy én egy laikus vagyok a számítógépek világában. Egy ismerősöm dicsérte nagyon ezt a honlapot, ezért regisztráltam ide és már lenne is egy kérdésem! Nem igazán ebbe a topikba tartozik, mert nem a lejátszásról, hanem a letöltésről van szó, de nem találtam erre megfelelő topikot.
A kérdésem. Mi a véleményetek a Go Zilla nevű letöltőprogramról? Nekem most olyan letöltőprogramom van, hogy azt sem tudom milyen! :rolleyes:  Bal gombbal rákattintva a letöltendő videóra megjelenik az ablak Megnyitás, Mentés, Mégse feliratokkal és értelemszerűen arra kattintok, amelyik lehetőséget választom. Kerestem a vezérlőpultban a Programok hozzáadása... résznél, de nem találtam letöltésre utaló programnevet. Így most azt sem tudom mi ez. Egyébként legtöbb esetben nem volt gond sem a megnyitással, sem a mentéssel, működött rendesen. Mostanában azonban előfordult, hogy megnyitottam egy többszáz megás fájlt és el is kezdte letölteni, majd amikor a végére ért nem indult el a lejátszó (BS player, vagy Winamp), hanem kiírt egy hibaüzenetet (megkérdezve, hogy továbbítom, vagy egyből kilépek). Ezen az oldalon ahol ezeket a nagyobb fájlokat le akartam tölteni, ki van írva, hogy a nagyobb fájlok letöltéséhez a Go Zillát javasolják, amit onnan le is lehet tölteni! Letöltöttem, futtattam és ezután a letöltendő fájlra kattintva már a Go Zilla "ablaka" jött be és az kezdte a letöltést. Viszont láttam, hogy ugyanolyan sebességgel tölt le mint az előzőletöltő program, így nem vártam végig, hanem inkább rákérdezek itt először. A Go Zillát is uninstalláltam azóta, mert letöltéskor az előző progim nem jött elő többé, mindig a Go zilla indult. Márpedig az előző progival választhattam, hogy megnyitom, vagy mentem a fájlt! Lehet, hogy kicsit bonyolult voltam ezért megpróbálom összefoglalni a kérdéseket.
1. Mi lehet az említett most hasznélt letöltő programom neve és miért nem találom a vezérlőpultban a programok között?
Közben eszembe jutott még egy kérdés ezzel a programmal kapcsolatban. Tavaly nyáron új gépet vettem és erre is ezt a letöltő programot tették fel, mint az előzőre. Régebben viszont mikor elkezdtem letölteni valamit pár nap múlva onnan tudtam folytatni, ahol abbahagytam.Most egy ki-bekapcsolás után kezdhetem előlről. Ennek mi az oka?
2.Érdemes-e feltennem a gépemre a Go Zillát, vagy nem a mostani letöltőprogramom volt az oka annak, hogy nem sikerült letölteni a nagy méretű fájlt? Pontosabban a letöltés "végigfutott", csak a végén nem a lejátszó indult, hanem a hibaüzenetet írta ki.
3. Ha feltelepítem a Go Zillát, hogyan tudom az "árnyékában" előhívni a mostani letöltő progimat?
Bocs, hogy hosszúra sikeredett!
Köszi a válaszokat előre is!  ;)

#1056 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 12:11

Mi kell ahhoz, hogy sima mediaplayerrel tudjak DVD-t lejátszani? A céges laptopra nem nagyon akarok más progit felerőltetni (ha csak nem tudtok valami free cuccot mondani)?

Most azt írja ki, hogy ellenőrizzem a felbontást és a színmélységet. 1024*768@32bit legyen má elég neki  :mad:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1057 Felhasználó inaktív   vityaz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 21:49

Sziasztok!

Lenne egy olyan megoldásra váró gondom, miszerint a Dell Laptopom (Intel P4 2,8GHz, 768MB RAM, Windows XP és Media Player 10) DivX-es filmek lejátszásánál állandóan belassul.  A Windows feladatkezelője szerint a CPU kihasználtság lejátszás alatt 100%. Szabad memóriám bőven van. Mi okozhatja ezt? Ha jól sejtem egy 2,8-as procinak lazán kéne vennie az ilyeneket. Rádásul pár hónapja még nem volt ilyen gondja. A film paraméterei: XVid 640x480, 30 fps, 24 bit, Mp3 40 kbps.
Persze más filmeknél is ugyanez van, hiába az eltérő kódolás...
Tudtok valami tanácsot adni? Hol tudnék ennek utánnajárni? Okozhatja vmi vírus? Bár a Norton Internet Security-ja fent van és rendesen működik.
Előre is köszi!

#1058 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 29. 10:21

WMP Tag Support Extender

Windows Media Player kiegészítés APE tagek, FLAC metaadatok és Ogg Vorbis megjegyzések megjelenítéséhez és szerkesztéséhez (APE, FLAC).

A képen látható, amint a kiegészítés segítségével Musepack fájlok adatai jelennek meg a WMP-ben.

Csatolt fájl:

#1059 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 12:52

Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Az a gondom hogy a letőltött video fájl MOV formátumu és nem tudom mivel megnézni. A W média, Power DVD és a Winamp se tudja lejátszani. Kérdésem, hogy mivel  és mire kell konvertálni ahoz, hogy megtudjam nézni, vagy  milyen lejátszóval nézzem meg és ez milyen formátum egyálalán?

Segítséget előre is köszi!!
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#1060 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 13:04

Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:52

Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Az a gondom hogy a letőltött video fájl MOV formátumu és nem tudom mivel megnézni. A W média, Power DVD és a Winamp se tudja lejátszani. Kérdésem, hogy mivel  és mire kell konvertálni ahoz, hogy megtudjam nézni, vagy  milyen lejátszóval nézzem meg és ez milyen formátum egyálalán?

Segítséget előre is köszi!!

Apple Quicktime. Megnézheted például a Quicktime Playerrel (természetesen) vagy az mplayerrel (ha letöltöd hozzá a Quicktime codec-csomagot).

[Szerk.]
A Quicktime lejátszó iTunes nélkül: http://www.apple.com...standalone.html

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 12. 29. 13:10 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55