HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 20. 17:33

Ami licenszelési bajok miatt nem játszik le DVD-t...

Gratulálok nekik hozzá. Érdekes a Kispisti Player meg a többi le tudja, ott nincsenek licencelési bajok. Az van, hogy MS-ék nyomorult balfaszok. Nem is értem, hogy a Windowsba minek tömködik bele a szarjaikat. Kurvára ellenne a nép IE és WMP nélkül, egyáltalán nem hiányozna.

Már vagy 10 éve nem szedtem elő WMP-t, de szerintem egy másik 10-ig nem is fogok, az garantált. Tudom, elvtárs is említette a codec packot, de reménykedtem, hogy anélkül is ki tudom próbálni. IE-t is csak a frissítések miatt szoktam elővenni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2602 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:50

Gratulálok nekik hozzá. Érdekes a Kispisti Player meg a többi le tudja, ott nincsenek licencelési bajok. Az van, hogy MS-ék nyomorult balfaszok. Nem is értem, hogy a Windowsba minek tömködik bele a szarjaikat. Kurvára ellenne a nép IE és WMP nélkül, egyáltalán nem hiányozna.

WMP nélkül van Win, engem meg nem érdekel, van amire jó, csak manapság szopás a sok formátum közt. Kár ezen fennakadni.
Make love not Wor.

#2603 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 16:29

Tolom, mert én úgy látom, h ez nem elmélet, hanem a nyomorításunk gyakorlatának a része.
És tolom, mert úgy látom, h csak közös akarattal és erővel tudunk ezeken az állapotokon változtatni.

Erre is ment jelzes.

Didiman, ezután minden offtopicjára tolom a jelzést, és ha nem használ, mennek levelek is róla.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2604 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 16:49

Kössz, a szikár tények elfedését célzó propagandaszövegek már a könyökömből is folynak.

Jelzés ment
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2605 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 20. 17:59

WMP nélkül van Win, engem meg nem érdekel, van amire jó, csak manapság szopás a sok formátum közt. Kár ezen fennakadni.

Ez igaz, nem is ezt vitatom, hanem azt, hogy minek teszik bele egyáltalán abba a verzióba, amibe még beleteszik.

Hogy ne csak OFF legyen: van nekem egy régi Samsung Omnia2 zsenitelefonom. Ha nem tudok aludni, akkor az ágyból nézek rajta sorozatokat. Már pár hónapja művelek ilyen perverziókat, és nincs is vele probléma, de fosok, hogy a memóriakártya ki fog fingani, ha ennyire igénybe veszem. Ezért gondoltam erre, hogy Wi-Fi-s streammel oldom meg. VLC-vel be is lőttem a broadcastet a LAN-on, rtsp stream formájában, mert a teló Stream Playere csak ezt támogatja. Nagy nehezen ki is szenvedtem, hogy működik a kép, de nincs hang. Mindenféle formátumot állítgattam, és van is hangsáv a fogadó oldalon, meg olyan, amit a telefon és a program is támogat, de mégse ismeri fel a telefon. Mégis, szerintem nem a telefon hibája, mert olvasni a VLC-ről, hogy több eszközzel előfordul, hogy nincs rajtuk hang, ha a VLC streameli. Szóval a kisregény után a kérdés: milyen más, rtsp-t támogató szoftver van még, amivel ki tudnám próbálni a streamelést?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2606 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 22:00

Jóestét!
Milyen proggal lehetne dvd-t aviba átrakni? DVDfabbal kéne működjön (4.x verzió van meg), de ha elindítom nem csinál semmit, csak az eltelt időt számolja - pedig valaha láttam működni is. Virtual dub meg dvd fájlokat nem kezel, na meg az mpeg-et is hibásan (persze ebből is régi verzióm van). Lényeges, hogy több hangsávos avi volna jó, bár az 1 is előrelépés. Már az is jó volna, ha valami alap tömörítetlen formátumba tenné át, virtualdubbal meg szépen át tudom tömörni divx-re/xvid-re.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2607 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:14

Na, akkor kipróbáltam én is. Rendesen frissített XP-n, WMP 11-gyel. Hát, ekkora egy szart. Induláskor elkezdett izmozni, hogy húúú, de most meg fogja nézni, eredeti-e a Windows példányom, és ha nem, a Pokol tüzén fogok égni. Miután kimatatta magát, elégedetten továbbengedett. Fájlt nem lehet rendesen hozzáadni, a skinje egy okádék. Felcsatoltam neki a DVD lemezképet, erre besírt, hogy nem tudja lejátszani, mert nincs fent codec. De nem ám, hogy megajánlaná, hogy letölti nekem, ha akarom (nem akarom, ne szemetelje össze a rendszert). Mondtam is neki, hogy igen babám, ezt a normálisan beállított és telepített gépet nem szarjuk össze codecekkel. Ez egy 10-15 évvel elmaradott szar okádék, csak gratulálni tudok a MS-nak a színvonalas munkához.

XP-ben sose volt mpeg2 codec, májszter úr, beee.
Amúgy baszod, ha leírom neked hogy WMP + CCCP, és a CCCP-t nem teszed fel, akkor mégis mit akarsz?

Szerk: meg egyáltalán, XP-vel mi a f.szt akarsz?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2014. 03. 24. 17:50 -kor

#2608 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 03. 24. 17:48

Amúgy baszod, ha leírom neked hogy WMP + CCCP, és a CCCP-t nem teszed fel, akkor mégis mit akarsz?

Tudom, ezért írtam le azt is, hogy:

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:50

Tudom, elvtárs is említette a codec packot, de reménykedtem, hogy anélkül is ki tudom próbálni. IE-t is csak a frissítések miatt szoktam elővenni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 03. 24. 17:48

Szerk: meg egyáltalán, XP-vel mi a f.szt akarsz?
Használni. Igaz már csak egy rövidebb ideig, és akkor sem szaros WMP, meg DVD lejátszás miatt váltok, mert XP-n is lehet DVD-zni. Kitrükközve Blu-Rayezni is.

#2609 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 07:53

Huhh... :cool2: én csak egy bluray lejátszó programot kerestem. :)
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2610 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 03. 25. 07:53

Huhh... :cool2: én csak egy bluray lejátszó programot kerestem. :)

PowerDVD 13-at kipróbáltad? Ez még egy DVD feliratozós téma folytatása.

#2611 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 25. 08:39

PowerDVD 13-at kipróbáltad? Ez még egy DVD feliratozós téma folytatása.

Igen, az viszi.
Remélem előbb-utóbb a free lejátszóknak is menni fog a dolog. :cool2:

üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2612 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 19:01

Addigra kihal a bluray...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2613 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 03. 20. 22:00

Jóestét!
Milyen proggal lehetne dvd-t aviba átrakni? DVDfabbal kéne működjön (4.x verzió van meg), de ha elindítom nem csinál semmit, csak az eltelt időt számolja - pedig valaha láttam működni is. Virtual dub meg dvd fájlokat nem kezel, na meg az mpeg-et is hibásan (persze ebből is régi verzióm van). Lényeges, hogy több hangsávos avi volna jó, bár az 1 is előrelépés. Már az is jó volna, ha valami alap tömörítetlen formátumba tenné át, virtualdubbal meg szépen át tudom tömörni divx-re/xvid-re.

Régi módszer, de még mindig működik.
DVD Decrypter, IFO Mode, a film kiválasztása és mehet a rip.
DGIndex, a vob fileok feldolgozására, d2v file készítése.
Avisynth, plugin könyvtárba másold be a dgindex-től a DGDecode.dll file-t.
Jegyzettömbben ez az egyszerű script, avs kiterjesztéssel mentsd el.
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\DGDecode.dll")
DGDecode_mpeg2source("C:\filmem\movie.d2v", info=3)

Az avs scriptet megnyitod VirtualDubbal a többit meg már tudod.
Minden egyben csomag megui.

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2014. 03. 25. 19:01

Addigra kihal a bluray...

:D

üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2614 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 26. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 03. 25. 19:10

Köszi a tippet, de sajnos ez csak dvd-ről hajlandó dolgozni, nekem meg már vinyóra másolva vannak a filmek, arra tallózni meg nem lehet.
Egy másikat próbáltam Icepine free dvd to avi proggot, ez meg felír a lemezre párszáz KB-néhány megát - mikor mennyit változó -, néhány másodperes működés után eldobja magát, aszondja végzett. Néhány alacsonyabb felbontású/bitrátájú beállítással végigment és jó is lett, de ez gyenge. Meg ilyenkor úgy megy végig, hogy elszámol 100%-ig, hátralévő idő=0, de nem áll le, megy tovább, számolja az eltelt időt, bár nálam a fájl mérete már nem nő (másik gépen meg az is nő tovább amíg bírja a vinyó kapacitása).
Tököm tele, rakás program van és egyikkel se lehet normálisan dolgozni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2615 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 26. 07:51

Virtualdub-MPEG2 1.6.19 build 24586
http://www.videohelp...irtualdub-MPEG2

kezeli a DVD-ről a .VOB fájlokat
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2616 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 26. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2014. 04. 26. 08:51

Virtualdub-MPEG2 1.6.19 build 24586
http://www.videohelp...irtualdub-MPEG2

kezeli a DVD-ről a .VOB fájlokat

Igen, szerintem is ez a legegyszerűbb, legfelhasználóbarátabb. Ha meg valaki advanced mazohista, akkor próbálkozhat a legújabb FFmpeg-gel, csak az parancssoros, meg nem épp userfriendly, viszont mindent tud, és telepíteni sem kell (bár a VirtualDubot sem kell feltétlenül, ha jól emlékszem).

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó