HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:20

Sziasztok!

Mitől lehet az, hogy ha ffdshow-val játszok le filmeket, akkor másodpercenként van egy beszaggatás a lejátszásban? (mind a videó mind a hang megáll egy rövidke pillanatra, nagyon zavaró néhány perc után)
Próbáltam újabb ffdshow-t, újabb ac3-filtert, nem hoztak eredményt, a tesztalanyként szolgáló film viszont biztosan jó, mert divx-szel lejátszva kitűnő minőségű.

Köszi a helpet!

#1602 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:27

Idézet: szabi - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 13:18

Nem értem ezeket a classic miért nem hivja meg lejátszáskor?

A Media Player Classicban belső (értsd: beépített) mp4 splitter van. Lehet, hogy a videó média típusa, amit az mp4 konténerből kinyer, nem stimmel azzal/azokkal a média típusokkal, amiket a 3ivx kezel.

De ha a Windóz Média Pléjerrel megy a videó, akkor valami más mp4 splitter is fel kell legyen rakva neked  ;)

Próbáld meg letiltani a belső mp4 splittert a Media Player Classicban. Hátha :D
May the bastard rest in pieces ;)

#1603 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:26

Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha valaki tudja a megoldást. Van egy filmem, aminek éppen vagy zöld, vagy fekete, vagy erősen (nézhetetlenül) pixeles a képe; hang van.
Xvid elvileg a kódolás, codec fenn, gspotban semmi hiba nincs jelezve.....és egyszerűen már nem tudom mi lehet a gáz....??

Előre is köszi a tippekért!! SD. :respect: 
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#1604 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 09:26

Idézet: Sanndröm - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:26

Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha valaki tudja a megoldást. Van egy filmem, aminek éppen vagy zöld, vagy fekete, vagy erősen (nézhetetlenül) pixeles a képe; hang van.
Xvid elvileg a kódolás, codec fenn, gspotban semmi hiba nincs jelezve.....és egyszerűen már nem tudom mi lehet a gáz....??

Előre is köszi a tippekért!! SD. :respect:

Xvid uninstall, legujabb Xvid feltesz  ;)
May the bastard rest in pieces ;)

#1605 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 17:36

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:27

A Media Player Classicban belső (értsd: beépített) mp4 splitter van. Lehet, hogy a videó média típusa, amit az mp4 konténerből kinyer, nem stimmel azzal/azokkal a média típusokkal, amiket a 3ivx kezel.

De ha a Windóz Média Pléjerrel megy a videó, akkor valami más mp4 splitter is fel kell legyen rakva neked  ;)

Próbáld meg letiltani a belső mp4 splittert a Media Player Classicban. Hátha :D

Hello

Ezt nem irtam, de probáltam azt is hogy kikapcsolom a media player classic belső mp4 szürőjét.
Nem vezetett eredményre. Nem számít semmit, hogy kikapcsolom vagy alapbeállítás szerint bekapcsolt állapotban van.
Pedig ebben biztam, mert a matroska problémámat igy tudtam orvosolni, miután kiderült, hogy ez is egy konténer formátum ezt rögtön kiprobáltam.

A win média player ezeket a szürőket használja lejátszáshoz:
3ivx D4 audio decoder
3ivx D4 media splitter
3ivx D4 video decoder
default direct sound device
video renderer

Nem értem, ha a classic belső szürőjét kikapcsolom akkor miért nem hajlandó meghivni ezeket a szürőket.  :think:

Azért köszi a tanácsot.  ;)

SZERK: Jut eszembe az mp4 konténerhez van valami szerkesztő progi amivel szét tudnám szedni?

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2007. 02. 06. 17:38 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1606 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 20:32

Nekem is lenne egy gondom.
Egyik ismerősnél a powerDVD 5 öst feltettem, ám a DVD lejátszásakor a hang eleinte megy de aztán elnémul. Kép megy tovább.

Mitől van ez?

#1607 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 22:32

A filmet másik gépen nézve nincs ez a probléma?
Ugyanezen a gépen probáltad esetleg Windvd-vel is?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1608 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 12:42

Idézet: szabi - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 22:32

A filmet másik gépen nézve nincs ez a probléma?
Ugyanezen a gépen probáltad esetleg Windvd-vel is?

Üdv
szabi

Másik gépben nem jelentkezik ez a probléma, WinDVD még nem próbáltam, de feltettem a powerDVD 7 est azzal is ua csinálja. Másik DVD lemezt is betettünk, azzal is elmegy a hang
A gép nem egy atomerőmű: asszem 1.4ghz celeron, 128mb memo, alaplapi VGA.
MicroDVD layerrel is próbáltam, de nem indult el.
Tudtok valami kis erőforrásigényű lejátszót?
WinDVD-t majd megpróbálom.

#1609 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 15:13

Idézet: XRV - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 12:42

Másik gépben nem jelentkezik ez a probléma, WinDVD még nem próbáltam, de feltettem a powerDVD 7 est azzal is ua csinálja. Másik DVD lemezt is betettünk, azzal is elmegy a hang
A gép nem egy atomerőmű: asszem 1.4ghz celeron, 128mb memo, alaplapi VGA.
MicroDVD layerrel is próbáltam, de nem indult el.
Tudtok valami kis erőforrásigényű lejátszót?
WinDVD-t majd megpróbálom.

Nézd meg VLC-vel, vagy MPlayer-rel én ezeket vélem a legalacsonyabb erőforrás igényűeknek. De megnézheted még a The KMPlayer-t is.

#1610 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 09:06

Idézet: mzso - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 15:13

Nézd meg VLC-vel, vagy MPlayer-rel én ezeket vélem a legalacsonyabb erőforrás igényűeknek. De megnézheted még a The KMPlayer-t is.

VLC és MPlayer. Pompás :-) Csak jussak hozzá a géphez és az is ki lesz próbálva. Köszi :-)

#1611 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:37

Sziasztok!

H.264 kódolást használó .mkv fájlokat hogyan kell lejátszani? Matroska már fent van és a sima mkv-k mennek is. Milyen h.264 decoder kell hozzá?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1612 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:30

Ffdshow vagy coreavc. Elobbi ingyenes, utobbi fizetos. De veszel ko'rdout, s azzal mar mindegy ;>

http://ffdshow.faireal.net/#ffdshow

http://coreavc.com/

Szerkesztette: blash 2007. 02. 09. 16:30 -kor

#1613 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:10

Idézet: blash - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:30

Ffdshow vagy coreavc. Elobbi ingyenes, utobbi fizetos. De veszel ko'rdout, s azzal mar mindegy ;>

http://ffdshow.faireal.net/#ffdshow

http://coreavc.com/

Coreavc fent van. Gspot szerint viszont meg sem hívódik a coreavc:  :think:

Csatolt fájl:

CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1614 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 17:32

Mert talan xvid?

#1615 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:28

Én is problémával fordulok a videóban jártas kollégákhoz :) Van egy PC, amin nem bírok rájönni a hibára. A lényeg, hogy ha berakok egy dvd-t, akkor csak állóképet mutat minden lejátszó (mediaplayer, powerdvd, windvd). A hang az megy, de a kép csak akkor mozdul, ha megmozdítom a lejátszó ablakát. Ha folyamatosan tologatom az asztalon, akkor folyamatosan megy a kép is hang is, de mihelyst megállok vele, a kép kifagy és csak a hang megy tovább. Már áttelepítettem a win-t is, mindenhez legújabb driver, de ugyan az. Ha íhdd-ről történik a lejátszás, akkor is ugyan az a jelenség... A gép egy P4 dual core 3Ghz, 1GB RAM, MSI 945P Neo2-F, ATI X1300, 360GB Hitachi HDD konfig, szal játszva kellene menni mindennek. Ráadásul videózásra vásárolták és épp az nem megy rajta :) Nincs 5letetek?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#1616 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:43

Na most annyira rájöttem, hogy ha leszedem az ati drivereit, akkor megy a lejátszás. Viszont a legfrissebb van fent. Most mi legyen?  :think:
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#1617 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 01:14

Idézet: WolfSK - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 22:43

Na most annyira rájöttem, hogy ha leszedem az ati drivereit, akkor megy a lejátszás. Viszont a legfrissebb van fent. Most mi legyen?  :think:

Amit mondassz az az, hogy a megadott konfiggal a legfrissebb ATI driver nem jó videólejátszásra, régebbi "MS" viszont igen. Akkor mi a kérdés? Irjunk friss ATI drivert neked?

#1618 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 08:35

Hú ha megkérhetlek, akkkor igen, írj légyszives egy friss drivert nekem...

X1300-hoz nincs MS driver, csak akkor megy a lejátszás, ha standard VGA csatolónak van fent. És a hiba okára lennék kiváncsi, hátha már valaki találkozott ilyennel, esetleg rájött a megoldásra. Addig amíg ugyan ezen konfig alatt egy MSI 915-ös lap volt, akkor ment...

#1619 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 09:42

Idézet: WolfSK - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 7:35

Hú ha megkérhetlek, akkkor igen, írj légyszives egy friss drivert nekem...

X1300-hoz nincs MS driver, csak akkor megy a lejátszás, ha standard VGA csatolónak van fent. És a hiba okára lennék kiváncsi, hátha már valaki találkozott ilyennel, esetleg rájött a megoldásra. Addig amíg ugyan ezen konfig alatt egy MSI 915-ös lap volt, akkor ment...

Nincs energiám hozzá momentán :) A kérdés pedig, bár messziről kötődni látszik ide, eléggé offtopic.

Standard vga módban igencsak szaggatottnak kéne lennie a lejátszásnak úgy saccolom. Na mindegy, mik a tippjeim. Rendes XP SP2 van fenn? Nem valami gány/pancsolt XP lett telepítve? Nem lett véletlenül valami codec pack felrakva?

PowerDVD-nél, pl a normális 6-osnál, ha kiveszed a videógyorsítást/be van kapcsolva van valami különbség a hiba tekintetében?

BIOS-ban PCI-E opciókat állítgathatod, van akinél segít hibákon. Bár az inkább 3D hibákon.
Legfrisebb BIOS. Alaplap fórumjainak olvasgatása, alaplap FAQ-ja a honlapján.

Van a gépben normális hangkártya, vagy szutyok alaplapi van? Ha alaplapi, akkor legfrisebb driver (netről), ha nem segít akkor DISABLED, és belerakni kipróbálás céljából egy normális PCI hangkártyát.

#1620 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 17:58

Idézet: blash - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:32

Mert talan xvid?

Biztos hogy nem xvid. h.264-et használó mkv ac3 5.1-es hanggal. Leszedtem a VLC playert és az lejátsza, de a bspalyer és a windows media player nem. De nem tudom miért van ez így.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.