HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:06

Gondom:
Gépem frissen lett telepitve: XP professional hun
egy régebbi .ogm-t nem tud lejátszani.
A lejátszó prg-al nagyon elégedett vagyok 'MPlayer for Windows /2007.03.30/' - nem kell neki codec
Mit lehetne tenni?

#1682 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:33

WMP11. DVDrip.
Csúszik a hang. Azonban ha a filmet újrakezdve odalépek az előbbi helyre, akkor nem csúszik.

Ötletek?

#1683 Felhasználó inaktív   frankslater 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 12:34

Haligali!

Hátha valaki tud segíteni.
Egy jóideje nem volt gépem és lemaradtam a korral.
Az a problémám, hogy nem képes a Premiere-m (Adobe Premiere 6.5) kezelni a néhány avi (Xvid) videómat. Egy régi bajos codek pack volt fent (ACE mega pro 6.93 vagy mi) amivel a videót még kezelte, de a hangot nem akarta. Most feltalálván a spanyol viaszt feltettem a K-Lite Mega 2.01-et, de sajnos nem jártam sikerrel. Ebben az esetben a hangot sem és a képet sem képes decode-olni(tehát csak nagy ürességeket tesz a timeline-ra). Szimplán megnézni a videókat mindkét esetben megtudtam.
Nincs vmi 5letetek hogy milyen beállítást kellene alkalmaznom, vagy hogy tudnám megoldani a dolgot. Ha másnem akkor először vmi könnyebben használható formátumra konvertálni mint pl. mpeg.
Sajnos nem vagyok egy nagy video szaki és a herém tele van evvel a milliomegy codekkel  :)  hogy miért kell ezekkel ennyit kavarni, de a szakmámhoz valamennyire kellene. Sajnos tényleg nem vágom a codekeket ezert rakok fel pack-et ahelyett hogy felraknám csak ami kell és valószínűleg már nem is lenne gondom. pls help.

Na itt egy pelda amivel nem boldogulok:
(ha minden igaz ezek az adatai)

File Path: D:\Documents\My Video\Darkness Falls (Szinkronos)\Darkness Falls DVDRip Hun.avi
File Size: 700,21MB bytes
Total Duration: 1;22;13;24
Average Data Rate: 145,47KB per second
Image Size: 576 x 240
Pixel Depth: 12 bits
Frame Rate: 25,00 fps

Audio: 48000 Hz - 16 bit - Stereo

AVI File details:
Contains 1 video track(s) and 1 audio track(s).

Video track 1:
Total duration is 1;22;13;24
Size is 616,83MB bytes (average frame = 5,75KB bytes)
There are 3762 keyframes, 119460 delta frames.
Frame rate is 25,00 fps
Frame size is 576 x 240
Depth is 12 bits.
Compressor: 'XVID', XviD MPEG-4 Codec

Audio track 1:
Size is 75,78MB bytes
Rate is 48000 samples/sec, stereo
Sample size is 16 bits
Compatible compressor: MPEG Layer-3 Codec
Compression ratio is -18,-31:1

Additional information:
VirtualDubMod 1.4.13

Tehát megnézni simán megtudom még premierben is az eredetit, de amint beteszem "timeline"-ra, vagy megprobálom vele exportáltatni cumi van.

Please Help ha tud vki!!!

Előre is köszi!

#1684 Felhasználó inaktív   ahha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 07:08

Sziasztok!

Egy egyszerű, ámde butácska kérdés:
van egy .avi kiterjesztésű filmem, .srt feliratfájllal.

mivel és mivé kellene alakítanom ahhoz, hogy a régebbi tipusú asztali dvd-k lejátszák, hanggal, felirattal képpel ( :) ) együtt?

előre is köszönöm (utólag méginkább)
Ahha
:think:
Te is fiam, Bluetooth!

#1685 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 09:25

Idézet: ahha - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 7:08

Sziasztok!

mivel és mivé kellene alakítanom ahhoz, hogy a régebbi tipusú asztali dvd-k lejátszák, hanggal, felirattal képpel ( :) ) együtt?

Ahha

pár paraméter, gspot adatok kellenének és akkor mondanak a kollégák verdiktet.

Az avi-k többségét lejátsszák, de az avi végülis egy globális formátum, amin belül több kódolási formátum lehetséges, a divx-től a tömörítetlen dv formátumig.

#1686 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 10:12

Idézet: ahha - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 6:08

Sziasztok!

Ahha

Egy "régebbi" asztali DVD nem játszik le avit egyáltalán. Ha pontatlanul fogalmaztál, és végülis a lejátszód avit is tud, akkor ezen az oldalon érdemes szétnézned http://forum.mpeg4-players.info/
Főleg firmware frissítéssel érdemesebb kezdeni (ha van hozzá).

Ha sima DVD lejátszó, akkor át kell alakítanod az avit DVD formátumba. Bár ilyen program sok van, olyan, ami feliratot is kezel, ráadásul működőképes, már kevesebb. Ha átlagos minőség megfelel egyszerű kezelhetőséggel párosítva, akkor convertx to dvd.
Bár ez macerásnak tűnik egy asztali divx lejátszóhoz képest, előnye hogy minden filmet meg tudsz vele nézni tv-n, ráadásul olyan méretű felirattal látod el amekkorával csak akarod, asztali lejátszóknál a felirat kis mérete is nagy gondot okoz.

#1687 Felhasználó inaktív   ahha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 10:42

Köszi mindkettőtöknek!

Annyira nem értek hozzá... gspot adatok...hm  :rolleyes:

nekem nincs dvd-lejátszóm, mindent gépen nézek, csak vkinek kiírtam és ő mondta, h. nem játsza le.

megnézem ezt a progit (convertx), asszem, ilyet kerestem. "eccerű" dvd-formátumba kellene varázsolnom. a nero-val akartam vcd-t iratni, erre meg akart vetetni vmit velem.  :(

Ahha
Te is fiam, Bluetooth!

#1688 Felhasználó inaktív   d3roe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 12:11

Nekem olyan gondom lenne, hogy évek óta időnként furán akadozik bármilyen film (dvd/divx/hd/xvid), de nem úgy, hanem begyorsul egy kicsit. Pedig mióta van ilyen problémám, már több proci/videokártya megfordult a gépben, több windows-zal. Fent szokott lenni xvid/divx kodek, ac3 és bsplayer-t használok.

Szerkesztette: d3roe 2007. 05. 07. 12:12 -kor

#1689 Felhasználó inaktív   Huma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 15:09

Sziasztok  :)

Segitségre lenne szükségem.. van egy mp4lejátszóm, amit bátyám hozott külföldről. Ez a modell:

http://www.rcaaudiovideo.com/en-US/modelde...ProductID=X2400

És bettem hozzá kábeleket, hogy ki lehessen tenni TV-re.. ilyenket:

Bandridge VL5402 (3,5 mm Jack - 3xRCA) kábel
http://www.edigital....productid=22634

Bandridge VAP7655 (Scart - S-Video + 3xRCA) adapter
http://www.edigital.hu/product.php?product...32&cat=0&page=3

Oszt hát nem megy.. 3 tv-ben néztem eddig, de nem akarja a jót.. van az alján egy kapcsoló, ami LCD on / LCD off+AV out, AV outon van, megy a videjó.. a TV az AV  csatornán van, és hang van, kép nincs.. néztem NTSC-ben, pal-ban, átalakitó nélkül is, csak a jack/rca kábellel.. nemigazán van 5letem, mivel lehet behozni.. az egyik tv-n olyan volt, mintha lett volna kép, csak nagyon elmosódott volt.. és akármerre tekertem, nem lett jobb, szal nemvágom.. annyira nem vagyok tv-s videós szakember, azt hittem csak összedugom, oszt megy.. ha valakinek van valami tippje, hogy mit kellene még leelenőriznem, az irjon ide..

Előre is köszönöm..

:respect:

#1690 Felhasználó inaktív   Huma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:19

Idézet: Huma - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 15:09

..

Megoldva..

Bakker.. Annyi volt az egész, h  jackdugót nem teljesen kellett beletolni, csak félig.. ha teljesen beletoltam minden sz*r volt és csak hangot adott.. de mikor lassabban toltam bele, 1x csak bevillant.. Hát b+ mondom.. A kép is szines, meg minden.. Mér nem lehetett ezt ugy megcsinálni,h ha teljesen betolom akkor adja a képet meg a hangot..  :reklamacio:  De végülis mind1, az lényeg, h megy..

Mindenkinek kellemes napot!

:)

#1691 Felhasználó inaktív   edelke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 20:29

Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy notebookon, ami egy wide screenes fu-si, barmely media lejatszo programban ha kiteszem a filmet -amely pl egy avi- full sreenbe, akkor nem lesz igazi teljes kepernyos, marad korben egy fekete keret.
Mitol lehet ez? Tobb lejatszo programban is probaltam, mindben ezt produkalja.
A kep kozepen aranyosan teglalap alakban van es nem tolti ki a teljes kepernyot. Segitsetek ! :\
Koszi!

#1692 Felhasználó inaktív   Cuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 11. 23:26

Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy koala palyerben miért nem látom a képet, csak a felirat van, és a hangot lehet hallani?
Köszönöm

#1693 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 00:19

Idézet: Cuska - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 22:26

Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy koala palyerben miért nem látom a képet, csak a felirat van, és a hangot lehet hallani?
Köszönöm

Szerintem más lejátszóban sem látsz képet. Feltehetően nincs a megfelelő videó kodek feltelepítve. GSpot megmondja mi kell neki, nagy valószínűséggel divx vagy xvid. Kodek pakkoktól (sokat tartalmaz egyben) óvakodj, mert szétcseszik a rendszert.

ezeket google, pl az xvid : xvid

Ha más lejátszóval van kép, akkor más lesz a gubanc.

#1694 Felhasználó inaktív   Cuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 12. 08:10

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 0:19

Szerintem más lejátszóban sem látsz képet. Feltehetően nincs a megfelelő videó kodek feltelepítve. GSpot megmondja mi kell neki, nagy valószínűséggel divx vagy xvid. Kodek pakkoktól (sokat tartalmaz egyben) óvakodj, mert szétcseszik a rendszert.

ezeket google, pl az xvid : xvid

Ha más lejátszóval van kép, akkor más lesz a gubanc.

más lejátszóval van kép..
Köszi!

#1695 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 08:52

Sziasztok!

1-2 napja a videóim marhaszép fekete-fehér és kicsit elmosott tónusban jelennek meg.

Nemigazán lehet géphiba, mert a múlt héten pakoltam össze és akkor még minden jó volt.

Nincs valami ötlet?

Egyedül a K-Lite-ot használom, de azzal soha, sehol nem volt még problémám!

Minden ötleted előre is köszönök.

(gép az aláírásban, XP-SP-2, gyári forceware nv driver)
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1696 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 11:04

Idézet: ReeChee - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 9:52

Sziasztok!

1-2 napja a videóim marhaszép fekete-fehér és kicsit elmosott tónusban jelennek meg.

Nemigazán lehet géphiba, mert a múlt héten pakoltam össze és akkor még minden jó volt.

Nincs valami ötlet?

Egyedül a K-Lite-ot használom, de azzal soha, sehol nem volt még problémám!

Minden ötleted előre is köszönök.

(gép az aláírásban, XP-SP-2, gyári forceware nv driver)

Úgy tűnik hogy a 93-as forceware viccölt meg..
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1697 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 11:52

Üdv. Van egy kis problémám PowerDVD ügyileg. Mivel volt fent egy nem legális 6-os verzióa gépen, ami behalt, fel lett téve egy legális 5.x-es verzió, ami ment is jól sokáig. Én meg elhatároztam, hogy ami film megérdemli, hogy helyet foglaljon a polcon, azokat szép sorban legalizálom. Na most van otthon végre viszonylag sok GYÁRI filmem ...
Viszont a PowerDVD CSAK másolt filmeket játszik le!  :eek:  Ilyen hibát életemben nem hallottam, mi lehet az oka?  :think:
Régiókód elállítódás nem valószinü, mert csak 2-es lemezeket használtam, sőt, csak "magyar" kiadású filmeket.

Persze ha bármi mást elindítok, akkor a PowerDVD saját cuccain keresztül lejátsza a gyári filmeket (WMP 9, BS Player, stb.), de ezeknél nekem sokkal komplikáltabb a beállítások/menük kezlése.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1698 Felhasználó inaktív   OLE-3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:23

Sziasztok!

Olvasgattam a topicot, de nem találtam hasonszőrű témát.
A kérdésem az lenne, hogy melyik az a lejátszó (vagy lejátszó beállítás), ami egy régi laptopon is élvezhető videózást tesz lehetővé. Az MPC (ffdshow-val) és a VLC is akad alapból. Próbáltam még a Crystal Player-t, de azzal sem tudtam nézhetőt produkálni. Egyedül az Mplayer volt az ami aránylag elfogadható folytonosságot tárt elém, de full screen-ben néha az is megakadt.
Szóval aki tud valami buta lejátszót ami egy P3 500-as laptopon (256MB rammal) mozit varázsol, szóljon.
Thx!

#1699 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:35

Idézet: OLE-3 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 21:23

Sziasztok!

Olvasgattam a topicot, de nem találtam hasonszőrű témát.
A kérdésem az lenne, hogy melyik az a lejátszó (vagy lejátszó beállítás), ami egy régi laptopon is élvezhető videózást tesz lehetővé. Az MPC (ffdshow-val) és a VLC is akad alapból. Próbáltam még a Crystal Player-t, de azzal sem tudtam nézhetőt produkálni. Egyedül az Mplayer volt az ami aránylag elfogadható folytonosságot tárt elém, de full screen-ben néha az is megakadt.
Szóval aki tud valami buta lejátszót ami egy P3 500-as laptopon (256MB rammal) mozit varázsol, szóljon.
Thx!

Ha mplayerrel is akadt akkor mindennel fog. Annál kissebb erőforrásigényű lejátszó nem nagyon van.

#1700 Felhasználó inaktív   OLE-3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 22:01

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 15:35

Ha mplayerrel is akadt akkor mindennel fog. Annál kissebb erőforrásigényű lejátszó nem nagyon van.

Közben sikerült egész jól beállítani az mplayer-t.
Igazából az összes lejátszónak az volt a baja (illetve a gépnek a lejátszókkal), hogy nincs d3d támogatás a kártyán. Mplayer is 'noaccel'-el megy most.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.