HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 17:29

Idézet: kampókezű kalauz - Dátum: 2007. Aug. 5., Sunday - 0:44

Szevasztok!

Kis gondom akadt:
Van egy (több) mpeg-2 formátumú anyagom, amit lejátszáskor léptetni szeretnék előre-hátra egy másodpercenként. De nem megy, pedig több programmal próbálkoztam (BS, VLC, PowerDVD). Csak arra hajlandó, hogy fél percet ugrik előre/hátra kereken, és csak többedik gombnyomásra. Egy gombnyomás pedig mindig fél perc előre... A másfél órás anyagot a BSplayer 17 mp-nek látja, addig végigfut a csík, aztán a számláló megáll, a film megy. Tehát le tudom játszani, csak a léptetés nem megy.
Van erre megoldás? :think:

(Nem, nem kalózanyag, ez egy munkakópia.)

valami mpeg2 szerkesztoben probalj leptetni. (gondolom 1 framet/kepet akasrz kivenni a videobol.) de amugy en madia player classical tudok framenkent leptetni mpeg2-t. most probaltam ki. :)

Szerkesztette: des 2007. 08. 12. 17:30 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1762 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:54

XP alá keresek olyan video lejátszót, ami megjeleniti a feliratot is.
A mediaplayer nem teszi. :-(
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1763 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 12:04

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:54

Nézzd meg: http://usite.hu/prg/KMPlayer

Én ezt javaslom: KMPlayer 2.9.3.1350 (16Mb)

Szerkesztette: feri22 2007. 08. 20. 12:05 -kor

#1764 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:56

Sziasztok.

Ha bármilyen filmet (dvd, avi...) ki szeretnék tenni a tv képernyőjére, akkor ott nem jeleníti meg a képet (csak feketeség látszik ablakban és teljesképernyőn is), ellenben a gépen igen.

ATI 9800pro a kártya, és omega driverrel használom. Lenne valami öteletetek?

Előre is köszönöm!
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1765 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:11

Hát ez egy kicsit off, de nem akarok külön topicot nyitni: Kérdésem, hogy milyen formátumban kerüljenek fel jelenleg mp3-ban leledző zeneszámok egy CD-re, hogy "mezei" CD lejátszó/hifi le tudja játszani? Előre is kösz a választ.

#1766 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:13

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:54

Én a DivX G400-at ajánlom. Megy sima MP és Classic alatt is. Tehát a filmet a rendes Media Playeren nézed, a G400 automatikusan elindul és a háttérben dolgozik, és a MP képernyőjén jeleníti meg a feliratot. Ha alapértelmezésben valamiért nem találja a G400 a filmhez tartozó feliratfájlt, egy tallózóablakban meg lehet adni az elérési utat.

#1767 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 22:11

Hát ez egy kicsit off, de nem akarok külön topicot nyitni: Kérdésem, hogy milyen formátumban kerüljenek fel jelenleg mp3-ban leledző zeneszámok egy CD-re, hogy "mezei" CD lejátszó/hifi le tudja játszani? Előre is kösz a választ.

Akkor szerintem egyedüli megoldás, hogy audio cd-t írunk belőle, amit vagy az író program megcsinál akár mp3-ból is, vagy ha nem, akkor wavból. Wavba dekódolni meg lehet akár lame-mel, akár foobar-ral. Izé - milyen oprendszer alatt? Mindegy, lame az biztos van alá :D
Ha pedig mp3-ból írunk audio cd-t, arra vastag fekete filccel rávéssük, hogy mp3-ból készült, és nem adjuk ki a kezünkből, mert valaki még újra letömöríti, és a duplán veszteséges anyagot áll neki terjeszteni :eek:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1768 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:10

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 22:58

Akkor szerintem egyedüli megoldás, hogy audio cd-t írunk belőle, amit vagy az író program megcsinál akár mp3-ból is, vagy ha nem, akkor wavból. Wavba dekódolni meg lehet akár lame-mel, akár foobar-ral. Izé - milyen oprendszer alatt? Mindegy, lame az biztos van alá :D
Ha pedig mp3-ból írunk audio cd-t, arra vastag fekete filccel rávéssük, hogy mp3-ból készült, és nem adjuk ki a kezünkből, mert valaki még újra letömöríti, és a duplán veszteséges anyagot áll neki terjeszteni :eek:

A Nero-m nem hajlandó audio cd-t csinálni sem wav-ból, sem mp3-ból. Előbbire pluginért ordibál, utóbbi meg szerinte nem támogatott formátum... :legyint: Amúgy WinXP SP2 az oprencer...

#1769 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:10

A Nero-m nem hajlandó audio cd-t csinálni sem wav-ból, sem mp3-ból. Előbbire pluginért ordibál, utóbbi meg szerinte nem támogatott formátum... :legyint: Amúgy WinXP SP2 az oprencer...

Szerintem akkor reinstall kéne neki, mert mindkettőt megcsinálja alapból a Nero. Némelyik asztali lejátszó eszik mp3-at, de egyedül az audio cd a megoldás tényleg.

Szerkesztette: Orgi 2007. 08. 30. 22:32 -kor

#1770 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:47

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:31

Szerintem akkor reinstall kéne neki, mert mindkettőt megcsinálja alapból a Nero. Némelyik asztali lejátszó eszik mp3-at, de egyedül az audio cd a megoldás tényleg.

Amikor megvettem az új írómat, adtak hozzá egy Nero 6-ot, teljesen eredeti és legális. A reinstallt megpróbálom, thx. :)

#1771 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 06:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:47

Amikor megvettem az új írómat, adtak hozzá egy Nero 6-ot, teljesen eredeti és legális. A reinstallt megpróbálom, thx. :)

Végszükség esetén itt találsz egy plugint a Totalcommanderhez, az is simán ír mp3-ból audiót.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1772 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:47

Ha nem megy, én zenei cd írásra az Exact Audio Copyt használom, wavot eszik és amúgy is szükséged lesz rá a grabbeléshez :) MP3-at meg mondjuk a foobar2000 átalakítja wavvá, mindkettő ingyenes és tökéletes program.

#1773 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 21:24

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 13:04

Én ezt javaslom: KMPlayer 2.9.3.1350 (16Mb)

Köszönöm, ez jó.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1774 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 15:51

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 16:25

MPC tud ilyet.

Valóban tud hangsávot videóhoz illeszteni.

De van egy kis gond. DVD alá szeretnék MPC-vel új hangsávot tenni. Nincs baj, betölti a videót és az plusz audio sávot, de a DVD bevezetővel és menüvel kezdődik. Mire érdemben a filmre váltok, eltűnik a plusz audio sáv. Valami ötlet, hogy lehetne ezt elkerülni?

Persze hosszú távon bele fogom muxolni az új hangsávot a DVD-be, de addig is jó lenne valami megoldás, hogy a film és a hangsáv együtt legyen MPC-ben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1775 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:08

Sziasztok!
A napokban csatlakoztattam a VGA kimenetére TV-t.
Beállítottam,hogy azon jelenjen meg a teljes képernyős video.
Nomármost a probléma a következő : ha szélesvásznú avit nyitok meg,akkor a tv-n nem jól jelenik meg a kép. A széleit "levágja" a képet pedig hozzányújtja a szélekhez. Így pl minden ember tojás fejű lesz.

Azt szeretném megtudni,hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát.

A másik kérdésem is ide kapcsolódik : amennyiben a tv-n nézem a filmet, úgy nincs szükségem a monitor képére. Viszont viseo lejátszás alatt nem kapcsol ki magától. Megoldható,hogy mégis megtegye?

Előre is kösz.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#1776 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 21:09

Jah elfelejtettem : nvidia kártyám van. (Már ha lényeges momentum egyáltalán a fajtája.)
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#1777 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 20:28

Sziasztok

Van egy PC-m ASUS M2A-VM alaplappal, integralt ATI X1250-es videokartyaval. Ha MPEG2-t jatszok le vele, egyfolytaban szaggat a kep. Probaltam mar ffdshow-t felrakni egyedul, aztan codecpackot, de mindig ugyanaz az eredmeny. Divx-at tokeletesen viszi. Kell neki valami speci ATI-s mpeg2 filter? Hihetetlen, hogy manapsag ennyit kell szivni egy mpeg2 lejatszassal. A laptopomban levo regi radeon 9000-esen minden megy tokeletesen.

kosz

Laci

#1778 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 21:05

Milyen lejátszóval? Próbáltál már többfélét?

#1779 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 22:30

A PowerDVD-t probaltam. Azzal jobb, de igy is kicsit szaggat.
Most eljutottam vegre odaig, hogy az ffsshow-ban allitgatva a Media Player Classis jol lejatsza a DVD-t ha leszedem a PowerDVD-t.
Mar csak a Meediot kell ravennem, hogy hasznalja a Media Player Classicot.

#1780 Felhasználó inaktív   s821227 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 13:51

Szevasztok!

Adott egy acer aspire noti tuiron x2 1.6 os proc meg x1600 kari. érdés HD vidó simán ment rajta de van egy mkv-s filmem és szaggat, érdekességképpen megnéztem a proci leterheltségét és 50% felé nem megy! No akkor mi lehet a problem! Vlc, Mplayer, martoska meg a standard kodekek fenn vannak nincs kodekpakk! Elvileg van fenn egy kopie xvid sima divx ac3 ogg g400 és ennyi!

Válaszotokat előre is kösz!

Hali!

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »