Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.)
Elküldve: 2007. 08. 30. 15:56
Ha bármilyen filmet (dvd, avi...) ki szeretnék tenni a tv képernyőjére, akkor ott nem jeleníti meg a képet (csak feketeség látszik ablakban és teljesképernyőn is), ellenben a gépen igen.
ATI 9800pro a kártya, és omega driverrel használom. Lenne valami öteletetek?
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 08. 30. 21:11
Elküldve: 2007. 08. 30. 21:13
Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:54
A mediaplayer nem teszi.
Én a DivX G400-at ajánlom. Megy sima MP és Classic alatt is. Tehát a filmet a rendes Media Playeren nézed, a G400 automatikusan elindul és a háttérben dolgozik, és a MP képernyőjén jeleníti meg a feliratot. Ha alapértelmezésben valamiért nem találja a G400 a filmhez tartozó feliratfájlt, egy tallózóablakban meg lehet adni az elérési utat.
Elküldve: 2007. 08. 30. 21:58
Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 22:11
Akkor szerintem egyedüli megoldás, hogy audio cd-t írunk belőle, amit vagy az író program megcsinál akár mp3-ból is, vagy ha nem, akkor wavból. Wavba dekódolni meg lehet akár lame-mel, akár foobar-ral. Izé - milyen oprendszer alatt? Mindegy, lame az biztos van alá
Ha pedig mp3-ból írunk audio cd-t, arra vastag fekete filccel rávéssük, hogy mp3-ból készült, és nem adjuk ki a kezünkből, mert valaki még újra letömöríti, és a duplán veszteséges anyagot áll neki terjeszteni
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2007. 08. 30. 22:10
Idézet: alvaro - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 22:58
Ha pedig mp3-ból írunk audio cd-t, arra vastag fekete filccel rávéssük, hogy mp3-ból készült, és nem adjuk ki a kezünkből, mert valaki még újra letömöríti, és a duplán veszteséges anyagot áll neki terjeszteni
A Nero-m nem hajlandó audio cd-t csinálni sem wav-ból, sem mp3-ból. Előbbire pluginért ordibál, utóbbi meg szerinte nem támogatott formátum... :legyint: Amúgy WinXP SP2 az oprencer...
Elküldve: 2007. 08. 30. 22:31
Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:10
Szerintem akkor reinstall kéne neki, mert mindkettőt megcsinálja alapból a Nero. Némelyik asztali lejátszó eszik mp3-at, de egyedül az audio cd a megoldás tényleg.
Szerkesztette: Orgi 2007. 08. 30. 22:32 -kor
Elküldve: 2007. 08. 30. 22:47
Idézet: Orgi - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:31
Amikor megvettem az új írómat, adtak hozzá egy Nero 6-ot, teljesen eredeti és legális. A reinstallt megpróbálom, thx.
Elküldve: 2007. 08. 31. 06:28
Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:47
Végszükség esetén itt találsz egy plugint a Totalcommanderhez, az is simán ír mp3-ból audiót.
Elküldve: 2007. 08. 31. 09:49
Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:47
Ha nem megy, én zenei cd írásra az Exact Audio Copyt használom, wavot eszik és amúgy is szükséged lesz rá a grabbeléshez
Elküldve: 2007. 09. 01. 21:24
Idézet: feri22 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 13:04
Köszönöm, ez jó.
Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.
Elküldve: 2007. 09. 02. 15:51
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 16:25
Valóban tud hangsávot videóhoz illeszteni.
De van egy kis gond. DVD alá szeretnék MPC-vel új hangsávot tenni. Nincs baj, betölti a videót és az plusz audio sávot, de a DVD bevezetővel és menüvel kezdődik. Mire érdemben a filmre váltok, eltűnik a plusz audio sáv. Valami ötlet, hogy lehetne ezt elkerülni?
Persze hosszú távon bele fogom muxolni az új hangsávot a DVD-be, de addig is jó lenne valami megoldás, hogy a film és a hangsáv együtt legyen MPC-ben.
Elküldve: 2007. 09. 04. 21:08
A napokban csatlakoztattam a VGA kimenetére TV-t.
Beállítottam,hogy azon jelenjen meg a teljes képernyős video.
Nomármost a probléma a következő : ha szélesvásznú avit nyitok meg,akkor a tv-n nem jól jelenik meg a kép. A széleit "levágja" a képet pedig hozzányújtja a szélekhez. Így pl minden ember tojás fejű lesz.
Azt szeretném megtudni,hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát.
A másik kérdésem is ide kapcsolódik : amennyiben a tv-n nézem a filmet, úgy nincs szükségem a monitor képére. Viszont viseo lejátszás alatt nem kapcsol ki magától. Megoldható,hogy mégis megtegye?
Előre is kösz.
Elküldve: 2007. 09. 04. 21:09
Elküldve: 2007. 09. 08. 20:28
Van egy PC-m ASUS M2A-VM alaplappal, integralt ATI X1250-es videokartyaval. Ha MPEG2-t jatszok le vele, egyfolytaban szaggat a kep. Probaltam mar ffdshow-t felrakni egyedul, aztan codecpackot, de mindig ugyanaz az eredmeny. Divx-at tokeletesen viszi. Kell neki valami speci ATI-s mpeg2 filter? Hihetetlen, hogy manapsag ennyit kell szivni egy mpeg2 lejatszassal. A laptopomban levo regi radeon 9000-esen minden megy tokeletesen.
kosz
Laci
Elküldve: 2007. 09. 08. 22:30
Most eljutottam vegre odaig, hogy az ffsshow-ban allitgatva a Media Player Classis jol lejatsza a DVD-t ha leszedem a PowerDVD-t.
Mar csak a Meediot kell ravennem, hogy hasznalja a Media Player Classicot.
Elküldve: 2007. 09. 15. 13:51
Adott egy acer aspire noti tuiron x2 1.6 os proc meg x1600 kari. érdés HD vidó simán ment rajta de van egy mkv-s filmem és szaggat, érdekességképpen megnéztem a proci leterheltségét és 50% felé nem megy! No akkor mi lehet a problem! Vlc, Mplayer, martoska meg a standard kodekek fenn vannak nincs kodekpakk! Elvileg van fenn egy kopie xvid sima divx ac3 ogg g400 és ennyi!
Válaszotokat előre is kösz!
Hali!
Elküldve: 2007. 09. 23. 11:36
Elég régi darab nálam már a BSPlayer, és nemigazán szeretném lecserélni (főleg mióta a dvd-t is normálisan kezeli). Viszont most belefutottam két problémába amit nem tudok megoldani és eléggé zavar.
Előtörténetként annyi, hogy egy 16:10es felbontású (1280x800) monitorral ellátott laptopra raktam fel a bsplayer 2.23at, és megadtam a 16:10es aspect ratiot a proginak.
1: ha full screenre váltok, akkor kirakja teljes képernyőre a mozit, mármint kávától káváig. Miként tudom beállítani, hogy csakis WideScreenbe jelenítse meg? Az alsó-felső fekete csík engem nem zavar, viszont a kép szebb... (gyakorlatilag fullscreen esetén "shift-1" módban akarom, hogy megjelenjen)
2: és ez a fontosabb: miként tudom kikapcsoltatni automatikusan a powersave dolgokat mozi közben? Mert az nem pöpec, hogy 15 percenként lekapcsol a monitor filmnézés közben....
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2007. 09. 24. 23:55
Már régóta szerettem volna megkérdezni valamit az itteni multimédiás szakértőktől, csak sose mertem.
A végső lökést Drummaster adta, ezen az oldalon, idézem: "...Én a DivX G400-at ajánlom. Megy sima MP és Classic alatt is..." De idézhetnék számos másikat is innen, vagy akár más topicokból is a HWSW-ről. Úgymint: FFdShow mellé feltenni a vobsubot, meg a mkv-t, meg az Ac3filtert, meg a ... De nem ragozom tovább, az XViD mellé felrakandó DivX-t már meg sem említem.
Tehát a kérdésem a következő: amennyiben feltelepítem az Mplayer Classicot, valamint mellé a legfrissebb FFdShow-t, és csak filmnézés a célom (de abból mindenféle) kell-e ezek mellé még akármit is telepítenem? Ha igen, miért?
Én Vistát használok (Vlite mod: se média center, se wmplayer), mellette a fent említett Mplayerc/FFdShow páros. Ami még számíthat esetleg, fent van a Nero 7 is (igaz, a lite verzio). Ez van március óta (de előtte XP alatt is így volt), és még nem volt gondom egyetlen lejátszással sem, legyen az akár Xvid/DivX, vagy DVD, vagy akár a 720p H.264-es mkv-s Gyürük ura. Kép remek, hang úgyszintén.
Hansúlyozom - ezért nem akaródzott eddig megkérdezni - nem gúnyolódok, nem az a lényege annak amit írtam, hogy minek feltenni mindenféle codecet, hogy a tömérdek kodecpackról ne is beszéljek (bár végül is az FFdShow is az), nem.
Egyszerűen csak érdekel, hogy kell-e, érdemes-e feltennem még mást is, mert ha igen, érdekel. Ha mondjuk jobb lesz a minőség, vagy ilyesmi.
Különösen SuMMeR véleménye érdekelne.
Elküldve: 2007. 09. 25. 08:30
Mivel ezen területen nem vagyok otthon, ezért gondoltam felteszem itt a kérdést..
Előre is thx
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Súgó
A téma zárva.