HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1824 Felhasználó inaktív   Traptor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 22. 10:38

Na, közben a Media Control plugin beállításai között találtam egy olyat ami az ffdshow-t beállítja az MCE-hez.
Ez segített. :)

#1825 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:17

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok-e.
Problémám, hogy az audigy 2-vel egy 5.1-es hangfalrendszert használok (fadobozos genius), már xp alatt is macera volt megoldani, hogy minden csatornát használjanak az alkalmazások (legyen az játék, winamp, film).
Eddig az audio centerben (Vagy mi, lecserélte az addigi hangerő szabályzót és egy grafikus felületről lehetett minden audio dolgot kezelni) a bass redirectionnel sikeredett előhozni a mélynyomót és a középső hangfalat is, de vista alatt sajna ez az alkalmazás nem megy. A mostani alap controll centerben pedig csak a hangfal típusát (stereo, 2.1 stb.) lehet megadni, de ettől függetlenül nincs hang a mélynyomón és a centeren.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1826 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:14

Sziasztok ! ( Egy kicsi OFF de nemtudtam máshova írni)
Az Everest ezt írja : Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - Audio Codec Interface    PCI
ilyen integrált cuuc van a gépben vagy mi a fene... Nah ehhez kellene valami driver, mert a Realtek oldalán csak ALC650hez találtam.... Vagy az is jó ?
Köszi !

Szerkesztette: curly 2007. 11. 08. 23:14 -kor

Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#1827 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:00

Idézet: curly - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 0:14

Sziasztok ! ( Egy kicsi OFF de nemtudtam máshova írni)
Az Everest ezt írja : Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - Audio Codec Interface    PCI
ilyen integrált cuuc van a gépben vagy mi a fene... Nah ehhez kellene valami driver, mert a Realtek oldalán csak ALC650hez találtam.... Vagy az is jó ?
Köszi !

Realteknek integrált driverei vannak: 1 drivercsomag az összes Realtek HD audiónak és egy másik csomag az AC97-eseknek.

Az nForce3 csak AC97-et támogat, tehát neked az a driver kell.

Egyébként pedig az ALC850 AC97-es hangkodek. Lásd:

Idézet

the ALC850 is an AC'97 Rev 2.3 compatible multi-channel audio CODEC

http://www.realtek.com.tw/products/product...onn=4&ProdID=59
May the bastard rest in pieces ;)

#1828 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 14:34

Gondolom sokan ismeritek, de hátha valaki nem!
Nekem ez nagyon tetszik...! :up:

SMOKE Winamp Visualization FREE
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1829 Felhasználó inaktív   marci_1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 23:15

Sziasztok,

az a gondom, hogy sikerült kikapcsolnom a DirectVobSub-ot (auto-loading version), és most sehogy sem tudom újraéleszteni.

A konfiguráló ablakában kísérletezés közben "never load"-ra állítottam (vagy ilyesmire, nem biztos, hogy jól emléxem).

A Program Files/DirectVobSub-ban csak a VSFilter.dll van, meg egy uninstall.exe, szóval onnan sem indítható. Uninstall/újratelepítés sem segít.

Hálás lennék valami ötletért, előre is kösz.

#1830 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 23:25

rundll32 vsfilter.dll,DirectVobSub

valoszinu a vindoz/system32-ben talalod, szoval parancsorba: rundll32 C:\WINDOWS\system32\vsfilter.dll,DirectVobSub

#1831 Felhasználó inaktív   marci_1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:43

Kösz a gyors választ, sajnos nem működött, és így sem:

c:\windows\system32\rundll32 c:\program files\directvobsub\vsfilter.dll,directvobsub

valószínüleg mert nLite-tal alaposan kiherélt xp-t használok...

esetleg a registry-ben lehetne valamit átírni?

Köszi

#1832 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:00

Keress ra, hogy hol van a vsfilter.dll. Vagy ez legyen nulla: HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\VSFilter\General\LoadLevel
"LoadLevel"=dword:00000000

Harom erteke lehet.

Ha ezzel sem sikerul, akkor torold ami itt van: HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\VSFilter\

Szerkesztette: blash 2007. 11. 18. 14:10 -kor

#1833 Felhasználó inaktív   marci_1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:12

Zseniális, köszönöm, ez működött:

"Vagy ez legyen nulla: HKEY_CURRENT_USER\Software\Gabest\VSFilter\General\LoadLevel
"LoadLevel"=dword:00000000"

(00000002-re volt állítva)

:respect:

#1834 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:08

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Videólejátszásnál (mkv,avi, bármi) vízszintes csíkok (2 párhuzamos) másznak lefele a képen, olyan mintha a frissítési freki nem lenne jó vagy mintha a két csík között el lenne tolódva a film, kipróbáltam már sokfajta beállítást a codec-ben de nem tudom eltüntetni, baromira bosszantó és ezt csak a media player classicnál csinálja. Kipróbáltam már több felbontásban is.
FFDshow a codec, 60Hz a frissítési frekvencia, LCD tv-n és LCD monitoron egyaránt csinálja.

Ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném, már nagyon sok ideje szívok vele.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#1835 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:23

Idézet: Royal - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 18:08

Sziasztok!

Videólejátszásnál (mkv,avi, bármi) vízszintes csíkok (2 párhuzamos) másznak lefele a képen, olyan mintha a frissítési freki nem lenne jó vagy mintha a két csík között el lenne tolódva a film, kipróbáltam már sokfajta beállítást a codec-ben de nem tudom eltüntetni, baromira bosszantó és ezt csak a media player classicnál csinálja. Kipróbáltam már több felbontásban is.
FFDshow a codec, 60Hz a frissítési frekvencia, LCD tv-n és LCD monitoron egyaránt csinálja.

Ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném, már nagyon sok ideje szívok vele.

Hmmm... nekem egy ideig az esetek kb. felében szinte tök stabilan a kép teteje táján tört a kép, mintha rossz időben reagálna a "visszafutásra" (ugye tft-n ilyen nincs, de azért csak sorban küldi a kártya az adatokat, ugyanolyan ritmusban, mintha crt lenne). És csodák csodája, megszűnt, amint a dx9/3d outputról átváltottam dx9/2d-re :omg:
Így most nem tudok shadert alkalmazni (nagy dolog, bugos volt amúgyis, néha furcsa függőleges textúratöréseket lehetett látni a képen, amolyan polygonhatárokat :rolleyes:), meg olyan érdekesen elforgatni se a képet, de igazából nem is akarom :D

szerk. persze átméretezés (zoom) van így is, meg a fölirat is jó. A lényeg megmaradt tehát. Amúgy baj lenne...

Szerkesztette: alvaro 2007. 12. 01. 18:24 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1836 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:33

Hát ez nekem sajnos nem segít mivel alapból 2d-n van de azért köszi.

#1837 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 19:29

Egyébként milyen kártya/driver/monitor? Én gef8600gt-re kötött acer 2423w-t használok, valami 162.mittu domain driverrel (sorry, a gépem 60km-re van északkeletre :think:), de van "kéznél" egy radeon 9600pro is - persze szintén ott :o
Régebben, amikor azt használtam, nem tűnt föl, hogy ilyesmit csinálna, akármire is állítottam az output :think: persze annak az időnek legnagyobb részében meg crt volt rákötve :think:

#1838 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 01:42

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 18:29

Egyébként milyen kártya/driver/monitor? Én gef8600gt-re kötött acer 2423w-t használok, valami 162.mittu domain driverrel (sorry, a gépem 60km-re van északkeletre :think:), de van "kéznél" egy radeon 9600pro is - persze szintén ott :o
Régebben, amikor azt használtam, nem tűnt föl, hogy ilyesmit csinálna, akármire is állítottam az output :think: persze annak az időnek legnagyobb részében meg crt volt rákötve :think:

ATI HD2600XT/Catalyst 7.11 /Samsung 226BW+Samsung LE32R82BX, de szerintem nem hardveres probléma van mert mint irtam az első hsz-ban csak a mpc-nál csinalja, más lejátszóval tökéletes.

#1839 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 03:44

Idézet: Royal - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 1:42

ATI HD2600XT/Catalyst 7.11 /Samsung 226BW+Samsung LE32R82BX, de szerintem nem hardveres probléma van mert mint irtam az első hsz-ban csak a mpc-nál csinalja, más lejátszóval tökéletes.

Szerintem se hardveres probléma, csak érdekelt, mivel tud előjönni ilyen.
Van még valami "lock backbuffer..." kezdetű beállítás az output lapján, meg "WMR9 mixer mode", ezekkel se változik semmi? Mondjuk nekem az utóbbitól mindig változott 3d-nél, de szerintem köze nem volt annak se hozzá, csak reinitelte az output :D

#1840 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 06:44

Idézet: Royal - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 17:08

Sziasztok!

Nálam ugyanez van, de az antenna kihúzása egyértelműen megoldja  szóval - földhurok/brummos antenna okozza az én esetemben.

#1841 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 13:31

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 2:44

Szerintem se hardveres probléma, csak érdekelt, mivel tud előjönni ilyen.
Van még valami "lock backbuffer..." kezdetű beállítás az output lapján, meg "WMR9 mixer mode", ezekkel se változik semmi? Mondjuk nekem az utóbbitól mindig változott 3d-nél, de szerintem köze nem volt annak se hozzá, csak reinitelte az output :D

Ezekkel sem tűnik el  :(

#1842 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 13:33

Idézet: tlala - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 5:44

Nálam ugyanez van, de az antenna kihúzása egyértelműen megoldja  szóval - földhurok/brummos antenna okozza az én esetemben.

Nálam szerintem más lehet a gond mert ha hurok keletkezne, akkor a másik lejátszóban is olyan lenne a kép, megnéztem azért, de sajnos így sem jó, tuti valami beállítás rossz az ffdshow-ban vagy a mpc-ban.  :think:

Szerkesztette: Royal 2007. 12. 02. 13:37 -kor

#1843 Felhasználó inaktív   Royal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 13:42

Idézet: Royal - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 12:33

Nálam szerintem más lehet a gond mert ha hurok keletkezne, akkor a másik lejátszóban is olyan lenne a kép, megnéztem azért, de sajnos így sem jó, tuti valami beállítás rossz az ffdshow-ban vagy a mpc-ban.  :think:

VLC-vel és PowerDVD-vel tökéletesen megy minden azért nem értem.

PowerDVD-vel nemtudjátok, hogy a matroskát hogy lehet elindítani, mert akkor nem érdekelne az egész cécó a media player classic-al.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.