Na, kezdjük az elején... alapokat tudok adni, sajna megoldást nem, biztos vannak szép leírások a neten... szóval a PC és az asztali lejátszó alapvetően különböző dolgok:
- A PC hajlékony, bővíthető architektúra, jelen pillanatban értem ezalatt a szoftveres részét: tetszőleges codec megírható rá, bármit, amit valaha bármilyen formában elkódoltak, le lehet játszani vele, ha megvan a megfelelő dekódoló elem.
- Ezzel szemben az asztali nagyjából fix (bár néha van firmware update lehetőség), és iszonyúan korlátozott: általában az MPEG4 ASP profilt ismerik, és azt is csak korlátokkal. Ilyen formátumra kódol a divx, xvid, ffdshow, csak az általad említettek közül. Legegyszerűbb és legbiztosabb ezek közül szerintem, ha xvidet használsz, és ...nemtom melyik profil beállításait. Remélem, valaki meg tudja mondani. A divx ugyanis fizetős szoftver, és a próbaverzió hagyja azt a hüje szöveget az elkészült videón. Korlátozott továbbá a felbontás, maximum DVD szabványú képmérettel boldogul (720*480, de avinál fogalmam nincs, mit csinál, mert az még a képarány beállítását se támogatja rendesen) - szóval a 800*600 teljesen biztosan nem támogatott ("HD not supported") - javaslom a leméretezést, mondjuk 640*480-ra, azt tuti elbírja.
Ja igen, itt jön be a képbe, maguknak a codeceknek is vannak beállításaik, azt kell piszkálni. És valami átméretezést beállítani a konverterben, mert az meg nem a codec dolga. Most nem tudom megmondani, az xvidnél mit hova (nincs ezen a gépen éppen, meg a munkahelyin se), hogy asztali-kompliant legyen, de valamit valahova :Đ
És hozzáteszem, hogy még sose csináltam direkt divx asztalira videót. MPEG2 DVD-t már próbáltam, de übernagy szívás az is...
szerk. hangnak mintha jó lenne az ac3, azt elvileg eszik az asztalik... bitrate-et annál is állítsd be valami normális értékre (bár szerintem a 16kbps hangot úgyse lehet már jobban agyonverni

)
....őőőő, de nincs itt a környéken valami asztali topik?
Szerkesztette: alvaro 2008. 06. 05. 16:01 -kor