HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 22:37

Idézet: yogibear - Dátum: 2004. április 17, szombat - 20:41

Wmv lejátszáshoz (és igy nem kell a MP, megy Mediaplayer Classic-kal vagy Bsplayerrel is akár a wmv lejátszás):

http://msdownload.ne...o.aspx?prid=461

http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

Nagyon láma kérdés, de hogyan tudnám rávenni az avi fájlt, hogy az ffdshow dll-jét használja?

Tudtommal azt használja, kivéve, ha nem engedélyezed valamelyik kodek helyett a config paneljén.
A start menüben az Ffdshow alatt keresd a configurationt és a Codecs alatt nézd meg, mi mellett van pipa. Az alapbeállitásra nem emlékszem, de nálam Xvid, Divx3, Divx4, MP43 helyett megy, mert a divx5 fenn van (dx5-ös film néha kockásodik az ffdshow-val, legalábbis a régebbi verzióval, meg ugyis dx5-öt használok tv-felvételre). Ha elinditok egy divx5-tel kódolt avit a Bsplayerben, akkor jobbklikk a panelen és a Properties fül alatt a divx decoder filter jelenik meg. Ha viszont engedélyezem az ffdshownak a divx5 lejátszást, akkor ugyanitt ffdshow mpeg-4 video decoder van, tehát ha engedélyezed az ffdshowban az adott kodeket, akkor ő fog dolgozni, függetlenül attól, hogy az a kodek fenn van-e a gépen, vagy nem. Ez benne a jó. :)

Köszönöm a tippeket, a jelenlegi helyzet a következő:
1. Az mmview segítségével a regedittel kiirtottam minden olyan codec-et, aminek a forrását az mmview vagy nem mutatta vagy ismeretlen volt a számomra. Maradtak az MS, a Cyberlink (PowerDVD), a Frauenhoffer, az Intel és a Nero fájljai. DivX, MediaPlayer már előtte uninstall.
2. Mediaplayer és DivX újratelepít, a DivX-ből ezúttal nem csak a player, hanem a bundle verzió.
3. MediaPlayerben azóta is csak hang van a wmv fájloknál.
4. Viszont! A DivX szépen lejátsza az avi-t, wmv-t, mpg-t. Néha. Mert ha bezárom, megnyitom és újra meg akarom nézni a videót, akkor már megint csak hang van. Azt hiszem, feladom és filmfájlokat kizárólag a csillagok kedvező együttállása esetén fogok nézni a gépen.
Azért ha van valakinek tippje, hogy ez a sztochaszrikus lejátszás minek köszönhető, akkor ne fogja vissza magát... :reklamacio:

#262 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 09:44

Idézet: halaci - Dátum: 2004. április 17, szombat - 21:37

Köszönöm a tippeket, a jelenlegi helyzet a következő:
1. Az mmview segítségével a regedittel kiirtottam minden olyan codec-et, aminek a forrását az mmview vagy nem mutatta vagy ismeretlen volt a számomra. Maradtak az MS, a Cyberlink (PowerDVD), a Frauenhoffer, az Intel és a Nero fájljai. DivX, MediaPlayer már előtte uninstall.
2. Mediaplayer és DivX újratelepít, a DivX-ből ezúttal nem csak a player, hanem a bundle verzió.
3. MediaPlayerben azóta is csak hang van a wmv fájloknál.
4. Viszont! A DivX szépen lejátsza az avi-t, wmv-t, mpg-t. Néha. Mert ha bezárom, megnyitom és újra meg akarom nézni a videót, akkor már megint csak hang van. Azt hiszem, feladom és filmfájlokat kizárólag a csillagok kedvező együttállása esetén fogok nézni a gépen.
Azért ha van valakinek tippje, hogy ez a sztochaszrikus lejátszás minek köszönhető, akkor ne fogja vissza magát... :reklamacio:

Az egyetlen használható megoldás egy újratelepités.
Tudom, sokan szeretnék elkerülni, de akkor előbb meg kellett volna gondolni, mit és hogyan szór fel a rendszerre, mert szvsz ezek a mindenféle "szuper uninstall" progik sem mindenhatóak.
Másrészt már rég kitalálták a rendszer mentésére a megfelelő progikat (Ghost, Driveimage, stb).
Op telepités, driverek telepitése (esetleg olyan progik feltelepitése, amik nem ronditanak a rendszerbe, pl. Virtualdub) és mentés. Aztán lehet telepiteni a többit. Igy egy gabaly esetén 10 perc alatt van egy tiszta rendszer.
Nálam soha nem volt fenn semmiféle csodapakk, csak ffdshow, Elecard mpeg2 dekoder (aból is  kiegyelve a windivx, meg az mp3) ac3 filter, divx5 (csak a kodek, semmi más), meg a két wmv-s file, amiről linket adtam. Lejátszónak Bsplayer (vagy a Gabest-féle Mediaplayer Classic), meg a Powerdvd.
Soha a bús életben nem volt olyan avi, mpg, amit ne tudtam volna lejátszani. Igaz, azt sem tudom, mi az az újratelepités. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#263 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 10:25

X Video Converter 3.5.5
  Size: 5.43MB | License: Shareware |

X Video Converter is powerful, full-featured and easy to use software to convert all video formats (as long as the Windows media player can play) to what you need. X Video Converter is a complete solution for video file interconvertion.

In X Video Converter 3.5.5 the new possibility of converting to VCD/DVD/SVCD compliant mpeg files is added. You can convert your source files of every supported format (AVI MPEG WMV/ASF) to VCD, SVCD or DVD and then burn it to a CD-R/CD-RW. You will be able to play the output disc at any VCD/DVD player and watch your favorite movie at your home TV.

Easy to use and understand interface allows you to enjoy working with video files without frequent consulting with reference materials. You do not need to be a professional to use this tool. Once you get started you will be surprised how smoothly you go converting your video files from one format to another.

X Video Converter features:

- Convert AVI MPEG WMV/ASF to AVI (DivX, XviD MPEG-4);
- Convert AVI to DivX (change Codec of AVI files).
- Convert AVI MPEG WMV/ASF to MPEG (MPEG-1, MPEG-2);
- Convert AVI MPEG WMV/ASF to WMV/ASF ;
- Convert AVI MPEG WMV/ASF to VCD/DVD/SVCD compliant files ;
- Support batch file converting.
- Kinds of Video&Audio Codec available.
- Custom output video size and Frame Rate.
- Change format of mpeg files (PAL<==>NTSC).

X Video Converter support:

- Support AVI (DivX/XviD) format.
- Support MPEG-1, MPEG-2 and VCD/DVD/SVCD compliant mpeg files.
- Support WMV/ASF format.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#264 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 13:29

Yogibear: Köszi a segítséget, én is attól tartok, hogy nem fogom megúszni az újratelepítést. Ha nem lenne ez a rohadt aktiválási mizéria az XP-vel (ne érts félre, legális!), nem is szarakodnék vele sokat, régebben úgy 8-9 havonta minden egyébtől függetlenül is megcsináltam. Sajnos ezt mostani XP-t elég óvatlanul neten keresztül aktiváltam, így viszont ha újra telepítem, akkor közli, hogy már van egy ilyen sorozatszám és elküld a fenébe. Na mindegy, c' est la vie, ahogy a németek mondják :-((

#265 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 14:06

Idézet: halaci - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 12:29

Yogibear: Köszi a segítséget, én is attól tartok, hogy nem fogom megúszni az újratelepítést. Ha nem lenne ez a rohadt aktiválási mizéria az XP-vel (ne érts félre, legális!), nem is szarakodnék vele sokat, régebben úgy 8-9 havonta minden egyébtől függetlenül is megcsináltam. Sajnos ezt mostani XP-t elég óvatlanul neten keresztül aktiváltam, így viszont ha újra telepítem, akkor közli, hogy már van egy ilyen sorozatszám és elküld a fenébe. Na mindegy, c' est la vie, ahogy a németek mondják :-((

Mondjuk többek közt ezért sem szeretem az xp-t. :)
Meg másért sem, de ez perszonális.
Mindenesetre én a helyedben először lementeném a mostani - bár nem túl jó - állapotot, biztos, ami zicher.
Másodszor: újratelepiteném a rendszert és telefonon aktiválnám. Kicsit macerásabb a sok gépelés, viszont telefonon át ritkán szoktak nyivákolni az új kérés miatt.
Ha mégis, kis várakozás után újra telefon és már remélhetőleg más veszi fel, aki nem bal lábbal kelt. :)
Ezt a részét már kivesézték a megfelelő xp-s topicokban.

Avagy: talán létezik erre alkalmas progi, amivel ki lehet menteni a két kódot (a generáltat és a kapottat) és újratelepités után visszatenni. Ebben nem vagyok járatos, talán működik, talán nem.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#266 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 20:10

Sürgős kérdés

Vettem ma fel a Hirtvről egy riportot és szeretném levágni az alján futó hircsikot...
HOgy tegyem ezt?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#267 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 21:16

na megoldottam.
Érdekes hogy a virtualdabbal nem engedett compressálni, mert nem ismerte fel az Xvidet... :eek:  :eek:
A nandub meg felismerte...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#268 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 21:34

Adept: Örülök, hogy sikerült megoldani a problémádat.

Más.
Frissült az ffdshow (v2004.04.18.).

#269 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 21:50

kicsit bonyolult volt...

Lecroppoltam virtual dubbal és tömöritettem avira. Aztán Canopussal a hangot is összenyomtam és a videot mégegyszer compressáltam...

#270 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 09:04

Túl lusta vagyok ide is beírni a kérdésemet...
inkább linkelek...Xvidből van min 3 féle filter, melyik, miért jó....stb...

#271 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 21:18

Frissítések:
Zoom Player Professional és Standard v4.00 beta3
Codec Pack All in 1 v6.0.0.8

#272 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 06:48

Frissült a TVTool (v9.6.3).

#273 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 12:20

Refresh needed:

Idézet

Freeware Video Codecs 4CC kód alapján megkereshető a kívánt kodek
nálam ez 404 az írás időpontjában.

de a lényeg:

ati radeon 8500 + video out (overscan, theater mode) + capturekártya (ez most mellékes). a lényeg: szeretnék lejátszani 720x576-os, 25FPS interlace-elt anyagot a video out-on úgy, hogy az 50fps-ben jelenjen meg. én naív enberke, gondoltam, h csak kiküldöm a jelet, aztán a tv a páros-páratlan sorokból összerakja nekem az 50félkép/s-es folyamatos videót. ehhez képest 25fps sebességű (elmosott) képet kapok (nem csúnya, nem villog, mégha lepause-olom is, de viszont lassú). a vidkártya beállításánál a villogásszűrést levettem 0-ra.

ami még érdekes, h akármilyen tvtunerprogi preview-ja (ami szintén megjelenik overlayen keresztül a video outon teljes képernyőben) szintén ezt az eredményt produkálja (tehát nem a rögzítés hibás).

kinek van ilyesmiben tapasztalata/ötlete? milyen beállítás/program szükségeltetik ehhez?

másik kérdés: dscaler miért nem játszik le nekem mpeg2-t?
BuXY

#274 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 12:30

Idézet: BuXY95 - Dátum: 2004. április 21, szerda - 13:20

Refresh needed:nálam ez 404 az írás időpontjában.
[...]

:omg:
Ha megnézed az utolsó frissítés dátumát (04.13.) akkor látható, hogy itt egy ideje nem volt frissítés. Ellenben az aláírásomban és a DVDZónán általában napi frissítés van, és mivel már régebben észleltem a hibát, ezért ott már nincs benne a listában a kérdéses link. ;)
(Egyébként sajnálom, hogy leszedték a weblapról az oldalt, mert nagyon tetszett...)

Szerk.: Ja, a TV-tuneres, TV-kimenetes problémákhoz én egy kicsit :bolond: vagyok... :D

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 21. 12:35 -kor

#275 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 07:36

egyszer úgyis megtanúlja előbb-útóbb mindenki, hogy codecpack sux:) ez vmi olyasmi amit egyszer át kell élni ahooz, hogy soha többet ne kövessel el az ember:) hiába, mindenki a saját kárán tanul  :o
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#276 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 22. 16:21

Még anno valahonnan beszerváltam egy "Avi.Film.codecek - nem kell codecpak" nevű tömörítményt, amiben az alábbi codecek vannak:

01 iv5play2.exe
02 iv5setup3.exe
03 DivX51Bundle.exe
04 m2vcodec.zip
05 empgdec20.zip
06 xvid-04102002-1.exe
07 divx ac3 codec.rar
08 wmpcdcs8.exe
09 lame, radium mp3& divx audio.rar
10 XviD-26012003-1.exe
11 DivXG400.2_7.zip

Valaki meg tudná mondani, hogy ezek micsodák, és hogy mostani frissen tömörített filmeknél melyiket szokták ezekből használni? Vagy mi az, ami a mostani filmekhez biztos nem kell? Van amelyiket nem lehet uninstallálni?

#277 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 16:45

Bocs, de belekontárkodok a hozzászólásodba ;) :

Idézet: olee - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 17:21

Még anno valahonnan beszerváltam egy "Avi.Film.codecek - nem kell codecpak" nevű tömörítményt, amiben az alábbi codecek vannak:

01 iv5play2.exe Indeo Video codec v5.x
02 iv5setup3.exe Indeo Video codec v5.x
03 DivX51Bundle.exe DivX 5.1 kodek (Gator-t tartalmazó!)
04 m2vcodec.zip azt hiszem ez is MPEG kodek... :think:
05 empgdec20.zip  a fájlnév nem ismerős, de valószínű, hogy MPEG kodek
06 xvid-04102002-1.exe XviD kodek (valószínű a Koepi féle) 2002.10.04.
07 divx ac3 codec.rar AC3 kodek
08 wmpcdcs8.exe  Windows Media Player 8 kodekek
09 lame, radium mp3& divx audio.rar  MP3 kodek
10 XviD-26012003-1.exe Egy újabb Koepi féle XviD
11 DivXG400.2_7.zip  DivXG400 feliratkezelő filter

Valaki meg tudná mondani, hogy ezek micsodák, és hogy mostani frissen tömörített filmeknél melyiket szokták ezekből használni? Vagy mi az, ami a mostani filmekhez biztos nem kell? Van amelyiket nem lehet uninstallálni?

Azt hiszem ezek mindegyike eltávolítható a rendszerből, és érdemes lesz ezek helyett újabbakat keresni (kis segítség: ezen topic első lapja :) )

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 22. 16:48 -kor

#278 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 16:55

A teljesség kedvéért: az empgdec20.zip az Elecard-féle mpeg-2 dekóder, az m2vcodec.zip pedig WinDVD-ből vagy PowerDVD-ből kiollózott mpeg-2 directshow filtergyűjtemény lehet. SuMMeR végkövetkeztetésével a legmesszebbmenőkig egyetértek. :)

Szerkesztette: KovacsUr 2004. 04. 22. 16:55 -kor

#279 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 18:43

Újítások

Stinky's MPEG-2 Codec 1.2.0.79
Microsoft ASF Codec(MPEG-4 V1/2/3) v.4.1.00.3920
MaXimus Free DVD codec
Panasonic VFW DV codec
DVD Genie v4.10
DVD Region-Free v3.50
X Video Converter v3.5.5
AVI2VCD v1.4.2
Cinema Craft Encoder Pro v2.70.01.00
FitCD v1.2.1

Most már ráfér a topicra egy frissítés, majd jelzem PPéternek.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 22. 19:21 -kor

#280 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 19:30

Az egységes álláspont szerint nem szerkeszthetünk hozzászólást, de ezzel most kivételt teszek. A továbbiakkal kapcsolatban konzultálok a többi Moderátorral és meglátjuk.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.