Idézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 09. 19:22
Sokáig MPC Home Cinema-t használtam, aztám amikor beletört valami .iso fájlba a bicskája, ment a levesbe, lett helyette a vlc.
Korábban, felraktam ugyanarra a célra több szoftvert (pl. 3-4 féle zenelejátszót, cd/dvd írót, stb.), de leszoktam róla, minek?
A fene fogja frissítgetni, állítgatni őket.
Legyen egy képnézegető, egy média lejátszó, egy böngésző, oszt' csók.
Én tartok többfélét is. Fent van 3 médialejátszó, de ebből csak egyet használok, egyet frissítek, a többi tartalék, hátha csak azzal megy valami. Böngészőből is van fent most 3, az Opera vizsgához kell még pár napig (utána viszont úgy gyalulom le, hogy a fal adja neki a másikat, mert egy szar), a FF-ot használom (alfa kiadás), a Chrome pedig azért, hogy ha weboldalt kell tesztelni, vagy valami nem menne FF alatt. Illetve ott az IE, de az a rendszerrel jön, Windows Update frissíti, 1-2 rendszerprogram használja meg a cFosSpeed.
Képnézegető is van fent kettő, de csak az IrfanView-t használom és frissítem, az XnView-t nem (már nincs szível legyalulni). Fent van még a GIMP komolyabb szerkesztésekre, ezt mindig frissítem is. CD íróból viszont csak egy van, ImgBurn. Zenelejátszóból 2 van, a foobar2000-et használom kizárólag, tartalékba/tesztelésre fent van a Clementine, illetve a VLC, SMPlayer, MPC-HC is játszik le zenét. Filekezelőből TC van fent (ezt frissítem rendszeresen), tartalékba/tesztelésre FreeCommander. Irodai szoftverből több is van fent, Office 2010, LibreOffice legújabb (ezt is rendszeresen frissítem, főleg teszteléshez van, meg esetleges dokumentumkonverzió próbálgatására), kiadványszerkesztőkből MikTeX, TeXstudio, Lyx, Scribus, de ezeket nem frissítem, csak tanulásra vannak fent. Napokon belül hozzájuk csatlakozik majd az Adobe InDesign.
Elektronikus szótárból van még egy pár, mindegyik másra való (egyik jelentéshez, másik vonzatokhoz, a harmadik csak kiejtéshez, plusz nyelvenként, egynyelvű és kétnyelvű is). Így is legyaktam néhányat, ami neten ingyen elérhető.
Szappanopera vége, most egy kis reklám következik