HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 14. 12:01

Mediaplayer valamiert nem jol jatsza le a feliratos filmeket. Felinstallaltam a VobSub-ot, es most ket felirat megy a film alatt, egy VobSub-os, es egy sima txt szeru. Hogy lehet a txt szeru feliratot kiszedni?

#502 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 14:54

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 13:01

Mediaplayer valamiert nem jol jatsza le a feliratos filmeket. Felinstallaltam a VobSub-ot, es most ket felirat megy a film alatt, egy VobSub-os, es egy sima txt szeru. Hogy lehet a txt szeru feliratot kiszedni?

Valószínű, hogy valamilyen módon fel van rakva a gépre a DivxG400 is (vagy manuálisan telepítve, vagy egy pakk hozománya), ami ugyancsak egy subtitle kezelő program, és a VobSub feltelepítése esetén mindkettő kirakja a feliratot. A beállításainál azt hiszem ki lehet kapcsolni, hogy automatikusan betöltődjön, de le is lehet szedni....

#503 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 15:33

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 15:54

Valószínű, hogy valamilyen módon fel van rakva a gépre a DivxG400 is (vagy manuálisan telepítve, vagy egy pakk hozománya), ami ugyancsak egy subtitle kezelő program, és a VobSub feltelepítése esetén mindkettő kirakja a feliratot. A beállításainál azt hiszem ki lehet kapcsolni, hogy automatikusan betöltődjön, de le is lehet szedni....

Koszi szepen, akkor utananezek annak a programnak. Nem az en gepem, en kodekpakkot nem rakok fel soha.
G400-at nem talaltam, de meg keresgelek azert.

Pinnacle PCTV, vagy Pinnacle TRex rakhat fel ilyen feliratozot?

Szerkesztette: Lipton 2004. 10. 14. 15:47 -kor

#504 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 16:50

Az is lehet, hogy a mediaplayerben van beállítva a felirítok mutatása, esetleg ffdshow. :think:
De van még pár feliratozóü.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#505 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 16:55

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 17:50

Az is lehet, hogy a mediaplayerben van beállítva a felirítok mutatása, esetleg ffdshow. :think:
De van még pár feliratozóü.  :up:

Media Playerben hol lehet ezt beallitani?

Mar megvan. :) A Media Player rakta ra a feliratot.

Szerkesztette: Lipton 2004. 10. 14. 17:06 -kor

#506 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 19:32

Van egy dvd rip svcd filmem, amire azt mondja a mediaplayer, hogy nincs fenn a codec a gépen. A gsop alátámasztja. Fenn van az ffdshow, gordian kodek pack, tehát, divx, xvid, stb. Van fenn dvd lejátszó progi, zeház mpeg4. Mi kellhet neki?
Üdvözlettel:
Gabi

#507 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 06:52

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 20:32

Van egy dvd rip svcd filmem, amire azt mondja a mediaplayer, hogy nincs fenn a codec a gépen. A gsop alátámasztja. Fenn van az ffdshow, gordian kodek pack, tehát, divx, xvid, stb. Van fenn dvd lejátszó progi, zeház mpeg4. Mi kellhet neki?

Mpeg2 dekóder kell neki. Tegyél fel valamilyen DVD-lejátszó programot!

#508 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 07:53

Az is van, de közben beszéltem a tulajjal, éás elküldi mélben.
Üdvözlettel:
Gabi

#509 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 17. 14:13

Üdv!

Az lenne a gondom, hogy Power dvd-ben nem tudom de a hangot se a feliratot beállani, mert szürkén jekzi ki, ergo nem enged hozzáférni. Ha menüben kiválasztom az oké, de ez csak a hangnál müködik. feliratnál össze vissza ugrál, szoval ami pl magyar ez neki nem az.
A displya subtitle is bevan pipálva, de semilyen feliratot nem ir ki. Mi lehet a gondja?
The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#510 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 08:08

Idézet: The JaCKaL - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 15:13

...Power dvd-ben nem tudom de a hangot se a feliratot beállani...

Sajna erre nem tudok mondani, szóval nekem passzolnom kell a kérdést.

Nekem egy olyan gondom van az Xvides filmekkel, hogy valamelyik szaggat, valamelyik meg nem. Ha nem tévedek, akkor Nic féle codec van fent, de a verziót nem tudom fejből (de nem a legújabb). Az előfordulhat, hogy a filmmel van a gáz és nem a decoderrel?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#511 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:27

Idézet: The JaCKaL - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 15:13

Üdv!

Az lenne a gondom, hogy Power dvd-ben nem tudom de a hangot se a feliratot beállani, mert szürkén jekzi ki, ergo nem enged hozzáférni. Ha menüben kiválasztom az oké, de ez csak a hangnál müködik. feliratnál össze vissza ugrál, szoval ami pl magyar ez neki nem az.
A displya subtitle is bevan pipálva, de semilyen feliratot nem ir ki. Mi lehet a gondja?

- Azt nem mondom, hogy túl sokat tudnék a PowerDVD lelki világáról, de véletlenül nem valami demó, vagy bundled változatod van? Nekem egy WinDVD van ilyen, amit a CD íróhoz adtak még régebben, na abban van az, hogy az 5.1-es hangbeállítások nem elérhetőek, de írja is, hogy az csak a teljes verzióhoz jár.

- Nem lehetséges, hogy írott DVD filmekkel van probléma, amelyeknél a készítő elb@szott valamit? Vagy ez a gyári lemezekkel is előfordul?

- Talán érdemes lenne kipróbálni az mplayer-t, hogy az mit kezd vele (mármint a magyar fejlesztesű linuxra készűlt lejátszóra gondolok), vagy esetleg a Media Player Classic-ot (a Gabest félét)...

#512 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:35

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 9:08

[...]
Nekem egy olyan gondom van az Xvides filmekkel, hogy valamelyik szaggat, valamelyik meg nem. Ha nem tévedek, akkor Nic féle codec van fent, de a verziót nem tudom fejből (de nem a legújabb). Az előfordulhat, hogy a filmmel van a gáz és nem a decoderrel?

Első lépésben én lecserélném a Nic változatot a Koepire, mivel az elsőt már nem igazán fejlesztgetik, míg a másodikból alig néhány hónapos a legutolsó.

Arra azért figyelni kell, hogy a később telepített DivX magához ragadja a lejátszást, vagyis az xvides filmeket is ez dekódolja, talán ez is lehet a hiba oka... :think:
Mondjuk ezt nem szoktam babrálni (nálam default állapotban van mindkettő), és így is jó nálam minden film...

#513 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:47

Idézet: modzso - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 10:46

Bocs, hogy nem olvasom végig a topicot, de lenne egy kérdésem:

Letöltöttem egy HDTV streamet.
Ellenben se Media playet, se Zoom player nem játsza le jól.
Gondolom mivel a stream interlaced. (Darabos és olyan 2t előre 1t vissza érzése van az embernek)
Szóval a frame sorrenddel van csak gond, a kép minőséggel nincs.
Tud valaki hozzá codedet?
Esetleg beállítást?
Kösz!

Hmm... sorba veszem már a régebbi kérdéseket, is, hátha még él a kérdező... :o  :D

Biztos elég erős géped van a HDTV formátumú videók lejátszásához? A hibajelenség erre enged következtetni...
Egyébként a 720p tipusú 1280 x 720 formátumban dolgozik, míg az 1080i tipusú 1920 x 1080 formátumban, (lehetséges, hogy már a monitorod se működik ekkora felbontásban - az enyém pl. nem...).

Egyébként meg ajánlom még tanulmányozásra a .::HDTV::. topikot itt a fórumon, lehetséges, hogy ott már szóba is került a tiedhez hasonló probléma.

#514 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:57

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 23:46

Hola!:)

Van nekem egy filmem... és ellenőrzöm Gspot-al, ami azt írja, hogy minden ok, codec installálva, erre amikor leakarom járszani a WMP azt írja codec kell, a BSplayer meg azt írja, nem tudja megnyitni. Ez a film a Ragyogás 1cd-s feliratos változata, a Gspot DivX Low Motion codec-et ír hozzá.

A GSpot mit ír a fájl hosszra? (Az ablak bal felső részén írja ki az információt - a 2.21-es verziónál).

A hiba arra enged következtetni, hogy valamennyi lemaradt a film végéről (pl. letöltésnél), és ebbe a lejátszó-programoknak beletörik a bicskája. Ha ezzel lenne gond, akkor a DivFix a megoldás.
Én legalábbis csak erre tudok hirtelen gondolni, mert ha azt írja, hogy van telepített kodek a lejátszáshoz, akkor annak mennie kellene... Próbáld meg talán még ellenőrizni a legújabb 2.52-es GSpottal is, abban le tudod tesztelni a lejátszást, és talán kicsit bőbeszédűbb is az elődjénél.

#515 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:05

Idézet: TraceR - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 14:35

Szerintetek miért lehet az, hogy az AC3-as filmek úgy néznek ki mintha akadoznának? Nem 100%-is sima a scrollozás, stb.

Próbáltam már AC3 Filterrel (0.74 és 1.05), a WINDVD-s Intervideo codeccel és mindnél ez volt a probléma. Ha unregisztráltam őket, akkor megint folyamatos volt a lejátszás.
Zoom Playert használok, de próbáltam WMP 6.4-el is.

A hangot Audigy SPDIF-jén keresztül küldöm ki erősítőre.

Hmm?

Ténylegesen akadozik a film, vagy csak scrollozás közben? Ha a második eset áll fenn, akkor azzal még együtt lehet élni... :Đ

Sajnos az Audigy-vel nincs semmi tapasztalatom, de még a saját kártyámon se használom az SPDIF kimenetet. Ki kellene próbálni azt, hogy fogsz egy sztereo hangfalpárt, azt bedugod a hangkártyába, és mondjuk az AC3Filtert használva (persze kikapcsolva az SPDIF-et) újra megpróbálkozol a lejátszással. Ha a  hangkártya a ludas, akkor így lehet, hogy kiderül...

#516 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:12

Idézet: Nomads - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 14:39

Sziasztok! NTSC felirtatos filmet konvertáltunk PAL formába (AVI2SVCD), de a feliratok elcsúsztak. tud valaki segiteni a korrekt konvertálás ügyben?

Idézet

tmpgenc-vel átfuttatod dvd pal settings-en az m2v-t.
v pulldown-nal kiadod a -framerate 25 parancsot, de ilyenkor a méret nem kerül átméretezésre. erre, ha minden igaz, a dvd patcher a megoldás. de ezt nem ismerem (talán jules30 tud neked ebben segíteni).
mindenféleképpen át kell alakítani a feliratot és a chaptert, meg a hangot!

by toi from DVDzóna

Ha még nem késő... :)

#517 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 23:09

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 16:35

Első lépésben én lecserélném a Nic változatot a Koepire, mivel az elsőt már nem igazán fejlesztgetik, míg a másodikból alig néhány hónapos a legutolsó.

Arra azért figyelni kell, hogy a később telepített DivX magához ragadja a lejátszást, vagyis az xvides filmeket is ez dekódolja, talán ez is lehet a hiba oka... :think:
Mondjuk ezt nem szoktam babrálni (nálam default állapotban van mindkettő), és így is jó nálam minden film...

Oh, kösz a tippet! Majd megnézem, hogy mit lehet tenni. Remélem nem gajdul meg mégjobban :p
Azt esetleg nem tudnátok megmondani, hogy a BMW videók közül, amik wmv-ben vannak miért nem megy mind rendesen? Az egyik (Chosen) lejátszás közben hal ki, ami havernál frankón megy.
Ja igen: felraktam a 9.0-ás frissítért a WMP7.0-hoz.

#518 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 08:52

Szoval egészen pontosan az a bajom, hogy van egy backup DVD-m. Star War 4-5-6.  3 különbözö menü van rajta mindegyiken, gondolom ezt véletlenül válaszza ki az elején.
Powerdvd ben az a baj, hogy hiába választok ki bérmely nelvet nem ir ki semmit, ellenben windvd kiirja, de mint kiderült össze voltak keverve a gombok a dvdmenüben, mert ha magyarra nyomtam az angol jött ha oroszra akkor a magyra. Ezt orvosoltam is dvdremakeval. Megnéztem dvdfhinkel az imaget és kideürlt bár subnyelv lelett szedve, de a hivatkozás megmaradt ugyebár. Oké, most már nem tud rá hivatkozni, mert a submenüben mind hideneltem ami nem kell maradt csak az angol a magyar és az off. Windvd jol le is játsza, de powerdvd még mindig nem ir ki semmit film közben. Amikor pedig megy a film, akkor jobb gomb és se a felirat se a nyelv nem változtathato. Ez mitől van? Power DVD Gold full (legujabb) és a Windvd pedig full deluxe (legujabb). Ötletek?

Ha az asztaliban lejátsza jol és minden oké, akkor semmi gond, de mielött kiirném gondoltam megkérdem mi lehet a bibi még.

Szerkesztette: The JaCKaL 2004. 10. 19. 08:53 -kor

The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#519 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 23:23

doom9.org-ról leszedtem az ott található XviD-1.0.2-29082004 _Final Release_ codecet, de még azzal is problémás néhány film. Szerintem csak a videó a gázos.

#520 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 10:00

Pontosan milyen codec kell a filmhez?
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első