HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 11. 03:24

Ja, ugy vhogy ahogy mondod, kiegeszitva azzal, hogy a csapatok egysegesitettek, amijuk eddig kulon-kulon volt:

Idézet

2.1 What is the Combined Community Codec Pack?

[...] the CCCP was created to unify the filter packs provided by several groups into a single, reliable pack, capable of decoding anime from practically any group, without breaking compatibility with anything else. [...]

Kép

Szerkesztette: blash 2005. 06. 11. 03:28 -kor

#842 Felhasználó inaktív   tiduj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 11. 13:15

sziasztok, biztos láma kérdés lesz, de hátha segítetek. az amazonon szeretnék meghallgatni részleteket dalokból. persze a két választható formátum a windows media player és a real one player - nem is tudom, melyiket utálom jobban. :) Szóval real alternative-ot (wmc-t) használok, ami viszont az istennek sem játsza le ezeket a mintákat (failed to render the file). Egy RealAlternative-fórumban ajánlották a jetaudio-t, leszedtem, csillog-villog, de az amazon továbbra is a windows media playert, ill. a wmc-t nyitja meg, hiába állítottam át, h a wma-t defaultból a jetaudio játsza le. van valamilyen ötletetek?

#843 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 13:23

Idézet: tiduj - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 14:15

van valamilyen ötletetek?

Media Player Classic? ;)
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#844 Felhasználó inaktív   tiduj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 13:42

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 13:23

bocs, nagyon hülye vagyok, természetesen azt használom a real alternative-val. de nem megy. nem bír renderezni. :)

#845 Felhasználó inaktív   zsolabacsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 22:45

Sziasztok uj vagyok itt és nem akarok semmiféle nagyméretű codec packot telepítgetni csak azokat amik
szükségesek. Sajna még nem tudom mire lesz szükségem nem tudom h milyen filmet kapok/nézek.
Azt meg nem szeretem ha Windows Media Player mindenféle kodeket letöltöget vagy mit csinál ugye hova kommunikál én inkább magam csinálnám....
Pl. most is panaszkodik a bsplayer h hiányzik valami hogy Xvid et lejátszon hang van kép nincs.
Nincs valahol összeszedve hogy egyénileg mit telepítsek (mire kell) és  honnan.
Lehet hogy ezt már sokan kérdezték....:)

Előre is köszike

#846 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 01:54

Én mplayer-ezem...Eddig mindent lejátszott. S nem kellett codec-ekkel szenvednem. Gyors, szinte nulla - még a bsplayernél is kisebb - az erőforrásigénye.

www.mplayerhq.hu És nem cska linuxra van már jóideje
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#847 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 12:48

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 0:54

Én mplayer-ezem...Eddig mindent lejátszott. S nem kellett codec-ekkel szenvednem. Gyors, szinte nulla - még a bsplayernél is kisebb - az erőforrásigénye.

www.mplayerhq.hu És nem cska linuxra van már jóideje

Szia, jó neked, sajnos az a program egy egyszerű zoom-ot sem tud, így röviden sz@rt se ér.
Persze akinek szélesvásznú monitora vagy tv-je van...

#848 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 19:50

mikk2000: Vegye' egy 19"-es crt-et, mar nem olyan dragak.

Peldaul ilyen Viewsonic-ot lattam a europarki Satrunban 30ezerert:

ViewSonic E92f+SB

Az mas kerdes, hogy a gyarto oldalan nem sikerult errol a modellrol semmit sem talalnom :D  De annyira nem lehet szar, hisz 95 kHz-es monitor, igy 1280x960 maximum 94 Hz-re kepes, ami mar szem abrat :)

#849 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 12. 19:54

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 13:48

Szia, jó neked, sajnos az a program egy egyszerű zoom-ot sem tud, így röviden sz@rt se ér.

Ha pan & scanre gondoltál, tudja...

#850 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 12. 20:08

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 20:54

Parszor mar olvasgattam az mplayer helpjet, de en nem talaltam ilyet. Illetve full screen eseten nem tudtam sem zoomolni, sem csak ugy vmelyik iranyba nagyitani. Szoval, mester, mikepp kell? :D  :respect2:

#851 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:17

Idézet: blash - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 18:50

mikk2000: Vegye' egy 19"-es crt-et, mar nem olyan dragak.

Peldaul ilyen Viewsonic-ot lattam a europarki Satrunban 30ezerert:

ViewSonic E92f+SB

Az mas kerdes, hogy a gyarto oldalan nem sikerult errol a modellrol semmit sem talalnom :D  De annyira nem lehet szar, hisz 95 kHz-es monitor, igy 1280x960 maximum 94 Hz-re kepes, ami mar szem abrat :)

Szia, 19 colos a moncsi... de ez nem segit a 1:2.35 és hasonló eszméletlen nyújtottságon, ez még szélesvásznú tévén is fekete csíkot ad....nem még hogy egy 4:3 arányú monitoron...

#852 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:20

Persze, hogy ott a fekete csik, de aze' mar engem nem zavar 19"-on. Bar jobban orulnek ke't Samsung 213 T-es panelnak, potom 280ezer korul van darabja  :nevet:

#853 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:23

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 18:54

Szia, a pan&scan egy olyan eljárás, amivel a szélesvásznú filmet úgy vagdossák meg, hogy az lehetőleg fekete csík nélkül élvezhető legyen a 4:3 arányú (pal felbontás arány) megjelenítőkön.
Sajnos a DVD gyártók ezt nagy ívben letojják, és nem foglalkoznak vele. Plussz munka ugyanis, végig kell nézni a filmet, és meghagyandó 4:3-as képkeretet attól függően kell tologatni, hogy minnél több dolog benne maradjon.

Persze értem mit akarsz mondani, ez alatt a funkció alatt általában azt értik, hogy az 1:2.35-ös képarányt egyel kisebbre, az 1:1.85 -re nagyítják. Hogy a szélek elvesznek, vagy kompresszálódnak, az a lejátszó dolga. Előző hozzászólóhoz hasonlóan kérdezem hogy miképp is kell ezt a funkciót aktiválni ami egy win alatti GUI-ból is elérhető?

#854 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:29

A deje féle frontendben van PanScan emuláció, ki is próbáltam egy szélessávú filmmel, működik is de nekem a végeredmény nagyon nem tetszett. Szerintem jobban jár az ember, ha alul-felül fekete csíkokat néz, de legalább az egész filmet látja...

Csatolt fájl:

#855 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:39

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 19:29

A deje féle frontendben van PanScan emuláció, ki is próbáltam egy szélessávú filmmel, működik is de nekem a végeredmény nagyon nem tetszett. Szerintem jobban jár az ember, ha alul-felül fekete csíkokat néz, de legalább az egész filmet látja...

Szia, azt a gui-t próbáltam, de a pan-scan része nem működött egyáltalán (úgy rémlik valami vékony zöld csík lett bal oldalt és annyi).

#856 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 12. 22:48

Idézet: blash - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 21:08

Parszor mar olvasgattam az mplayer helpjet, de en nem talaltam ilyet. Illetve full screen eseten nem tudtam sem zoomolni, sem csak ugy vmelyik iranyba nagyitani. Szoval, mester, mikepp kell? :D  :respect2:

Idézet

-panscan <0.0–1.0> Only works with the xv, xmga, mga, gl, quartz and xvidix video output drivers

Ezek közül Windowsra ugye marad a gl, de ezt nem igazán tudom kipróbálni, mert a kártyám nem támogatja. :omg: (Próbáltam Glide emulátor -> mesaFX -> OpenGL lánccal megoldani, de olyat fagytam, hogy arról koldultam, még a netem is elszállt... :Đ)

#857 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 10:54

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A következő a gond: van 1 audigy 2 hangkártyám, és rá van kötve egy Creative Megaworks 5.1 hangrendszer. Tegnap újraraktam a gépemet, de azóta a bal első hangszóróm nem szól (Már a tesztben sem, a többi a helyén van). A kábelezés jó, nem bántottam , illetve kipróbáltam.
1 Ac3 filter van fönt aminél szintén beállítottam az 5.1 hangrendszert.(Bár nem tudom hogy ez gond-e de az Ac3 ablakában ahol beálítod hogy milyen hangrendszer van, van egy fölső kis ablak ahol azt íraj hogy 1+1 Dual mono)
Szóval segítsetek már egy kicsit milyen codec legyen fönt mert tuti hogy nem hardveres a hiba.
Kell még valami codec a hanghoz? Vagy van valami ötletetek merre induljak el? Lehet hogy a driver marháskodik? De ezt egyszer már leszedtem és újraraktam.
Előre is köszi az ötleteket
Belph

#858 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:11

Idézet: Belphi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 11:54

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
[...]

Az AC3Filter olyan esetekben "tolakodik az előtérbe", amikor valamilyen többcsatornás hangforrású médiafájlra klikkelsz véletlenül, tehát ha a hangkártya tesztjénél már nem szól az egyik (és csak az egyik) hangszóró, akkor szvsz ott mégiscsak hardveres probléma lesz. Próbáld meg - ha lehet - cserélgetni a kábeleket a hangszórók között, vagy magát a hangyszórót rakni másik kábel végére (pl. jobb első). Így ki tudod szűrni a kábel vagy esetleg a hangfal hibáját.

Szoftveres problémánál (ilyen volt nekem is SB Live! 5.1-el) nem csak az egyik hangszóró nem szólna, hanem mondjuk a hátsók vagy a center egyáltalán.

Mindenesetre a kártya driverében legyen beállítva az 5.1 hangszóró (nálam ez a Creative Speaker Settings-ben van), és mellette ellenőrizd le a következőt is: Vezérlőpult -> Hangok és audioeszközök tulajdonságai -> Hangszóró beállításai -> Speciális gomb -> itt kiválasztani a te konfigurációdat (pl. 5.1).

Ha mégse oldódna meg a probléma, vagy a hangszórók/kábelek jók, akkor passz... :D

Szerkesztette: SuMMeR 2005. 06. 14. 15:12 -kor

#859 Felhasználó inaktív   Belphi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 17:28

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:11

Az AC3Filter olyan esetekben "tolakodik az előtérbe", amikor valamilyen többcsatornás hangforrású médiafájlra klikkelsz véletlenül, tehát ha a hangkártya tesztjénél már nem szól az egyik (és csak az egyik) hangszóró, akkor szvsz ott mégiscsak hardveres probléma lesz. Próbáld meg - ha lehet - cserélgetni a kábeleket a hangszórók között, vagy magát a hangyszórót rakni másik kábel végére (pl. jobb első). Így ki tudod szűrni a kábel vagy esetleg a hangfal hibáját.

Szoftveres problémánál (ilyen volt nekem is SB Live! 5.1-el) nem csak az egyik hangszóró nem szólna, hanem mondjuk a hátsók vagy a center egyáltalán.

Mindenesetre a kártya driverében legyen beállítva az 5.1 hangszóró (nálam ez a Creative Speaker Settings-ben van), és mellette ellenőrizd le a következőt is: Vezérlőpult -> Hangok és audioeszközök tulajdonságai -> Hangszóró beállításai -> Speciális gomb -> itt kiválasztani a te konfigurációdat (pl. 5.1).

Ha mégse oldódna meg a probléma, vagy a hangszórók/kábelek jók, akkor passz... :D

Köszi, megpróbálom ezeket.
Szólok hogy mi az eredmény.
Üdv

Belphi

#860 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 16. 21:22

Sziasztok!

Feldobtam a legújabb FFdshow (20050607) codecet és gyönyörű képet ad, de sajnos sima mpeg lejátszásakor beszaggat. MS MP9 és MPC alatt is. Van ötletetek?  :think: Egyelőre asszem visszatérek egy régebbi FFdshow-hoz. :(

A vas: NF7, Barton 2500+, Ati 9600XT, TB Santa Cruz, XP HUN SP2

Szerk.: visszatettem a legújabbat default installal, most mpg-hez a default codecet használja, ami rondább, de legalább nem szaggat.

Szerkesztette: FakeJack 2005. 06. 16. 21:26 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.