HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   mykes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:11

hello
Nekem olyan gondom lenne,hogy leszedtem a K-lite új csomgaját,és az AceMega 6.03 helyére felraktam+a  Media Player Classicot a legfrissebbre cseréltem.Azonban azt tapaztaltam,hogy eddig azMPC nem a videóra rakta a feliratot,hanem az alatta lévő fekete sávba.Azonban most meg a videóra rakja,és ha próbálom a DirectVobSub-ban a felirat prozícióját lejjebb rakni,akkor viszont kezd eltűnni a felirat.Mi lehet a gond?

#1242 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 05:21

Mivel az első hozzászólásban meg volt emlíve a VDub, innen is kérdeznék, a progival kapcsolatban. :confused:  :cool:

Miért nem kapcsolja ki a VDubom a gépet, miután a job kontrolban befejezte a feladatlistát?  :think:
A zikszp újratelepítése előtt (tegnap) még kikapcsolt. Ma nem.  :confused:
Valamit nem állítottam be? :think:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 04. 22. 05:23 -kor

#1243 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 10:12

VDub a registryben tárolja a beállításait. Windows újratelepítéssel elvesztek. (gondolom előtte format volt)

Job control / Options / Shutdown when finished

Szerintem ez nincs bekapcsolva. Ennyi a probléma.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#1244 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:58

Idézet: Max Payne - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 10:12

VDub a registryben tárolja a beállításait. Windows újratelepítéssel elvesztek. (gondolom előtte format volt)

Job control / Options / Shutdown when finished

Szerintem ez nincs bekapcsolva. Ennyi a probléma.

Nem kimondottan format... :think:
Új vinyó, + partíció, + na jó a végén némi format is, de sztem az már nem sokat számított... :D  :D  :D
Valamikor bekapcsoltam, annó, de azt már Lfelejtettem hogy hol.
THX :respect: az infót, így már menni fog... :respect:  :cool:

#1245 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 04:48

Lenne mág egy + kérdésem VDubbal kapcsolatban.
Hogyan lehet elindítani a "VirtualDub-1.6.14-AMD64"-et?
Az egyész pakban 4 file van, és bármelyik exe-t próbálom L indítani, program futási hiba űz-vel kilép.... :reklamacio:
Lehet hogy nem elég az A64-es proci, de 64-es XP is kellene neki? :think:
Vagy az sem mind1 hogy milyen magú cuccos van a 939-es foglalatban?  :think: Bár erről nem olvastam sehol... :confused:

#1246 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 11:39

Hogyan lehet elérni SB Audigy-al, hogy az AC3 kimenjen digitálisan? Ha megpróbálom AC3 filterben bekapcsolni az spdif pass through-t AC3-as hangsáv esetén 99%-ra ugrik a cpu használat és megfagy az egész media player. Sima Mpegnél és PCM-nél megy a pass through csak ac3-nál nem  :think:

#1247 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 19:06

Media player classic-ról lenne egy kérdésem. Ugye feliratot csak akkor tud varázsolni, ha az overlay az WMR7 vagy 9-en van. Namost azzal az a problémám, hogy a világosságjel 16-235 között van 0-255 helyett WMR-el, és ez sötétszürkés feketét, és nem tiszta fehéret jelent. Valamilyen módon nem lehet orvosolni ezt a problémát? Mert most vagy felirat nélkül nézem a filmet viszont szép kontrasztos, vagy pedig kontrasztalanul feliratosan.
A forrás az HD-s MPEG2 1080i és x264-es anyagok, amit más programmal nem nagyon lehetne lejátszani. Power DVD-vel (hardware acceleration on) jól megy nem akad, csak ugye azzal megint nem lehet srt és sub feliratokat megjeleníteni...
Aki tud valami megoldást erre, az ne tartsa magában ;)

#1248 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 19:44

Idézet: Szövie - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 20:06

Media player classic-ról lenne egy kérdésem. Ugye feliratot csak akkor tud varázsolni, ha az overlay az WMR7 vagy 9-en van. Namost azzal az a problémám, hogy a világosságjel 16-235 között van 0-255 helyett WMR-el, és ez sötétszürkés feketét, és nem tiszta fehéret jelent. Valamilyen módon nem lehet orvosolni ezt a problémát? Mert most vagy felirat nélkül nézem a filmet viszont szép kontrasztos, vagy pedig kontrasztalanul feliratosan.
A forrás az HD-s MPEG2 1080i és x264-es anyagok, amit más programmal nem nagyon lehetne lejátszani. Power DVD-vel (hardware acceleration on) jól megy nem akad, csak ugye azzal megint nem lehet srt és sub feliratokat megjeleníteni...
Aki tud valami megoldást erre, az ne tartsa magában ;)

vobsub :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1249 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 12:39

Hogyan lehet elérni SB Audigy-al, hogy az AC3 kimenjen digitálisan? Ha megpróbálom AC3 filterben bekapcsolni az spdif pass through-t AC3-as hangsáv esetén 99%-ra ugrik a cpu használat és megfagy az egész media player. Sima Mpegnél és PCM-nél megy a pass through csak ac3-nál nem  :think:

AudioHQ-ban be kell kapcsolni az AC3 passtrough-t, és akkor ha a program ac3-at szólít meg, akkor ott fog menni.

#1250 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 13:30

Ha már szóba került az SB Audigy, lenne egy kérdésem nekem is a cuccossal kapcsolatban.
Az SB Audigy digit kimenetén kijön az 5.1-es jel?
Mert a Live-om csak sztereó jelet hajlandó kiadni a digit kimenetre. :reklamacio:
És azon gondolkozok hogy kellne lassan cserélni, de ha ez is csak a sztereó jelet nyomnja ki a digit kimenetre, nincs sok értelme. :think:

#1251 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:45

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:30

Ha már szóba került az SB Audigy, lenne egy kérdésem nekem is a cuccossal kapcsolatban.
Az SB Audigy digit kimenetén kijön az 5.1-es jel?
Mert a Live-om csak sztereó jelet hajlandó kiadni a digit kimenetre. :reklamacio:
És azon gondolkozok hogy kellne lassan cserélni, de ha ez is csak a sztereó jelet nyomnja ki a digit kimenetre, nincs sok értelme. :think:

Nekem Audigy 2-m van, és amikor 5.1-es jelet kap, akkor 5.1-es hang jön ki, de csak ha a jel digitális. Pl. játéknál csak analógban jön ki a jel. Ha valódi digit kimenetet akarsz ami játékoknál is kiadja digitben a jelet, akkor a Terratec házatáján nézz szét.

#1252 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:36

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 14:45

Ha valódi digit kimenetet akarsz ami játékoknál is kiadja digitben a jelet, akkor a Terratec házatáján nézz szét.

Nézegettem ezeket a Terratec cuccokat, de csak optikai kimenetek vannak.. :confused:  :reklamacio:
Sajnos nekem koax kellne, mert kb 4M távolság van az erőlködőm és a PC között. :reklamacio:
Koaxnál nem gond ekkora táv, de optikával?.... :think:
Szal nem tudom. Esetleg valami 5let amire én nem gondoltam?

#1253 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:54

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 9:36

Nézegettem ezeket a Terratec cuccokat, de csak optikai kimenetek vannak.. :confused:  :reklamacio:
Sajnos nekem koax kellne, mert kb 4M távolság van az erőlködőm és a PC között. :reklamacio:
Koaxnál nem gond ekkora táv, de optikával?.... :think:
Szal nem tudom. Esetleg valami 5let amire én nem gondoltam?

Izé. Izé. Az optika gyakorlatilag veszteségmentes :)

#1254 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:13

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 18:54

Izé. Izé. Az optika gyakorlatilag veszteségmentes :)

Veszteségmentes??
Ez jó vicc!! Akkor miért kell a nagy tisztaságú szálakat is erősíteni? És miért nem láttam még 40cm-nél hosszabb patch kábelt? Bár lehet hogy rossz helyeken keresgéltem... :confused:  :think: Esetleg 5let hogy hol lehetne 4-5M-es optikai patch kábelt szerványolni??
Azonkívül az árnyékolt kábelt nyugodtan lehet taposni, derékszögben hajlítani, amiknek egy optikai szál nem nagyon szokott örülni... :reklamacio:

Szerk: Bár az optikai kábel kizárja a földhurok létrejöttének, még az esélyét is.... :respect:  :D

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 05. 04. 09:15 -kor

#1255 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 04:00

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:13

Azonkívül az árnyékolt kábelt nyugodtan lehet taposni, derékszögben hajlítani, amiknek egy optikai szál nem nagyon szokott örülni... :reklamacio:

A koax sem szokott neki örülni!

#1256 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 05:57

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 4:00

A koax sem szokott neki örülni!

Amit én használok, az kimondottan igényli... :D  :D  :D
Akkor most vissza az optikához. Szerintetek létezik pár méter hosszú optikai patch kábel?

#1257 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:33

Szerinted egy adatátviteli gerinchálózat pl miért optika, kilométereken keresztül? :)

#1258 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:37

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 8:33

Szerinted egy adatátviteli gerinchálózat pl miért optika, kilométereken keresztül? :)

Ne keverjük a dolgokat ha lehet. Az adatátvitelhez használt nagy tisztaságú optikai szálnak annyi köze van a "hifi" technikában használt mono módusú alkalmankénk plexiből húzott optikai szálhoz, mint Edison morzekészülékjeihez használt drótjának a gigabites UTP kábelekhez, pedig mind a kettő rézdrót :D  :D
Szal a két dolog ég és föld...
Tehát újra a kérdés: Hol lehet, illetve lehet-é egyáltalán valahol venni 4-5 méter hosszú, "hifi"-hez használatos optikai patch kábelt??

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 05. 05. 09:41 -kor

#1259 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:35

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:37

Tehát újra a kérdés: Hol lehet, illetve lehet-é egyáltalán valahol venni 4-5 méter hosszú, "hifi"-hez használatos optikai patch kábelt??

Ha pesten vagy, akkor bármelyik komolyabb házimozi rendszert értékesítő boltban. Komolyabb alatt értem azt, aminek az árukészletéről feltételezed, hogy nem 3 erősítőben merül ki, és árulnak optikai cuccokat. Vészhelyzetben egy media marktot is betámadhatsz, de ott baromi drága tudtommal.

Bár nem értem, minek optika, ha lehet egy digit jellel is dolgozni gépről, egyszerűbb, és ha normális DAC van az erősítőben, akkor szépen is fog szólni... spdifen kinyomod a jelet, és precíz, tiszta hangot kapsz. Ez is lossless, hanem 300, hanem neadjisten 1000 ft-os kábelt veszel (5m).

#1260 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 06:34

Optikai átvitel kilőve.. :reklamacio:
5M-es gagyi, (noname) kábel 10E :reklamacio: Márkás, 15 /20E... :reklamacio:
Szal marad a koax, ráadásul az már megvan... :D
Akkor most jöjjön egy újabb kérdés.
CANON fényképezőgéppel készült .avi állományokat milyen kódekkel lehet megnyitni szerkesztés / átkonvertálás céljából?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.