HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 20:01

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 17:45

Nem tudja valaki hogyan lehet beállítani az innen letölthető gmplayernél hogy megmaradjanak a színbeállítások. Ne kelljen minden fájl megnyitásnál újra beállítani.

Hmmm úgylátszik nem lehet.

No mindegy. Tud valaki olyan programról amivel meghatározott időközönként snapshotokat lehet készíteni egy videófájlról?

#1422 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:34

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 8:12

XP:

vezérlőpult-rendszer-hardver-eszközkezelő-CD/DVD meghajtók-kívánt egység

dvd régió beállítása fül

De vigyázz, ahogy írja is, csak limitált számú módosítás engedélyezett, tehát rendszeresen változtatgatni gyári firmware-jú egységet nem fogsz tudni. Ami itt általános az a 2-es régió.

Aha, értem köszi. Akkor valószínűleg ez a baj, hogy többször lett már állítva a régió. Ilyenkor viszont mi a teendő ha elérte azt a bizonyos számú állítási lehetőséget? Lehet ezzel még valamit kezdeni?

#1423 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 11:38

Idézet: blash - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 8:38

Vagy peldaul AnyDVD.

Kössz szépen , jónak néz ki ki is próbálom.

#1424 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 12:00

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 10:34

Aha, értem köszi. Akkor valószínűleg ez a baj, hogy többször lett már állítva a régió. Ilyenkor viszont mi a teendő ha elérte azt a bizonyos számú állítási lehetőséget? Lehet ezzel még valamit kezdeni?

Hivatalosan nem lehet, hiszen pont az a lényege, hogy a filmet néző csak a saját régiójába tartozó filmet tudja megnézni.
Nem hivatalosan elég sok mindennel, pl módosított meghajtó firmware-vel (meghajtó belső felülírható programja), célszoftverrel, talán azzal is ami itt említve volt. Szerintem a firmware módosítás a legegyszerűbb (ha létezik hozzá), mert akkor nem vagy szoftverhez kötve.

#1425 Felhasználó inaktív   banok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:37

sziasztok.
Hogyan tudok live streamről screenshotolni azaz "kifényképezni" ha Windows Media Playerben nézem. Lehet kicsit láma kérdés de nagyon kéne  a megoldás.
előre is köszi.
http://banok.try.hu ::: online tv és rádió streamek || A banok.try.hu Facebook oldala

#1426 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:57

Idézet: banok - Dátum: 2006. Sep. 13., Wednesday - 20:37

sziasztok.
Hogyan tudok live streamről screenshotolni azaz "kifényképezni" ha Windows Media Playerben nézem. Lehet kicsit láma kérdés de nagyon kéne  a megoldás.
előre is köszi.

print screen vagy alt+printscreen nem jo? aztan paste.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1427 Felhasználó inaktív   banok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 20:00

Idézet: des - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:57

print screen vagy alt+printscreen nem jo? aztan paste.

kipróbáltam de nem marad meg benne a műsor képe. (Paintet használok)
http://banok.try.hu ::: online tv és rádió streamek || A banok.try.hu Facebook oldala

#1428 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 20:02

DirectX layer-ről nem fog menni, csak egy fekete téglalap lesz az eredménye sajnos így. Vannak programok, amikben eleve van ilyen funció (bsplayer-ben biztosan tudok ilyet), de a Windows Media Player ezt nem tudja.

Vannak viszont (általában fizetős) programok, amik símán veszik ezt, például HyperSnap DX. Meg talán akkor is megy a dolog prtscr-nel, ha a hardware-es gyorsítást kikapcsolja az ember a videókártyán, de ilyennel nem szoktam szórakozni...

#1429 Felhasználó inaktív   banok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 20:04

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 21:02

DirectX layer-ről nem fog menni, csak egy fekete téglalap lesz az eredménye sajnos így. Vannak programok, amikben eleve van ilyen funció (bsplayer-ben biztosan tudok ilyet), de a Windows Media Player ezt nem tudja.

Vannak viszont (általában fizetős) programok, amik símán veszik ezt, például HyperSnap DX. Meg talán akkor is megy a dolog prtscr-nel, ha a hardware-es gyorsítást kikapcsolja az ember a videókártyán, de ilyennel nem szoktam szórakozni...

BS Playerben tudom, hogy a p betű. De vannak streamek amik csak a WMP-ben indúlnak el.

#1430 Felhasználó inaktív   Linny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 08:45

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! MPEG-ből szeretnék MP3-at csinálni. Van valami ötletetek milyen programmal lehet? Soundforge esetleg? Előre is köszönöm a válaszokat!  :respect:

#1431 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 15:31

Úgylátszik mostanában csupa olyan kérdést teszek fel amire nincs válasz.  :Đ

Most néztem a media player classic nevü programot, és úgy tűnik jelenleg csak ezzel tudok normálisan megnézni néhány jó minőségü vob-ot. Crystalnak kevés az erőforrás, bs egyáltalán nem ad képet; mplayer és >vlc 0.8.1=kékhalál, vlc 0.8.1 nem deaktiválja a képernyőkímélőt és a kép is elég sötét (ha adok egy kis fényerőt és kontrasztot megint csak nem bírja a gép). Azt szeretném megtudni hogy az mpc lehet-e állítani a kontrasztot színtelítettséget miegymást, és hogy hogy lehet megnyitni a feliratokat. Nekem mindíg azt írja ki hogy: "To load subtitles you have zo change the video renderer type and reopen the file."

#1432 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 15:52

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 16:31

Úgylátszik mostanában csupa olyan kérdést teszek fel amire nincs válasz.

Az van, hogy az elobbi is olyan kerdes volt, amire konnyen lehet talalni megfelelo programot egy kis keresessel. De a te legutobbi kerdeseid is olyanok.

Ott van a help (akar magyar nyelven is) az MPC-hez meg a hibazuzenet is, kombinald a kettot. Meg, ha leirnad a pontos konfigodat, mert ez igy eleg keves: "Crystalnak kevés az erőforrás"  :\

Es az MPC-ben, illetve a Gabest altal irt mpeg splitterben is fenyerot, kontrasztot allitani. De mar volt errol ebben a topikban szo...

Szerkesztette: blash 2006. 09. 15. 16:02 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 17:16

Idézet: blash - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 15:52

Az van, hogy az elobbi is olyan kerdes volt, amire konnyen lehet talalni megfelelo programot egy kis keresessel. De a te legutobbi kerdeseid is olyanok.

Ott van a help (akar magyar nyelven is) az MPC-hez meg a hibazuzenet is, kombinald a kettot. Meg, ha leirnad a pontos konfigodat, mert ez igy eleg keves: "Crystalnak kevés az erőforrás"  :\

Es az MPC-ben, illetve a Gabest altal irt mpeg splitterben is fenyerot, kontrasztot allitani. De mar volt errol ebben a topikban szo...

Hát én nem találtam olyan programot (talán mert fogalmam sincs hogy pontosan milyen szavakra keressek), gmplayerrel kapcsolatban meg végképp lehetetlen infot találni.

A feliratokra a megoldást tényleg megtalálhattam volna, úgylátszik mindíg átsiklottam rajta.
Egész jó a feliratozója, sok mindent be lehet állítani. Bár egy kicsit hiányzik nekem a feliratok csúsztatása mint a crystral playerben.
Amikor azt írtam hogy crystalnak kevés az erőforrás azt úgy is gondoltam, jó régi gép(duron950,256ram,silurot400).

Én ha megrökönyödöm se találok rá módot hogy változtassak a színbeálllításokon.

#1434 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 08:29

Hello Mindenkinek!

Végigolvasva ezt és már fórumok kodekkel foglalkozó részeit, segítségre van szükségem, hogy milyen (csak free) kodekeket rakjak fel, hogy azok stabilan lejátszanak mindent. Kodek pakkokat kerülném.
Itt arra gondolok, h csak és kizárólag azokat, melyek nélkülözhetetlenül szükségesek az XP újra installálása után a Windows Media Player-hez. Ez után a fontossági sorrend a minőség és a kis erőforrás igény.
Mindenképpen le akarok játszani kis, innen-onnan összeszedegetett internetes videófájlokat, DVD-ket, stb.
Nem tudom, például, hogy az ffdshow libavcodec-je jobb-e divx-es, xvid-es filmek lejátszásában, mint maga a divx free codec. Szóval nem akarok túl sokat és lehetőség szerint ne legyenek "átfedések", ha értitek, h mire gondolok. Nem hiszem, h akarok kettőnél több media lejátszót, viszont ezek szolgálják ki az igényeimet.
Ha nagyon mellélőttem az igényemmel, vagy a lehetősegekkel, akkor azt is nyugodtan jelezzétek.
Előre is köszi,
agyurma

#1435 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 20:13

Idézet: agyurma - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 9:29

Hello Mindenkinek!

Végigolvasva ezt és már fórumok kodekkel foglalkozó részeit, segítségre van szükségem, hogy milyen (csak free) kodekeket rakjak fel, hogy azok stabilan lejátszanak mindent. Kodek pakkokat kerülném.
[...]

Nálam eléggé bevállt a következő összeállítás:

Elsőként feltelepítek egy frontendes mplayer-t, nálam ez a már elég régóta bevállt deje féle, bár ez jelenleg nem a legfrissebb mplayer-t használja. Nagyon jó kis lejátszó (bár azért elég fapados a kezelése), viszont mostanában nem egy esetben ez a lejátszó meghallt már nekem néhány sérült fájl lejátszásánál, ezért mostanában rászoktam a CCCP (Combined Community Codec Pack) használatára a Media Player Classic-al "kombinálva". Ez eddig nem okozott csalódást, mindent sikerült eddig lejátszanom, amit úgy általában letöltök/kapok. Ezek mellett én fel szoktam rakni a legújabb Quicktime-ot, a weblapokra beágyazott videók lejátszásához, illetve hasonló megfontolásból frissítettem a Windows beépített lejátszóját is a 10-es verzióra. Jelenleg videó témában nem nagyon okoz semmi se gondot, ha mégis, akkor már magával az állománnyal van baj valószínűleg.

#1436 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:37

Úgy kezdem:
- windows medai player 11 (alapban milyen kodekek vaanak bent, mit játszik le a dv-n, wmv-n kívül?)
- quicktime sajátja
- divx sajátja

Ezen kívül szeretnék dvd-t lejátszani, és az ffdshow-t szoktam feltelepíteni. Ezt tegyem? Mit még?
Ezek feltelepítésében az ac3-at nem játsza le, ugye? ehhez mondjuk kell az ac3 filter vagy tévedek? :think:

Azért kell 2 media lejátszó, mivel zenéhez nem a wmp-t használom. Internetes rádióhoz legjobb a winamp 5 classic (kiírja az adón futó számokat, kis erőforrás, stb), de sajnos ezt a wmp nem tudja.

#1437 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:52

Tapasztalt valaki olyat hogy a dupla hangsávos filmek lejátszása után nem tud kilépni  a lejátszóból és lefagy a rendszer minden esetben. (BsPlayer, Xvid, Ac3 ról van szó)

Köszi
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1438 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:54

Idézet: Adept - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 11:52

Tapasztalt valaki olyat hogy a dupla hangsávos filmek lejátszása után nem tud kilépni  a lejátszóból és lefagy a rendszer minden esetben. (BsPlayer, Xvid, Ac3 ról van szó)

Köszi
Adept

Nekem mikor néztem fel sem ismerte a másik hangsávot vobfájloknál. Használj mplayert vagy vlc-t.

Szerk.:
A mostani verzió le sem tudja játszani az összes vob-ot, a hangsávot pedig még mindíg nem lehet váltani.

Szerkesztette: mzso 2006. 09. 20. 15:13 -kor

#1439 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 18:54

Idézet: mzso - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:54

Nekem mikor néztem fel sem ismerte a másik hangsávot vobfájloknál. Használj mplayert vagy vlc-t.

Szerk.:
A mostani verzió le sem tudja játszani az összes vob-ot, a hangsávot pedig még mindíg nem lehet váltani.

Nekem ezekkel nincs bajom, felismer mindent. Csak ez a fagyás van...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1440 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 07:44

Használtam én is hónapokon keresztül MPC-t, VLC-t, sőt Chrystal Playert, és az összes lejátszót, amit csak a neten találtam.
A Media Player Classic a legjobb mind közül, de szeretném olykor a színeket és a fenyerősséget, stb állítani, és ez vagy nem lehetséges vagy nagyon körülményes. Szeretném látni lejátszás közben, hogy milyen kodekel hazsnál, tulajdonságokat, stb. Szóval vannak igényeim, de az igazán jó lejátszót még nem fejlesztették ki nekem.  :(

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.