Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.)
Elküldve: 2008. 03. 29. 08:20
A következő konfigom lenne: sAM2 AMD Athlon64 X2 4400+, 1GB Ram (ha szükséges, akkor szerzek még egyet), és a kakukktojás az AGP-s Ati Radeon 9600Pro.
A problémám a következő.
A 720p-s .mkv file-okat szépen viszi (bár néha a hang csúszik), de az 1080p-s okosságokkal sehogy sem akar boldogulni.
1. Ennyit bír a vasam, vagy csak szoftveres gond van? (mára már össze-vissza telepítgettem mindent)
2. Ha újratelepítem a rendszert, akkor mit és milyen sorrendben érdemes felrakni?
Válaszotokat nagyon köszönöm!
Elküldve: 2008. 03. 29. 09:46
Az össze-vissza telepítgetés az meg sose tesz jót...
Újratelepítéskor szerintem egy új ffdshow, media player classic 6.4.9.1 (a home cinema verziót még nem próbáltam, de útban vagyok afele), mplayer.
Amit aztán ezek egyike sem képes vinni, az mehet a sunyiba, nem is érdemes megnézni
szerk. nagyon szokták ajánlani telepítésre a coreAVC-t, h.264 anyagokhoz. Azt sajnos nem tudom, milyen, mivel fizetős, szóval warezolni kéne, ahhoz meg nincs kedvem...
Kérdésem eztán: a fent említett mpc 6.4.9.1-ben felbukkant egy haali renderer nevű dolog az outputok között, és állítólag megoldja a vmr9 ismert tearing problémáját (kettészakadó kép, ugye) - igen ám, de ki van szürkítve... ez egy híd a külsőleg installálandó rendererhez, vagy valami egyéb hiányzik ahhoz, hogy használhassam?
szerk. megvan, a matroska splitter közé van elrejtve...
Szerkesztette: alvaro 2008. 03. 29. 10:12 -kor
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2008. 03. 29. 10:27
Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 10:46
Az össze-vissza telepítgetés az meg sose tesz jót...
Újratelepítéskor szerintem egy új ffdshow, media player classic 6.4.9.1 (a home cinema verziót még nem próbáltam, de útban vagyok afele), mplayer.
Amit aztán ezek egyike sem képes vinni, az mehet a sunyiba, nem is érdemes megnézni
szerk. nagyon szokták ajánlani telepítésre a coreAVC-t, h.264 anyagokhoz. Azt sajnos nem tudom, milyen, mivel fizetős, szóval warezolni kéne, ahhoz meg nincs kedvem...
Kérdésem eztán: a fent említett mpc 6.4.9.1-ben felbukkant egy haali renderer nevű dolog az outputok között, és állítólag megoldja a vmr9 ismert tearing problémáját (kettészakadó kép, ugye) - igen ám, de ki van szürkítve... ez egy híd a külsőleg installálandó rendererhez, vagy valami egyéb hiányzik ahhoz, hogy használhassam?
szerk. megvan, a matroska splitter közé van elrejtve...
Köszi a választ.
A 720p nagyritkán csúszik, de előfordul, mikor egyéb programok is futnak még mellette.
Másik fórumon is ajánlották az ffdshow+mediaplayer classic combót, illetve a CoreAVC-t.
Nálam ezek mindegyike fent van + SMPlayer (ami eddig a legszimpatikusabb).
Egy másik winyóra újratelepíteném a rendszert, csak fontos lenne, hogy ne kelljen ismét megcsinálnom, mert annyira nem jó móka.
Na ezért lenne fontos a telepítendő programok listája és sorrendje.
De azon is filózok, hogy megpróbálok mindent leszedni és újra felrakni, bár ez kevesebb sikerrel kecsegtet, és időben gondolom legalább ugyanannyi, nem?
Elküldve: 2008. 03. 29. 10:41
Idézet: vrolee - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 10:27
Na ezért lenne fontos a telepítendő programok listája és sorrendje.
De azon is filózok, hogy megpróbálok mindent leszedni és újra felrakni, bár ez kevesebb sikerrel kecsegtet, és időben gondolom legalább ugyanannyi, nem?
A leszedés szerintem félmegoldás, nem igazán áll helyre az állapot, ami előtte volt.
Viszont az új rendszert (mármint a partíciót, amin van) célszerű elmenteni, mikor "kész", de még nincsenek rajta ezek a programok, és ha valami nem válik be, pl. a sorrend (nem kéne, hogy számítson, amúgy - HA nem akadnak össze, ugye... de ha igen, régen rossz
Elküldve: 2008. 03. 29. 11:08
Idézet: alvaro - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 11:41
Viszont az új rendszert (mármint a partíciót, amin van) célszerű elmenteni, mikor "kész", de még nincsenek rajta ezek a programok, és ha valami nem válik be, pl. a sorrend (nem kéne, hogy számítson, amúgy - HA nem akadnak össze, ugye... de ha igen, régen rossz
Igen, ha most újratelepítem a rendszert, akkor telepítés után biztosan "leszellemesítem" .
Elküldve: 2008. 04. 27. 12:17
Nekem egy olyan kerdesem van hogy letezik e olyan lejatszo program ami netrol vetiti a filmet, olyasmi modon mint a metacaffe vagy youtube meg mas ilyen ismert oldalak hogy ne kelljen letolteni az egesz videot hogy elkezdhessem nezni.
konkret esetre vetitve: tesom ma felveszi nekem a forma1 et de en bent vagyok melohelyen ahol nincs tv. de mutan o felvette o fel tudja rakni ftpre. bent melohelyrol viszont jo lenne nezni de addig nem vagyok bent hogy le is toltsem es utana nezzem meg.
vagy csak fogalmazzunk ugy hogy meg akarok sporolni 1-2 orat amig letoltom az aktualis dolgot.
szal elsosorban olyan progi erdekel ami ftprol(felhasznaloneves,jelszavas amit persze tudok csak lehet hogy lenyeges a program szempontjabol) tud rogton filmet lejatszani.
esetleg ha tudtok olyan programot ami kozvetlenul a tv tuner kepet neten elerhetove teszi azt is szivesen veszem.ilyen celra tudom hogy vannak egyes gyartoknak termekei de azt nem tudom hogy van e univerzalis program ami fugetlen a tv tuner markajatol.
segitseget elore is koszonom.
szerk: a tesom divxben szokott felvenni gondoltam ez lenyeges lehet, mert nem biztos hogy minden formatumot lehet masodpercrol masodpercre lejatszani egy nagy file kis reszebol.de aztan lehet nem jol gondolkodok.
Szerkesztette: SATAN 2008. 04. 27. 13:03 -kor
Elküldve: 2008. 04. 30. 12:25
Fontos lenne!
paranormal.hu
Elküldve: 2008. 05. 02. 19:29
Elküldve: 2008. 05. 11. 12:02
Whales: Böhöm nagy mágnes a monitorodhoz, de azután mindig más szinű ruhában lesznek az emberek, mint kellene.
Elküldve: 2008. 05. 19. 14:44
akik velem együtt szenvednek a DXVA gyorsítás beüzemelésével x.264-es MKV videókhoz.
A megoldás neve: Media Player Classic - Homecinema
MPC-HC
1. lépés: Letöltöd, kicsomagolod, elindítod
2. lépés: A programot elindítván belépünk a View->Options-be
3. lépés: Az "Internal Filters" menüpont alatt bekapcsoljuk a Matroska és H264/AVC filtereket

4. lépés: A H264/DXVA filteren kettőt kattintva eljutunk a beállításaihoz, és ott a az Enable DXVA legyen bepipálva

5. lépés: Az "External Filters" menüpont alatt kapcsoljunk ki minden olyan filter, ami a lejátszásnál bekapcsolódhat, mert különben nem lesz hardveres gyorsítás,
és még mindemellé ki kell kapcsolni mindenféle h264 dekódoló filtert, mert az MPC-HC belső filtere fogja ezt intézni. (mindenféle splitter, directvobsub, stb.) (a feliratokat, és felirat/hangváltást kezeli a lejátszó)

6. lépés: Az "Output" menüpontban az "EVR Custom Pres." Vista alatt, avagy XP alatt a "VMR9 (Renderless)" lehetőséget kell választani a DXVA és a felirat támogatás működéséhez

Ezek után már remélhetőleg hardveres gyorsítással fogja lejátszani kedvenc h264-einket a számítógép.
Ellenőrzés:
A film betöltése után rákattintva a Play->Filters->MPC Video Decoderre azt kell írnia a felbukkanó ablaknak a DXVA Settings mezőben, hogy "H.264 Bitstream Decoder blablabla..."
Valahogy így kell kinéznie:

Ha minden jól ment, a processzor terhelés 5% körüli lesz.

-----------------------------------------------
és egy kis röhögnivaló:
Média Játékos Klasszikus Haza Mozi
megéri megnézni
Elküldve: 2008. 05. 21. 09:35
Idézet: [Szauron] - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 15:44
akik velem együtt szenvednek a DXVA gyorsítás beüzemelésével x.264-es MKV videókhoz.
A megoldás neve: Media Player Classic - Homecinema
Kipróbáltam, megy a DXVA, a CPU-t tényleg nem terheli - de dobálja a frame-eket veszettül (25 fps-ből 15-öt jelenít meg, 10-et eldob)
Erre van valami megoldás?
Gép: X2 4200+, HD 3850 AGP.
Elküldve: 2008. 05. 21. 10:14
Idézet: worxland - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 10:35
Erre van valami megoldás?
Gép: X2 4200+, HD 3850 AGP.
Ó, az nálam csak az egyik variáció
Olyan is van, hogy tök fekete a kép, és egy tapodtat nem lép előre a lejátszás. Meg olyan is, hogy a képfelületet egy csíkban dekódolja csak, ekkor nem akad, viszont alatta fekete, és a feketeség szépen "belefolyik" alulról a képbe, ha olyan mozgás lenne ott :Đ
Eleddig nagy sz@rnak tűnik ez a DXVA
Ja, meg van, ami tök jól megy akkor is, ha így bekapcsolom, mert azon meg nem aktiválódik a DXVA
Core2 6420@3.33GHz, Geforce 8600GT. Antialjas kikapcsolva, hogy az se zavarjon be...
XP32SP2, 169.21-es forceware.
Na mindegy, elbírja ez izomból is, csak érdekes lett volna...
szerk. elkiabáltam, a félbetépett kép is szaggat :Đ
Szerkesztette: alvaro 2008. 05. 21. 10:24 -kor
Elküldve: 2008. 05. 21. 10:20
Idézet: alvaro - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:14
...
Na mindegy, elbírja ez izomból is, csak érdekes lett volna...
Ez a baj, az enyém is elbír a 720p-vel hardveres gyorsítás nélkül, de az 1080p már megakad a torkán.
Elküldve: 2008. 05. 21. 13:56
Idézet: [Szauron] - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:35
és állítsátok be az outputot így:
...
Nekem így tökéletesen megy egy Athlon64 3000+ és egy HD2400XT kombinációjával Windows Vista alatt a DXVA, nincs framedrop, és az egész kép megjelenik.
Ez Vistához jó, nekem XP SP3 van.
Elküldve: 2008. 05. 21. 14:12
Idézet: worxland - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:56
ott azt hiszem VMR9 (Renderless) kell neked
vagy ez az EVR is jó, ha jól tudom
Elküldve: 2008. 05. 21. 18:39
Idézet: [Szauron
vagy ez az EVR is jó, ha jól tudom
Megy a rohadék!
EVR XP alatt teljesen kiakasztotta a rendszert (semmilyen gombra sem reagált).
Csatolt fájl:
-
kaptyabe.JPG (0byte)
Letöltések:: 1
Szerkesztette: worxland 2008. 05. 21. 18:46 -kor
Elküldve: 2008. 05. 21. 20:38
Idézet: [Szauron] - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 21:17
Igen. lejátszás közben mutatja is a filternél.
Nem tudom, hogy ez normális-e, nem értek hozzá. Nem tudom, mi a különbség a beállítások között, melyik mit jelent.

Súgó
A téma zárva.