HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   deagle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:41

Megmondanátok a véleményeteket erről?
Link
Köszi

#1982 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 16:30

Az hogy ez a hrefelt videoriportes szar kibaszottul nem valo ebbe a topikba. Csak ennyi...

#1983 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 18:28

Na megcsináltam a hardveres gyorsítást x264-nél, alig használ procit 5-6%, viszont a ccc szerint a gpu használat is csak 1%. Ennyire kevés lenne egy 720p-s film egy radeon 3850-hez?
Viszont van vele egy hiba is. Vízszintes irányban nagy mozgásnál szétcsúszik a kép. Mintha a vga bemenetes lcd képernyőmnek kevés lenne a képfrissítés, de vlc playerrel lejátszva (hardveres rásegítés nélkül) viszont teljesen jó.  :confused:

Már jó, másik evr-en volt, valami puffer nélkülin, úgy néz ki amiatt volt a szétcsúszás.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 06. 04. 18:35 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1984 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 20:07

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 19:28

Viszont van vele egy hiba is. Vízszintes irányban nagy mozgásnál szétcsúszik a kép. Mintha a vga bemenetes lcd képernyőmnek kevés lenne a képfrissítés, de vlc playerrel lejátszva (hardveres rásegítés nélkül) viszont teljesen jó.  :confused:

Már jó, másik evr-en volt, valami puffer nélkülin, úgy néz ki amiatt volt a szétcsúszás.

Ja, a rendererek képesek ilyet okozni, a VMR9 is csinálja. Ezért szoktam át a Haali's rendererre, felirat azzal is van. Overlayjel sem csúszik szét elvileg, de ott meg nem föliratoz. Tényleg nem tudom, miért :think: EVR meg nincs XP-n alapból, szóval az se játszik nálam.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1985 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:05

overlayjel aze nem feliratoz, mer rtfm, de hasznalj VSFilert:

http://en.wikipedia.org/wiki/VSFilter

sf.net -> DirectVobSub/VSFilter

#1986 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:57

Idézet: blash - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 22:05

overlayjel aze nem feliratoz, mer rtfm, de hasznalj VSFilert:

http://en.wikipedia.org/wiki/VSFilter

sf.net -> DirectVobSub/VSFilter

Miért, Gabest beleírta a manuálba, hogy miért így írta meg a programban, mikor az mplayerben például megy overlay outputtal a felirat (amúgy 10 perc guglizással nem találtam manualt, szóval annyira nem is érdekel)? :think: Tudom, hogy nem működik, a kérdésem a megoldás okára vonatkozott. Ilyen subberfiltert meg soha nem fogok használni. Ez az én heppem, utálom őket, mint varjú a rohadt tököt. Amúgy semmi bajom a haali's rendererrel (néha jól jön a matroska splittere amúgyis), csak úgy megemlítettem a kérdést :D

#1987 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 22:16

Ezt a vsfiltert is gabest irta eredetileg, mibajod lehetne vele?

#1988 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 22:22

Idézet: blash - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 23:16

Ezt a vsfiltert is gabest irta eredetileg, mibajod lehetne vele?

Tökmindegy, egyszerűen nem akarok minden vackot felfűzni, mint a rablóhúst, hogy fölöslegesen annyi adatot dobáljanak egymásnak másodpercenként harmincsszor, amennyi régen a vinyóm se volt... főleg ha ott a player, ami tudja magától. (...és a sok hülyeséggel a végén még ott kötnék ki, hogy nem bírná a gép az 1080p-t izomból, pedig most fél aggyal is megy neki...)

Szerkesztette: alvaro 2008. 06. 04. 22:24 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   bruno92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 10:16

Sziasztok! Van egy .wmv kiterjesztésű videóm amit nagyon fontos lenne átkonvertálnom .avi kiterjesztésűre - pontosabban olyan formátumúra hogy azt a DivX-es dvd lejátszómmal le bírjam játszani... De egyszerűen sehogy nem sikerül átkonvertálnom divx-be! Mi lehet a baj??? Pedig fel van telepítve a gépemre a legújabb divx. És próbáltam már több videó konvertáló progival is (Apex Video Converter, MyVideo Convert, Power MP4 iPod PSP 3GP AVI MPG WMV Video Converter...) DE egyikkel sem sikerült átkonvertálnom... :( Kérem segítsen, aki tudja hogyan tudnám átkonvertálni - nagyon fontos lenne!!

Amúgy a következőket mondja a Win Media Player a tulajdonságoknál (a wmv fájlról):
Hangkodek:
ACELP.net
16 Kbits/s, 16000Hz, Mono
Videokodek:
Windows Media Screen V7
Videó mérete:
800 x 600
Oldalarány:
4:3

Plíííííz help meee....

#1990 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 10:29

Kicsit konkrétabban? Miben nyilvánul meg, hogy "nem sikerül"? Elhasalnak rajta a konvertálók? Nem hajlandók megnyitni? Ha eljut odáig, milyen formátum az output, milyen felbontás? (a 800*600 tuti sok az asztalinak) Milyen beállításokkal lett tömörítve? És a hang?

Szerkesztette: alvaro 2008. 06. 05. 10:30 -kor

#1991 Felhasználó inaktív   bruno92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:31

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 10:29

Kicsit konkrétabban? Miben nyilvánul meg, hogy "nem sikerül"? Elhasalnak rajta a konvertálók? Nem hajlandók megnyitni? Ha eljut odáig, milyen formátum az output, milyen felbontás? (a 800*600 tuti sok az asztalinak) Milyen beállításokkal lett tömörítve? És a hang?

Hát az a baj hogy nagyon nem értek ehhez a videó konvertáláshoz.. Az említett háromféle konvertáló mindegyikével megpróbáltam, de olyan beállításokat kér, amikről fogalmam sincs. Az Apex Video Converter és a Power Video Converter a kimeneti beállításnál ("Output Settings") fölsorol egy csomó AVI codecet (pl. WMVideo 8 Encoder DMO, MSScreen Encoder DMO, DV Video Encoder.... Cinepak Codec by Radius, DivX 6.8 Codec, ffdshow Video Codec... Indeo video 5.1, Intel IYUV-kodek... Microsoft  MPEG-4 Video Codec V1/V2/V3... XviD MPEG-4 Codec, sb....) Ezek közül kipróbáltam már egy csomót - talán nem az összeset - de kezdek kételkedni, hogy lehet-e egyáltalán ezt konvertálni a nekem megfelelő formátumra???

AVI formátumot már csinált belőle nekem egy jópárat - a legkülönbözőbb minőségekben és (fájl)méretekben.... persze volt amikor menet közben lefagyott a konvertáló program. De olyan is volt (nagyon érdekes) hogy az egész avi-ba konvertált videóra "ráírta" nagy színes betűkkel azt a szöveget hogy "DivX trial"!! De aztán ezek közül a videók közül egyiket sem ismerte fel a Dvd-lejátszóm ("HD not supported") és nem értem hogy miért?! Mert a PCm lejátsza őket!! Lehet hogy azért, mert nem a legfrissebb DivX van a DVD lejátszón - vagy mert nem ugyanaz, mint ami a számítógépemen?? Egyszerűen nem értem... mint ahogy azt se hogy milyen beállítást kellene választanom az átalakító programban?...

Legutóbb például a MyVideoConverter nevű programmal próbáltam, ami többször is szépen átalakította nekem a wmv-t avi-ra, ráadásul még a Win Media Player is lejátsza... csak az átkozott DVD-lejátszóm nem akarja felismerni. (az említett hibaüzenetet írja) Ez az utóbbi program amúgy jóval kevesebb beállítást enged (mindössze két video codecet ad: msmpeg4v2-t és xvid-et.)

Aki tudja a választ a problémámra, légyszi írja meg!

Ja, és nem tudom hogy milyen beállításokkal lett ez a videó tömörítve. (csak mert kérdezted;))

#1992 Felhasználó inaktív   bruno92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:48

Ja és van még egy csomó Audio Codec is amit szintén meg kéne adni (kivéve a MyVideoConverternél..) Legutóbb például AC3Filter-be kódolta a hangot. Fogalmam sincs, hogy ez most jó vagy rossz a dvd lejátszó szempontjából. ;)

#1993 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:58

Na, kezdjük az elején... alapokat tudok adni, sajna megoldást nem, biztos vannak szép leírások a neten... szóval a PC és az asztali lejátszó alapvetően különböző dolgok:
- A PC hajlékony, bővíthető architektúra, jelen pillanatban értem ezalatt a szoftveres részét: tetszőleges codec megírható rá, bármit, amit valaha bármilyen formában elkódoltak, le lehet játszani vele, ha megvan a megfelelő dekódoló elem.
- Ezzel szemben az asztali nagyjából fix (bár néha van firmware update lehetőség), és iszonyúan korlátozott: általában az MPEG4 ASP profilt ismerik, és azt is csak korlátokkal. Ilyen formátumra kódol a divx, xvid, ffdshow, csak az általad említettek közül. Legegyszerűbb és legbiztosabb ezek közül szerintem, ha xvidet használsz, és ...nemtom melyik profil beállításait. Remélem, valaki meg tudja mondani. A divx ugyanis fizetős szoftver, és a próbaverzió hagyja azt a hüje szöveget az elkészült videón. Korlátozott továbbá a felbontás, maximum DVD szabványú képmérettel boldogul (720*480, de avinál fogalmam nincs, mit csinál, mert az még a képarány beállítását se támogatja rendesen) - szóval a 800*600 teljesen biztosan nem támogatott ("HD not supported") - javaslom a leméretezést, mondjuk 640*480-ra, azt tuti elbírja.

Ja igen, itt jön be a képbe, maguknak a codeceknek is vannak beállításaik, azt kell piszkálni. És valami átméretezést beállítani a konverterben, mert az meg nem a codec dolga. Most nem tudom megmondani, az xvidnél mit hova (nincs ezen a gépen éppen, meg a munkahelyin se), hogy asztali-kompliant legyen, de valamit valahova :Đ

És hozzáteszem, hogy még sose csináltam direkt divx asztalira videót. MPEG2 DVD-t már próbáltam, de übernagy szívás az is...

szerk. hangnak mintha jó lenne az ac3, azt elvileg eszik az asztalik... bitrate-et annál is állítsd be valami normális értékre (bár szerintem a 16kbps hangot úgyse lehet már jobban agyonverni :D)

....őőőő, de nincs itt a környéken valami asztali topik? :think:

Szerkesztette: alvaro 2008. 06. 05. 16:01 -kor

#1994 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 18:22

Idézet: blash - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:45

Az mpc-hc-ben nagyon tetszik az, hogy onnan folytatja a lejatszast, ahol korabban bezartad. Zoomplayerben lattam regen ilyet, meg SMPlayerben is.

Ezt a KMPlayer is tudja.

#1995 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 09:48

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 12:52

Huhh, előnyálaztam... szóval > itt <

Amúgy laza 2800-ra húzva már semmi csúszás (olyan se, ami csak enyhe és könnyebb részeknél behozza) az X2-n se :) Ha ugyanez 30fps lenne, az biztos baj lenne :D
Ez így jó is, nem kell bántani a feszt hozzá, szóval a fogyasztáson nem igazán látszik :)

Kicsit megkésve bár, de köszönöm.  :respect:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1996 Felhasználó inaktív   hykao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:24

Ehh...újabb érdekesség: overlay-re állítva csak az elsődleges kijelzőn (monitor) látszik a kép (MPC-HC lejátszó), a másodlagoson (Plazma TV) nem. Mi a szösz? :o Eddig nem néztem semmit még a TV-n, így nem vettem észre, de most épp néztem volna, és ahogy áthúztam a képet a másodlagosra (kiterjesztés, mintha egymás mellett lenne a két képernyő), ott már csak a nagy feketeség látható...

Van valami megoldás? Mert jelenleg vagy marad a nagyobb fényerejű verzió (VMR9 Mixer módban a fényerő ugyan állítható, de kép megintcsak nincs, csak feketeség...) vagy csak a monitoros filmnézés (megfelelő fényerővel) :)

#1997 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 16:20

A fos mpc-n kívül van még más dxva képes lejátszó? Jó lenne olyan is ami nem csak akkor működik amikor akar.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 06. 06. 16:21 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1998 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 09:01

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:20

A fos mpc-n kívül van még más dxva képes lejátszó? Jó lenne olyan is ami nem csak akkor működik amikor akar.

Hát ha csak sima avi-ra, divx-re kell, akkor:

smplayer, gomplayer, vlc, gomplayer, bsplayer, van egy pár a neten.....Mindenki másra eszküszik, de a legtöbb beállítható annyira, hogy ne érezd annyira a különbségeket
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1999 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 10:40

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 17:20

De mi bajod az MPC-vel? :confused:

#2000 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:19

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 11:40

De mi bajod az MPC-vel? :confused:

Az hogy bugos szar, gondol egyett műxik, máskor meg nem. Most is ez volt ment a hardveres gyorsítás, aztán 2 óra múlva nem, úgy hogy semmi sem lett átállítva. Most megint megy.

De mindig ilyen volt, hardveres gyorsítás nélkül is.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.