HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 10. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 10. 09. 09:34

KMPlayer kifejezetten nem szimpatikus. Openfranctudjamilyen pléjört sosem használtam. Alapvetően mindent MPC-HC-val nézek. Noteszgépen viszont a 1080p-s anyagokra mplayert használok (SMPlayer, mint mplayer GUI jó, de nem tudja eltüntetni a lejátszóablak keretét). Mostanában ablakkeret nélkül nézem a videókat, így sokkal jobban néz ki szvsz.

Az MPlayert eddig nem ismertem, de látom sok helyről letölthető.
Nekem ami fontos, hogy jól kezelje a filmek feliratait, minél több formátumot ismerjen, és ne legyenek nagyon magas harverigényei, de emellett tudja szépen lejátszani az 1080p-s (Full HD) filmeket.
A KMPlayerrel ilyen szempontból meg vagyok elégedve. A Microsoft Security Essentials megfogta az adverjeit, amelyekkel próbálta átállítani az alapértelmezett böngészőt vagy keresőt, így további baj nincs vele. A VLC-hez képest, amely szaggatott, sokkal jobbnak tartom. Külön díjazom, hogy lehetővé teszi a videók pufferelését lejátszás közben, szerintem emiatt folyamatos a lejátszás. A VLC-ben nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, de elehet, hogy ez a saját bénaságom.

#2482 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 11. 20:24

Hogyan, milyen programmal lehetne videót úgy lejátszani, hogy teljes képernyőn menjen, de ne méreteződjön át, azaz bumszli fekete kitöltő keret legyen körülötte?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2483 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 11. 20:24

Hogyan, milyen programmal lehetne videót úgy lejátszani, hogy teljes képernyőn menjen, de ne méreteződjön át, azaz bumszli fekete kitöltő keret legyen körülötte?

mpc-hc->view->video frame->normal size
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2484 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 10. 10. 11:41

A Microsoft Security Essentials megfogta az adverjeit, amelyekkel próbálta átállítani az alapértelmezett böngészőt vagy keresőt, így további baj nincs vele.

Úristen, ezt csak most láttam... komolyan van ilyen benne? Kizáró tényező. Civilizált ember ilyet nem rak a programjába.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2485 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 11. 23:38

mpc-hc->view->video frame->normal size

Kösz, működik. Nagy guru vagy ebben, látszik :up: Magyarul Nézet -> Képméret&Képarány -> Normál méretű menüpontok az MPH-HC-ben, hátha más is hasznát veszi.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2486 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 12. 09:21

Kösz, működik. Nagy guru vagy ebben, látszik :up: Magyarul Nézet -> Képméret&Képarány -> Normál méretű menüpontok az MPH-HC-ben, hátha más is hasznát veszi.

Nincs mit. Mondjuk azt nem értem, hogy miért van erre szükséged? :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2487 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 12. 11:20

Mondjuk azt nem értem, hogy miért van erre szükséged? :D

Van néhány rossz minőségű SD videóm, ami nagyítva még rosszabbul mutat és ha este nézem monitoron lekapcsolt villany mellett, akkor legalább ez a fekete keret tompítja a kontrasztkülönbséget is.

#2488 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 12. 16:38

Van néhány rossz minőségű SD videóm, ami nagyítva még rosszabbul mutat és ha este nézem monitoron lekapcsolt villany mellett, akkor legalább ez a fekete keret tompítja a kontrasztkülönbséget is.

Pont erre jó a madvr, ez a legjobb minőségű renderer jelenleg. http://forum.doom9.o...ad.php?t=146228
upsampling is nagyon jó benne. De ha közelről nézed, akkor ez se tud csodát tenni teljes képernyőn :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2489 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 08:55

Kipróbálom, de nem hiszem, hogy ezekkel a videókkal sokat tudna kezdeni, tvripek, zajszerű blokkosodással, kis bitrátával súlyosbítva, máshogy nem tudtam megszerezni. A tesztekben tényleg jobban skáláz fel a madvr, mint a többi render, valamennyit biztos hozna az alap teljes képernyőhöz képest, de szerintem nem annyit, hogy nézhető legyen a cucc.

#2490 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 20. 14:46

Láttam az ivy-bridge hírnél, hogy nagy vita volt, így én is elővettem a témát megint.
Tehát nálam a madvr rendererben be van állítva a pc levels azaz 0-255 kimenetnek, coreavc-ben pedig van input és output level is, mindkettőt lehet tv(16-235),pc(0-255),auto-ra rakni. mpc-hc-ban ezen kívül semmi sincs állítva, shadert nem is engedi, ccc-ben sem piszkáltam semmit.
A képeken látszik, hogy a pc-pc és tv-tv beállítások egyformák, gondolom mert nem történik konverzió.
Viszont a tv-pc az első példában sokkal jobbnak tűnik, mint a másik kettő. A pc-tv túl világos, a pc-pc meg az átmenet.

Kép
Kép
Kép
Kép

A második példában a tv-pc szerintem már túl sötét. Régebben is próbálgattam ezeket, akkor még tn monitorral, és akkor is nagyon sötétnek tűnt, de azt hittem a monitor miatt. Most, hogy rendes monitoron nézem, még mindig nagyon sötét. Túl sok részlet tűnik el szvsz. Most akkor melyik a helyes beállítás?
Kép
Kép
Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2491 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 16:03

Megcsináltam a Zoom Player 8.1 Final verzióhoz a teljes magyarítást, ha érdekel valakit.
Csak be kell másolni a Hungarian.* fájlokat a ZP telepítési könyvtárában levő Language könyvtárba, elindítani a lejátszót és kiválasztani a magyar nyelvet. A lejátszó újraindulása után teljesen magyar felület lesz.

Csatolt fájl  Language.zip (59,13K)
Letöltések:: 5

Szerkesztette: zka67 2012. 02. 05. 16:09 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 01. 20. 14:46

Láttam az ivy-bridge hírnél, hogy nagy vita volt, így én is elővettem a témát megint.
Tehát nálam a madvr rendererben be van állítva a pc levels azaz 0-255 kimenetnek, coreavc-ben pedig van input és output level is, mindkettőt lehet tv(16-235),pc(0-255),auto-ra rakni. mpc-hc-ban ezen kívül semmi sincs állítva, shadert nem is engedi, ccc-ben sem piszkáltam semmit.......

Ezzel találkoztál már?
LAV Filters

Idézet

Lav video has a Nvidia Cuvid, Intel quicksync, and DXVA copyback mode (for AMD gpus mainly), which allows hardware decoding with madvr.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2012. 02. 05. 16:03

Megcsináltam a Zoom Player 8.1 Final verzióhoz a teljes magyarítást, ha érdekel valakit.
Csak be kell másolni a Hungarian.* fájlokat a ZP telepítési könyvtárában levő Language könyvtárba, elindítani a lejátszót és kiválasztani a magyar nyelvet. A lejátszó újraindulása után teljesen magyar felület lesz.

Csatolmány Language.zip

Írnál erről a lejátszóról egy kis összegzést, kedvcsinálót, hogy miért éri meg használni? Régen volt vele dolgom, de akkor nem tetszett meg, finoman szólva.

#2494 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2012. 02. 27. 12:00

Ezzel találkoztál már?
LAV Filters

üdv
szabi

Köszi, úgy néz ki működik rendesen dxva is vele. Régebben próbáltam, de akkor még nv karim volt, és ment a cuda, szóval nem volt rá szükség, de most jól jön.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2495 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 16:25

Mondjuk én szívesebben használom rá a processzort, mint vga-t.

Zoomplayer-t már vagy 6 éve nem láttam, gondolom azóta fejlődött.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2496 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 24. 17:08

Mivel érdemes halk videót (vagy audio file-t) felerősíteni? Lehetőleg (S)mplayer-es beállítás érdekelne, de jöhet MPC-HC-s, FFDShow-s megoldás is.

#2497 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 24. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 24. 18:08

Mivel érdemes halk videót (vagy audio file-t) felerősíteni? Lehetőleg (S)mplayer-es beállítás érdekelne, de jöhet MPC-HC-s, FFDShow-s megoldás is.

Én ezt szoktam használni:
ffdshow/volume/normalize/regain volume
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2498 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 26. 13:52

Mostanában linuxos műholdvevővel nézzük a filmeket, hálózati (sambás) megosztásból. Néhány 720p-s vagy 1080p-s videó akad, de nem a legmagasabb bitrátás jeleneteknél, hanem a legvilágosabbaknál. Ez mitől lehet? Más is ír ilyesmit a neten, hogy fényes részeknél akad neki PC-n is a videó, de miben különlegesek a fényes jelenetek? El nem tudom képzelni.

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 26. 13:53 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 05. 13:21

Senkinek semmi ötlete.

Annyit figyeltem meg, hogy világos, fényes jeleneteknél egy kicsit magasabb mindig a bitráta, de nem is ez a lényeges, hanem inkább az, hogy ilyen jeleneteknél a bitráta élénkebben ugrál magasabb és alacsonyabb értékek között, talán ez tesz be a műholdvevő lejátszójának?

#2500 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 07. 23:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 05. 13:21

Senkinek semmi ötlete.

Annyit figyeltem meg, hogy világos, fényes jeleneteknél egy kicsit magasabb mindig a bitráta, de nem is ez a lényeges, hanem inkább az, hogy ilyen jeleneteknél a bitráta élénkebben ugrál magasabb és alacsonyabb értékek között, talán ez tesz be a műholdvevő lejátszójának?

Valószínű. Szerintem totál hasonló jelenség, mint a kockásodás lassú gépen, vagy lassú/leterhelt szerver esetében.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.