SVCD segitseg
Elküldve: 2002. 12. 29. 20:14
Annyi topic nyilt mar, hogy ugy dontottem nyitok meg egyet.Netrol letoltottem a Valami Amerika SVCD valtozatat, aminek mindket file-ja kb 79perces musordiot foglal magaban, s nagyon jo minosegben s igy 2cd-re rafer a film.Havertol elkertem a Halalos Fegyver cimu filmet, s a smartripperrel le is szedtem az anyagot.Majd a neten olvasott DVDx cimu progival csinaltam belole 2db SVCD(mpeg)filet. A problemam az, hogy nagyon rossz minosegu lett....lehetne jo is, de akkor 3cd kellene hozza. Viszont a Valami amerika joval hosszabb film, de megis sokkal jobb minosegu film.Valaki tudna ajanlani valami jobb progit??Vagy hogy tudok jo minosegben SVCD-t csinalni?Valaszokat elore is koszonom!
Elküldve: 2002. 12. 29. 22:52
idézet:
Ezt írta foxyr:
Sziasztok!
Annyi topic nyilt mar, hogy ugy dontottem nyitok meg egyet.Netrol letoltottem a Valami Amerika SVCD valtozatat, aminek mindket file-ja kb 79perces musordiot foglal magaban, s nagyon jo minosegben s igy 2cd-re rafer a film.Havertol elkertem a Halalos Fegyver cimu filmet, s a smartripperrel le is szedtem az anyagot.Majd a neten olvasott DVDx cimu progival csinaltam belole 2db SVCD(mpeg)filet. A problemam az, hogy nagyon rossz minosegu lett....lehetne jo is, de akkor 3cd kellene hozza. Viszont a Valami amerika joval hosszabb film, de megis sokkal jobb minosegu film.Valaki tudna ajanlani valami jobb progit??Vagy hogy tudok jo minosegben SVCD-t csinalni?Valaszokat elore is koszonom![/quote]
dvd2svcd
És itt van a számodra kb 1 hetnyi olvasnivalo: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/faq.htm"]http://www.vcdhelp.com/faq.htm[/url]![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2002. 12. 30. 16:00
Azt a Valami Amerikát sztem nézd meg mégegyszer, mert az én verzióm < 2 óra

Elküldve: 2002. 12. 30. 17:01
Elküldve: 2002. 12. 30. 21:46

Miutan vegzett egy 2CD-s SVCD-vel, volt vagy 4 GB szemet a vinyomon: a hang kulon ac3-ban, a hang mp2-re tomoritve,
2 db ~750MB-s video+audio muxed, 2 db ~760MB video+audio+subtitle muxed, meg az osszes felirat bmp-ben, meg vmi 15MB-s kiserleti mpeg fajl, amiben a minoseget tesztelte, hogy jo-e a bitrata.
Plusszban meg a vegleges 2 db 80 perces SVCD image...
Elküldve: 2002. 12. 30. 22:10
Sebaj, ingyen volt

Elküldve: 2002. 12. 31. 01:52
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Persze, mert elfelejti torolni az ideiglenes fajlokat
Miutan vegzett egy 2CD-s SVCD-vel, volt vagy 4 GB szemet a vinyomon: a hang kulon ac3-ban, a hang mp2-re tomoritve,
2 db ~750MB-s video+audio muxed, 2 db ~760MB video+audio+subtitle muxed, meg az osszes felirat bmp-ben, meg vmi 15MB-s kiserleti mpeg fajl, amiben a minoseget tesztelte, hogy jo-e a bitrata.
Plusszban meg a vegleges 2 db 80 perces SVCD image...[/quote]
Tok igazad van....minden szemetet fent hagy a gepen...na de mindegy;a biztosra mentem, s 10Gb-ot szabaditottaqm fel az egyik particion.de az elso probalkozason elment 5oram
![]()
Elküldve: 2002. 12. 31. 12:09
Elküldve: 2002. 12. 31. 12:44
A Rip subtitles melletti radiogombot rakd at pernament subtitles-re, akkor beleegeti a filmbe.
Elküldve: 2002. 12. 31. 17:27
Én TMPGEnc-kel próbálok VCD készíteni, de a francnak sem tudok hangot kicsikarni az átkódolásnál, bármilyen layert adok is meg, ha mpa, ha mp2, létrejön a file, de hanghullám az nincs benne, üres az egész.. :confused:
Nem akarok némafilmet!!!

Elküldve: 2002. 12. 31. 18:53
Gondolom ezzel lehet leloni, hogy ne szemeteljen annyit.
Elküldve: 2003. 01. 01. 14:18
idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Hello-hello!
Én TMPGEnc-kel próbálok VCD készíteni, de a francnak sem tudok hangot kicsikarni az átkódolásnál, bármilyen layert adok is meg, ha mpa, ha mp2, létrejön a file, de hanghullám az nincs benne, üres az egész.. :confused:
Nem akarok némafilmet!!![/quote]
Ja, hogy nem szereti az AC3-at..
OK. Probléma megoldvaBeSweetGUI
Elküldve: 2003. 01. 01. 16:02
Elküldve: 2003. 01. 01. 17:10
Elküldve: 2003. 01. 01. 21:39
idézet:
Ezt írta Qabsz:
Avi-ból hogy csinálok MPEG2 file-t felírattal ?[/quote]
Például CCE-vel vagy TMPGEnccel. A feliratot hogy érted? Benne legyen a videostreamben? Vagy a subtitle streamben?
Elküldve: 2003. 01. 02. 12:27
Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?
Elküldve: 2003. 01. 02. 12:56
idézet:
Ezt írta Tory:
Sziasztok, buek!
Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?[/quote]
En [url="http://"http://www.vcdeasy.org/"]VCDEasy-t[/url] hasznalok a bin/cue paros elkeszitesehez es a bin/cue-t Nero-val irom fel...
Samott
Elküldve: 2003. 01. 02. 14:41
Én inkább filmbe szeretném helyezni, hogy asztali lejátszó is tudja olvasni. Amúgy a TMpeg-el probálkoztam de nem ismerte fel a AVI file-t, nem tom miért.
Elküldve: 2003. 01. 02. 17:14
Elküldve: 2003. 01. 02. 21:56
idézet:
Ezt írta Tory:
Sziasztok, buek!
Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?[/quote]
Hat en kiprobaltam a DVDx-et es a DVD2SVCD-t is, es az utobbi szemmel lathatoan sokkal jobb minoseget produkal.A neroval pedig lehet svcd-t irni...5.5.8.0-at hasznalom, s mar a menuben is van VCD illetve SVCD valasztasi lehetoseg.