HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#1 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 29. 20:14

Sziasztok!
Annyi topic nyilt mar, hogy ugy dontottem nyitok meg egyet.Netrol letoltottem a Valami Amerika SVCD valtozatat, aminek mindket file-ja kb 79perces musordiot foglal magaban, s nagyon jo minosegben s igy 2cd-re rafer a film.Havertol elkertem a Halalos Fegyver cimu filmet, s a smartripperrel le is szedtem az anyagot.Majd a neten olvasott DVDx cimu progival csinaltam belole 2db SVCD(mpeg)filet. A problemam az, hogy nagyon rossz minosegu lett....lehetne jo is, de akkor 3cd kellene hozza. Viszont a Valami amerika joval hosszabb film, de megis sokkal jobb minosegu film.Valaki tudna ajanlani valami jobb progit??Vagy hogy tudok jo minosegben SVCD-t csinalni?Valaszokat elore is koszonom!

#2 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 29. 22:52

idézet:
Ezt írta foxyr:
Sziasztok!
Annyi topic nyilt mar, hogy ugy dontottem nyitok meg egyet.Netrol letoltottem a Valami Amerika SVCD valtozatat, aminek mindket file-ja kb 79perces musordiot foglal magaban, s nagyon jo minosegben s igy 2cd-re rafer a film.Havertol elkertem a Halalos Fegyver cimu filmet, s a smartripperrel le is szedtem az anyagot.Majd a neten olvasott DVDx cimu progival csinaltam belole 2db SVCD(mpeg)filet. A problemam az, hogy nagyon rossz minosegu lett....lehetne jo is, de akkor 3cd kellene hozza. Viszont a Valami amerika joval hosszabb film, de megis sokkal jobb minosegu film.Valaki tudna ajanlani valami jobb progit??Vagy hogy tudok jo minosegben SVCD-t csinalni?Valaszokat elore is koszonom!
[/quote]
dvd2svcd
És itt van a számodra kb 1 hetnyi olvasnivalo: [url="http://"http://www.vcdhelp.com/faq.htm"]http://www.vcdhelp.com/faq.htm[/url] ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#3 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 16:00

Csao!

Azt a Valami Amerikát sztem nézd meg mégegyszer, mert az én verzióm < 2 óra ;)

#4 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 17:01

2órától kevesebb. A linket es a tippet koszonom...mar ki is probaltam, s teljesen bejott...azt leszamitva, hogy nem gondoltam, hogy tobb mint 5gb kell neki...a DVDx-vel eleg 2Gb...de minosegben sokkal jobbat produkal, persze tovabb is tart a folyamat.

#5 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 21:46

Persze, mert elfelejti torolni az ideiglenes fajlokat :mad:

Miutan vegzett egy 2CD-s SVCD-vel, volt vagy 4 GB szemet a vinyomon: a hang kulon ac3-ban, a hang mp2-re tomoritve,
2 db ~750MB-s video+audio muxed, 2 db ~760MB video+audio+subtitle muxed, meg az osszes felirat bmp-ben, meg vmi 15MB-s kiserleti mpeg fajl, amiben a minoseget tesztelte, hogy jo-e a bitrata.

Plusszban meg a vegleges 2 db 80 perces SVCD image...

#6 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 30. 22:10

Hmm, most nezem a FAQ-ban, hogy a hulye Samsung DVD-511-esem nagyon nem szereti az irott lemezeket, plane az SVCD-t...

Sebaj, ingyen volt ;)

#7 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 01:52

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Persze, mert elfelejti torolni az ideiglenes fajlokat :mad:

Miutan vegzett egy 2CD-s SVCD-vel, volt vagy 4 GB szemet a vinyomon: a hang kulon ac3-ban, a hang mp2-re tomoritve,
2 db ~750MB-s video+audio muxed, 2 db ~760MB video+audio+subtitle muxed, meg az osszes felirat bmp-ben, meg vmi 15MB-s kiserleti mpeg fajl, amiben a minoseget tesztelte, hogy jo-e a bitrata.

Plusszban meg a vegleges 2 db 80 perces SVCD image...
[/quote]

Tok igazad van....minden szemetet fent hagy a gepen...na de mindegy;a biztosra mentem, s 10Gb-ot szabaditottaqm fel az egyik particion.de az elso probalkozason elment 5oram

:mad:

#8 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 12:09

Mar csak egy kerdesem lenne.A dvd2svcd nevu programban a subtitles ful alatt bepipalom a rip subtitles ikont, de megsem teszi fel a filmre a feliratot....vagy eppen nem kene bepipalnom??Ebben meg segitsen valaki.

#9 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 12:44

Mellerakja, valaszthato feliratnak.

A Rip subtitles melletti radiogombot rakd at pernament subtitles-re, akkor beleegeti a filmbe.

#10 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 17:27

Hello-hello!
Én TMPGEnc-kel próbálok VCD készíteni, de a francnak sem tudok hangot kicsikarni az átkódolásnál, bármilyen layert adok is meg, ha mpa, ha mp2, létrejön a file, de hanghullám az nincs benne, üres az egész.. :confused:
Nem akarok némafilmet!!! Kép

#11 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 18:53

DVD2SVCD-ben a Misc. fulon alapbol be van pipalva a "Don't delete any files"

Gondolom ezzel lehet leloni, hogy ne szemeteljen annyit.

#12 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 14:18

idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Hello-hello!
Én TMPGEnc-kel próbálok VCD készíteni, de a francnak sem tudok hangot kicsikarni az átkódolásnál, bármilyen layert adok is meg, ha mpa, ha mp2, létrejön a file, de hanghullám az nincs benne, üres az egész.. :confused:
Nem akarok némafilmet!!! Kép
[/quote]

Ja, hogy nem szereti az AC3-at..
OK. Probléma megoldva :cool: BeSweetGUI

#13 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 16:02

Mar csak egy utolso kerdesem lenne....a felirat dologo megoldodott, viszont van egy olyan beallitas, hogy Y pozicio..a fuggoleges helyzete a feliratnak.Azt akartam megcsinalni, hogy a felirat ne a film reszen legyen, hanem a fekete savban alul.Ezt gondolom a - irannyal lehetne elerni, mivel a +10-es ertekre feltette a felso fekete reszre...na de viszont barmilyen negativ erteket adok meg, mindig az eredeti helyen van a felirat....ezt meg lehet valami modon oldani??

#14 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 17:10

Avi-ból hogy csinálok MPEG2 file-t felírattal ?
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#15 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 01. 21:39

idézet:
Ezt írta Qabsz:
Avi-ból hogy csinálok MPEG2 file-t felírattal ?[/quote]

Például CCE-vel vagy TMPGEnccel. A feliratot hogy érted? Benne legyen a videostreamben? Vagy a subtitle streamben?

#16 Felhasználó inaktív   Tory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 12:27

Sziasztok, buek!

Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?

#17 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 12:56

idézet:
Ezt írta Tory:
Sziasztok, buek!

Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?
[/quote]

En [url="http://"http://www.vcdeasy.org/"]VCDEasy-t[/url] hasznalok a bin/cue paros elkeszitesehez es a bin/cue-t Nero-val irom fel...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#18 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 14:41

Gondolom kondenzátor arra érted ( mert teljesen amatör vagyok ), hogy a filmben legyen benne, vagy külön file-ban.
Én inkább filmbe szeretném helyezni, hogy asztali lejátszó is tudja olvasni. Amúgy a TMpeg-el probálkoztam de nem ismerte fel a AVI file-t, nem tom miért.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#19 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 17:14

Tényleg scácok, hogy a francba kell a sub-ot belepréselni az mpg-be??

#20 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 02. 21:56

idézet:
Ezt írta Tory:
Sziasztok, buek!

[/quote]

Hat en kiprobaltam a DVDx-et es a DVD2SVCD-t is, es az utobbi szemmel lathatoan sokkal jobb minoseget produkal.A neroval pedig lehet svcd-t irni...5.5.8.0-at hasznalom, s mar a menuben is van VCD illetve SVCD valasztasi lehetoseg.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó